Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Άνοιξη





Η άνοιξη έρχεται στο βουνό.



Αυτή την ανάρτηση την κάνω για πολλούς μπλόγκερ, συμπεριλαμβανομένων του φίλου Locus ο οποίος προσέχει τη Μασαχουσέτη για μένα τώρα που λείπω, και ήδη ευχήθηκε Καλή Άνοιξη εδώ και μια-δυό αναρτήσεις, και τον Τελευταίο, ο οποίος ως γνωστόν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για αυτά τα πράγματα γύρω μας τα οποία λίγη, αν καθόλου, σημασία δίνουν σε υποθέσεις ανθρώπινες.

Οι φωτογραφίες, με μια μικρή, παλιά, Sony Cybershot, από τον προχθεσινό μας περίπατο έξω από το σπίτι.

















15 σχόλια:

  1. Τοπία απόλυτης ηρεμίας.
    Όμορφες φωτογραφίες!

    Οι κατσικούλες μου άρεσαν πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Καλή άνοιξη!


    υ.γ. Οι κατσικούλες άρεσαν και σε εμένα. Θα με κάνεις να γίνω vegeterian :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Scarlett, πράγματι, ηρεμία, ειρήνη. Και δύναμη.Η ονομασία San Benedetto, του τόπου, καθημερινά αποδεικνύει το σωστό της ετοιμολογίας του ονόματος... Σ' ευχαριστώ!




    Epanechnikov, καλή Άνοιξη! Σ' ευχαριστώ!

    Το ενδιαφέρον σχετικά με το υστερόγραφό σου είναι ότι καθώς φωτογράφιζα τις κατσικούλες στο μαντρί, η Νέλλα, που έχει τη φάρμα, μας εξηγούσε πως έχει πέσει στα 4 Ευρώ το κιλό το κρέας για τον κτηνοτρόφο επειδή έρχονται τρία χρόνια τώρα φτηνά κρέατα από την Ουκρανία και το ντόπιο δεν πουλιέται. Πρέπει δε για να επιβιώσουν σαν κτηνοτρόφοι να αρχίζουν να πηγαίνουν στον χασάπη 60 χιλιόμετρα μακριά, για νόμιμη σφαγή, να επιστρέφουν το κρέας εδώ και να φτιάξουν ένα μαγαζάκι να το πουλάνε κατ' ευθείαν σε αυτούς που έρχονται βόλτα από την πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Δημήτρη!
    Ωραίες ήτανε οι αγγλιστί αναρτήσεις, τις διάβασα αλλά δεν είχα αφήσει σχόλιο (αν και ξεκίνησα μια-δυο φορές να γράψω κάτι).
    Τώρα βέβαια που είδα τις εικόνες και τα κατσικάκια της κυρίας Νέλλας σκέφτηκα πως καλά έκανα και απείχα από το μπλόγκινγκ, διότι έτσι είδανε και λίγη άνοιξη τα κακόμοιρα τα ζωντανά. Αμα ξαναχιονίσει πες μου να πάρω τα μέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σου Κωστή! Πάντα χαρά το σχόλιό σου και ειλικρινά λείπεις, κι ας μη χιονίζει!

    Θανκιου που τα διάβασες, και ελπίζω όλα να πηγαίνουν καλά, εκεί στην Καληδονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δημήτρη, έχουμε πανελλάδικές. δεν είναι ώρες να με ξεσηκώνεις για ταξίδια στα μέρη σου. μαζέψου και τα δείχνεις τον επόμενο χρόνο...

    ωχ, εικοσι εφτά και σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ria, τι εστί το είκοσι εφτά; βαθμός είναι; στα πόσα; και το μαθαίνει το βαθμό κάθε μέρα; καλή επιτυχία νάχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σε τόσες μέρες αρχίζουν οι πανελλαδικές ρε δημήτρη. αφού το ξέρεις το άγχος μου

    πλησιάζουν οι μέρες. ούτε μήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ria, Καλή του επιτυχία, ότι επιθυμεί να το φτάσει, και να είναι πάντα ευτυχισμένος σαν άνθρωπος --και συ μην του δείχνεις άγχος τώρα! μέτρα τις μέρες από μέσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Yπέροχα! Αν βλέπεις τέτοιες εικόνες στην καθημερινότητα σου, πως να μην γαληνεύεις εσωτερικά; Την καληνύχτα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη σου νύχτα Roadartist! Ναι, αυτό είναι το σπίτι μας! Βγαίνουμε από την πόρτα μας και είναι ο ίδιος παράδεισος απ' έξω που είναι και μέσα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημήτρη, άργησα αλλά ήρθα. Με έχουν πάρει από κάτω οι υποχρεώσεις τις τελευταίες μέρες κι αναγκάζομαι να δουλεύω και στο σπίτι. Αυτός ο Καλλικράτης μου έχει αλλάξει τα φώτα...

    Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση. Είναι γνωστή η αδυναμία μου στη Φύση. Και σε αντίθεση με πολύ κόσμο, είμαι ικανός να καθίσω ώρες μπροστά σε ένα λουλούδι και να το παρατηρώ μέχρι να καταλάβω πλήρως το γιατί έχει αυτό ή το άλλο σχήμα, χρώμα, άρωμα κλπ... Το κάθετι έχει έναν μονοσήμαντα ορισμένο ρόλο για τον οποίο υπάρχει και προσπαθώ να τον ανακαλύψω...
    Είστε πολύ ωραία εκεί στο χωριό σας. Ήρεμα και ξένοιαστα. Αν σου πω ότι σε ζηλεύω νομίζω απλώς θα επαναλάβω κάτι το οποίο έχω ξαναπεί. Να κάνετε βόλτες τώρα την άνοιξη με τη Μαργαρίτα και να γεμίζετε τα μάτια σας με ομορφιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ μου Κώστα, καλή είναι η δουλειά, αλλά το μπλόγκινγκ καλύτερο --και το σπίτι και η οικογένεια ακόμα καλύτερη και από το μπλόγκινγκ. Είναι τώρα μέρες που είμαι σε μια ιδιαιτέρως πληκτική και ανιαρή φάση μιας δουλειάς και οι περίπατοί μας είναι σωτήριοι! Κάθε Άνοιξη για μένα είναι ξεχωριστή. Μια Αναγέννηση κάθε χρόνο. Αλλά ξέρεις ακριβώς τι εννοώ. Άντε στην Ηγουμενίτσα και περάστε απέναντι κι ελάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ... μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να έρθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κώστα μου, μέχρι Αncona δεν ξέρω, αλλά από εκεί είστε δικοί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.