Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές;




Σήμερα, δεν ξέρω γιατί, ξύπνησα με ένα ρεφραίν καρφωμένο στο μυαλό μου από κάτι που είχα ακούσει πριν δεκαετίες και δεν θυμάμαι και ποιός τό 'χε πει...


Πάρ' ότι θέλεις, παλιατζήηηηη...


Και με το πρωινό μου εσπρέσσο με γάλα διάβασα στην Καθημερινή ότι το πιο σύγχρονο μέσο επικοινωνίας που χρησιμοποιεί το Ελληνικό δημόσιο είναι το Φαξ, και ένα τιμολόγιο, λέει, κάνει ένα χρόνο να φτάσει από κάποιου το συρτάρι στο λογιστήριο του κράτους... και μια που κανείς δεν ξέρει τίποτα επί οποιασδήποτε ουσίας, τα δημοσιευμένα νούμερα είναι υποθετικά...


...από μι' αγάπη που δε ζείιιιιι...


Και σε άλλο λινκ, στο Ριζοσπάστη (Γιά σου Αλέκα με τα ωραία σου!), είδα ένα εορταστικό γραφικό για τα 93 χρόνια της επανάστασης του οχτώβρη! (από κάπιο άλλο παράλληλο σύμπαν, είμαι σίγουρος -όπου η επανάσταση συνεχίζει να δίνει ευτυχία καθημερινά στο προλεταριάτο...)


Πάρ' το τσουβάλι κι έλα μέσα παλιατζήηηηη ...



Εμείς εδώ, δεν έχουμε περιφεριακές εκλογές!
...ούτε δημοψηφίσματα για το αν ο λαός επιδοκιμάζει την σεξουαλική δραστηριότητα του Μπερλουσκόνι. Όχι ακόμα, τουλάχιστον.

Ορίστε λοιπόν μερικές φωτογραφίες από τον χθεσινό απογευματινό μας περίπατο...






Και νομίζετε ότι εσείς έχετε προβλήματα; Εμείς έχουμε τον Μπερλουσκόνι!
(έναντι του οποίου το μικρό μας χωριό αντιστέκεται και πάντα θα αντιστέκεται!)







5 σχόλια:

  1. Το τραγούδι το είπε ο Στράτος Διονυσίου και μια και μας το θύμισες ξαναθυμίζω,λίγο προσαρμοσμένο στην σημερινή πραγματικότητα, τον στίχο του που λέει:

    Πάρ' το τσουβάλι κι έλα μέσα παλιατζή
    έχω ενθύμια πολλά να το γεμίσεις
    Μάζεψε όλες τις σκληρές μου αναμνήσεις
    δεν έχω δύναμη να βλέπω τα παλιά
    που μου θυμίζουν τα χαμένα μου λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια χαρά περνάτε εκεί εις τα εξοχάς!

    εδώ, μια ομορφιά, η αποχή θα πιάσει 60%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Αθεόφοβε! ναι! ο Στράτος ο Διανυσίου! Τώρα τον έχω στο μυαλό μου καθαρά, και σε μαυρόασπρο (αργήσαμε να πάρουμε έγχρωμο μπανιστίρ ντουλάπ). Τώρα έπρεπε να βγει να πει αυτή την έξοχη καινούργια έκδοση... λίγο δύσκολο, υποθέτω.




    ria, μου εμείς καλά τα περνάμε, δόξα τω θεώ εδώ εις τας εξοχάς, κοντά στην φύση, την πραγματική δουλειά και την ζωή. Εδώ τα προβλήματά μας είναι ότι πέρσι γεννήθηκαν πολλές αρσενικές κατσίκες και όχι αρκετές θηλυκές, και τα μπακάλικα δεν αγόρασαν πολύ τυρί φέτος από την κακομοίρα τη Νέλλα. Αλλά, μετά από την Αθήνα, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη... τη Βοστώνη... μου φαίνεται ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου ζω κάπου, με ανθρώπους όπου τα προβλήματα και τα διλήμματα έχουν μια σημασία και υφή πιο άμεση, προσωπική και πραγματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν εννοείς ότι το μικρό σας χωριό αντιστέκεται του Μπερλουσκόνι, εννοείς ότι οι γυναίκες του δεν ενδίδουν στις ορέξεις του; :)

    Μία φίλη Ιταλίδα ψηφοφόρος του Cavaliere όταν τον κατηγορούν άλλοι άντρες, λέει ότι τον ζηλεύουν γιατί στα 75 του πηδάει ακόμα. Μάλιστα όταν αντιτείνουν ότι είναι πορνες απαντάει ότι όποιος στα 75 είμαι ακόμα ακμαίος, θα πληρώνει αυτή. Γι αυτό κι εγώ κοντά της λέω ότι τον καταλαβαίνω και τον συμπονώ γιατί παρόμοια "προβλήματα" θα έχω και εγώ σε πολλά πολλά πολλά χρόνια. Βέβαια οι πιθανότητες να είμαι Πρωθυπουργός είναι μηδενικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς ήρθες NdN! χαιρετισμούς στο National Film Theater στη Southbank!

    Μα φυσικά οι γυναίκες του χωριού τον έχουνε άχτι και δεν πρόκειται να ενδώσουν! Τι καλύτερο έχουν μπροστά τους δηλαδή αυτές οι 17χρονες από τις μεγάλες πόλεις! Και οι περισσότεροι άντρες, τι να σου πω, εδώ είναι Romagna η πιο αριστερίζουσα περιοχή νότια της Ελβετίας. Τα προβλήματα μας εδώ είναι ότι πέρσι γεννήθηκαν πολλές αρσενικές κατσίκες και ελάχιστες θηλυκές, κι απ' την άλλη, οι κατσίκες Ουκρανίας ήρθαν πάμφθηνες και οι ντόπιες μας μείναν να βελάζουνε! Και το σχολείο στο διπλανό χωριό κλείνει από έλλειψη χρημάτων.

    Υπάρχει βέβαια ένας χωριανός που τον ψηφίζει, και για αυτό δεν του δίνουμε κάστανα. Να ψήσει τα δικά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.