Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πατημασιές






Σήμερα πήγαμε βόλτα στο δάσος να παρατηρήσουμε κακάκια από ζώα,

Τα παιδιά μας αφήσανε κοντά στην κορυφή του απέναντι βουνου,
και από εκεί κάναμε 5 ώρες να κατέβουμε σιγά-σιγά πίσω στο χωριό.

Περάσαμε πάνω από φράχτες,
εγώ με ένα κόκκινο σκουφί των Γιάνκης της Νέας Υόρκης
και η Δασοφύλακάς μας με ένα μπλέ σκουφί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης


Πήραμε φωτογραφίες,

περάσαμε χείμαρους,

κι άλλον ένα,

είδαμε ένα ιστό αράχνης,

πατημασιές από λύκο,


πατημασιές από λαγό


αλεπού


δασοφύλακα και λαγό


δυό-τρία αγριογούρουνα στη σειρά,


ελάφι


και μία ασβουλίνα!


δροσοσταλιές




το πρώτο ηράνθεμο πριν την Άνοιξη! (primrose)


ένα ερειπωμένο σπίτι,


μανητάρια πάνω σε κλαδί δέντρου,


μούχλα,


ληχήνες,


δασοφύλακας με χάρτη,


κακάκια ελαφιού!
δεν θα σας δείξω όλα τα άλλα κακάκια μη και είναι ώρα φαγητού!
τα κακάκια φωτογραφίζονται, και των λύκων συλλέγονται και αναλύουν το DNA
για να μελετούν τις νομαδικές συνήθειες των λύκων


οξιά


κλαδάκια και φύλλα οξιάς,


δασοφύλακας,


τα χιόνια λυώνουν,


και κάνουν χείμαρρους


πλησιάζουμε στον πολιτισμό και φορέσαμε το επίσημο καπέλο!


κι άλλο ηράνθεμο!


κι άλλος μικρός χείμαρρος!


και η δασοφύλακάς μας,


και άλλο ένα καταρρακτάκι


καληνύχτα σας!





32 σχόλια:

  1. Δημήτρη είναι υπέροχες!!!!

    Δεν ήξερα πως τα λένε ηράνθεμα, εγώ τα φώναζα απλά "πριμούλες" (ελληνοποίησα το λατινικό τους δηλαδή) όταν τα φωτογράφισα κάπου τον Μάρτη σε ένα από τα δικά μας βουνά, της Ηπείρου.

    Αυτό που λες "μούχλα" μήπως είναι βρύα?

    Τέλος, τρομερό το ερείπιο στην ομίχλη, όπως και οι οξιές που τους έχω αδυναμία!

    Περιμένω κι άλλες ε?

    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου Δημήτρη, είδα τις υπέροχες φωτογραφίες και νοστάλγησα τις μέρες που έβγαινα στο δάσος. Τώρα τελευταία με έχουν βάλει πίσω από ένα γραφείο και για να σου πω την αλήθεια νιώθω ότι μαραζώνω. Πες στη συνάδερφο ότι θα την κλείσουν να κάνει δουλειά γραφείου και μάλιστα άσχετου με το αντικείμενό της και θα σου πει σίγουρα όχι. Αλλά τι να κάνεις, η ζωή τα φέρνει αλλιώς καμιά φορά.

    Το μυαλό μου είναι γεμάτο με τέτοιες όμορφες εικόνες και ένιωσα προς στιγμή τον παγωμένο αέρα που σας περιτριγύριζε σήμερα να γεμίζει και τα δικά μου ρουθούνια. Η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα και λίγο...

    Πάντως, έπρεπε το χάρτη να τον έχει δώσει σε σένα Δημήτρη... Σίγουρα θα έβγαζες περισσότερες φωτογραφίες από αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες... ;)

    (Άντε τώρα θα πάω για ύπνο μελαγχολικός, είδες τι μου έκανες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε τι πάθαμε!
    Ούτε να χέσεις δεν μπορείς πλέον στο δάσος!
    Θα έρθει ο Δημήτρης με την εξουσία να μελετήσουν το σκατό σου και να στο φωτογραφίσουν μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. latecomer, ούτε εγώ τό 'ξερα ότι τα primrose λέγονται ηράνθεμα! Είδες το google translator? Ως "μούχλα" μετέφρασα την moss, αλλά βρύα μου φαίνεται σωστό! Έχω πολλές χιλιάδες... πόσες ουγγιές να σου στείλω;



    Τελευταίε, η ζωή είναι ωραία, και για να έχω διαλέξει το χωριό μας να την απολαύσουμε μετά από Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Βοστώνη, βλέπεις ότι συμφωνούμε απόλυτα! Τοπ παιγνίδι του να κρατάει κανείς αυτό που είναι όσα εμπόδια και να του βάζει η κοινωνία με τις υποχρεώσεις, πραγματικές και πλασματικές, είναι παιγνίδι δύσκολο αλλά ο μισός δρόμος για να το κερδίσουμε καλύπτεται με το να μην σταματήσουμε ποτέ να το παίζουμε :-)



    Αθεόφοβε, δεν είναι και τόσο ...κακά τα πράγματα! εκτός αν είσαι ελάφι, λύκος, αλεπού, λαγός ή ασβουλίνος ουδεμία ανησυχία ότι θα μας ενδιέφεραν τα κακάκια σου! βέβαια το αν θα υπάρξει ανάγκη να σου κοπεί κάποιο πρόστιμο θα εξαρτηθεί από το που θα τα κάνεις! Και τότε ίσως να χρειαστεί φωτογραφία να εσωκλεισθεί με το πρόστιμο -κατά προτίμηση παρμένη κατά την ώρα του εγκλήματος!



    ria μου σ' ευχαριστούμε! Έτσι βλέπουμε την ζωή κάθε λεπτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω! Πρέπει να τα περνάτε πολύ χάλια εκεί ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άστα ellinaki μου! κάθε μέρα εδώ είναι μια συνεχής προσπάθεια να μην ξεχάσουμε πως ήταν η ζωή πριν! (Πως να εκτιμήσεις την λιακάδα αν δεν θυμάσαι τι είναι η βροχή!)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη, δεν τα έχω δει ποτέ αυτά..Εννοώ τις πατημασιές από ζώα.. τα μανιτάρια πάνω στα δέντρα..(ως παιδί της πόλης).. Και αλήθεια σε ευχαριστώ γιατί είναι κάτι που μου λείπει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Roadartist: Όταν το πάρεις απόφαση, στείλε μου ένα μειλ να σε πάω όσο πιο ψηλά και σε όσο πιο δύσβατο μέρος μπορείς να αντέξεις. Το μενού περιλαμβάνει από απλά μονοπάτια μέσα στο δάσος μέχρι εθνικούς δρυμούς... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι google translate, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου!

    Ειδικά για Αγγλικά σε Ελληνικά του in.gr είναι πολύ καλύτερο. Δες τι βγάζει για το primrose:
    [prImrouz] ουσ. (ως άνθος ή φυτό:) πρίμουλα, ηρανθές, δακράκι, παναγίτσα, πασχαλούδα # μτφ. ωχροκίτρινη απόχρωση # επίθ. ωχροκίτρινος, ανοιχτοκίτρινος # ΦΡ. primrose path ο εύκολος δρόμος, ο δρόμος της απώλειας

    Τώρα θυμήθηκα κάτι και για τα κακάκια που φωτογράφισες... Είχα πάει Βάλια Κάλντα με έναν φίλο βιολόγο και έκανα την βλακεία να του ζητήσω τις φωτογραφίες (με φιλμ ακόμα τότε, δεν ήξερα τι ακριβώς έβγαζε). Μάντεψε τι περιελάμβανε η πλειοψηφία :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη από ότι βλέπω δεν τα περνάς καθόλου άσχημα! Ωραίες οι φωτογραφίες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Roadartist, σ΄ ευχαριστώ εγώ! όλη μου τη ζωή στις μεγαλουπόλεις τα είχα μέσα μου όλα αυτά κι ας μην τα είχα δει... και τώρα που είναι πια μέρος της ζωής μου δεν τα χάνει η φωτογραφική μηχανή. Οι μεγάλες πόλεις και τα γραφεία σε ουρανοξύστες δεν μου λείπουν καθόλου. Ούτε που τα σκέφτομαι εκτός σαν καλές αναμνήσεις του ταξιδιού.



    Τελευταίε, αν η Roadartist, εσείς, ή όποιος φίλος θέλει να περάσει από εδώ, θα σας τα δείξουμε όλα τα βουνά μας με χαρά.



    latecomer, το in.gr δεν έχει translator! που είναι? Και πόσα πλήρωσες για κάθε εκτύπωση φωτογραφίας με κακάκια;



    Epanechnikov, η αλήθεια είναι ότι η Ιθάκη μπορεί να εμφανιστεί μπροστά στον καθένα εκεί που δεν το περιμένει, με μορφή την οποία ποτέ δεν είχε ονειρευτεί! σ΄ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @thinks

    Ωραίο το κρύο εκεί απάνω...
    εδώ σκάει ο Τζίτζικάς...

    (νομίζω οτι στο μπλόγκ μου έχω/θα έχω κάτι που σε ενδιαφέρει,έκπληξη ή ορατό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ύπνε, περιμένω να δω τι θα δώ! Πάντως στο βουνό έχουμε ψιλοκρύο, όχι πολλά πράγματα, και ελπίζουμε για κανένα δυό χιόνια ακόμα πριν την άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Δημήτρη ωραίες οι καθημερινές ιστορίες σου. Ζεις σε ωραία μέρη μέσα στη φύση. Ώντας γέννημα θρέμα "Αθηναίος",στην Ελλάδα η πρώτη σοβαρή επαφή μου με τη φύση πραγματοποιήθηκε όταν πέρασα 5 χρόνια σπουδών στην Ξάνθη. Πάρα πολύ ωραίο μέρος.
    Αφήνοντας την Ελλάδα πίσω ανακάλυψα εκει έξω ένα τελείως διαφορετικό και θαυμαστό κόσμο. Συνειδητοποίησα ότι η μεγαλούπολή και η επαφή με τη φύση δεν είναι καθόλου τόσο διαφορετικά πράγματα απαραίτητα. Αυτό είναι πιο χαρακτηριστικό στην από δώ μεριά του ατλαντικού που ζω τώρα. Θα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διανοηθώ ότι μπορείς για παράδειγμα να ζεις στο κέντρο μιας μεγαλόπολης 17 εκατομμυρίων και να φωλιάζουν στα δέντρα της γειτονιάς σου διάφορα είδη αρπακτικών (μερικά γεράκια μάλιστα έχουν κάνει φωλιές και κανείς δεν τα κυνηγάει σε ουρανοξύστες γύρω από το Central Park στο Μανχάτταν, όσο και αν αυτά λιγουρεύονται τα μικρά σκυλάκια των κατοίκων που τα βγάζουν βόλτα). Ή 2 χιλιόμετρα από το σπίτι σου στο πρώτο τυχαίο πάρκο δίπλα από τον ποταμό Hudson να περπατάς παρέα με άγρια ελάφια, ασβούς, ρακούν και διάφορα άλλα της τοπικής πανίδας. Χάρηκα επίσης πολύ όταν διάβασα ότι ο πληθυσμός των φαλαινών έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό γύρω από το λιμάνι της Νέας Υόρκης, που γίνονται tours για παρατήρηση τους μερικά μίλια απόσταση από το άγαλμα της Ελευθερίας έξω από τη γέφυρα Verazzano. Όπως επίσης και οι φώκιες που λιάζονται στα βραχάκια έξω από το Brooklyn κάνοντας κάποιου είδους plane spotting μιας και το αεροδρόμιο JFK είναι μερικά μίλια παραδίπλα. Βέβαια αυτό σημαίνει για μας που μας αρέσουν και οι καταδύσεις ότι θα πρέπει να έχουμε το νου μας για τους ... μεγάλους λευκούς πιθανόν.
    Χαιρετισμούς και καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή σου μέρα ManBlogg! Από την Αθήνα ξεκινώντας κι εγώ, Παλιό Φάληρο, είχα την ίδια εμπειρία που περιγράφεις. Από τα σχεδόν δεκαοχτώ χρόνια μου στην Μασαχουσέτη, τα δεκαπέντε τα πέρασα στην commuter belt νότια, όπου ελάφια έμπαιναν στην αυλή καθώς μεγάλωνε ο γιός μου, και πηγαίναμε whale watching από το Plymouth. Τα τελευταία 6 από αυτά τα χρόνια το σπίτι ήταν στην παραλία 20 μέτρα από τον Ατλαντικό. Στην Νέα Υόρκη όμως πέρασα συνολικά περίπου ένα χρόνο και την υπεραγαπώ, με κάθε της λεπτομέρεια, και καταλαβαίνω και νοιώθω κάθε λέξη που έγραψες. Πρέπει να είσαι στο Jersey πάνω στον Hudson; που; Από το σπίτι σου μπορεί να βλέπεις και τα γραφεία ενός πελάτη μου στο Chelsea.

    Δεν ήξερα ότι τώρα έχει whale watching έξω από την Verazzano! όσο για great whites ο Spielberg έφερε έναν το '75 στην Martha's Vineyard, αλλά εκείνος ήταν μηχανικός! Καταδύσεις έχω φτάσει μέχρι 90 πόδια στην Καραϊβική και έξω από την Μύκονο. Για ...Hudson δεν θα το συνιστούσα: μπορεί να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με κανέναν ατυχή της ποτοαπαγόρευσης με τσιμεντένια παπούτσια!

    Μετά από όλη τη ζωή που έζησα πάντως, και τα μέρη που αγαπώ (mην ξεχνάμε και τα Rockies), εδώ στο σπίτι μας στα Απέννινα, πράγματι, όπως λέω πάντα, βρήκα την Ιθάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιλάμε έχω σκάσει από τη ζήλια μου. Επειδή δεν έχω διαβάσει, για πάρε λίγο θέση για το κυνήγι. Ετοιμάζω κάτι (αν και το είχα πιάσει και παλαιότερα το θέμα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δήμο, σ' ευχαριστώ! Όσο για τη θέση μου για το κυνήγι, είναι απλή. Ο άνθρωπος μπορεί να κυνηγά για να επιζήσει. Αλλά εφ' όσον για να επιζήσει τον 21ο αιώνα πρέπει να κυνηγά χρήματα για το σουπερμάρκετ και όχι ζωντανά στο δάσος, το κυνήγι είναι πλέον μόνο ένα σπορ (στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον). Ένα σπορ που σκοτώνει ζωντανά για διασκέδαση και μόνο. Είμαι κάθετα αντίθετος στο κυνήγι, και πιστεύω ότι θα μπορούσε να νομοθετηθεί μια απαγόρευση. Δεν νομίζω ότι η αντίσταση σε τέτοιο νόμο θα είχε την ίδια βάση σε ατομικές ελευθερίες όπως άλλες απαγορεύσεις, και νομίζω ότι θα μπορούσε μια τέτοια νομοθεσία να γίνει εφικτή. Κάποια μέρα ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι το μόνο ζώο που σκοτώνει για σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δήμο, ΥΓ: εφ' όσον παραμένουμε στο ότι το κυνήγι δικαιολογείται μόνο για πραγματική επιβίωση, ιδού ένα παράδειγμα που λέει ότι τα παραπάνω δεν είναι τόσο απλά: Εδώ στο χωριό, η σπεσιαλιτέ και για 'μας και για του χρηματοφόρους τουρίστες, είναι το παραδοσιακό αγριογούρουνο κυνήγι. Κυνηγιέται από επαγγελματίες με ειδικές άδειες, για τα δύο εστιατόρια του χωριού, και μια από τις δουλειές της Δασοφυλακής είναι να κυνηγάει του λαθροκυνηγούς. Τα αγριογούρουνα έχουν υπερπληθυσμό εδώ, και καταστρέφουν το έδαφος που τρώνε χορτάρι οι αγελάδες, όπως και προξενούν πολλές υλικές ζημιές στις φάρμες. Για να μην πολυλογώ τις λεπτομέρειες, κατάλαβες το νόημα. Αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αδιάφορη. Βέβαια, το γεγονός ότι ενοχλούν τα αγριογούρουνα δεν νομίζω να αποτελεί δική τους ευθύνη, αλλά μάλλον της επέκτασης των ανθρώπων. Θα ήμουν αντίθετος, αλλά γνωρίζω ότι δε αλλάζει μία νοοτροπία και μία τέτοια οικονομία. Ωστόσο, αυτό ισχύει για πολύ λίγες περιπτώσεις γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δήμο, φυσικά και υπάρχουν και θα υπάρχουν οι εγκαταστάσεις όπου το μοσχαρίσιο, το χοιρινό, κλπ, κλπ, "καλλιεργούνται" και από εκεί φτάνουν στα σουπερμαρκετ. Αυτό το βουνό μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς "το ίδιο πράγμα" γιατί τα αγριογούρουνα προμηθεύουν φαγητό και τα προς το ζειν. Δεν κυνηγούνται για σπορ εδώ. Και αν υπάρχει κανείς που θα το έκανε για σπορ μπορεί να απαγορευτεί.

    Και τώρα σκέφτηκα κάτι άλλο. Το ψάρεμα. Σε όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Θα ήτανε παράλογο να μεταχειριστούμε τα ψάρια διαφορετικά μόνο επειδή δεν ζουν στην επιφάνεια της Γης και δεν έχουν τέσσερα πόδια και φωνή.

    Τότε τι; Επιτρέπεται τα βιομηχανικά αλιευτικά να βγάζουν από τη θάλασσα τόνους ψαριών και οι ψαράδες που θα πιάσουν ένα δύο ψαράκια για σπορ τους απαγορεύεται;

    Τελικά τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά. Συμφωνούμε απόλυτα, και, τη στιγμή που πάμε να το εφαρμόσουμε παρουσιάζονται αυτές οι ερωτήσεις που απαιτούν να τραβηχτεί μια γραμμή συμβιβασμού... και καταλήγουμε στο ναι μεν αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Thinks μένουμε στο Edgewater, NJ μια μικρή περιοχή στις όχθες του Hudson, δημοφιλή για Manhattan commuters. Αφότου ξαναγυρίσαμε από Ζυρίχη θέλαμε να βρούμε ιδανικά μια καλή προαστιακή περιοχή οικογενειακών προδιαγραφών αλλά ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος και κατασταλάξαμε προσωρινά σε γνωστή μας περιοχή μιας και εγώ έχω ζήσει παλιότερα εδώ. Από το μπαλκόνι μας έχουμε βορειοανατολική θέα βλέποντας George Washington γέφυρα και uptown manhattan. Από την ταράτσα της πολυκατοικίας μας που είναι βέβαια κοινόχρηστος χώρος για αραλίκι, βλέπουμε από Verazzano ως George Washington οπότε θεωρητικά θα πρέπει να "βλέπουμε" και τον πελάτη σου στο Chelsie, αν και αυτή η γειτονιά βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Hoboken, NJ που είναι 5 μίλια πιο νότια από δω. Όλα τα χρόνια μου εδώ τα πέρασα στις όχθες του Hudson πάντα από τη μεριά του NJ.
    Επισυνάπτω link με μερικές φωτογραφίες για μια γεύση.
    Εδώ link για τις φάλαινες στη ΝΥ.
    Έχω και μερικές φωτογραφίες με γεράκι Osprey να κουβαλάει ψαράκι από το Hudson αλλά είναι αρκετά crop-αρισμένη. Θα ανεβάσω όταν πετύχω μια πιο κοντινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από τη μια έχουμε την εκτροφή άγριων ζώων και από την άλλη το κυνήγι. Στην πρώτη περίπτωση οργανωμένων εκτροφείων και δημιουργίας μιας μεγάλης δασικής φάρμας κυνηγιού εκτρεφόμενων άγριων ζώων (υπάρχουν στη Γερμανία τέτοια) ίσως να συμφωνήσω, αν και πάλι κολλάω στην οπλοφορία και την οπλοχρησία. Με την εκτροφή δεν έχω πρόβλημα φυσικά. Αν και εγώ δεν τρώω για λόγους αρχής κυνήγι.

    Η αλιεία είναι κάτι διαφορετικό. Χωρίς να συμφωνώ με την υπεραλίευση ή το κυνήγι ψαριών και θηλαστικών που κινδυνεύουν, ωστόσο, οι αριθμοί γεννήσεων κλπ επιτρέπουν την αλιεία ακόμα και ως επιχείρηση. Και πάλι βέβαια θα προτιμούσα οργανωμένες ιχθυοκαλλιέργειες για όλα τα είδη, παρά την αλιεία. Ωστόσο, η ατομική αλιεία σίγουρα δεν απειλεί κανένα είδος -προς το παρόν- λόγω ακριβώς του αριθμού των θαλασσίων ειδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Down right, the translator in in.gr

    Sorry for the language, my fantastic PC suddenly decided not to react to Alt+shift

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάνο, το 1993 με προσλάβανε Production Manager σε μια εταιρεία Marketing Communications στον 38ο όροφο, νομίζω ήταν 7η και 58; και το γραφείο μου που μου έδειξαν (γραφείο όχι κουβούκλιο) είχε θέα τον Hudson. Μετά από κάμποσες μέρες ψάξιμο στα 5 boroughs που να ζήσουμε αποφάσισα να μην πάρω τον γιό μου σχεδόν 3 χρονών από την εξοχή της commuter belt της Βοστώνης, ζήτησα συγγνώμη που δέχτηκα την δουλειά και γύρισα στην Βοστώνη όπου ξεκίνησα την δική μου εταιρειούλα. Αν ήμουν μόνος μου ή αν δεν είχε ήδη ζήσει το παιδί στην εξοχή, θα την είχα κάνει την δουλειά, φυσικά.

    Υπέροχες φωτογραφίες! και ξέρω τώρα ακριβώς που είσαι! είχα κοιτάξει και γύρω εκεί για διαμέρισμα. Από την φωτογραφία της GWB βλέπω ότι όχι μόνο έχεις πραγματικό ευρυγώνιο, αλλά ξέρεις και να τον χρησιμοποιείς. Τελευταία φορά ήμουν στο Μανχάτταν με την γυναίκα μου τον Ιανουάριο του 2009.

    Whale watching, πήγαμε πολλές φορές, από το Plymouth όπως σου είπα, και θυμάμαι να έχω τον Κώστα στους ώμους μου για ώρες καθώς μια φορά είχαμε σταθεί ανάμεσα 7-8 humpbacks who were feeding με στόματα θεάνοικτα! Βλέπω εσείς έχετε και fin whales και blue whales. Φυσικά οι blue θα ερχόντουσαν στην Να Υόρκη! Οι μεγαλύτερες! Που αλλού!



    Δήμο, ναι, συμφωνούμε απόλυτα και για τη μεγάλη δασική φάρμα κυνηγιού, και για το ότι και εγώ έχω πρόβλημα με την οπλοφορία και οπλοχρησία. Στην πόλη ή την παιδιάδα, οπουδήποτε, ούτε εγώ τρώω κυνήγι. Εδώ στο χωριό είναι διαφορετικό γιατί υπάρχει μια συνεχής αλυσίδα από αιώνες όπου το κυνήγι είναι το φαγητό και το βιός και όχι σπορ!

    Το ψάρεμα το χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα ότι οι ίδιες αρχές και κριτήρια αλλάζουν λόγω περιβάλλοντος και είδους ζώου. Βέβαια, το ψάρεμα για σπορ είναι μηδαμινή ποσοστιαία μονάδα συγκρινόμενη με την αλιεία στην ανοιχτή θάλασσα, τα όπλα είναι αγκίστρια ή δίχτυα, και εκτροφεία ψαριών δεν θα ήταν ποτέ αρκετά να καλύψουν την ψαροφαγία της υφηλίου, ούτε μπορείς να εκθρέψεις τις ποσότητες τόνου, φερ' ειπείν.

    Συμφωνούμε απόλυτα. Απλά παραδειγμάτιζα το πόσο και η απλούστερη αρχή μπορεί να μπερδευτεί σε αξίες και αντίληψη...



    Κωστή, το βρήκα! αλλά είναι για λέξεις και όχι για κείμενο... ξέρεις κανένα καλό για κείμενα και όχι μόνο Ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δημήτρη καταλαβαίνω ακριβώς το σκεπτικό σου στην απόφασή σου να μη μετακομίσεις από τα προάστια της Βοστώνης με το μικρό 3χρονο γιο σου. Η κόρη μου είναι 3 επίσης και είναι αυτή που κυρίως καθορίζει τις κινήσεις μας φυσικά. Γι'αυτό ψάχνουμε για κάτι μόνιμο λίγο πιο έξω με καλά δημόσια σχολεία. Η πιο πιθανή περιοχή θα είναι κάπου στο Westchester county στη ΝΥ που έχει αρκετά καλή συγκοινωνία με το τρένο για midtown manhattan αλλά είναι και σε καλή τοποθεσία σε σχέση με το Connecticut αλλά και NJ. Πιο μεγάλα σπίτια, πιο πολύ χώρος και μέσα στη φύση και τα πάρκα. Bedroom community που λένε και δώ. Αν βόλευε και σένα θα μπορούσες να βρεις παρόμοια περιοχή και στα προάστεια εδώ αλλά θα ήσουν καμμιά ώρα μακρυά το λιγότερο σε ώρα αιχμής μακρυά από Manhattan. Δεν ξέρω βέβαια τις τιμές της Βοστώνης αλλά το άλλο που πιθανόν να διέφερε αρκετά σημαντικό βέβαια, θα ήταν και η αγοραστική αξία του δολλαρίου σου η οποία μάλλον θα ήταν χαμηλότερη εδώ τουλάχιστον σα χοντρά είδη όπως σπίτια και φόρους κατοικίας. Πάντως μεταξύ μιας δουλειάς γραφείου και της δικής σου δουλειάς 10000 φορές τη δική σου. Μάλλον το ίδιο θα αποφάσιζα και γω αν είχα παρόμοιες επιλογές.
    Ευχαριστώ για το feedback στις φωτογραφίες! Έχει διαφορετική αξία όταν προέρχεται από κάποιον επαγγελματία ;) . Ναι έχεις δίκιο φυσικά, ο ευρυγώνιος που έχω είναι 18-35 και σε μία full frame μηχανή είναι ακριβώς τόσο. Είναι πολύ συμπαθητικός φακός, και το μόνο που θα επιθυμούσα θα ήταν λιγότερη οπτική παραμόρφωση, κάτι το οποίο πρέπει να το διορθώνω στο post processing. Ίσως όταν αποφασίσω να αφιερώσω πραγματικά το χρόνο που θα ήθελα στη φωτογραφία, να κοιτάξω για κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Α, ξέχασα Δημήτρη. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη γειτονιά από δω και υπάρχει χρόνος για παρέα... let me know ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μάνο, Westchester είναι θαυμάσια ιδέα αλλά όπως και να το κάνουμε ακριβά. Υπάρχουν βέβαια περισσότερο και λιγότερο. White Plains θα ήταν ΟΚ. Αλλά, οπωσδήποτε 1 ώρα από πόρτα σε γραφείο στο Manhattan, rush hour. Πολλές φορές έμενα στο παλιό Stouffer's, τώρα Renaissance, κάτω από τον Merrit Parkway στο Westchester. Ωραίο ξενοδοχείο και θαυμάσιο brunch. Με κανονικό οδήγημα 30 λεπτά mid-town, από τον 9. Τότε ακόμα νοικιάζαμε, αλλά όταν πήρα εκείνη την απόφαση το '93 αγόρασα το σπίτι από τον ιδιοκτήτη. Πάντως το Manhattan δεν είναι για παιδιά που έχουν μάθει παραέξω. Να σας ζήσει η κορούλα!

    Ήμουνα υπάλληλος σε ενδιαφέρουσες δουλειές στην corporate America 5 χρόνια. Από το 1995 δεν κοίταξα ποτέ πίσω και έκανα την corporate America πελάτες μου, από το υπόγειό μου, μετά σε γραφείο, και μετά πάλι από το σπίτι, και τώρα από το βουνό
    :-)

    Έχω μια Nikon D300, 1:1.5 και ένα ζουμ Nikon 12-24, που αντιστοιχεί 1:1 στο 18-35 (1,300 Ευρώ) και έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζεται να φτιάξεις τα perspective με Photoshop. Ο υπερευρυγώνιος θέλει ιδιαίτερη "τέχνη" να χρησιμοποιηθεί και σχεδόν πάντα κάποιο cropping. Πάντως οι φωτογραφίες σου είναι πραγματικά πολύ ωραίες.

    Την επόμενη φορά! Και φυσικά το ίδιο ισχύει γύρω στην Φλωρεντία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ωραία η βόλτα στα τοσκανικά βουνά!
    έστω κι αν δεν νιώσαμε τον κρύο αέρα να αναζωογονεί το πρόσωπό μας!
    Και γω όλο στο "κλικ" θα ήμουν αν η σύντροφος έπρεπε να ...μαζέψει κακάκια!
    -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. squarelogic, μου φαίνεται ότι αυτή την φορά βρήκε τα κακάκια σαν δικαιολογία για να βγούμε μαζί περίπατο :-) Μπορεί να κάνω μια ανάρτηση με φωτογραφίες από ένα περσινό περίπατο πάνω από το βουνό μας μέσα στα χιόνια με λιακάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.