Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Το περίπτερο στο τέλος του Κόσμου



Η αρχική φωτογραφία μοντάζ που δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου του 2009, δείχνοντας,
υποτείθεται μια επιστήμονα να κρατά ένα αγαλματίδιο 200.000 ετών από τη Σελήνη.

Ολόκληρη η φωτογραφία μονταζ δείχνει πως η αρχική φωτογραφία είχε παρθεί σε ένα
ανοιχτό χώρο μουσείου με πολύ κόσμο.

Λεπτομέρεια που δείχνει καλύτερα πως το αντικείμενο στα χέρια της κοπέλας έχει αφαιρεθεί
με Photoshop και στη θέση του έχει μπεί το αγαλματάκι με τρικ. Κοιτάξτε πως το κράτημα,
οι παλάμες, και τα δάχτυλα είναι αφύσικά σε στάση.
Το αγαλματάκι φαίνεται σαν να μην κρατιέται από τα δάχτυλα..

Και ιδού η πρώτυπη δημοσίευση την οποία μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.


  
Δημοσιεύτηκε από την WEEKLY WORLD NEWS (The world's only reliable news) στις 27 Απριλίου του 2009. Η ιστορία ήταν υπογεγραμμένη από τον ανύπαρκτο δημοσιογράφο Έρικ Βαν Ντάτικεν, το οποίο είναι παιγνίδι πάνω στο όνομα του Έρικ Φον Ντένικεν, ο πρώτος διδάξας ο οποίος θησαύρισε από τους αλαφροΐσκιωτους την δεκαετία του '70. Το ψευδόνυμο Έρικ Βαν Ντάτικεν είναι εδώ ένα ανοικτό καλαμπούρι μεταξύ εκδοτών και αναγνωστών, και η παραδοχή ότι η ιστορία είναι ανέκδοτο.

Αμέσως μετά, πολλές αμερικάνικες ιστοσελίδες άρπαξαν το δημοσίευμα και το ανακύκλωσαν τον Μάιο του 2009, μερικές μάλιστα παρουσιάζοντάς το σαν νόμισμα και όχι σαν αγαλματάκι. Τον Φεβρουάριο του 2011 το δημοσίευμα το ανακάλυψε η Ελληνική μπλογκόσφαιρα και το παρουσίασε με αυτό το ιδιαίτερο στυλ το οποίο χαρακτηρίζει τον  μή-Αμερικανό που καταλαβαίνει όσα καταλαβαίνει από την Αμερικάνικη κουλτούρα της παραδημοσιογραφίας, ή που χρησιμοποιεί το "κύρος" της Αμερικής για να πουλήσει μπούρδες.





Και, με ένα κλικ εδώ βλέπετε και άλλα ρεπορτάζ από τον ίδιο "συγγραφέα". Το αγαπημένο μου είναι οι Γάλλοι επιστήμονες που ανακάλυψαν ένα μικροτσίπ εξωγήινου πολιτισμού χωμένο μέσα στο κρανίο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη!
 


Άλλα ενδιαφέροντα Νέα:


Γιαπωνέζικο διαστημπόπλοιο βομβαρδίζει την Χαβάη με ακτίνες που προκαλούν σεισμούς.

 Η ιστορία ενός ζευγαριού που τους απήγαγε Ούφο!

 Η Χίλαρι υιοθέτησε εξωγήινο μωρό!




Η ζωή, ακόμα και στην Αμερική, ίσως ιδίως στην Αμερική, μπορεί συχνά να είναι πληκτική. Και όπως ξέρουμε το επίπεδο του μέσου Αμερικάνού, της μέσης Αμερικής, δεν είναι, όπως θα λέγαμε, και πολύ βαθύ. Οι άνθρωποι χρειάζονται να ξεδώσουν λιγάκι, διαβάζοντας καμιά μπούρδα ως αντιστάθμισμα των καταθλιπτικών τηλεοπτικών νέων της πραγματικότητας της ζωής. Ναι, μέσα στην Αμερικανική κουλτούρα υπάρχει, πολύ ζωντανό, το γνωστό: "λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα", εν γνώσει μας, σαν μέρος της καθημερινότητας. Πράγμα το οποίο έξω από την Αμερική παρεξηγείται και παίρνει ο κόσμος τις μπαρούφες σοβαρά...

Και φυσικά, μια που υπάρχει ζήτηση για να δραπετεύσει κανείς από την πραγματικότητα, στην Αμερική, υπάρχει και προσφορά! ντουζίνες φυλλάδες, εφημερίδες και τις πιο πρόσφατες τελευταίες δεκαετίες τηλεοπτικά σόου, και τώρα φυσικά ιστοσελίδες. Οι φυλλάδες βρίσκονται συνήθως δίπλα στα ταμεία των μεγάλων σουπερμάρκετ, και η πρώτη διδάξασα και μεγαλύτερης κυκλοφορίας και πλάκας είναι η National Enquirer.

Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι κάτι πολύ απλό που λίγοι το σκέφτονται: Ενώ στην μέση Αμερική τα 99.8% των ανθρώπων ξέρουν ότι τα δημοσιεύματα είναι, και γράφονται ενσυνειδήτως ως μπούρδες για να περνάει η ώρα, και τα 85% αυτών που τα αγοράζουν και τα διαβάζουν ή τα βλέπουν στην τηλεόραση έχουν αρκετή μόρφωση και δείκτη νοημοσύνης να ξέρουν ότι παρακολουθούν αέρα κοπανιστό να περνάει η ώρα, κάτι δεν πάει καλά σχετικά με όλα αυτά έξω από την Αμερική:

Οι άλλοι λαοί δεν έχουν την κοινή γνώση του ότι η τάδε φυλλάδα είναι ακριβώς αυτό και τίποτα παραπάνω, και, με τα 60% κατανόηση των Αγγλικών που έχουν, και το 10% κατανόηση της κουλτούρας της μέσης Αμερικής που έχουν, ειλικρινά και αθώα παρερμηνεύουν τα δημοσιεύματα αποδίδοντάς τους την σοβαρότητα που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι, και οι εκδότες ποτέ δεν παίρνουν στα σοβαρά μέσα στην Αμερική.

Κι έτσι, οι μαλακίες που λέμε εν γνώσει μας στην Αμερική να περάσει η ώρα, έξω από την Αμερική αποκτούν μια αύρα σοβαροφάνειας.

Συνήθως αυτά ασχολούνται με τις σεξουαλικές ζωές των διάσημων, πλεκτάνες, τον Έλβις, τους εξωγήινους... άλλες φορές μπαίνουν σε πιο αληθοφανείς σφαίρες όπως οι μπούρδες για συνομωσία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ή το αν πήγαμε στη Σελήνη, ποιός σκότωσε τον Κέννεντυ, και άλλα που διασκεδάζουν τον μέσο Αμερικανό χωρίς τέλος.

Βέβαια, μια καλή και διασκεδαστική ιστορία δεν λέει ποτέ κάτι που θα την "χαλάσει" για τον κόσμο. Φερ' ειπείν κανείς δεν σκέφτηκε να παρατηρήσει ότι η 21η Δεκεμβρίου του 2012 δεν ήταν το τέλος του σύμπαντος, για τους Μάγια, αλλά απλά η αλλαγή από μια εποχή σε μια καινούργια εποχή, σαν τις δικές μας χιλιετηρίδες για παράδειγμα. Αλλά αυτό δεν λέγεται γιατί τότε θα χάλαγε το καλαμπούρι με το οποίο ο Μέσος Αμερικάνος διασκεδάζει και πολλοί στον υπόλοιπο κόσμο πέφτουν στη λούμπα.

Ή, κανέναν δεν τον ενδιαφέρει να κοιτάξει τις φωτογραφίες που πάρθηκαν από ανεξάρτητες πηγές και δείχνουν τα απομεινάρια στη Σελήνη των αποστολών Απόλλων, ή να διαβάσουν τις επιστημονικές αναφορές τρίτων πηγών που ανεξάρτητα παρακολούθησαν την πορεία των σκαφών στη Σελήνη, γιατί τότε δεν θα είχαν πια το γιαταγάνι της συνομωσίας ότι "δεν πήγαμε στην Σελήνη".

















14 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δημήτρη. Καλά, δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν τα αμερικανάκια και πουλάνε αέρα κοπανιστό στον κοσμάκη;
    Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με την κουλτούρα του 'λέμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα', όπως λες κι εσύ, γιατί προφανώς δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο για να ασχοληθούν. Αλλά κι αν ακόμα υπάρχει, μάλλον το αμερικανικό κοινό δεν έχει το επίπεδο για να το παρακολουθήσει. Μιλάμε για πολύ σαβούρα ε; Τα δικά μας πρωινάδικα και μεσημεριανά στην τηλεόραση στο αμέρικα θα θεωρούνται εκπομπές πρώτης ποιότητας φαντάζομαι...
    Άντε, με τις υγείες τους... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπληρώνω στο παραπάνω σχόλιο ότι από το weekly world news, κορυφαίο είναι το HOW TO TELL IF YOU’VE BEEN ABDUCTED...
    Μου άνοιξαν τα μάτια οι άνθρωποι και συνειδητοποίησα ότι έχω απαχθεί... Που μπορώ να πω την ιστορία μου; Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι διάφορες μπορδολογίες δυστυχώς έχουν ένα τεράστιο κοινό πανέτοιμο να τις αποδεχτεί σαν αληθείς.
    Ακόμα και ψεύδη που η διάψευση τους έχει πάρει εκτεταμένη δημοσιότητα,όπως πχ η υποτιθέμενη δήλωση του Κίσιντζερ για την Ελλάδα, αναπαράγονται απτόητα συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου Κώστα, αφού ζητήσω συλλογικά συγγνώμη για τους αξιότιμους συμπολίτες μου, και εξηγήσω ξανά ότι όλες αυτές οι "δημοσιεύσεις", στην Αμερική, είναι απλά "entertainment", να σου δώσω μερικά απλά στοιχειά στατιστικής:

    Μόνο το National Enquirer, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1926, τυπώνει περίπου 800.000 αντίτυπα, κοστίζει πάνω από 3 δολάρια, και διαβάζεται από περίπου 15.000.000 αναγνώστες, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων το διαβάζει περιμένοντας στην ουρά στα ταμεία των σουπερμάρκετ. Αν προσθέσεις τις ντουζίνες άλλες φυλλάδες και τα τηλεοπτικά σόου, και τις ιστοσελίδες, τότε, κι αν ακόμα πούμε ότι μόνο 1% των αναγνωστών είναι αρκετά μουρλοί να νομίζουν ότι διαβάζουν πραγματικά νέα, καταλαβαίνεις για τι αριθμούς μιλάμε, και ανθρώπων που "πιστεύουν", αλλά και γενικά κερδών της βιομηχανίας αυτής. Σημειωτέον ότι από αυτούς που το αγοράζουν, οι περισσότεροι είναι σε επίδομα ανεργίας, ή ένσημα για τροφή φτωχής οικογένειας.

    Και μην πάμε καν στις ρατσιστικές δημοσιεύσεις, ακροδεξιά, κλπ, κλπ.

    Η πιο "δυνατή" θεωρία συνομωσιολογίας στην ιστορία είναι η δολοφονία του Τζων Κέννεντυ, επειδή εκεί πράγματι κάτι υπάρχει που δεν ξέρουμε, το οποίο ενισχύει την αληθοφάνεια του ότι πει κανείς. Αυτή ακολουθείται από τον Έλβις, την Σελήνη και τις 11/9, και μετά όλα τα ούφο!

    Κι εγώ δεν είχα τι να κάνω στις ουρές από το να τα διαβάζω. Αλλά, με την χάρη του Έλβις, εγώ ήμουνα στα 99% που απλά χασμουριότανε...



    Αθεόφοβε, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την ανθρώπινη ανάγκη να "πιστέψει", σαν διέξοδο από μια καθημερινότητα που είναι κρύα, μοναχική, και απογοητευτική. Και μετά, φυσικά, είναι και οι εκτός Αμερικής, που λατρεύουν να πιστεύουν αυτό του Κίσινγκερ, πχ. Με το σχόλιό σου, τώρα, το συζήτησα με τον φίλο μου από την Αμερική που μένει λίγο μαζί μας, και καταλήξαμε ότι, κάτι σαν αυτό που υποτίθεται ότι είπε ο Κίσινγκερ ακούγεται αρκετά αληθοφανές, για κάτι που θα έλεγε πίσω από κλειστές πόρτες, ώστε λαοί που έχουν λόγο να μισούν τους Αμερικανούς να το πιστεύουν και να μην θέλουν να το "αφήσουν" με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σας,
    να μην ξεχνάμε μία σειρά που είχε προκαλέσει φρενίτιδα στο Αμερικάνικο (και όχι μόνο ?!?) κοινό με τις θεωρίες συνωμοσίας σαν θέμα της μαζί με τους εξωγήινους σε ένα μιξεράκι σερβιρισμένο στο πιάτο. Είχε το moto "...I want to believe..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με τον μύθο για την δήλωση Κίσινγκερ μπορείς να διαβάσεις εδώ ένα εμπεριστατωμένο χρονικό αυτής της ιστορίας. Είναι δε ενδιαφέρον πως η αναπαραγωγή του γίνεται και από άτομα που δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αφελή, αλλά απλά το ψέμα βοηθάει να υποστηρίξουν τις απόψεις τους που είναι ακόμα χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείτε το παρακάτω. Η συγκεκριμένη ιστορία δημοσιεύεται σε 9500 Ελληνικά (πολλά εκ'των οποίων "χριστιανικά") blogs

    http://en.wikipedia.org/wiki/Well_to_Hell_hoax

    http://hristospanagia3.wordpress.com/2010/07/03/%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη, όλοι, για την καθυστέρηση απάντησης! Τρέχαμε σε βουνά και γραφικά χωριά όλη μέρα!



    mastermeeple, εννοείς βέβαια το κλασσικό, πάρα πολύ καλό, και cult πλέον, σήριαλ The "X" Files, του Κρις Κάρτερ με τους Ντέηβιντ Ντακόβνυ και Τζίλλιαν Άντερσον, ως Μώλντερ και Σκάλλυ, που παίχτηκε για εννέα σαιζόν με 201 επεισόδια, και ακολούθησαν και 2 κινηματογραφικές ταινίες. Τα σλόγκαν ήταν "The truth is out there!" (Η αλήθεια είναι εκεί έξω), και "I want to believe" (Θέλω να πιστέψω).

    Αυτό το απίθανο σήριαλ όμως δεν πέφτει στην συνομοταξία των παραπάνω βλακειών γιατί ποτέ δεν αυτοπαρουσιάστηκε σαν "αλήθεια". Ήταν απλά μια επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Η διαφορά είναι ότι αυτά που αναφέρουμε στην ανάρτηση αυτή περνάνε όχι για επιστημονική φαντασία αλλά για ...αλήθεια!



    Αθεόφοβε, όπως είπε κάποιος, κάποτε, ένα ψέμα κρύβεται θαυμάσια ανάμεσα σε δύο αλήθειες. Ή, όπως κάποιος άλλος είπε κάποια άλλη φορά, τα όνειρα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν βρήκαμε ακόμα πως να τις ρωτήσουμε. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε το κλασσικό: Όταν μιλάς στο Θεό είναι προσευχή, αλλά όταν σου μιλάει ο Θεός είναι σχιζοφρένια.

    Δεν ξέρω αν η κυρία Κανέλλη είναι αρκετά αξιότιμη για να υπολογιστεί ως μη αφελής (θέτοντας το ευγενικά), αλλά σίγουρα το άρθρο στο οποίο οδήγησε το σχόλιό σου με εξέπληξε με τον επαγγελματισμό του, την αντικειμενικότητά του και την καθαρότητά του (μιλάω σοβαρά). Δυστυχώς όμως, στο τέλος τα χάλασε. Μπορεί πράγματι "το γεγονός ότι η δήλωση Κίσινγκερ δεν έγινε ποτέ, δεν απαλλάσσει τον παλαίμαχο πλέον διπλωμάτη από τις βαριές ευθύνες του για την δεξιοτεχνική προώθηση των συμφερόντων της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης τόσο στη γειτονιά μας όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη. Ούτε σημαίνει ότι, επειδή η δήλωση Κίσινγκερ είναι πλαστή, οι ΗΠΑ δεν πήραν υπόψη τους και τον πολιτισμικό παράγοντα στις προσπάθειες προώθησης της πολιτικής τους" ", αλλά το να τελειώσει ένα τόσο καλό άρθρο με αυτή την πισωπενταλιά είναι μια θλιβερή επισφράγιση του, εν τέλει, ερασιτεχνισμού των πάντων σ' αυτή την άμοιρη την χώρα, και δεν εννοώ την Αμερική. Αυτές οι τελευταίες σειρές που βασικά λένε "κι αν δεν το είπε θα μπορούσε να το είχε πει", έπρεπε να λείπουν.



    Epanechnikov, δεν ήξερα ότι άργησε τόσο πολύ ο κόσμος να φτάσει την κόλαση! Νόμιζα ότι είχε φτάσει εκεί με πατίνι χιλιετηρίδες τώρα :-)

    Άλλη μια απόδειξη του ότι όσα και να πει κανείς, όσα και να ανακαλύψει ο άνθρωπος, η ανθρωπότητα έχει σοβαρά προβλήματα ο΄σον αφορά την προσπάθεια να επιζήσουμε σαν γένος. Πολύ σύντομα δεν θα έχει μείνει κανένας να ξέρει πως λειτουργούν οι μηχανές και θα έχουν ξεχάσει και πως να ανάβουνε φωτιά τρίβοντας δύο ξύλα μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @thinks

    Πολύ καλό φώτοσοπ πάντως.Αν και βέβαια με μια μετακίνηση του δακτύλου μπορούσε να φανεί πιο αληθνιό...

    Πάντως αρχαιολογικά ευρήματα δεν είναι αδύνατο να υπάρχουν και σε άλλους πλανήτες γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και αν υπάρχουν ή οχι αρειανοί...

    Σε περιμένω και από άκρης άκρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ύπνε, Αρειανοί υπάρχουν, τουλάχιστον 300 στην Βουλή των Ελλήνων. Το θέμα είναι αν υπάρχη ζωή με νοημοσύνη πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατανοώ το σκεπτικό σου, αλλά έχω την αίσθηση ότι πολλά δημοσιεύματα (για UFOs πχ) έχουν ένα φανατικό κοινό που τα πιστεύει. Τα ποσοστά που θέτεις μάλλον είναι μια προσωπική αντίληψη κι όχι κάτι αντικειμενικό. Τόσο η κουλτούρα που βγαίνει από τις ταινίες ή τις σειρές όσο και οι πωλήσεις των χιλιάδων βιβλίων που ασχολούνται με την παραφαινομενολογία, τους εξωγήινους κλπ αποδεικνύουν ότι πολλοί είναι εκείνοι που τα πιστεύουν (πέρα από την πλάκα που σε πολλές περιπτώσεις είναι εμφανής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Δήμο, δυστυχώς μου φαίνεται ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Τα ποσοστά αυτών που τα καταπίνουνε πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό που λέω. Πράγματι ήταν προσωπική αντίληψη, και μάλιστα όταν το έγραφα είχα καλεσμένο από την Αμερική ένα καλό φίλο που είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε εταιρείες μάρκετινγκ και διαφήμισης. Τον ρώτησα και το συζητήσαμε πριν το γράψω αλλά σίγουρα και οι δυό μας θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι το ποσοστό πρέπει να είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που μάλλον είναι η πραγματικότητα.

    Πάντως, το ένα πράγμα που έγραψα το οποίο είναι όσο κοινή γνώση μπορεί να είναι κάτι στην Αμερική, είναι ότι αυτές οι φυλλάδες, ιστοσελίδες, και "ντοκιμαντέρ" είναι "entertainment". Μια από αυτές μάλιστα το επισημαίνει με μικρά γράμματα κάτω από το όνομά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν επιμένω στη θέση μου. Είναι μια αντίληψη που έχω από παλιά. Εξάλλου, σε τόσα εκατομμύρια που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την αγγλική γλώσσα(λόγω κουλτούρας), με τόσο χαμηλό μορφωτικό επίπεδο αναλογικά, θεωρώ ότι οι ιδέες συνωμοσίας κυριαρχούν. Εκεί κυρίως στηρίζω τη θέση μου, χωρίς και πάλι να επιμένω γιατί δε ζω "από τα μέσα" την αμερικανική κουλτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δήμο, σωστά το είπες, και σίγουρα έχεις δίκιο ότι οι αριθμοί αυτών που πιστεύουν είναι μεγαλύτεροι από τα ποσοστά που έδωσα. Και πράγματι μέσα στην κουλτούρα την Αμερικάνικη αυτά τα παραδέχονται και οι ίδιες οι εφημερίδες ότι είναι απλά προς διασκέδαση, και πράγματι οι εκτός Αμερικής δεν κατέχουν σημαντικές πληροφορίες ως προς την αξιοπιστία των πηγών. Άρα, συνδυάζοντας τα τρία αυτά, το συμπέρασμα είναι ότι οι αλαφροΐσκιωτοι και αγράμματοι είναι πολύ περισσότεροι από όσους θα ελπίζαμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.