Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Όσα Παίρνει ο Άνεμος









Αγαπημένε μου κύριε Σπήλμπεργκ,

Ελπίζω να μην χρειάζεται να επαναλάβω τον θαυμασμό μου για το έργο σας μια που ξέρω πόσο σημαντικό είναι και για σας, δουλεύοντας μερόνυχτα ακούραστα, μην έχοντας καν την στιγμή να απαντήσετε στα προηγούμενα 15.382 γράμματα μου. Συνεχίστε το έργο σας και να ξέρετε ότι είστε και ο καλύτερος! Ελπίζω επίσης να δώστε μια περαστική σκέψη στις παρακάτω ιδέες για ταινίες!

ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Με τον  Goerge Clooney στο ρόλο του Παλαιολόγου, τον Keanu Reeves ως Μεχμέτ Β', και τον Òmar Sharif να υποδύεται το φάντασμα του Μεχμέτ Α'. Η Diane Kruger παίζει μια χανούμισσα Ελληνικής καταγωγής στην Ισταμπούλ που βοηθά τον Harrison Ford να ανακαλύψει που κρυβόταν τόσους αιώνες ο George Clooney, o οποίος επανέρχεται στη ζωή και  υπογράφει συμφωνία με μια εταιρία του Texas σχετικά με έρευνες στο Αιγαίο.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ
Σε ένα υποδουλωμένο έθνος, στις αρχές του 19ου αιώνα, μερικοί οπλαρχηγοί ξεκινάν την επανάσταση σε μια παραθαλάσσια πόλη. Οι συγκεκριμένοι οπλαρχηγοί δεν είναι καλά συνδεδεμένοι πολιτικά, και οι υπόλοιποι τους μπαγλαρώνουνε και διαδίδουν ότι η επανάσταση ξεκίνησε τρείς μέρες αργότερα από άλλους πιο δημοφιλείς οπλαρχηγούς σε ένα χωριό στα βουνά με την ευλογία ενός παππά που στην πραγματικότητα δεν βρισκόταν καν στην περιοχή. Για να επιβληθούν οι συγκεκριμένοι τρώνε τον πρώτο τους κυβερνήτη λάχανο και τον αντικαθιστούν με υποδούλωση σε καινούργιες δυνάμεις.

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙΤΟ
Μια νέα χώρα με αρχαία ιστορία που διηγώντας τα  να κλαίς, επιτίθεται ένα πρωινό εναντίων μιας άλλης μικρότερης και σχεδόν εξ' ίσου νέας χώρας που και εκείνη είχε αρχαία ιστορία που διηγώντας  τα να κλαίς, και τα παιδιά της μικρότερης χώρας στέλνουν τις ορδές των άλλων στο διάλο, αναγκάζοντας έτσι μια άλλη μεγάλη δύναμη να σπεύσει εις βοήθεια των κατατροπωμένων καθυστερώντας ένα δυό μήνες τον πόλεμο σε άλλα μέτωπα, το οποίο και είναι η αρχή του τέλους των αυτοκρατοριών. Τα παιδιά των παιδιών της μικρής χώρας συμφωνούν να τα ξεχάσουν όλα αυτά ώστε να μην χρωστάνε οι νικητές καμιά ευγνωμοσύνη στη μικρή χώρα και την ίδια στιγμή να κάνουν τους απογόνους της μικρής χώρας να αισθάνονται όπως πάντα υποδεέστεροι στους πιο πολιτισμένους μεγάλους.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΝ
Οι Χριστιανοί κάτοικοι μιας αρχαίας πόλης που ανά τους αιώνας είχε μεγαλώσει με πολλές συνοικίες για τους Εβραϊκής καταγωγής, σχεδόν οι μισοί κάτοικοι ήταν Εβραϊκής καταγωγής, γράφουν μια μεγάλη λίστα την οποία παραδίδουν στα Ες-Ες για να στείλουν όλους του Εβραϊκής καταγωγής συμπολίτες τους στο Άουσβιτς και μετά από την αναχώρηση των Ες-Ες κληρονομούνε ολόκληρη την πόλη χωρίς ενοχλητικές μειονότητες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Όταν ο πρόεδρος στα γεράματα χωρίζει την γυναίκα του για χάρη μιας αεροσυνοδού, απομακρύνεται από την πολιτική για την θαλπωρή της εστίας. Η χώρα κυβερνιέται τα επόμενα 15 χρόνια από σειρά εκ των ανθρώπων που τον είχαν στηρίξει στην εξουσία, και η διαδοχή τελειώνει στον γιό του προέδρου, του οποίου η αποστολή είναι να μην αφήσει χώρα όρθια να κυβερνήσει άλλος τώρα που όλοι είχαν κάνει πια την σειρά τους.




6 σχόλια:

  1. όρεξη που την είχες αυτή τη φορά!!!

    ας μη σχολιάσω παραπάνω, γιατί με βλέπω στο άργος ορεστικο να ταίσω γουστερίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω, ria μου, τώρα μου θύμησες άλλη μια ιδέα για ταινία που εξελίσσεται όλη κοντά στην Καστοριά, και στο Άργος Ορεστικό, την θεωρούμενη κοιτίδα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, όπου η Reese Witherspoon, που παίζει μια Ελληνοπούλα γέννημα και θρέμμα της περιοχής, ερωτεύεται τον μυστηριώδη κοινωνικά απόβλητο Joaquin Phoenix ο οποίος έχει σκοπό της ζωής του να αποδείξει ότι κατάγεται και εκείνος από την περιοχή και έχει δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του να την παντρευτεί. Η μητέρα του Meryl Streep περιπλέκει την υπόθεση όταν η Reese ανακαλύπτει ένα Σκοπιανό διαβατήριο κρυμμένο στις αποσκευές της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που τα σκέφτεσαι....

    Το "ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ" πότε θα παιχθεί επίσημα;
    (όχι μόνο του ΓΑΠ φυσικά)

    Καλό Σαββατόβραδο στο όμορφο χωριό!!
    Φιλιά
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάσσια, "Όλοι οι άνθρωποι του Πρωθυπουργού"; Θα εννοείς το ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ, ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
    Φιλιά κι από μας :-) καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μας έγραψες και το σενάριο για την ταινία Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παράλειψη μου αθεόφοβε! Αν και η ταινία που αναφέρεις είναι ανεπιτυχής σκιά του κλασσικού έργου που προσπάθησε να αναβαθμίσει, τον Κλέφτη Ποδηλάτου, του Ντε Σίκα, το οποίο μεταφορικά στέκεται και στην εποχή μας άριστα και χωρίς ανάγκη επανέκδοσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.