Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι!






Αγανακτισμένοι!


Η Ώρα δεν έρχεται ποτέ σε μια στιγμή. Κάνει Μέρες, Μήνες, Χρόνια, από την Στιγμή που θα λεχθεί το Άλφα ενός γεγονότος μέχρι να λεχθεί το Ωμέγα. Αλλά όσο σιγά και βασανιστικά και να περάσει, η Ώρα έρχεται Πάντα.

Και τώρα, δεν είναι η ώρα των κομμάτων, των οικονομικών δυνάμεων, του κράτους, ή των ολίγων. Τώρα είναι η Ώρα των Ανθρώπων που επιτρέπουν στα κόμματα, τις οικονομικές δυνάμεις, στους ολίγους, να υπάρχουν!

Τώρα, για καλύτερο ή χειρότερο, για δίκιο ή άδικο, είναι η Ώρα των Λαών. Και είτε βγει καλύτερο ή χειρότερο, είτε βγει δίκιο, είτε άδικο, θα είναι Σωστό, γιατί θα το έχουν αποφασίσει και πράξει οι καθημερινοί άνθρωποι που αποτελούν τους Λαούς.

Η Βουλή είναι η Εκκλησία της Δημοκρατίας και ανήκει στον Λαό. Εκείνοι που βρίσκονται μέσα στη Βουλή, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον Κλητήρα, είναι υπάλληλοι των Ανθρώπων που βρίσκονται τώρα έξω από την Βουλή.

Οι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα ή δύναμη να βάλουν τα ΜΑΤ να κλείσουν τις πόρτες. Τα Aφεντικά τους θέλουν να μπουν μέσα και να πάρουν την Μοίρα τους στα χέρια τα δικά Τους.

Να βγάλουν τα κράνη τα ΜΑΤ και να σταθούν δίπλα στα Αδέλφια τους, τους γονείς τους και τα παιδιά τους.

Να φύγουν αυτοί που είναι μέσα στη Βουλή. Αυτοί είναι οι υπάλληλοι και απέτυχαν. Απολύονται. Να βγουν κι αυτοί έξω και να πάρουν την θέση τους ανάμεσα στους συμπολίτες τους.

Και όλοι μαζί, Άνθρωποι, να σκίσουμε τον νοητό μανδύα που δίνει υφή στον αέρα τον κοπανιστό και να φωνάξουμε, η αξία του χρήματος είναι Μηδέν. Τα επιτόκια είναι αυθαιρεσίες των χρηματεμπόρων. Τα νούμερα είναι το όπλο των επιτηδείων και το όπλο αυτό δεν έχει σφαίρες μέσα πια.

Το νούμερα και οι αριθμοί μέσα στους υπολογιστές των τραπεζών δεν σημαίνουν πια τίποτα. Το μόνο που έχει υφή είναι η αλήθεια του ιδρώτα εκείνου που εργάζεται για την οικογένειά του.

Αδέλφια είμαστε όλοι! Ας πιάσουμε από το χέρι τούτη την Στιγμή κι ας την κάνουμε την Καλύτερη μας Ώρα, επί τέλους. Οι δυνάστες έχουν δύναμη μόνο όσο πιστεύουν οι δυναστευόμενοι ότι η δύναμη είναι αληθινή. Καιρός να τους το πούμε ότι τα συστήματά τους είναι αέρας κοπανιστός και μας είναι αδιάφορα.

Με μια φωνή, αδελφωμένοι.

Ανοίξτε την πόρτα της Βουλής. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να μπουν στο σπίτι τους!



the Angry!


An Hour never comes to pass in one moment. It takes Days, Months, Years, from the Moment an event will begin to the moment it will end. But, as tortuously and slowly as it may pass, the Hour always comes.

Now is no longer the hour of political parties, forces of finance, the state and of the few. Now is the Hour of Human Beings, the men and women who allow for the political parties, the forces of finance, for the few, to exist!

Now, for better or for worse, for right or for wrong, is the Hour of the People. And, be it for better, or for worse, be it for right or for wrong, it will be Correct, for it will come to pass of the decisions and of the acts of the everyday men and women who are the People.

The Parliament is the Chapel of Democracy and it belongs to the People. They who are inside the Parliament, from the Prime Minister to the Janitor, are but employees of the People who are now standing outside the house.

Employees do not have the right or the power to use the Police in locking down the doors. Their Employers wish to enter and to take their fate into their Own hands.

Let the Police take off their helmets and come stand next to their brothers and sisters, their parents, their children.

Let those who are inside Parliament leave. They are the employees and they failed. They are fired. Let them too come out and take their place amongst their fellow citizens.

All together, Human Beings all, Men and Women, let us tear down the imaginary cloak that gives substance to the emptiness it conceals and let us shout, the value of money is Zero. The interest rates are the arbitrary inventions of the money merchants. The numbers are weapons of the cunning and those weapons are no longer loaded with real bullets.

The numbers and digits inside the computers of the banks mean nothing. The only substance is in the truth of the sweat of the Human Beings who labor for their family.

We are Brothers and Sisters all! Let us take this Moment by the hand and make it our Finest Hour, at long last. The oppressors have power only for as long as the oppressed believe the strength to be real. The Hour has come to say that their systems are empty, unimportant without substance and we are no longer interested.

With one voice, united.

Open the doors of Parliament. The owners wish to come in to their House!







5 σχόλια:

  1. Δε νομίζω να μπορούσε κάποιος να εκφράσει καλύτερα το αίσθημα του κόσμου. Δεν υπάρχει τίποτα που να πρέπει να προστεθεί (ή και να αφαιρεθεί) από το κείμενο σου ή καλύτερα τη διακήρυξή σου!

    Σημείωση: Έκανες καλά και την έγραψες και στα Αγγλικά, έτσι δε θα υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την κατάλαβε απόλυτα κι ο ΓΑΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο κείμενο. Ήθελα να παροτρύνω όσοι μπορούν να συμμετάσχουν με τους 'αγανακτισμένους'. Φυσικά εσύ το κάνεις ήδη Δημήτρη, με το καλύτερο προβληματισμό και τρόπο. Αλλά θα ήθελα όλοι οι υπόλοιποι, εκτός από τα ευχολόγια μας, τις προβλέψεις, να πάμε κοντά - όσο, όποτε μπορούμε, να δούμε τι γίνεται, να προσπαθήσουμε και εμείς να το προστατέψουμε, να προτείνουμε τις δικές μας προτάσεις. Καλημέρα απο την Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί μου Κώστα και Roadartist, κάπως έτσι νομίζω αισθάνονται όλοι και, πιστεύω, αυτή η διατύπωση αντιπροσωπεύει μια αλήθεια υπεράνω του τι είναι σωστό και τι λάθος, τι καλό και τι όχι. Η αλήθεια είναι ότι το δικαίωμα της μοίρας και της τύχης τους το έχουν οι Άνθρωποι, οι ίδιοι, όχι οι εφήμεροι ηγέτες τους και τα αυθαίρετα συστήματα. Μπορεί να τα κάνουμε θάλασσα, αλλά τουλάχιστον θα είναι η δικιά μας θάλασσα, όχι κάποιου άλλου. Και στο τέλος, τι είναι τα νούμερα, οι χρηματικές "αξίες"... αέρας κοπανιστός.

    Το οικονομικό σύστημα του σημερινού πολιτισμού απέτυχε, όχι επειδή ήταν κακό ή καλό αλλά επειδή κανένα στατικό σύστημα δεν μπορεί να παρακολουθήσει την κίνηση και πορεία των εξελισσομένων κοινωνιών επ' άπειρο. Ήρθε πια η στιγμή να αναγνωρίσουμε ότι το μέχρι τώρα σύστημα χρεοκόπησε. Το σύστημα χρεοκόπησε. Όχι ο κάθε Άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή η ουτοπία Δημήτρη,αλλά βλέπεις πραγματικά να έχουν την παραμικρή πρόθεση να σταματήσουν να κρύβονται πίσω απ τα σιδερόφρακτα σκυλιά και ν'ανοίξουν τις πύλες έστω και για να αφουγκραστούν τον κόσμο?
    όχι,αυτοι "ξέρουν καλύτερα",και πότε με πειθώ,πότε εξαγοράζοντας,και συχνότατα εκβιάζοντας,και πάντα ενωμένοι γύρω απ την Κουτάλα,θα το ψηφίσουν το θανατηφόρο "μεσοπρόθεσμο"...
    Το λάθος τους είναι ότι έδειξαν ότι τα θέλουν ΟΛΑ!Όσο ο Ελληνας είχε κάτι να χάσει καθόταν ήσυχος...Τώρα που φαίνεται οτι θα τον κόψουν φέτα-φέτα σαν σαλάμι,από δόση σε δόση, το Αρκάδι και το Κούγκι,αρχίζουν να μην φαίνονται και τόσο ανοίκεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. squarelogic, δυστυχώς δεν πρόκειται κανείς να ανοίξει τις πόρτες. Θα φύγουν τραβηχτοί, καθώς τα νύχια τους θα αφήνουν γραμμές στο πάτωμα.

    Πιστεύω ότι οι σκέψεις και οι λέξεις που έγραψα είναι αυτές που θα θεωρούσα σωστές να πει ο λαός. Πριν, αφού δεν τους ακούσουνε, τους βγάλει έξω τραβηχτούς, καθώς τα νύχια τους θα αφήνουν γραμμές στο πάτωμα.

    Δεν αλλάζω την θέση των πρόσφατων αναρτήσεών μου, ότι οι φταίχτες είναι γύρω στα 80% των Ελλήνων των τελευταίων 30 χρόνων, ότι ένα περίπου 80% των αγανακτισμένων φταίει περισσότερο από τις κυβερνήσεις που εξέλεξε.

    Αλλά πιστεύω ότι σε αυτό το σημείο της τραγωδίας, που η παράσταση πλησιάζει στο τέλος της, η σκηνή δίκαια ανήκει στο Λαό, στην τελευταία πράξη. ¨οτι και να κάνουν, όπως είπα παραπάνω, καλά ή όχι, σωστά ή όχι, τώρα είναι κατά την γνώμη μου η ώρα του Λαού, πριν κατέβει η αυλαία. Πριν περιμένουμε να δούμε το επόμενο έργο που θα ανέβει στο θέατρο όταν κλείσει τούτο.

    Σ' ευχαριστώ squarelogic για το σχόλιό σου. Τα λες πικραμένα και αγανακτισμένα, αλλά σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.