Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Λουλούδια







Ένα πρόβλημα βρίσκει την λύση του! Από την ημέρα που γνώρισα την Μαργαρίτα, και από πριν παντρευτούμε, ποτέ δεν ήθελε λουλούδια! Προτιμά τα λουλούδια να παραμένουν στο φυτό που τα γέννησε, και που με αυτά, μπορεί το κάθε φυτό να κάνει έρωτα με την φύση γύρω του. Έτσι δεν μπορούσα ούτε λουλούδια να κόψω, ούτε να αγοράσω να της δώσω!

Το μόνο κόσμημα που την είδα ποτέ να φοράει ήταν ένα κολιέ της μητέρας μου την ημέρα που παντρευτήκαμε! Και δεν μπορούσα να της κάνω έκπληξη ούτε με τα άλλα διάφορα συνηθισμένα αρώματα και λοιπά, μια που δεν υπάρχει άρωμα ωραιότερο από του λιβαδιού, ή του δάσους, ή του κήπου μας την άνοιξη! Μια που και στα μαγαζιά η Μαργαρίτα κολλάει μαζί μου μόνο στους πάγκους με εργαλεία, τρυπάνια, κατσαβίδια, εργαλειοθήκες, τανάλιες, εργαλεία κήπου, και λοιπά, και έχουμε ήδη απ' όλα ούτως ή άλλως, καταλαβαίνετε το πρόβλημα! Δεν υπήρχε τίποτα που να μπορώ να της προσφέρω! Εκτός από το να μαγειρεύω που και που μια που έχει την εντύπωση ότι είμαι σεφ!

Πρόσφατα όμως, αυτή την άνοιξη, βλέποντας τα τριαντάφυλλα να ανοίγουν στον κήπο μας, μου είπε μια μέρα να μην ανησυχώ που δεν θέλει κομμένα λουλούδια, γιατί όταν βλέπει τα τριαντάφυλλα να ανθίζουν δίπλα στο περιβολάκι μας με τα λαχανικά, είναι, λέει, σαν να της τα έχω προσφέρει εγώ.

Μετά, έκοψε και έφερε τρία τριαντάφυλλα από τον κήπο μας σε ένα βαζάκι λευκό και τα έβαλε πάνω στο τζάκι ευχαριστώντας με και λέγοντας ότι αυτά της τα προσέφερα εγώ.

Και σήμερα μόλις, μου είπε ότι μπορώ να κόψω και εγώ και να βάλω στο βάζο!

Της εξήγησα πως φοβάμαι μην κόψω κάποια που δεν πρέπει να κοπούν, αλλά μου έδωσε αβίαστα το ελεύθερο εφ' όσον έχουν ανοίξει!

Αύριο λοιπόν λέω να στηθώ μπροστά στις τριανταφυλλιές και να περιμένω πιο μπουμπούκι θα ανοίξει πρώτο!












Ντομάτες, ζουκίνι, σαλάτες, αγγούρια, βασιλικός, ρίγανη, μπουγάδα, ορτανσίες, και μια Μαργαρίτα!
Οι τριανταφυλλιές είναι κάτω δεξιά και δεν φαίνονται!





HAPPY 4TH OF JULY!






9 σχόλια:

  1. έχεις μια μάλλον σπάνια Μαργαρίτα!

    να περνάτε όμορφα και να μη ξεχνάς πόσο σπάνια είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου Scarlett, δεν αφήνω τον εαυτό μου ούτε στιγμή να ξεχάσει πόσο σπάνια είναι η Μαργαρίτα... και πάντα, κάθε μέρα είναι μια όμορφη μέρα και ποτέ δεν ξεχνάμε να κλείσουμε τα μάτια και να πούμε "ευχαριστώ" στη ζωή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Μαργαρίτα απ' ότι βλέπω είναι το καλύτερο άνθος στον κήπο και όχι μόνο!

    Την τελευταία φωτογραφία που φαίνεται η Μαργαρίτα στον κήπο, πρέπει μάλλον να την τράβηξε ένας μεγάλος και περήφανος πλάτανος, από εκείνους που ρίχνουν την προστατευτική σκιά τους σε όλους χωρίς διακρίσεις... Εσένα δε βλέπω πουθενά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα μου, είναι πράγματι!!!! Όσο για μένα, τρέχω να πάρω τα cheeseburgers και λοιπά από το ψυγείο! Η ευωδιά του ξύλου που ετοιμάζει η Μαργαρίτα στην ψησταριά στην αυλή έχει φτάσει ως εδώ, και οι καλεσμένοι έρχονται!

    Happy 4th of July!!!

    (ίσως αργότερα να εισάγουμε και την 28η Οκτωβρίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος έχει αγάπη, είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη. Συναντώ ανθρώπους πολύ πετυχημένους...και κοινωνικά "αποδεκτούς" που όμως πίστεψε με είναι βαθιά δυστυχισμένοι και μόνοι! Μπράβο και στους δυο σας, τυχερή η Μαργαρίτα που έχει εσένα και εσύ που έχεις εκείνη! Να περάσετε όμορφα το καλοκαίρι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η αυτάρκεια της ολιγάρκειας,και η ευτυχία του να βρεις ένα,ίσως,μοναδικό δείγμα του γυναικείου φύλου,που αντί για κρεματζούλια και μπιχλιμπίδια,να τρελλαίνεται για πρακτικά εργαλεία!!!
    Φίλε Δημήτρη,καλό είναι που μας θυμίζεις οτι
    "ουκ εν τω πολλώ το ευ".Εύχομαι παντα αγάπη και...καλή σοδειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Roadartist, δεν νομίζω να είχα μπορέσει να γνωρίσω την στιγμή όταν ήρθε, αν δει είχα πρώτα φτάσει στο σημείο να αισθάνομαι άνετα και με τον εαυτό μου, και μόνος μου. Πάντα βέβαια αγαπούσα την ζωή, αλλά πέρασαν πολλά χρόνια και πολύ νερό κάτω από την γέφυρα για να τελειώσω το ψάξιμο μέσα μου, και, βέβαια, πρέπει να μπορεί κανείς να αγαπά τον ίδιο τον εαυτό του και την ζωή για να μπορεί να αγαπήσει άλλον άνθρωπο. Και είχαμε φτάσει και οι δύο σε εκείνο το σημείο... και τώρα κάθε εποχή είναι χαρά, και κάθε ξημέρωμα, κάθε λιακάδα και καταιγίδα, συννεφιά και ξαστεριά, το θαύμα του να είναι κανείς ζωντανός και να μπορεί αυτό να το μοιράζεται εντελώς.

    Καλό καλοκαίρι κι ευτυχισμένο νά 'χεις και συ :-)



    Φίλε Squarelogic, χωρίς "ευ" όσα πολλά και να έχει κανείς δεν μετράνε για πολύ. Και εγώ είχα πολλά, και είχα και λίγα, και ας μην το είχα το "ευ" ούτε έτσι ούτε αλλιώς, τουλάχιστον πάντα ήξερα ότι η ευτυχία ξεκινάει από μέσα μας, και αν δεν μπορούμε να την βρούμε εκεί, κανείς και τίποτα δεν θα μας την δώσει -και σταμάτησα το αυτοκίνητο σε αυτό το ονειρεμένο χωριό και γνωριστήκαμε με ένα άνθρωπο που κι οι δυό είχαμε μέσα μας την ίδια ζωή...

    Οι πρώτες μας ντομάτες φέτος, σε δυό βδομάδες, και τα ζουκίνι. Λάχανα τρώμε ήδη. Ότι και να γίνεται στον κόσμο εδώ θα αργήσει να φτάσει, αλλά και να φτάσει, λίγο θα αλλάξει η ζωή, αν καθόλου, μια και η ζωή μας δεν εξαρτάται από αυτά...

    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία τα λουλούδια σου Δημήτρη (όχι μόνο τα του φυτικού βασιλείου ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου Epanechnikov, σε ένα παράδεισο όλα τα είδη ζωής είναι χαρά!
    :-)
    Σ' ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.