Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πικνίκ





Εχθές Τρίτη, όλως απροόπτως, πήγαμε διακοπές στο χωριό στο οποίο ζούμε. Η Μαργαρίτα είχε άδεια από την δουλειά, βάλαμε μαγιό, φανελάκι, πήραμε σακίδια με πικνίκ, και πήγαμε στο ποτάμι, σε ένα "κρυφό" μέρος που το ξέρει η Μαργαρίτα, 20 λεπτά περπάτημα από την πόρτα μας. Μετά, κατά τις έξι, γυρίσαμε τα 15 λεπτά περπάτημα στο κάτω χωριό για παγωτό, ανεβήκαμε στο σπίτι στο πάνω χωριό για ντους, ξανακατεβήκαμε για βράδυ, πίτσα και μπύρα! Διακοπές!

Και μάλιστα, στο μονοπάτι από εκεί που κάναμε πικνίκ και μπάνιο στο χωριό για παγωτό, βρήκαμε μια οικογένεια που είχε χτίσει μια λιμνούλα 75 εκατοστά με πετρούλες και μέσα στην λιμνούλα το παιδάκι είχε εγκλωβίσει εννέα μικρά ζωάκια του ποταμού που μοιάζουν με αστακούς 10-12 εκατοστά μήκος το καθένα, και τα βασάνιζε. Η Μαργαρίτα εξήγησε στον πατέρα, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή θαύμαζε τον γιόκα του με περηφάνια περισσή, ότι, τα ζωάκια αυτά είναι προστατευόμενα και ότι το πρόστιμο για αυτό που έκανε ο κανακάρης είναι 512 Ευρώ ανά ζωάκι, άρα κοιτούσανε σε μια λιμνούλα βασανιστηρίων συνολικού κόστους 4.096 Ευρώ. Ο μπαμπάκας αμέσως έμπηξε τις φωνές στον διαμαρτυρόμενο υιό του να τα ελευθερώσει εδώ και τώρα! Με πολλά νάζια, το σαδιστικό κωλόπαιδο τα ελευθέρωσε ένα-ένα. Όταν είδαμε ότι ένα από τα αστακουδάκια είχε πρόβλημα στην αριστερή του δαγκάνα από την περιποίηση που έλαβε, η Μαργαρίτα είπε ότι το ένα πρόστιμο δεν το γλυτώνουν, και ο μπαμπάκας έπεσε στα γόνατα και άρχισε να προσπαθεί να βοηθήσει το αστακουδάκι να περπατήσει μέχρι που έφυγε στην ροή του ποταμού (το αστακουδάκι έφυγε στη ροή του ποταμού, όχι ο μπαμπάς). Σήμερα η Μαργαρίτα θα ζητήσει άδεια από τον Συνταγματάρχη της να πάει με του υπασπιστές της περιοδεία στον ποταμό μας με πολιτικά. χεχεχε!

Ά! και στα μονοπάτια όλα βρήκαμε ΕΝΑ αποτσίγαρο!!! Το βάλαμε στην ειδική νάιλον σακούλα στην τσέπη μας, μαζί με τα δικά μας.




























4 σχόλια:

  1. μια χαρά περνάτε εκεί εις τας εξοχάς!
    και πολύ ωραίες φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο μέρος Δημήτρη. Σας ζηλεύω που μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε τόσο όμορφα μέρη απλώς περπατώντας για λίγη ώρα. Είναι υπέροχα, ελπίζω κάποια στιγμή να με ξεναγήσετε σ' αυτά τα μέρη.

    Πες όμως στη Μαργαρίτα ότι είναι πολύ αυστηρή. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, δεν πειράζει να κάνουν και καμιά μικρή ζημιά! Έτσι δεν είναι; Αρκεί να υπάρχει σεβασμός... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα μου, περιμένουμε με χαρά μια μέρα να σας ξεναγήσουμε, και να περπατήσουμε και τα 4 χιλιόμετρα μονοπάτι στον καταρράκτη μας της Acquacheta, από όπου έρχεται και το νερό του χειμαρροποταμού που βλέπεις. Οκτώβριο ως Μάιο δεν μπορείς να σταθείς εκεί που κάναμε πικνίκ. Την τοποθεσία την έχει αναφέρη και ο Δάντης λεπτομερώς και με τα ονόματα που έχουμε ως σήμερα, στην Θεία Κωμωδία, Κόλαση, XVI, 94-105. http://dimitristhinks.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

    Όσο για την επιείκεια, εδώ θα διαφωνήσω κι εγώ. Οι νόμοι είναι νόμοι, κι αν ο καθένας αποφάσιζε το πόσο θα έπρεπε να ισχύει ο νόμος ανά περίπτωση, θα ήμασταν ...Ελλάδα! Εδώ είναι και Εθνικός Δρυμός, με ταμπέλες, ανακοινώσεις, ο κόσμος παίρνει άδειες για ψάρεμα, για κυνήγι, και όλοι κατέχουν ακριβώς τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι. Το φαντάζεσαι ότι σε συνολικά 40 λεπτά περπάτημα βρήκαμε μόνο ένα αποτσίγαρο και κανένα άλλο σκουπίδι; και το ένα που βρήκαμε το μαζέψαμε;

    Άλλωστε τι παιδεία είναι να κοιτάει κανείς τον γιόκα του περήφανα καθώς βασανίζει και διαμελίζει ζωντανούς οργανισμούς;

    Πάντως η Μαργαρίτα ΗΤΑΝ επιεικής! Δεν τους έκοψε το πρόστιμο, και βεβαιώθηκε ότι τα ζωντανά είχαν επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον μακριά από ...τον μικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.