Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι Άθλιοι αλά Ελληνικά!









Θυμάται κανείς, από τότε που εξήγησα πως και γιατί σε εκείνη την ανάρτηση, ότι σήμερα ήμουνα κατηγορούμενος στο τριμελές, για το έγκλημα ότι υπέγραψα το χαρτί που μου είχε δώσει ο αστυνομικός όταν μου έκλεψαν το διαβατήριο πρωτοχρονιάτικα 2007-8 και έκανα αίτηση για καινούργιο;

Σήμερα, ήμασταν το νούμερο 1, αρχίσαμε στις 0905 και τελειώσαμε 0918.

Διαβάστηκε το κατηγορητήριο και τα αποδεικτικά στοιχεία του εγκλήματος (καθώς διαβαζόντουσαν, ο τόνος της φωνής της προέδρου αποκτούσε και περισσότερα ερωτηματικά, υποθέτω ως προς το γιατί χάνανε την ώρα τους με τέτοια υπόθεση).

Μετά μια που δεν υπήρχε μάρτυρας κατηγορίας, μίλησε ο γείτονας μου, πτέραρχος εν αποστρατεία ο άνθρωπος που είπε ότι με ξέρει από βρέφος και ότι είμαι καλό παιδί.

Μετά, απήντησα εγώ, λέγοντας, γονυπετής: «Έκλεψα τη φρατζόλα γιατί πεινούσα!» αλλά η ξαδέλφη και δικηγόρος μου με σκούντησε και διόρθωσα λέγοντας ότι πράγματι δεν είχα διαβατήριο όταν υπέγραψα ότι δεν είχα διαβατήριο γιατί την στιγμή που το υπέγραψα δεν είχα διαβατήριο μια και μου το είχαν κλέψει, πράγμα που είχα δηλώσει στην Ασφάλεια 10 λεπτά πριν υπογράψω την αίτηση για καινούργιο.

Στα 12-13 λεπτά το διακόψαν και είπαν: «ΑΘΩΟΣ!»

Μόλις το είπε αυτό η Πρόεδρος, άνοιξε γρήγορα ένα παραβάν και από πίσω ήταν μια 40μελής χορωδία Γκόσπελ από την Οκλαχόμα που άρχισε να τραγουδάει στην διαπασών, Innocent! Innocent! Praise the Lord he is Innocent! Thank You Jesus, Halleluiah!

Καλά, καλά, δεν είπα τίποτα για την φρατζόλα… πλάκα κάνω. Ούτε χορωδία Γκόσπελ είχε.

Τελικά, μια που δεν είχα διαβατήριο Ελληνικό παρά μόνο των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2008, και αναγκάστηκα στην Ιταλία να παντρευτώ ως Αμερικανός, το μόνο που μένει από όλη αυτή την υπόθεση είναι αυτό που λέει συνέχεια η κυρία Thinks περήφανα, ότι, «Παντρεύτηκα Αμερικάνο, αλλά ζω με Έλληνα!»

Και έτσι πέρασε το πρωινό μου...

Το δικό σας πως ήτανε;









13 σχόλια:

  1. Δυστυχώς είμαι στην Κρήτη γιατί πολύ θα ήθελα να έρθω στο δικαστήριο να δω για πρώτη φορά στην ζωή μου ένα πολυεθνικό κακούργο να δικάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθεόφοβέ μου, το σκέφτηκα ότι πολλοί θα ήθελαν να επεξεργαστούν από κοντά την φυσιογνωμία ενός δημοσίου κίνδυνου και είχα κανονίσει να είναι εκεί η ΕΡΤ, αλλά τελευταία στιγμή πήγανε στον Αντωνάκη που έκανε δηλώσεις για τη Νομική… δεν έχουν αίσθηση προτεραιοτήτων, λέω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη είμαι πολύ χαρούμενος για το αίσιο τέλος της υπόθεσής σου. Αν και επισήμως η απόφαση θα βγει σε δυο τρεις μήνες το νωρίτερο... Έτσι κινείται η δικαιοσύνη σ' αυτή τη χώρα, αργά, σα μια παλιά διαφήμιση του Jack Daniels...

    Να διαβιβάσεις στην κυρία Thinks ότι είναι τυχερή που παντρεύτηκε Αμερικάνο που αποδείχτηκε ότι είναι Έλληνας...

    Η δικιά μας μέρα μη ρωτάς. Θα τελειώσει αργά το απόγευμα στην καλύτερη των περιπτώσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι θα πρέπει να παρατηρήσεις με μεγαλύτερη εμβρίθεια την προσπάθεια της ελληνικής δικαιοσύνης να μην αφήσει καμία πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης αδιερεύνητη καθώς και την επιθυμία της να σου παράσχει τη δυνατότητα να απευθυνθείς στο φυσικό δικαστή σου και να επικυρώσει πανηγυρικά την αθωότητα σου. Σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να αδικήσεις την αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελευταίε μου, αμ’ εγώ να δεις χαρά! Ανησυχούσα είναι αλήθεια, αλλά τώρα η ξαδέλφη μου θα μας στείλει την απόφαση όταν βγει, με το πλήρωμα του χρόνου, να την μεταφράσουμε στα Ιταλικά και να την δείξει η Μαργαρίτα στους φίλους μας τους Καραμπινιέρι και στο δικαστήριο στην πόλη που σήμερα περίμεναν εναγωνίως νέα! Θα της διαβιβάσω το μήνυμα αλλά νομίζω το έχει είδη μυριστεί! :-)))



    ESKARINA Το πρώτο που παρατήρησα ήταν το ιερόν βιβλίον σε μια κορνίζα με τζάμι πάνω σ’ ένα παλούκι μπροστά από εκεί που μιλάνε οι μάρτυρες, και είπα στην δικηγόρο μη που ότι ξέχασα να φέρω το τελευταίο βιβλίο του Στήβεν Χώκινγκ, αλλά με πληροφόρησε πως κατηγορούμενοι σαν κι εμένα δεν ορκίζονται! Μετά παρατήρησα τον κακομοίρη τον Χριστούλη στο τοίχο πάνω από τους αδέκαστους δικαστές, και σκέφτηκα «και σένα σε κουβαλήσανε εδώ ρε φίλε…» Ευτυχώς όμως το ματς το έχασε ο Εισαγγελεύς, αλλιώς θα έπρεπε να μπούμε στο σχέδιο «Β» όπου θα κατέφευγα στην Αμερικανική Πρεσβεία και θα με παίρνανε με ελικόπτερο από την ταράτσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι αυτά είναι!
    Η βλακεία και η γραφειοκρατεία στο μεγαλείο της!
    Στο προηγουμενο μου μπλόγκ είχα μια ανάρτηση που έλεγε οδηγίες για το πώς πρέπει να φέρεστε στους ανθρώπους που σου λένε τέτοια.

    Ναι,σε βάζουν φυλακή για τη φρατζόλα ψωμί (:P) και αφήνουνε τους άλλους να βάζουν βόμβες!

    Μετά σου λέει μόνο στην Ελλάδα,για ένα διαβατήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άνεργος -επισήμως- πια, έχω όλο το χρόνο να διαβάζω και να γράφω. Έχω κλείσει το μισό Φλεβάρη με κείμενα και έχω φαίνεται ακόμα να γράψω κι άλλα. Σήμερα όμως όλη μέρα ήμουν σε δημόσιες υπηρεσίες για το ταμείο ανεργίας (ΙΚΑ, δήμο, τράπεζα, ξανά ΙΚΑ και στο τσφ έχασα την ώρα για ΟΑΕΔ). θα πάω αύριο και φάω κι εκεί μερικές ώρες... Φιλιά στην κυρία thinks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στεναχωριέμαι όταν ακούω για κάποιον ότι είναι άνεργος. Δείμε εύχομαι το ταχύτερο δυνατό να αποκατασταθείς επαγγελματικά και να κάνεις αυτό που σου αρέσει.
    Πάντως τώρα που έχεις χρόνο θα διαβάσουμε πολλά διαμάντια από τα χεράκια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και το δικό μου πρωινό, ωραίο ήταν, αλλά όχι σαν το δικό σου!

    συγχαρητήρια. κέρδισες μια πολύ δύσκολη δίκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωστε σήμερα ήτανε η μεγάλη ημέρα ε?

    Ευτυχώς που αθωώθηκες επειδή δεν ξέρω αν θα συνεχίζαμε να σε διαβάζουμε με λερωμένο το ποινικό σου μητρώο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ύπνε σαφώς, αν γεμίζουν τις μέρες με τέτοιες υποθέσεις δεν προλαβαίνουνε να φτάσουνε καν να κοιτάζουν στον καθρέπτη οι εισαγγελείς. Δεν τηρείται νόμος πουθενά, δεν επιβάλλεται νόμος πουθενά, και μετά σε κυνηγάνε επειδή η αίτηση που σου δώσανε οι ίδιοι να συμπληρώσεις έχει γραφτεί από αγράμματο, και διαβάζεται/ερμηνεύεται από βλάκα.



    Δήμο έχω βρεθεί κι εγώ εκεί και αν κρατήσει πάντα κανείς την θετική σκέψη μπορεί αυτή η εποχή να χρησιμοποιηθεί σαν ανασυγκρότηση και ξεκούραση, φτάνει να μην το βάλει κανείς κάτω και να ακολουθεί τον στόχο του όσο δύσκολο και να είναι. Όπως λέει και ο Τελευταίος, είναι καλό που θα μας δώσεις περισσότερα να σκεφτούμε και να σχολιάσουμε. Φιλιά κι από μας.



    ria, ήτανε πράγματι μια από τις δίκες του αιώνα. Μια δύσκολη στιγμή ήταν όταν άρχισα να αγορεύω στους ενόρκους, αλλά μετά ανακάλυψα ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ενόρκους…



    latecomer, και για το επόμενό μου βήμα θα οχυρωθώ στην Νομική και δεν θα φάω τζατζίκι μέχρι να αρχίσουν να εφαρμόζουν τους νόμους αυτού του κράτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα συγνώμη και όλας ρε φίλε thinks,όταν όμως απαγορεύεται το κάπνισμα και στο καφείο της βουλής δεν βλέπεις μπροστά σου...

    Αν δεν σώσουν αυτοί το καλό παράδειγμα που τα τρώνε όλοι μαζί και εξαφανίζονται μια απλή δίκη τι είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ύπνε πρώτα ήταν οι προσευχές της γιαγιάς και οι πίτες στον Άγιο Φανούριο να φανερώσει δουλειά στο Δημόσιο. Μετά οι προσευχές άλλαξαν για δουλειά στην Ολυμπιακή, και μετά ξανάλλαξαν και ξανάλλαξαν μέχρι που έσταφσε η προσευχή να είναι για να γίνει το εγγονάκι Βουλευτής. Τώρα που τους πλακώνουνε στο δρόμο στο ξύλο να δεις που η γιαγιά θα αρχίσει να ψήνει πίτες να φανερωθεί καμιά φτηνή γκαρσονιέρα στα Εξάρχεια… Και εμείς οι υπόλοιποι θα γεμίζουμε τα δικαστήρια μη και τους μείνει χρόνος να κάνουνε και κανένα κοινωνικό καλό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.