Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ρομάνια και Τοσκάνα




Romagna και λίγη Toscana
Ομορφιά και αρμονία

Συνεχίζεται η διακοπή των προγραμματισμένων αναρτήσεων για να ανακοινωθεί αυτή η καινούργια σελίδα προς τιμή της Βάσσιας επ' ευκαιρία του σχολίου της για τις εικόνες απ' τον τόπο μας, εδώ στο "νότο" της βόρειας Ιταλίας:


Ορίστε λοιπόν, 36 φωτογραφίες απ' τα όμορφά μας βουνά
(και στο μενού σελίδων, επάνω αριστερά)
Αυτός είναι ο καταρράκτης της Ακουακέτα, 70 μέτρα ύψος, 4 χιλιόμετρα από μονοπάτι:





Και η θέα από το περάθυρο της κουζίνας μας, μεσημέρι 14 Μαρτίου, 2010



9 σχόλια:

  1. Τι να πω....

    Πήγα και τις είδα!!!

    Συμπέρασμα: Έχουν δίκιο οι φίλοι μου που επισκέφθηκαν Ιταλία - Τοσκάνη κλπ κι έμειναν άφωνοι!!

    Σε ευχαριστώ πολύ, μα πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρά μου που σου άρεσαν Βάσσια -θά 'βαζα 100 και πάλι θά 'θελα να βάλω κι άλλες! Είναι εδώ, μέσα στα βουνά, και ιδιαίτερα στο χωριουδάκι μας με τους υπέροχους ανθρώπους του ένας "χαμένος ορίζοντας" όπου μία ανεξήγητη τύχη με έφερε. Η Romagna λέγεται Ρομάνια από την εποχή της Ρώμης και αργότερα του Ιουστινιανού και του Βελισάριου όταν πρωτεύουσα ήταν η Ραβέννα, και μιά που εγώ είμαι Ρωμιός, και η Γυναίκα μου είναι Ρομανιόλα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί το τραγούδι μας είναι το ...Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά! Πολλές εικόνες και περιγραφές μέσα στην Θεία Κωμωδία του Δάντη "κατάγονται" από εδώ -είναι ένα μέρος ξεχωριστό και ευλογημένο, μακριά από την καθημερινότητα του σημερινού κόσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτήσω κάτι, γιατί εσύ ζώντας εκεί κάτι θα μπορείς να μου πεις. Αν όχι δεν πειράζει :-)

    Ένα ταξίδι , ας πούμε μία εβδομάδα (αν φτάνει) πόσο περίπου θα στοιχίσει (με όλα όσα θα χρειαστούν - εισιτήρια-τροφή-στέγη-).
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Βάσσια, πολύ χαίρομαι που το σκάφτεσαι το ταξιδάκι , και κάποια στιγμή σήμερα θα απαντήσω λεπτομερώς κατευθείαν με email αφού η γυναίκα μου και εγώ βάλουμε τα κεφάλια μας να δουλέψουν και τα δύο στις καλύτερες εκδοχές και προτάσεις! Οπωσδήποτε η εμπειρία θα είναι πολύ διαφορετική αν έχεις αυτοκίνητο εδώ, ή νοικιασμένο από το αεροδρόμιο, ή ερχόμενη με το δικό σου από Πάτρα-Ανκόνα. Είναι το αυτοκίνητο πιθανότητα, ή να σκεφτούμε άνευ; Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το Bloglines δεν με ενημερώνει όταν βάζεις ένα νέο ποστ.
    Ως ειδικός κυτταξε το.
    Όσο για ερώτημα της Βάσσιας εμείς είχαμε δει την Ούμπρια και την Τοσκάνη με οργανωμένη εκδρομή των Superfast που ήταν και καλή και σε λογικά επίπεδα, αλλά δεν ξέρω αν τις συνεχίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εκδρομές με αυτοκίνητο είτε νοικιασμένο είτε το δικό σου προϋποθέτουν να διαθέτεις και περισσότερο χρόνο γιατί όλο και ξεχνιέσαι ή χαζολογάς κάπου εκτός αν έχεις οργανώσει από πρίν πολύ καλά το ταξίδι σε χρόνο και διαμονή οπότε είναι σαν να πηγαίνεις με οργανομένο που δεν έχεις να ασχολείσαι που θα πας που θα μείνεις τι θα δείς και που τελικά θα φάς!
    Έτσι γύρισα την Πορτογαλία με αποτέλεσμα μέχρι να καταλάβουμε ότι εκεί τρώνε σε συγκεκριμένες ώρες 4 φορές μείναμε νηστικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αθεόφοβέ μου,

    Πρώτον, το σχόλιό σου και η απάντησή μου υπάρχουν πάντα, στην ειδική σελίδα των φωτογραφιών όπου και το άφησες: Υπάρχει η ανάρτηση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, η οποία πληροφορεί για την ξεχωριστή σελίδα των φωτογραφιών (σελίδα, όχι ανάρτηση), και η ξεχωριστή εκείνη σελίδα στην οποία πηγαίνεις από το μενού των σελίδων στο πράσινο κουτί κάτω από τη φωτογραφία μου, πάνω αριστερά. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερεις σελίδες ξεχωριστές από το μπλογκ: Της εκτόξευσης με φωτογραφίες που πήρε ο γιός μου, άλλη μία με πολλές φωτογραφίες δικές μου που αλλάζουν αυτόματα, η σελίδα της Βενετίας που έκανα για σένα και η σελίδα με φωτογραφίες από την Ρομάνια που έφτιαξα για την Βάσσια.

    Δεύτερον, και εγώ βρίσκω προβλήματα με Bloglines και άλλα -ο πιο σίγουρος τρόπος να βλέπεις πότε κάνει κανείς καινούργια ανάρτηση είναι το κουμπί "Παρακολούθηση" στους "Αναγνώστες", αριστερά, και μετά το παρακολουθείς στο dashboard ή σε ειδικό application σαν αυτό που έχω και εγώ αριστερά και η Βάσσια στο δικό της μπλόγκ.

    Τρίτον, όσον αφορά περιήγηση στα μέρη μας, πράγματι ένα οργανωμένο γραφείο είναι "ασφαλές" για προκαθορισμένα έξοδα και αξιοθέατα, αλλά ξέροντας και μιλώντας με ...ντόπιους είναι πολύ καλύτερο γιατί θα προτείνω στη Βάσσια δρομολόγιο που τα γραφεία δεν το κάνουν, και τιμές που μόνο οι ντόπιοι βρίσκουνε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είπαμε να ανοίξεις μπλογκ αλλά εσυ παρά το ότι είσαι ορεινός στο μυαλό σου είχες κάποιο χταπόδι από ότι φαίνεται!
    Θα πρότεινα για να μην γίνεται μπέρδεμα με τα σχόλια να τα αφήνεις ανοικτά μόνο στο αρχικό ποστ του κυρίως μπλογκ.

    Πάντως μόνο με το δικό σου μπλογκ έχω πρόβλημα με το Bloglines.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθεόφοβε, δεν έχεις και άδικο για την χταποδοηδή εμφάνιση. Το πρόβλημα είναι ότι η αρχιτεκτονική του σχεδίου δεν δείχνει ξεκάθαρα με μια ματιά ότι πρόκειται για διαφορετικές σελίδες όπου το μπλογκ είναι η κυρία και μέχρι και 10 άλλες είναι ξεχωριστές και στατικές. Θα πρέπει να δω τι σχεδιαστικές πρωτοβουλίες μου επιτρέπει αυτή η προκατ σελίδα και τι μπορώ να αλλάξω/προσθέσω για να το κάνω πιο ξεκάθαρο. Κάθε διαφορετική σελίδα θα έπρεπε να έχει τα δικά της σχόλια, μα αν δεν μπορέσω να ξεκαθαρίσω το σχέδιο, μάλλον θα κάνω αυτό που προτείνεις και θα αφήσω σχόλια μόνο στην κύρια σελίδα του μπλογκ. Θα πάρει μερικές μέρες να δω τι μπορεί να γίνει.

    Όσο για το Bloglines, ευχαριστώ για την πληροφορία, το κοίταξα και ανακάλυψα ότι το Bloglines σταμάτησε να καταγράφει καινούργιες αναρτήσεις του μπλογκ μου κατά τις 10 Φεβρουαρίου, και στις αναρτήσεις που δείχνει έχει τον παλιό τίτλο του μπλογκ (Αποθήκη Σκέψης, by thinkworks) αντί τον καινούργιο (Αποθήκη Σκέψης / Thoughts, Warehouse) τον οποίο άλλαξα περίπου την εποχή που το Bloglines σταμάτησε να καταγράφει καινούργιες αναρτήσεις. Προσπάθησα να βρω στο Bloglines ένα τρόπο να το διορθώσω αυτό αλλά δεν τον έχω βρει ακόμα.

    Προσπάθησα στο Bloglines να βλέπω το δικό σου αλλά δεν μου έδειξε τίποτα. Θέλει περισσότερη έρευνα το πράγμα...

    Δεν ξέρω ακόμα πως θα μπορέσω να το διορθώσω αυτό, πάντως, η "παρακολούθηση" ενός μπλογκ από το κουμπί της παρακολούθησης μπορεί κατ' επιλογή να γίνει χωρίς να φαίνεται το εικονάκι εκείνου που παρακολουθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.