Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Γελοίο












Έμαθα σήμερα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφέρεται σε δημοσιογραφικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την in.gr στην διεύθυνση http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231122562, να είπε ότι: "το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους". Το άρθρο ξεκινά πληροφορώντας τον αναγνώστη ότι "Nομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης".

Πουθενά στο άρθρο δεν δίνεται από την in.gr η ημερομηνία κατά την οποία ο κύριος Παπαϊωάννου φέρεται να είπε αυτά που μας πληροφορεί η in.gr ότι είπε. Επίσης το άρθρο είναι ανυπόγραφο. Η έλειψη ημερομηνίας του συμβάντος και υπογραφής του άρθρου υποδηλώνουν τον ερασιτεχνισμό που περιμένει κανείς από τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, παραμένει όμως ισχυρισμός του τι είπε ο κύριος υπουργός.

Αν ο κύριος Παπαϊωάννου πράγματι είπε αυτά τα πράγματα, αν η κυβέρνηση πράγματι προτίθεται να προχωρήσει με αυτή τη γραμμή, αν ο Άρειος Πάγος πράγματι τίθεται με την άποψη ότι "το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις", τότε, πραγματικά πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Ευγνώμονες γιατί σε μια τέτοια θλιβερή περίοδο της νεο-Ελληνικής Ιστορίας μας δίνεται η ευκαιρία, έστω και για λίγο, να γελάσουμε με την καρδιά μας.

Διότι αν πράγματι είναι αλήθεια αυτά, τότε ο κύριος Παπαϊωάννου έχει δείκτη νοημοσύνης μάλλον κάτω του 70. Ναι κύριε Παπαϊωάννου, λέγομαι Δημήτρης, είμαι Ελληνο-Αμερικανός, πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γράφω στο ιστολόγιό μου του Αμερικανικού Google από την Ιταλία, στην Ελληνική γλώσσα, και σας πληροφορώ πως η γνώμη μου είναι ότι αν τα είπατε αυτά, και αν τα πιστεύετε, πρέπει να είστε και τεχνολογικά και πολιτιστικά και νομικά και διανοητικά καθυστερημένος.

Ας αφήσουμε τις Ρωμαίικες μαλακίες στην άκρη μια στιγμή, όσο και να τις χάβουνε οι ακροατές σας, και ας μιλήσουμε για αυτά που έχουν σημασία:

Μα να χτυπηθείτε χάμω και να φωνάζετε τη μαμά σας να σας κάνει το χατίρι, ο μόνος τρόπος να ελέγξετε το διαδίκτυο και τα ιστολόγια είναι να απαιτήσετε από το Google και από το Wordpress, εταιρείες των ΗΠΑ, να εφαρμόσουν τους κανόνες σας. Όταν η απάντησή τους (αν σας απαντήσουν ποτέ) είναι αρνητική η μόνη οδός για σας θα είναι να μπλοκάρετε το Google και το Wordpress και όλες τις άλλες εταιρείες επικοινωνιών από την Ελλάδα, μέσω του ΟΤΕ, και, αν το κάνετε αυτό θα έρθει η Ευρώπη να σας κόψει το πιπί -και εκείνους του Τροϊκανούς θα τους υποδεχτούν οι Έλληνες στο αεροδρόμιο με λουλούδια.

Να απευθυνθώ μια στιγμή στους συν-γραφείς, εδώ στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα:

Η δύναμη, φίλοι μου, ενός ηλίθιου δικτάτορα βρίσκεται σε αυτούς που τον ακούν και τον πιστεύουν ή τον φοβούνται. Αυτά που διαβάζετε για διευθύνσεις IP, ότι τάχα μπορούν να σας παρακολουθούν κλπ, χωρίς δικαστικές αποφάσεις εις βάρος σας εκτός διαδικτύου και χωρίς συνταγματικές τροποποιήσεις και χωρίς συνεργασία με ξένες ιδιωτικές εταιρείες είναι τεχνολογικά ανυπόστατες. Μπούρδες σας πουλάνε να σας φοβίσουνε.

Ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση αυτή έχει αρχίσει όχι απλά να φοβάται αλλά τά 'χει κάνει πάνω της για να φτάσει να λέει τέτοιες μπούρδες.

Εγώ πάντως το πρώτο μου όνομα το έχω σαν μέρος της διαδικτυακής διεύθυνσής μου εδώ στην Αποθήκη Σκέψης, και το επώνυμό μου και όλα μου τα στοιχεία, επαγγελματικά και μη, πάντα βρίσκονταν σε απόσταση τριών κλικ από κάθε λέξη τούτου του ιστολογίου -απλά δεν τα διαφημίζω στην πρώτη ματιά, γιατί, όπως αποδεικνύει η κυβέρνηση που εκλέξατε, υπάρχουν πολλοί μαλάκες, παντού γύρω μας...


Α! και όταν τα έγραφα αυτά, στις 02:20 GMT+2 (CET, Daylight Savings), η διεύθυνση μου IP ήταν 80.104.222.163, και συνδέθηκα με Telecom Italia. Χρησιμοποίησα Windows 7, Firefox 5, και είμαι με τα σώβρακα. Περάστε να τα πούμε και από κοντά κύριε Υπουργέ, αλλά περιμένετε ένα λεπτό στην πόρτα να φορέσω κάτι πιο παρουσιάσιμο για την υψηλή σας θέση.



Για ένα χειρισμό του θέματος πολύ πιο άξιο από τον δικό μου διαβάστε την ανάρτηση του φίλου μου του Τελευταίου από όπου και έμαθα για αυτή την υπόθεση.





11 σχόλια:

  1. Ασε Δημήτρη, μην κουράζεσαι. Εσωτερικό μήνυμα είναι προς δημοσιογράφους που τους ξέρουν και θέλουν να τους απειλήσουν. Αυτό το απίθανο κυβερνητικό τσίρκουλο μετά το καλοκαίρι θα μοιάζει με αγγούρι που το βάλανε στο microwave.

    Γράφτε άφοβα ό,τι γουστάρετε. Εκεί που έφτασε η Ελλάδα σε λίγο θα γίνει και επιδρομή ενόπλων στη Βουλή. Μα υπάρχει έστω και ένας σώφρων άνθρωπος που να πιστεύει πως αυτή η κλεπτοκρατική συμμορία θα κάνει τίποτα απ όσα, έστω και με το ζόρι, τους αναγκάζουν οι απέξω να λένε πως θα κάνουν;

    Και μέσα στον Αύγουστο; Μέσα στα μπάνια του λαού; Βάλε τον κύριο στη λίστα με τα υπόψιν, να τον περιλάβουμε απο Σεπτέμβριο.

    Εδώ οι άνθρωποι ετοιμάζουν να ξεπουλήσουν και την Ακρόπολη. Ο ελληνικός σοσιαλισμός φίλε Δημήτρη δεν παίζεται.

    Φιλιά και καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστός αγαπητέ μου Locus! Και την πρώτη σου φράση δεν την είχα σκεφτεί -έχεις απόλυτο δίκιο! Μου φαίνεται ο Ελληνικός σοσιαλισμός θα μείνει εκτός Ιστορίας γιατί δεν θα τον θυμάται κανείς -τουλάχιστον όχι ως σοσιαλισμό. Και με τα λουτρά εις τας εξοχάς τώρα είμαστε στις άκρες του καθίσματός μας εμείς, περιμένοντας να τελειώσει το διάλλειμα και να επιστρέψουν οι παίκτες να δούμε την συνέχεια του έργου-ή του παιγνιδιού, ότι και να είναι αυτό που παρακολουθούμε...

    Φιλιά και σε σας, και στην Μασσαχουσέτη! Still four weeks to Labor Day! Enjoy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Δημήτρη!

    Ας πιάσουνε πρώτα τους αληθινούς κουκουλοφόρους, τους γνωστούς-άγνωστους που εγκληματούν μπροστά στα μάτια τους και δίπλα τους, ας πιάσουνε πρώτα όλους τους φοροφυγάδες που τόσο ωραία συγκαλύπτουν και μετά βλέπουμε και για τα άλλα.

    Όλη την ώρα απειλούν και υπόσχονται αλλά όταν έρχεται η ώρα της δράσης ή που είναι ανίκανοι να προχωρήσουν ή δρουν επιλεκτικά.

    Δεν είναι μόνο γελοίοι είναι και επικίνδυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου Δημήτρη, για το ανυπόγραφο του άρθρου στο in.gr έχεις απόλυτο δίκιο. Μπορείς να ακολουθήσεις την παρακάτω παραπομπή http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_03/08/2011_451510 για να το διαβάσεις ενυπόγραφο και με ημερομηνία. Χρησιμοποίησα το άρθρο όμως του in.gr γιατί η ειδησεογραφική αυτή πύλη θεωρείται ότι είναι έγκυρη από την πλειοψηφία των αναγνωστών της. Και να μην ξεχνάμε ότι από πίσω της βρίσκεται ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, ότι κι αν αυτό σημαίνει.

    Απαντώντας στον Locus, θα ήθελα απλώς να επισημάνω ότι δεν έγινε αναφορά στους δημοσιογράφους που έχουν ιστολόγια, αλλά γενική αναφορά σε όλους τους διαχειριστές ιστολογίων. Εμένα προσωπικά με έθιξε, διότι ο όρος "κουκουλοφόρος" όχι μόνο δεν μου ταιριάζει, αλλά τον απεχθάνομαι κιόλας!

    Από εκεί και πέρα, Δημήτρη, η άποψή σου έτσι όπως την εκφράζεις με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, αρκεί όταν έρθει ο υπουργός να έχεις την περιβολή που αρμόζει. Και βεβαίως να έχεις ετοιμάσει και τσάι για να τον κεράσεις γιατί ο καφές θα του κάτσει βαρύς... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πές τα δημήτρη!!!

    εδώ τους έχει πιάσει μια τρεμούλα άλλο πράγμα!

    δεν καταλαβαίνουν όιτ δεν υφίσταται τέτοια πιθανότητα!

    τι κάνει η μαργαρίτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη, αναρωτιέμαι αν έχω την άδειά σου να χρησιμοποιήσω την εικόνα με τον Καραγκιόζη αυτής σου της ανάρτησης σε μια δικιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Scarlett επειδή δεν μπορούνε να πιάσουν τους μισούς, και οι άλλοι μισοί είναι έμμισθοι δική τους, για αυτό φανφαρωνοδικτατορίζουν σε ένα παραλλήρημα επιθανάτιου ρόγχου. Άντε να βγεί η ψωχή να πάει από δω, μπας και μπορέσουν τα νέα παιδιά να φτιάξουν κάτι καινούργιο. Και εηκληματιες είναι και προδότες, αλλά και αγράμματοι και μειωμένης διανοητικής ισχύος...
    Και τελικά, ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

    Καλό Σαββατοκύριακο!



    Κώστα, φίλε μου, η εγκυρότητα μιας δημοσιογραφικής πηγής μετριέται από τους ανταγωνιστές της -όχι τους αναγνώστες της -ιδίως στο ελλαδιστάν. Μου φαίνεται ότι ο Λόκους έχει δίκιο: για εσωτερική κατανάλωση είναι τελικά κι όποιον πιάσει. Όσο για το δόλωμα, τα περί κουκουλοφόρων δηλαδή, το θέμα είναι να μην τσιμπήσουμε και να τον αφήσουμε μόνος του να τα λέει και μόνος του να τα ακούει. Από την άλλη μεριά όμως γιατί να μην τσιμπήσουμε! Πλάκα θά 'χει!

    Την φωτογραφία από το google την βρήκα, ούτε που θυμάμαι που, και βλέπω ότι κάτι γράμματα ήταν είδη κομμένα κάτω. Άρα, ελεύθερος κάντην ότι ποθεί' καρδιά σου. Κι αν έρθει κανείς να με κυνηγήσει θα πω ότι μου την έδωσες εσύ :-Ρ



    ria μου, εγώ τα λέω αλλά θέλω και μερικοί υπουργοί να μου πουν και μένα κάτι. Τι σχέσεις είχαν με την μητέρα τους, τι ηλικία πρωτοαυνανίστηκαν κοιτάζοντας τι εικόνες, και αν κοιτάνε μέσα στην τουαλέτα αφού τραβήξουν το καζανάκι να δούνε που πάνε αυτά που άφησαν μέσα.

    Εμείς είμαστε θαυμάσια, ευτυχισμένα, πάντα οι δυό μας, αλλά για δυό βδομάδες είμαστε τρεις με την παρέα ενός νεαρού εκπαιδευτή πιλότων από τη Φλόριδα... Ζωή ευλογημένη, και αύριο λιακάδα!

    Και περαστικά Ρία μου με το χτύπημα! Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη, μπορεί και να έγινε όλο αυτό για εσωτερική κατανάλωση. Αλλά τουλάχιστον βρήκαμε ένα πάτημα να κάνουμε πλάκα! Στο ιστολόγιό μου η συνέχεια!

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τον Locus Publicus!
    Ενα μόνο έχω να σημειώσω...
    Ο "Ελληνικός σοσιαλισμός" καμμία σχέση δεν έχει με την σημερινή κυβέρνηση!
    Όπως επίσης ότι εμείς οι απλοί αιθεροβάμονες εναπομείναντες σοσιαλιστές δεν αποχωρούμε απο την πατρίδα μας!
    Θα μείνουμε μέχρι το τέλος ν'αγωνιζόμαστε φυλώντας Θερμοπύλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kariatida62, σ' ευχαριστώ, σέβομαι απόλυτα το σχόλιό σου και συνυπογράφω. Θέλω να προσθέσω και την γνώμη μου, ότι ο Σοσιαλισμός, ακόμα και ο Κομμουνισμός, αρκετές φιλοσοφίες ή θεωρίες, έχουν στοιχεία τα οποία είναι ατόφια, σωστά και ανεβάζουν το ανθρώπινο πνεύμα συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού σε επίπεδα τα οποία δικαιολογούν, και απαιτούν, την αυτοθυσία για την υποστήριξη και διατήρησή τους.

    Μια φιλοσοφία, ή θεωρία, ή αντιμετώπιση όμως, κρίνεται όχι μόνο από τα ιδανικά τα οποία πρεσβεύει, αλλά και από την εκάστοτε εφαρμοσημότητά τους στην πραγματική ζωή. Πιστεύω είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 150 χρόνια οι κοινωνίες έχουν μεταβληθεί με ρυθμούς και σε κατευθύνσεις που δεν είχαν υπάρξει ποτέ τα τελευταία 15.000 χρόνια. Αν μια θεωρία αλλάξει αρκετά για να είναι σχετική με την εκάστοτε κοινωνία θα φτάσει να έχει αλλάξει τόσο πολύ που δεν θα έχει σχέση πλέον με τα γεννοφάσκια της.

    Κατά την γνώμη μου, ο καπιταλισμός δεν είναι μια φιλοσοφία ή θεωρία ή ιδανικό, όπως ο Σοσιαλισμός πχ., που ξεπήδησε από τον νου των σκεπτόμενων ανθρώπων, αλλά, είναι, ο καπιταλισμός, μια μετεξελισσόμενη έκφραση της Δαρβινικής επικράτησης του ισχυρότερου (στην χειρότερή της μορφή -από το σημείο βλέψεως του σκεπτόμενου ανθρώπου). Σήμερα, ακόμα και η Κίνα, Ρωσσία, Κούβα, κλπ., χρησιμοποιούν τον καπιταλισμό τουλάχιστον στις διεθνείς τους σχέσεις -οι οποίες και επηρεάζουν αργά ή σταθερά την εσωτερική πραγματικότητα και κοινωνία. Μας αρέσει δε μας αρέσει.

    Κατά την γνώμη μου, ο μόνος τρόπος να διατηρηθούν τα ιδανικά στα οποία, κατά βάθος, αναφέρεσαι, είναι να μπορέσουμε να βρούμε την δύναμη να βοηθήσουμε στην εξέλιξη των θεωριών χωρίς να προσκολλούμεθα σε ορολογία την οποία η πραγματικότητα της οικονομικής και τεχνολογικής, και πληθυσμιακής εξέλιξής μας έχει πλέον καταστήσει εκτός σημερινής πραγματικότητας -ξεκινώντας από το άτομο, το περιβάλλον του, την κοινωνία του και τις πιθανότητες που είναι διαθέσιμες για τις εκλογές του.

    Ξεχωριστά, θα πρέπει πρώτιστα και πάντα να ελέγχουμε τους αντιπροσώπους μας της κυβέρνησής μας και τα παπάρια που μας πουλάνε για μαργαριτάρια...

    Καλή σου μέρα, και πάλι σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά-σιγά ωριμάζουν όλοι! Ακόμα και οι ψηφοφόροι!
    Και γω σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.