Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ακόμη ψάχνουν την Τελίκή Λύση







------------------------------------------------------------------------------------




Το '30 τους έφταιγαν οι Εβραίοι, Τσιγγάνοι, Ομοφυλόφιλοι και παράλυτοι.

Τώρα τι τους φταίει; Οι Τούρκοι; οι Έλληνες; ...μάλλον οποιοσδήποτε  μη-ανώτερης φυλής. Μονίμως. Όσο και να παριστάνουν τους πεφωτισμένους, στο τέλος το DNA του αρρωστημένου μυαλού υπερνικά την υποκρισία, ακόμα και μετά από 60 χρόνια. Ίσως ιδίως μετά από 60 χρόνια.

Άστα-βράστα. Καμιά φορά πρέπει να παραδεχόμαστε ότι το "κακό" είναι "κακό" και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τους συνανθρώπους μας με το κόμπλεξ Θεού...

Ερε κατακαημένε Χιντεμπουρκ... Μπισμαρκ...




11 σχόλια:

  1. δε θα το έλεγα.
    η γερμανία απέδειξε δυο φορές πως αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. σα λαό τους σέβομαι πάρα πολύ. και έχουν δίκιο. δε γίνεται να πληρώνουν άλλοι τη διαφθορά σε μια χώρα που την έχουν χιλιοβοηθήσει...

    καλημέρα. τους χαιρετισμούς μου στη μαργαρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ria μου, συμφωνώ ότι με αυτή την ανάρτηση δεν γίνομαι καλύτερος από αυτούς τους οποίους κατηγορώ... και το γεγονός ότι η γνώμη μου βασίζεται, μεταξύ πολλών και σημαντικών άλλων, σε 27 χρόνια οδυνηρά πλησιέστατης πηγής εμπειριών, δεν είναι δικαιολογία, παρά με κάνει, και πάλι, όχι καλύτερο από αυτούς που κατηγορώ. Αλλά ελπίζω ότι η παραδοχή της ανικανότητας του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένου εμού, να φτάσει την πνευματική ανωτερότητα στην οποία στοχεύουμε... η ίδια αυτή η παραδοχή ίσως να είναι ένα βήμα προς το καλύτερο, μετά από πολύ ψάξιμο και κόπους.

    Καλή Κυριακή και σε σένα από τους δυό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "μου το 'φαγε το σχόλιο και ήτανε μεγάλο
    να 'ταν κι άλλο, να 'ταν κι άλλο!"

    μπορείς να ρίξεις μια ματιά μήπως παρ' ευχήν το έχει σώσει πουθενά και γλιτώσω το ξαναγράψιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι εξαλείφονται (ακόμη και μετά 30 χρόνια) εύκολα, τέτοιες πεποιθήσεις.

    Κι επειδή γνωρίζω μετανάστες που επέστρεψαν από την Γερμανία, με τα όσα καλά τους προσέφερε, κοινωνικά και ανθρωπιστικά δεν τους έβλεπαν ίσους, έτσι τουλάχιστον ένιωθαν.

    Και θέλω πολύ να διαψευσθώ ειλικρινά.
    Όμως η άνοδος των ακροδεξιών στην Ευρώπη γενικά, είναι σημάδια που ακόμη δεν μπορώ να ερμηνεύσω επακριβώς.

    Καλησπέρα Δημήτρη
    μια καλή εβδομάδα να έχουμε.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ lateconer, ατυχήσαμε. Σήκωσ'τα μανίκια και ξαναγράψε, σε παρακαλώ μετα βεριματσίου αφθόνου!


    Βάσσια, κάποια μέρα θα κάνω μια ανάρτηση που να ρίχνει περισσότερο φως στρις εμπειρίες για τις οποίες μίλησα στην απάντηση που έγραψα στη Ρία παραπάνω. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε κοντόφθαλμος, ούτε "δεξιός", κλπ. Αλλωστε και "εμάς" μας τά 'ψαλα με εκείνη την ανάρτησή μου για τον έμφυτο αντισημητισμό στην Ελλάδα. Επίσεις ξέρω ότι ποτέ δεν μπορεί κανείς να γενικολογεί και να βάζει ολόκληρο έθνος σε ένα καλούπι. Όμως η πληοψιφίαδίνει τουλάχιστο ένα γενικό χρωματισμό. Όσο και να ήθελα πραγματικά να μην είναι έτσι και θα ήμουν ο πρώτος που θα χαιρόμουν να έχω άδικο, η ζωή μ' έχει διδάξει ότι... Έχεις δίκιο. Τριάντα χρόνια δεν εξαλείφουν μια νοοτροπία που έκανε εκατομύρια να παραφρονήσουν επί δέκα πέντε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημητρη μην εχεις ενοχες για τις σκεψεις σου,
    αυτο δα μα ελειπε.
    Η Μανταμ Μερκελ ισως νοσταλγει την DDR,οπου οι μονοι μεταναστες ηταν οι φοιτητες απο Αφρικη και Λ.Αμερικη.
    Α! και ο Κοκκαλης οπου παραλληλα με τις σπουδες του εβγαζε το χαρτζιλικι του σαν πρακτορας της Σταζι.

    Stami bene.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AdeGia, αν όχι "ενοχή", έχω το λιγότερο τη λύπη του ότι δεν βρίσκω τρόπο ή λογο να μην σκέφτομαι έτσι. Θα ήθελα να είχα άδικο και είμαι πάντα έτοιμος να το καταλάβω -μα το να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη καμιά φορά δεν είναι παρα ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης. Και η Μέρκελ ήπια είναι... έχω γνωρίσει και μιλήσει με πολύ χειρότερους, κατά κανόνα. Όσο και να ξεκίναγα πάντα με "λευκό πίνακα" πάντα τα ίδια ξανάγραφε πάνω στον πίνακα η Γερμανία και η ανώτερη φυλή.

    Faro' del mio meglio, stami bene anche tu!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποτε σε πιανει νοσταλγια να συντονιζεσαι στο ραδιο που ξεκινησα.
    Θα το βρεις στο μπλογκ αλλα κι εδω

    www.vorrasnotos.listen2myradio.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AdeGia Με πέτυχες στο Forli' που έχει γρήγορο ιντερνέτ. Το ράδιο παίζει τραγούδια που μ' αρέσουν. Περιμενουμε ότι στο χωριό θα μας έρθει επιτέλους ADSL τον Απρίλιο του 11. Αυριο θα δοκιμάσω αν δουλεύει με το 56Κ του χωριού. Ήταν να είχαμε wireless πέρσι, αλλά, ο Δήμαρχος που το κυνηγούσε, ερωτεύτηκε την γραμματλεα του, η μητέρα του δεν την ενέκρινε και ο Δήμαρχος μη μπορόντας να διαλέξει μεταξύ των δύο, μάνα και αγαπητικιά, άρχισε να βλέπει ένα ψυχολόγο και το ιντερνετ της περιοχής πήρε δεύτερη προτερεότητα. Του χρόνου με το καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηρεμία αδέλφια. Μέχρι να ανοίξουν οι φούρνοι και πάλι, ας παραδεχτούμε πως υπάρχει πρόβλημα αφομοίωσης. Και όχι μόνον στη Γερμανία βέβαια. Κριμα βέβαια, γιατί η Γερμανία παρόλα τα "γονίδια", έχει έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της τίμια, και εχει κάνει πολλούς προόδους. Καινούργιοι φούρνοι μπορεί να φιγουράρουν και σε αλλα σχέδια, αυστριακά, ολλανδικά, γαλλικά. Εμείς στην Ελλάδα, τί μοντέλο θα ακολουθήσουμε τελικά? Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Locus μου! Σωστός. Από πρόβλημα αφομίωσης παντού, άλλο καλό -μα πρέπει να παραδεχτούμε μπροστά σε όλους τους ερασιτέχνες, οι Γερμανοί είναι επαγγελματίες! Μετά από την αποτυχημένη πρόβα του 1939-1945, τα κατάφεραν με την δελυτερη και πιό ζυγισμένη προσπάθεια έτσι ώστε η Ευρώπη δεν έχει σύνορα, έχει ένα νόμισμα, και η κινητήρια δύναμη είναι στο Βερολίνο. Και κανείς Ευρωπαίος δεν έχει πάρει χαμπάρι τι τρέχει ακόμα. Λέγεται πάντως ότι ένα καλά φυλαγμένο πορτραίτο του Χίτλερ δακρύζει αυτές τις μέρες συχνά από συγκίνηση. Ένα φαινόμενο σαν Παναγία της Λούρδης για ναζί. Οι φούρνοι έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζονται πειραματικά, Locus, και σύντιομα θα αρχίσουν να λειτουργούν επισήμως. Η εμφάνησή τους όμως και η λειτουργία τους θα διαφέρει τόσο από τους πρώτους του 1942 όσο διαφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το Τρίτο Ράϊχ 1936-1942. Για του Γερμανούς αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα, που αυτή τη φορά είναι πολύ πιο επιτυχές, και η λογική και πειθαρχία που θα το δημιουργήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.