Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Καταιγίδα!


Κι εκεί πού ετοιμαζόμουνα, μετά από την σελίδα φωτογραφιών της Βενετίας, να φτιάξω και μία με φωτογραφίες από τη φύση γύρω μας και τα αξιοθέατα για την Βάσσια, που επίσης είχε σχολιάσει πως της άρεσαν οι εικόνες απ' τα μέρη μας...

Γουάμ!!
Η χειρότερη καταιγίδα σε πάνω από δεκαετία!

Πλαϊνός καθρέπτης αυτοκινήτου, φαίνεται στο βουνό του χιονιού, μπροστά.


Ήμασταν σχεδόν μια μέρα χωρίς ηλεκτρικό, 30 ώρες χωρίς τηλέφωνο και ιντερνέτ, και δεν είχαμε κινητά -λόγω του ότι δεν υπήρχε ηλεκτρικό στους αναμεταδότες του σήματος -εκτός αν ανέβαινες σε μία καρέκλα στην νότια γωνία της κουζίνας και κρατούσες το κινητό ψηλά, όπου και είχε μια-δυο γραμμές στην ένταση της λήψης...



Ναι, η γυναίκα μου φοράει σκούφο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, NYPD


Ο Δήμος μας αποτελείται από τρία χωριά, εμείς είμαστε το ψηλότερο, και το δημαρχείο είναι στο χαμηλότερο χωριό προς την Αδριατική, 12 χιλιόμετρα ανατολικά. Ο φίλος και Δήμαρχός μας, ήταν πολύ άρρωστος από Δευτέρα πρωί και αναγκάστηκε να χάσει και την συνάντηση με τον Επίσκοπο που μας επισκέφθηκε Δεύτερα βράδυ -αλλά εχτές πήγε στο δημαρχείο να χρησιμοποιεί τον ασύρματο, και που και που κινητό, να φωνάζει στις εταιρίες ηλεκτρικού και τηλέφωνου για βοήθεια!



Όταν τελικά αποκαταστάθηκε χτές αργά το ηλεκτρικό (τηλέφωνο και ιντερνέτ σήμερα) το κάτω χωριό ήταν ακόμη σκοτεινό. Και η ηλεκτρική εταιρεία απήντησε στα συνεχιζόμενα παρακάλια του Δήμαρχου: "Δώδεκα οικογένειες είναι μόνο που μένουν χωρίς ηλεκτρικό, δεν πειράζει!" Ο Δήμαρχος τότε έβαλε ένα πούλμαν να φέρει τις οικογένειες στο δημαρχείο όπου είχε ζέστη.

Εν τω μεταξύ, όταν άρχισε το χιόνι Τρίτη μεσημέρι, η γυναίκα μου με το περιπολικό Λαντ Ρόβερ βρήκε μια Αμερικανίδα τουρίστρια με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό της να έχει κολλήσει στο δρόμο για την Φλωρεντία. Δεν υπήρχε ούτε ξενοδοχείο ούτε τίποτα και την έφερε σπίτι για 24 ώρες. Όχι μόνο βρήκε ο σκύλος την γενιά του, αλλά η γυναίκα ήταν από την πόλη 6 χιλιόμετρα από την διπλανή που είχα ζήσει εγώ 10 χρόνια μεγαλώνοντας τον γιό μου! Άκου φίλε μου μικρός που είναι ο κόσμος! Την Τετάρτη το χωριό βοήθησε να ξεθάψουμε το αυτοκίνητο της, και, εκείνη με την γυναίκα μου στο περιπολικό και εγώ από πίσω στο αυτοκίνητό της, την πήγαμε πάνω από το πέρασμα στην Τοσκάνη και την αφήσαμε εκεί που ο δρόμος ήταν πλέον οδηγίσημος...




Στην επιστροφή βρήκαμε ένα βυτίο του οποίου ο οδηγός είχε πιστέψει πώς θα μπορούσε να είχε πάρει το τέρας αυτό από το πέρασμα...







Πάντως, όλα καλά που τελειώνουν καλά, και, μετά από ενάμιση μέτρο χιόνι, η ζωή επιστρέφει στο σημείο όπου το τζάκι χρειάζεται για ζεστασιά μόνο και όχι και για φώς!




  



2 σχόλια:

  1. Πέρα από την πραγματικά μεγάλη κακοκαιρία, κι εύχομαι να μην υπάρξουν απώλειες.....

    Οι φωτογραφίες , τα χιονισμένα τοπία, μου άρεσαν τόσο πολύ.

    Με όλο το σεβασμό στην ταλαιπωρία των ανθρώπων.

    :-)

    (ευχαριστώ και θα περιμένω κι άλλες "γνωριμίες" με την περιοχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Βάσσια! Καμία απώλεια (ευτυχώς) στα μέρη μας τουλάχιστον. Πιο πολύ Χειμερινό θαυμαστό τοπίο παρά τίποτ' άλλο. αν και με το ηλεκτρικό και τα τηλέφωνα είχε αρχίσει να εξαντλείται λίγο η υπομονή όλων. Ακόμα και οι γείτονες μας οι χωριανοί όλοι είναι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι και απο τα διπλανά χωριά ακόμα, πάντα με το χαμόγελο και την αλληλεγγύη. Το χωριό μας λέγεται Σαν Μπενεντέτο ιν Άλπε και τιμά πάντα το όνομά του μιά που η ετοιμολογία και μετάφραση πάει Μπενεντέτο/Μπενεντίξιον/Ευλογία (όσο γιά το Άλπε, αυτό σημαίνει βοσκοτόπια, και, οι Άλπεις πάνω βόρεια λέγονται Άλπεις γιατί υπάρχουν βοσκοτόπια ανάμεσα στα βουνά!) Καινούργια σελίδα με φωτογραφίες λίαν συντόμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.