Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Βρήκα τι τρέχει!









Τι λε ρε πε θα πλερώσω εφορία Εγώ!




Τούτο το μπλογκ διαβάζεται και από εκτός διαδικτύου φίλους και συγγενείς (Γεια σου ξαδελφούλα!), αλλά, το συγκεκριμένο πρόσωπο που ενέπνευσε αυτή την ανάρτηση (που δεν ενδιαφέρει την ανάρτηση αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι, φιλικό ή συγγενικό), δεν ξέρει ότι έχω μπλογκ και μάλλον δεν θα το βρει, οπότε και μπορεί να τη σκαπουλάρω!

Τέλος πάντων! Βρήκα γιατί η Ελλάδα είναι το μπάχαλο του μπέστε σκύλοι αλέστε που είναι! Όχι ότι δεν ήξερα γιατί, δηλαδή, αλλά ιδού πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία για κείνο που όλοι ξέρουμε, ακόμα και οι ένοχοι, αλλά το φιλοσοφούμε στο δε βαριέσαι αδελφέ (Μεγάλε Κώστα Χατζή!) και δεν δίνουμε σημασία.

Το πρόσωπο (έστω "Χ") έχει δυό βίλλες, με πισίνα ανάμεσα, σε γνωστότατο τουριστικό νησί, προς εβδομαδιαία ενοικίαση. Εγώ (έστω "Δ") φτιάχνω ιστοσελίδες επαγγελματικές και ουδέποτε έχω κάνει τίποτα για Έλληνα πελάτη (διότι θέλω να διατηρήσω σώας τας φρένας μου, όσες έχουνε μείνει! ).

Χ- Φτιάξε μου μια ιστοσελίδα να νοικιάζω σε ξένους το καλοκαίρι, και άλλη μία για "Πωλείται", ότι πιάσει.
Δ- Ευχαρίστως!
Χ- Πόσο κάνει;
Δ- Τόσο είναι το επαγγελματικό μου τιμολόγιο. Για τη μάνα σου και τους γονείς μου να σου κόψω 70%
Χ- Και πάλι πολλά είναι!
Δ- Αυτά είναι, λιγότερα δεν πάει.
Χ- Καλά.
                    
Χ- Πως θα με βρίσκουνε;
Δ- Από το Google, και ότι διαφήμιση κάνεις εσύ.
Χ- Και πως θα με πληρώνουνε προκαταβολή πριν έρθουνε;
Δ- Με Visa, Mastercard, American Express, Diners Club, κλπ
Χ- Αααα! Αποκλείεται!
Δ- Γιατί;
Χ- Γιατί για να πάρω κάρτες πρέπει να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζα και να δηλώνω στην εφορία!

Δ- Δυό βδομάδες θα κάνει να γίνει, συνήθως παίρνω 50% προκαταβολή. Δώσε μου 33%.
Χ- Καλά.
...
Χ- Μην την αρχίσεις ακόμα. Περίμενε να σου πω.
...
Χ- Έχω κάτι δυσκολίες με την πολυκατοικία στην Αθήνα και κάτι λογαριασμούς. Περίμενε 2-3 βδομάδες. Και τώρα λένε ότι θα μειώσουνε και το επίδομα ανεργίας και θα χάσω κι άλλο εισόδημα!



Δηλαδή, αγαπητοί μου συμπολίτες, κλέφτες και λωποδύτες, και αρματωλοί (Όχι οι αναγνώστες, οι άλλοι!), ο Ρωμιός (ή, η Ρωμιά) με μια πολυκατοικία, δύο βίλλες και μια πισίνα, δεν έχει λογαριασμό στην τράπεζα, δεν δηλώνει εφορία, και το εισόδημα έρχεται και από το ταμείο ανεργίας!

Βάλτε μου να πιώ το ακριβώτερο πιοτό, εδώ πληρώνει -το κράτος π' αγαπώ!
Βάλτε ρε βιολιά και κλαρίνα και τούμπανα μωρέ και ντέφια! Η Ελλάδα ΖΕΙ, ρε!










(με τις υγειές μας)




ΥΓ. Σε περίπτωση που κανένας νέος αναγνώστης αναρωτιέται για την δική μου στάση απέναντι στην εφορία και τους νόμους, μπορεί να διαβάσει εδώ.





10 σχόλια:

  1. Εντάξει κι εσύ αυτό δεν είναι ο κανόνας των ανέργων. Δεν είναι όλοι οι απατεώνες... άνεργοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι σίγουρος ότι ο μάγκας θα είναι από εκείνους που λένε διαμαρτυρόμενοι :
    δεν είναι κράτος αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμο μου, φυσικά και δεν είναι όλοι οι άνεργοι απατεώνες, ούτε όλοι οι απατεώνες είναι "άνεργοι". Ακριβώς για αυτό είμαι θυμωμένος, γιατί οι τίμιοι άνθρωποι και βιοπαλαιστές που υπολογίζουν στο επίδομα ανεργίας ψάχνοντας για δουλειά, περιστοιχίζονται από τους κηφήνες που συνεχώς εξασθενίζουν ότι κράτος έχει μείνει όρθιο!



    Αθεόφοβε, τον μάγκα (ή μάγκισα) έχω ήδη ακούσει με τ' αυτάκια μου να το λέει! Βρεμένη σανίδα που θέλουνε μερικοί μερικοί! (ή μερικές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα , αγαπητέ thinks, είναι ότι όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε μερικούς Ελληνάρες σαν αυτόν που ανέφερες. Τώρα πώς γίνεται να τους αγνοεί το ελληνικό κράτος.... αυτό είναι το παράδοξο!!!

    Αλλά αφού η παρανομία-ατιμωρησία ξεκινά από τους ίδιους τους πολιτικούς, γιατί να μην αποτελέσει παράδειγμα για τους μάγκες σαν αυτόν της ιστορίας σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα scarlett! Απόλυτα σωστά μιλάς. Η δε ατιμωρησία φαίνεται πως είναι μέσα στο DNA στην Ελλάδα, χωρίς καμία συνοχή ή συλλογικό πνεύμα ευθύνης. Δέκα εκατομμύρια ανεξάρτητοι άνθρωποι χωρίς σχέση πραγματική μεταξύ τους που να δημιουργεί ένα σύνολο, τελεία ακυβερνησία, και 2-3 εκατομμύρια που έχουμε ψάξει και έχουμε βρει αξιοπρέπεια και ζωή έξω. Και αυτό είναι λυπηρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Ελλάδα ισχύει το "όλοι για έναν και ο καθένας για την πάρτη του". Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για την ατιμωρησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @thinks

    Ο φόρος...το άκουσες για την βενζίνη εδώ στο Ελλαδιστάν;Αν δεν είχε φόρους 0,65 θα πλερώναμε και όχι 1,85 για κάυσιμο.1,20 μόνο οι φόροι...πάμε εμπρός στον γκρεμό.Όταν θα φτάσουμε εκεί όμως θα ανακαλύψουμε οτι θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω εκεί που θα υπάρχει όμως το ρέμα...

    ΥΓ:Ρίξε μια ματιά στο ιστιολόγιο μου έφτιαξα την εμφάνηση του και το έκανα...«καινούριο!»α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ύπνος

    Πως προκύπτει το 1.2 το λίτρο; Από ότι διαβάζω παρακάτω ο ειδικός φόρος αντιστοιχεί σε 53 λεπτά (για την αμόλυβδη). Ο ΦΠΑ είναι ανάλογος της τελικής τιμής πώλησης

    http://www.taxnews.tv/news/nomos-3828-2010/


    @thinks

    Δημήτρη δυστυχώς δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε πολύ από το εν Ελλάδι οικογενειακό/φιλικό μας περιβάλλον για να ανακαλύψουμε τη λογική που έφερε τη χώρα μας σε αυτή τη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνε καμιά καλύτερη τιμή να το συζητήσουμε το πράμα... χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mastermeeple, ακριβώς! και ο λόγος για την ατιμωρησία είναι γιατί δεν τιμωρεί κανείς τον εαυτό του (και εκείνοι που έπρεπε να "τιμωρήσουν" είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να τιμωρηθούν...)



    Ύπνε η βενζίνη ήταν γύρω στο 1.00-1.20 πριν το καλοκαίρι πέρσι, αλλά αυτό ήταν μαζί με τους νορμάλ φόρους. Τώρα, με τους έξτρα φόρους, αλλά και μια γενική παγκόσμια προσαύξηση της τιμής της βενζίνης, πήγε στο 1.85. Εδώ Ιταλία, είναι 1.45.



    Epanechnikov δυστυχώς τότε είναι που καταλαβαίνουμε την πραγματική έκταση του προβλήματος, όταν το βρίσκουμε τόσο κοντά μας...



    Τελευταίε δεν λες καλά που δεν ζήτησε να πληρώσω εγώ και να πω κι ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.