Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΟΣ








Η Ανάρτηση που βρισκόταν εδώ υπάρχει ακόμα στο αρχείο μου ατόφια, και σας ευχαριστώ για όλα τα σχόλια. Όσοι την διαβάσατε, την διαβάσατε :-)

Τελικά αποφάσισα ότι αλτρουισμοί και ανεύθυνοι τρόποι έκφρασης δεν είναι καλή συμβουλή για κανέναν αυτές τις μέρες, και από ένστικτο επιβίωσης, και μετά από μια καλή και caring πρόταση, αποφάσισα να αντικαταστήσω την ανάρτηση με κάτι πιο πρέπον.










 

28 σχόλια:

  1. Τι άτομα είναι αυτά! Τι κατάπτωση! Πως γίνεται να μας 'εκπροσωπούνε' αυτοί οι πανάθλιοι; Πως να μην σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι και μόνο που τους βλέπεις; Πως να μην γίνεις βίαιος... πως;
    Πότε θα ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος;
    Αντί να φύγουν όλοι αυτοί οι γελοίοι ανύπαρκτοι (και ο Βενιζέλος παρομοίως), θέλουν να μας διώξουν εμάς; Δεν είναι τραγικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου Roadartist, τους ψήφισε η πλειοψηφία, αλλά δεν νομίζω να αντέξει ο κόσμος ο Ελληνικός και ο διεθνής άλλα 2 χρόνια. Πρέπει να βρεθεί δημοκρατικό και ειρηνικό μέσο να φύγουν. Κάνουν κακό, κάθε ώρα και περισσότερο. Να σταματήσουν οι Έλληνες να εργάζονται, να σβήσουν το ηλεκτρικό και να κάτσουν μέσα στα σπίτια τους μέρες, βδομάδες, όσο χρειαστεί. Αιματοκύλισμα μόνο να μην γίνει! Η Ειρηνική ανυπακοή και αποχή, η πραγματικά γενική απεργία με ερημιά στους δρόμους έριξε μια αυτοκρατορία από ένα γερούλη. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε;

    Γιατί, αν ξανά-αγανακτίσουμε μουντζώνοντας το Σύνταγμα πριν πάμε διακοπές δεν νομίζω να μας δώσει κανείς και πολύ σημασία.

    Στο CNN είπανε ότι προβοκάτορες πιθανόν να αναμείχτηκαν με τους διαδηλωτές στην Αίγυπτο χτες το βράδυ και να προκάλεσαν την συμπλοκή. Γιατί δεν το είπε το CNN το ίδιο πράγμα για το Σύνταγμα τον Ιούνιο; Επειδή εμείς δεν ξέρουμε ΠΩΣ να κάνουμε τον κόσμο να μας ακούσει. Πρέπει να μάθουμε ΠΩΣ. Ή, να βγάλουμε βίζες για Αυστραλία και Αμερική.

    Καλό σου βράδυ Roadartist μου. Κουράγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμ πως νομίζεις ότι γινόμαστε ρεζίλι στο εξωτερικό; από τη νίτσα απο το παγκράτι που γονατίζει το χάροντ΄ς;;;

    από κάτι τέτοιους που νομιζουν ότι όλοι είναι ηλίθιοι όπως στο ελλάντα...

    καλη εβδομάδα δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, Δημήτρη, με τη δική μας ανοχή (και ψήφο) έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα απ' τα ........!!! Κάτι τέτοιοι χοντρόπετσοι όμως δεν έχουν ανάγκη, εκτός βέβαια κι αν ο λαός πάρει τα ξύλα ανά χείρας και τους σπάσει το κεφάλι!

    Αλλά, νομίζω ότι το έχω ξαναπεί, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας που τους αναδείξαμε και τους ανεχόμαστε τόσα χρόνια. Τα παχύδερμα που έχουν ξεζουμίσει τον τόπο. Και τώρα, χωρίς ίχνος δισταγμού, ξεπουλάνε τη χώρα και τον πλούτο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρία μου, η τραγωδία είναι ότι η Νίτσα απ' το Παγκράτι θα συνεχίσει να το γονατίζει το Χάροντς γιατί λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν στα σεντούκια του κράτους, αλλά, κάπου πήγανε και σε κάποια σεντούκια έχουν καταλήξει. Απλά η Νίτσα θα είναι απ' το Παγκράτι αλλά θα ζει στην Ελβετία.



    Κώστα μου, φίλε μου, η ευθύνη οπωσδήποτε είναι του λαού, αλλά όπως μικρό παιδάκι που έφαγε τόσα παγωτά που έπαθε κοιλόπονο, τώρα πια δεν έχει σημασία αν φταίει. Σημασία έχει ότι πονάει κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

    Πάντως, και μόνο ότι οι ψηφισθέντες επιτρέπουν στον Πάγκαλο να φαίνεται μπροστά σε κάμερες και να ανοίγει το στόμα του είναι άξιο απορίας ως προς την διανοητική κατάσταση του τόπου, ή ως προς τα κίνητρα και τους απώτερους σκοπούς του να αφήνουν τον παλιάτσο να μιλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ειρηνική ανυπακοή και αποχή, η πραγματικά γενική απεργία με ερημιά στους δρόμους έριξε μια αυτοκρατορία από ένα γερούλη. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε;"

    Πόσες φορές έχει συμβεί αυτό στην ανθρώπινη ιστορία για να τρέφουμε ελπίδες ότι θα επαναληφθεί σήμερα στην Ελλάδα;
    Το βασικότερο είναι πως χρειάζεται ένας ηγέτης, κάποιος καθοδηγητής των κινήσεων του πλήθους, της αντίδρασης του. Δεν βλέπω να υπάρχει τουλάχιστον προς το παρόν. Γενικώς η εποχή πάσχει σε αυτόν το τομέα. Ίσως να τους γεννήσουν όσα συντελούνται. Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Roadartist, δυστυχώς μόνο μια φορά έγινε... αλλά αυτό τουλάχιστον που έγινε μπορούμε να το αναφέρουμε συνέχεια, παραδειγματικά, κι ας υπάρχει ελάχιστη ελπίδα να επαναληφθεί... Αυτό που φοβάμαι εγώ, όσον αφορά τον καθοδηγητή που μπορεί να βρούμε, είναι ο στοίχος που λέει "ξεσηκωμούς γυρεύει, θέλει τύραννους"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απαντηση Παγκαλου σαφώς και δείχνει ξιπασιά.
    Σαφώς και σε βοήθησαν έτσι όπως τα κάνατε κ.Πάγκαλε,έστω κι αν οι όροι ήταν τοκογλυφικοί.
    Και βεβαια δεν πρόκειται να τα αποπληρώσεις όλα...Δεν ΜΠΟΡΕΙΣ!
    Απ την άλλη Δημήτρη μου,μην ξεχνάς οτι η συντριπτική πλειοψηφία της "βοήθειας" δεν μπαίνει καθόλου στην χώρα,αλλά πάει κατευθείαν στις τράπεζες τους.
    Ο μέσος Γερμανός δηλ.θα ήταν πολύ ορθότερο να ζητούσε τον λόγο απ την Μέρκελ,γιατί μέσω της υποτιθέμενης βοήθειας προς την Ελλαδα στην ουσία ξελασπώνει τους τραπεζίτες που δάνειζαν αφειδώς μια μπανανία με επιτόκια Γερμανίας.
    Οπως επίσης τόσο ο Ελληνας όσο και ο Γερμανός,καλό θα ήταν να αναρωτηθούν πως προέκυψε αυτό το τερατώδες ελληνικό χρέος και ποια η αμφίδρομη σχέση του με τα γερμανικά πλεονάσματα.Μήπως ο γερμανός φορολογούμενος επιδοτεί τα υπερκέρδη της Siemens,της MAN,της Ferrostaal κλπ.που προήλθαν απ την καταλήστευση του Ελλην.Δημοσίου με συνέργεια των διεφθαρμένων πολιτικών?
    Γενικά,υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ε΄πρεπε να έχουν απαντηθεί πριν φτάσουμε ένα βήμα πριν το νοκ άουτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Squarelogic, οπωσδήποτε η ουσία και οι ρίζες του θέματος έχουν να κάνουν με αυτά που σωστά εξηγείς, και τίποτα δεν είναι μαυρόασπρο. Ευθύνες έχουν πολλοί και αμέσως και εμμέσως. Τώρα βέβαια είναι πιο παραγωγικό και επείγον να βρίσκονται λύσεις παρά να αποδίδονται ευθύνες. Μετά βλέπουμε, ανάλογα με το τι και πως θα έχει αλλάξει.

    Αλλά, όπως έγραψα έντονα στην ανάρτηση, το σκεπτικό μου εδώ βασίζεται στην κοινή γνώμη των απλών φορολογούμενων και εργαζόμενων σε άλλες χώρες, και παραπλανημένη να είναι όσον αφορά τα πραγματικά γρανάζια. Γιατί, αν και η ανάλυσή σου είναι σωστή, ως προς τα αίτια, ξέρω ότι σε άλλες χώρες η κοινή γνώμη, και η γενική εικόνα ενός θέματος στην κοινή γνώμη, πράγματι επηρεάζουν εν καιρώ τις κυβερνήσεις με τρόπους που εμείς μέσα στην Ελλάδα ούτε ονειρευόμαστε. Ο κόσμος γυρίζει διαφορετικά εκεί, και, την στιγμή που τα έχουμε χάσει όλα, θα ήταν μεγάλο κέρδος να έχουμε μαζί μας έστω και την κατανόηση του ξένου εργαζομένου του οποίου η γνώμη έχει σημασία για εκείνους που εκλέγονται από αυτόν. Όχι γιατί δίνουνε δεκάρα οι εκλεγόμενοι πουθενά, αλλά γιατί σε άλλες χώρες οι εκλέγοντες έχουν πιο υπολογίσιμη φωνή.

    Συνομιλώντας καθημερινά με το εξωτερικό (και δεν εννοώ Ιταλία), ξέρω πρώτο χέρι τι εντύπωση έχει ο μέσος εργαζόμενος για την Ελλάδα. Και δεν μου αρέσει, και δεν είναι καν ακριβής.

    Τον πόλεμο του Βιετνάμ τον σταμάτησαν οι διαδηλώσεις, και ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης, ο Γουώλτερ Κρονκάιτ. Όταν ο Τζόνσον άκουσε ότι ο Κρονκάιτ μίλησε εναντίων του πολέμου είπε "Αν έχασα τον Γουώλτερ, έχασα την μέση Αμερική". Λέγεται ότι αυτό ήταν η καμπή που τον έκανε να μην βάλει υποψηφιότητα το '68. Τώρα θα μου πεις είναι σαράντα χρόνια αργότερα, αλλά θα επιμείνω ότι η γνώμη των εργαζομένων και φορολογουμένων των κρατών που μας δίνουν βοήθεια μετράει περισσότερο απ' όσο νομίζουμε και με τρόπους που δεν καταλαβαίνουμε.

    Γι αυτό και έκανα την ερώτηση στην απάντησή μου στην Roadartist, γιατί το CNN μίλησε για προβοκάτσια στην Αίγυπτο αλλά όχι στο Σύνταγμα. Ο Έλληνας θα απαντούσε ότι το CNN είναι "κακό", αλλά η αλήθεια είναι ότι το CNN δεν το ήξερε γιατί κανείς δεν του το είπε με τρόπο και γλώσσα που να μπορεί να το καταλάβει.

    Αν πάρουμε με το μέρος μας το κοινό, που ακόμα και στις ΗΠΑ άρχισε να "καταλαμβάνει" την Γουώλ Στρητ, θα είναι καλό για μας, ότι και να είναι οι αλήθειες που περιγράφεις. Το πιστεύω ακράδαντα. Όταν οι ξένοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες παίρνουν σύνταξη στα 45 και κάνουν διακοπές τρεις φορές μεγαλύτερες από τις δικές τους, γιατί να δεχτούν η κυβέρνησή τους να μας δώσει τα λεφτά "τους".

    Κι έτσι, όταν βλέπω αυτόν τον παλιάτσο και τον ακούω να στέλνει τον κόσμο να γελάει με την Ελλάδα (αν όχι να θυμώνει με την Ελλάδα), ρωτάω μήπως η πιο καίρια ερώτηση είναι γιατί ο Παπανδρέου επιτρέπει στον Πάγκαλο να ανοίγει το στόμα του!

    Καλή σου μέρα και σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάυτό Δημήτρη έχω σκεφτεί οτι τον χρόνο που αφιερώνω στο blogging,ισως να ήταν προτιμότερο να τον αφιέρωνα αφήνοντας σχόλια στα αγγλικα σαν το παραπάνω,όπου επιτρέπονται σχόλια...Δυστυχώς,κάτω απο πολλά άρθρα που καταφέρονται κατά της χώρας ή των κατοίκων της,και όχι πάντα ορθά,δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σου πω, φίλε Squarelogic, τό 'χα σκεφτεί κι εγώ, και είχα γράψει κάμποσα, αλλά στις μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες (τα αγγλόφωνα μπλογκ δεν επηρεάζουν τίποτα περισσότερο απ' όσο επηρεάζουμε εμείς με τα Ελληνόφωνα). Αλλά ο κόσμος που γράφει εκεί είναι της πλάκας, για πλάκα, και δεν αξίζει τον κόπο. Άλλωστε ότι και να γράφαμε είναι γνώμη μας και λαμβάνεται ως γνώμη, όχι ως γεγονός, ή έστω άλλη άποψη.

    Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερες δημόσιες σχέσεις σε κρατικό και Εθνικό επίπεδο. Το οποίο δεν υπάρχει. Και δεν μιλάω για δημόσιες σχέσεις με το κοινό της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας και των ΗΠΑ.

    Επί τέλους, δεν αξίζουμε μόνο για να σερβίρουμε στις διακοπές τους και να ψήνουμε πίτσες στις γειτονιές τους. Αυτό ποιός θα τους το αποδείξει με στοιχεία και όχι φανφαρονοξιπασμούς...

    Τον Ιούνιο είχαμε τόσες κάμερες και δημοσιογράφους από εκείνα τα μέρη μέσα στο Σύνταγμα ανάμεσά μας, και τι κάναμε; Μουντζώσαμε την Βουλή μας και την σημαία μας και μετά πήγαμε διακοπές. Εδώ, αν αγαπάς το έθνος σου και τη σημαία σου σε παίρνουν για ακροδεξιό, κι αν σέβεσαι την Βουλή σου σε παίρνουν για χαφιέ, κλέφτη ή μαλάκα. Αλλά αυτοί που βλέπανε τις ανταποκρίσεις δεν σκέφτονται έτσι. Εκείνοι μπορεί να κάψουν την σημαία τους, αλλά δεν θα την μουντζώσουν. Γι αυτούς έχει πολύ διαφορά αυτό.

    Δεν βρέθηκαν δυό άνθρωποι να δώσουν συνέντευξη, εκτός από όλους εκείνους που εξηγούσαν γιατί έχουν δίκιο κι οι άλλοι είναι κακοί. Αυτά δεν σημαίνουν τίποτα στην διαλεκτική. Έξω συζήτηση γίνεται όταν παραθέσεις αντικειμενικά και νηφάλια απόψεις βασισμένες σε στοιχεία και γεγονότα και αφήσεις τον άλλον να βγάλει συμπέρασμα. Η Ελληνική "συζήτηση" στις δικές τους κουλτούρες δεν πιάνει.

    Πρέπει στο τέλος να αποφασίσουμε αν θέλουν να μας δουν σαν μια φτωχή χώρα της Ευρώπης ή σαν μια ακαταλαβίστικη χώρα της ανατολής.

    Αχ... αυτά! (που λένε) Σήμερα είχαμε μια τέλεια ηλιόλουστη ημέρα, κι ένα ταξιδάκι που έπρεπε να κάνουμε στη Φλωρεντία ξανά, την έκανε ωραιότερη, περνώντας πάνω απ' τα βουνά...

    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κι εδώ ωραία ήταν σήμερα το μεσημέρι,αν εξαιρέσεις τα σλάλομ ανάμεσα στα βουνά των σκουπιδιών...
    -((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ωπα και με το μαλακο σε μερικα στοιχεια.

    Για την γερμανια και τις γερμ. εταιρειες: πριν την κριση αγοραζαμε εμπορευματα για 23 δις και πουλαγαμε για 17. Δλδ. η Γερμανια "κερδιζε" απο εμας γυρω στα 6 δις/χρονο. Για μια χωρα με εμπορικο πλεονασμα 900 δις/χρονο, τα 6 δις ειναι πασατεμπος.
    Το να λεμε οτι εμεις πληρωνουμε τα υπερκερδη της ΜΑΝ, της Ζημενς και της Μερσεντες μας κανει μαλλον ρεζιλι. Ποιοί νομιζουμε οτι ειμαστε;

    Για τις τραπεζες: το προβλημα δεν ειναι τα δις που εχουν δωσει στην Ελλαδα σαν δανειο. Το προβλημα ειναι μια εγγενης αδυναμια του καπιταλισμου-καζινο, που επιτρεπει στις τραπεζες να τζογαρουν με τα ομολογα κρατων.
    Αυτο στην τραπεζιτικη διαλεκτο λεγεται leveraging.

    Χοντρικα, αυτη η απυθμενη βλακεια (που εχουν επιτρεψει κυριως οι αγγλοσαξωνες πολιτικοι στις τραπεζες τους) κανει τα δανεια αδιαφανή.
    Το προβλημα των τραπεζων σημερα ειναι, οτι *δεν ξερουν* τι ρισκα εχουν. Τρεμουν το ενδεχομενο να κουρεψουν π.χ. 40 δις ελληνικου χρεους, και αυτο να πολλαπλασιαστει (εξ αιτιας της αμερικανιας του leveraging) επι 1000.
    Τα 40 δις στους ελληνες ειναι διαχειρισμο. Τα 400 τρις οχι.
    Γι αυτο προτιμανε να μας δινουν μερικα ψιχουλα, προκειμενου να μην καταρρευσουν οι τραπεζες τους.

    ΑΛΛ'Α: ειναι ΛΑΘΟΣ να πιστευουμε οτι τα λεφτα που μας δινουν τα παιρνουν οι ξενες τραπεζες. Εμεις τα παιρνουμε - σκαστά. Και βγαινουν απο τις τσεπες των γερμανων (κυριως) φορολογουμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jolly Roger, και εμείς τα παίρνουμε σκαστά αλλά και εκείνοι τα παίρνουνε με το να μην χάνουνε αν δεν μας δώσουνε. Αυτά που παίρνουν εκείνοι άλλωστε δεν είναι λεφτά που δώσανε αλλά τόκοι που χρωστάμε. και στο κάτω-κάτω τι γίνεται αυτή τη στιγμή; Μας δανείζουνε λεφτά με τα οποία να τους πληρώσουμε τα δανεικά που μας είχαν δώσει πριν. "Πάρε λεφτά για να με πληρώσεις". Είναι τραγελαφικό.

    Και ο Squarelogic και εσύ λέτε μέρη της αλήθειας, και υπάρχουν κι άλλα μέρη.

    Ο καπιταλισμός, που είναι, after all, η ανθρώπινη φύση, έμεινε ανεξέλεγκτος και άρχισε να βουρλίζεται καρκινολυτικά καθώς αυτοκαταστρέφεται. Η απόλυτη και ανεξέλεγκτη ελευθερία κυοφορεί την αυτοκαταστροφή της, αλλά δεν θα είμαι εγώ εκείνος ο οποίος θα προτείνει ελεγχόμενη ελευθερία -γιατί η φύση πρέπει να ανανεώνεται. Οι φυσικές πυρκαγιές ανανεώνουν δάση. Αποτυχημένα πειράματα της φύσης δίνουν την θέση τους σε άλλα. Ακόμα και οι δεινόσαυροι, μετά από 160 εκατομμύρια χρόνια εξέλειψαν.

    Ίσως η παγκόσμια θύελλα που έρχεται για το είδος μας να γεννήσει ανθρώπους που θα αισθάνονται ελεύθεροι όταν αλληλο-ελέγχονται και όταν σκέφτονται σαν σύνολο. Αυτοί όμως δεν είμαστε εμείς σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. jolly roger,
    παρακολουθώ με ενδιαφέρον και το ιστολόγιο σου τελευταία και χαίρομαι που θα έχουμε εδώ μια ωραία συζήτηση.
    1.Δεν ξέρω αν το τερατώδες νούμερο των 900δις πλεόνασμα που αναφέρεις είναι σωστό.(Αν είναι ακόμα χειρότερα που οι Γερμανοί αποδεικνύονται τόσο σκληροί ως προς τον απλό κόσμο της Ελλάδας
    αντί να δημεύσουν καταρχήν τις περιουσίες των πολιτικών που έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι.)
    Ξέρω όμως,οτι παρά τα 900δις,ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να πληρωθούν για τα υποβρύχια που γέρνουν και που ακόμα δεν έχουν παραδόσει,και τα οποία,πολύ σωστά,η κυβερνηση Καραμανλή αρνιόταν να παραλάβει και να πληρώσει περαν του αρχικού δις που είχε δώσει ο large Τσοχατζό για..ευνόητους λόγους.
    Ο Βενιζέλος,την ώρα που η χώρα έμπαινε στο μνημόνιο συμφώνησε να τους δώσει άλλα 2 δις,και να παραγγείλει ένα ακόμα 214.Αυτό ήταν προφανώς ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για το 1ο μνημόνιο!
    Προσθεσε αλλο 1,5 δις της Siemens για το C4i που ποτέ επίσης δεν ολοκληρώθηκε...
    Πρόσθεσε κανά δις ακόμα στην ΜΑΝ για τα λεωφορεία...
    Ολα αυτά είναι προμήθειες στις οποίες εχει ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ οτι πάρθηκαν φοβερά υπερτιμολογημένες με ΜΙΖΕΣ.
    Για μια χώρα με 50 δις ετήσια εσοδα ΤΑ 5ΔΙΣ που μόλις περιέγραψα είναι σοβαρό θέμα,δε νομίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2.Συμφωνώ οτι ο λόγος που τρέμουν μια ατακτη χρεωκοπία είναι τα απίστευτα στοιχήματα που ο καζινοκαπιταλισμός έχει -εντελώς εκτός λογικής-επιτρέψει να παίζονται,και όπου,όπως και στην πε΄ριπτωση των subprimes,κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια τι έκθεση έχει,λόγω της μόχλευσης.

    3.Σχετικά με τα πλεονάσματα/ελλειματα.
    Δες τα 2 μετρα και 2 σταθμά του κ.Βεμπερ(Bundensbank) σχετικά με το πλεόνασμα της χώρας τους και της Κίνας.

    http://www.economist.com/blogs/freeexchange/2010/10/global_imbalances

    Τελικά,οι Γερμανοί αρνούνται α μάθουν απ την Ιστορία...πάλι τα θέλουν μονά-ζυγά δικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Squarelogic, από την συζήτησή σου με τον Jolly Roger, στην οποία εύχομαι συνέχεια και την οποία περιμένω με ενδιαφέρον, να ξεχωρίσω το ότι "τελικά, οι Γερμανοί αρνούνται να μάθουν από την Ιστορία... πάλι τα θέλουν μονά-ξυγά δικά τους".

    Δυστυχώς, μετά από 17 χρόνια σε Γερμανική οικογένεια, 6 στην Ελλάδα και 11 στην Αμερική, με το "Ο Αγών μου" και φωτογραφίες της Χιτλερικής νεολαίας στο σπίτι της πεθεράς μου, πρέπει να αποκλείσω τον εαυτό μου ως αντικειμενικό σχολιαστή -κι αν έλεγα την υποκειμενική και προσωπική μου γνώμη για τους Γερμανούς θα έβλαπτα την πολύ σωστή θέση σου λόγω ...υποκειμενικότητας μου. Και δεν θέλω να το κάνω γιατί πιστεύω πως η θέση σου στέκεται θαυμάσια όρθια από μόνη της, στο βάθρο της Ιστορίας αυτού του περίεργου και μοναδικού λαού από ρομπότ.

    Πάντως κάτι που μπορώ να πω, βασισμένο στην Ιστορία και όχι σε προσωπικά απωθημένα, είναι ότι πράγματι το Τέταρτο Ράιχ πέτυχε εκεί που απέτυχε το Τρίτο. Άλλωστε το έχω ξαναπεί συχνά. Αυτό το γεγονός, στο τέλος, δεν είναι και μεγάλη έκπληξη αλλά αυτό που με λυπεί προσωπικά είναι ότι τώρα έχουνε και την Γαλλία για τζοτζέ.

    Γι αυτό το υποβρύχιο που γέρνει διαβάζω χρόνια τώρα. Αγοράσαμε κι άλλα; Εγώ πάλι έχω μάθει όταν αγοράζεις ένα προϊόν που βγαίνει σκάρτο το γυρνάς πίσω και σου επιστρέφουνε τα χρήματα. Τι λέω τώρα, σε καλό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλλη μια ενδιαφέρουσα παραπομπή για τον Τζόλλυ,που εκτός απ το (γνωστό πια...)"ποιόν" του
    Παπακων/νου (θα χρειαστεί ειδικό σχοινί για αυτόν...),αποκαλύπτει πως χτίζεται και το τεράστιο πλεόνασμα της Γερμανίας,ακόμα κι από χώρες-μειράκια σαν την δική μας...

    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_8657.html

    Διαβάστε το,έχει πολύ ενδιαφέρον...

    ΥΓ.Ο αλλος καλός κύριος,ο ωραίος Ακης,είχε δώσει 1 δις με την παραγγελία του υποβρυχίου,το οποίο δεν είχε κατασκευαστεί ποτέ(εμείς χρηματοδοτήσαμε την κατασκευή και εξέλιξη του).
    Προφανώς,βγήκαν κάποια "σπιτάκια" απο κει...
    Το Ναυτικό αποφάνθηκε στην πορεία οτι υπό ορισμένες συνθήκες το υποβρύχιο έγερνε κ ο Καραμανλής αρνήθηκε την παραλαβή κι εκταμίευση άλλων χρημάτων.
    Υπό την πίεση και απειλή της χρεωκοπίας,την ώρα που "μας έσωζαν",υποτίθεται,δανειζόμενοι με 1,5%,και δανείζοντας μας με 5,5%,απαίτησαν και ΠΗΡΑΝ την αποπληρωμή όλου του προγράμματος(χωρίς να έχει παραδοθεί αξιόπλοο υποβρύχιο) και bonus την παραγγελία ενός ακόμα.
    Επιπλέον κόστος 2,5 δις...
    Τώρα,γιατί οι Ελληνες δεν έχουν πάρει ακόμα τα όπλα...μάλλον δεν ξέρουν από που τους έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοι thinks και squarelogic, μακρυα απο μενα η οποιαδηποτε αποπειρα υπερασπισης της Γερμανιας. Πρωτον δεν περιμεναν εμενα να τους υπερασπιστω και 2ον, ακομα και αν τους εβγαζα "αθωους", κανεις μας δεν θα ειχε κερδισει κατι.

    Η διεθνης πολιτική ειναι οι απαντησεις στο ερωτημα "τι κανουμε τωρα". Η πολιτική δεν ηθικολογει, δεν ασχολειται με το αν (δεν) φταιει καποιος.

    Εκεινο που απλα επεσημανα ειναι τα μικρα μας μεγεθη. Οσες μιζες, οσα κερδη και αν αθροισουμε, παλι θα ειμαστε αμελητεα ποσοτητα για την γερμ. οικονομια (πόσο μαλλον που ολες αυτες οι μιζες δεν δινονται καθε χρονο, αλλα το συνολο τους καλυπτει μια 10ετια).

    Κατι γενικό για τις μιζες (δεν αφορά μονο την Ελλαδα): οι γερμανοι πιστευουν - και εχουν και καποιο μικρο δικιο - οτι τα προιοντα τους ειναι τεχνολογικα ανωτερα. Καποιος που θεωρει εαυτον ανωτερο, δεν νιωθει την αναγκη να δωσει μιζες.
    Αλλα σε παρα πολλες τριτοκοσμικες χωρες, ΟΛΕΣ οι δουλειες γινονται με μιζες.

    Αν η παγκοσμια οικονομια δουλευε αποκλειστικα με αξιοκρατικα κριτηρια, οι γερμανοι θα ηταν οι τελευταιοι που θα ενδιαφερονταν για μιζες. Αλλα δεν δουλευει. Στην Ρωσια π.χ. ακομα και για οδοκαθαριστης πρεπει να δωσεις μιζα στην τοπικη μαφια.
    Ο τσοχατζο και τα λοιπα "λουλουδια" που μας εφεραν σ' αυτο το χάλι ΑΠΑΙΤΟΥΝ (ενεστωτας) μιζες απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ θελησει να παρει κρατικη δουλειά. Οποτε, αντι να ειναι η κινεζικη Κοσκο που θα δωσει τις μιζες, γιατι να μην ειναι η Ζημενς;

    Για τα υποβρυχια που γέρνουν: οι γερμανοι υποστηριζουν πως δεν γέρνουν. Δεν ξερω ποια ειναι η αληθεια. Ενας ανεξαρτητος ναυπηγος - εμπειρογνωμονας θα μπορουσε ευκολα ( ; ) να αποφανθει για το τεχνικο ερωτημα "γέρνουν ή οχι".
    Αλλα το ερωτημα δεν ειναι τεχνικο, ειναι πολιτικό. Το αν γέρνουν θα το αποφασισουν δυστυχως οι πολιτικοί μας. Που σημαινει οτι την πατησαμε.

    Ξαναγυριζω στην φραση που εγραψα στην αρχη: το ερωτημα ειναι "τι κανουμε εδω και τωρα, με τις υπαρχουσες συνθηκες".

    υγ: ειμαι σε ταξιδι και "μακρυα" απο το 'νετ. Γι αυτο οι απαντησεις μου ειναι δυστυχως καθυστερημενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Jolly Roger. Να πω ότι συμφωνώ πως "τα προϊόντα τους είναι τεχνολογικά ανώτερα", και ότι "θεωρούν εαυτόν ανώτερο". Θα ήταν ωραίο να θεωρούσαν εαυτόν ανώτερο επειδή τα προϊόντα τους είναι ανώτερα". Αλλά εδώ υπάρχουν, όπως το βλέπω δυό προβληματάκια.

    Πρώτον, τα προϊόντα τους είναι κατασκευαστικά ανώτερα και όχι τεχνολογικά. Την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν παντού.

    Δεύτερον, υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους αισθάνονται ανώτεροι των άλλων: το ότι έχουν την καλύτερη κατασκευαστική ικανότητα εκπορεύεται από την πειθαρχεία που γεννιέται από το αίσθημα ανωτερότητας. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή διαφοράς στο ...concept.

    Από την άλλη συμφωνώ για τις μίζες στον τρίτο κόσμο, και δημιουργείται το παράδοξο ότι μια χώρα συμπεριφέρεται Ευρωπαϊκά εκεί που την βολεύει και τριτοκοσμικά σε άλλες υποθέσεις, όπως την βολεύει: το αγαπημένο μας Ελλαδιστάν, του οποίου η γεωγραφική τοποθέτηση γέννησε και το πνεύμα πριν 2500 χρόνια και την σημερινή κατάσταση και τοποθέτηση.

    Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι βαθύτερο από το αν επιμένουν οι Έλληνες πολιτικοί σε μίζες και το αν γέρνει το υποβρύχιο ή όχι. Είναι πρόβλημα της συνύπαρξης Μεσογείου και κεντροβόρειας Ευρώπης. Το βλέπω καθημερινά με τους "πολιτικούς" στο Δημαρχείο του Ιταλικού χωριού μας.

    Συμφωνώ, όπως έδειξα και σε άλλο μου σχόλιο, ότι το πραγματικό θέμα δεν είναι ποιός φταίει αλλά "Τι κάνουμε τώρα".

    Μπορούμε να κάνουμε ένα από δύο πράγματα. Ή να αποφασίσουμε και να πράξουμε σαν να είμαστε εντελώς Ανατολή ή τρίτος κόσμος, ή να παρατήσουμε τα κουτοπόνηρα μεσανατολίτικα Καραγκιοζιλίκια (στην παρούσα χρήση ο όρος "Καραγκιοζιλίκια" είναι ιστορικά/πολιτιστικά σωστός και όχι υβριστικός) και να συμπεριφερθούμε "Ευρωπαϊκά.

    Διότι το μεγάλο μέρος του προβλήματός μας είναι ότι κοινωνιολογικά και οικονομικά και πολιτικά, συνεχώς το παίζουμε δίπορτο ανάμεσα στους δύο κόσμους.

    Το να αποκτήσουμε ξαφνικά σαν κοινωνία την θέληση, δύναμη και ικανότητα να ελέγξουμε τους πολιτικούς μας, και από σεράι του Πασά να το κάνουμε Γουώτεργκέητ, το βλέπω ότι θέλει δουλειά. Ίσως να προτιμήσουμε την λύση που δεν χρειάζεται δουλειά και να επιλέξουμε τον τρίτο και καταϊδρωμένο κόσμο.

    Θα δούμε. Ο καθένας μας ότι μπορεί κάνει. Το θέμα είναι τι μπορεί η πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. jolly,
    κρίμα που είσαι εν κινήσει και ίσως δεν διαθέτεις τον χρόνο να ρίξεις μια ματιά στις παραπομπές που έκανα.
    Πάντως οι ίδιοι Γερμανοί που λογικά δυσανασχετούν γιατί μας δανείζουν(ως τώρα δανεικά μας δίνουν και με καλή επιτοκιακή απόδοση...)με 5%,έχασαν για πλάκα 50-60 δις στην κρίση των subprimes στις ΗΠΑ...Και κει δεν είδα να ζητάνε τα ρέστα απ τους αμερικάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δημήτρη έχεις τα δίκια σου σχετικά με τον Πάγκαλο αλλά θα σου συνιστούσα να προσέχεις γιατί από ότι διαβάζω ο συγκεκριμένος μηνύει όποιον βρεθεί μπροστά του.

    υ.γ. Σε ευχαριστώ που κρατάς ακόμα αυτό το σύστημα μηνυμάτων στο blogspot σου γιατί αυτά τα openid με έχουν κουράσει υπερβολικά αυτές τις μέρες (έχω χάσει 2-3 μηνύματα για αδιευκρίνιστους λόγους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ μου Epanechnikov, καλό Φθινόπωρο! Δυστυχώς ξέρω ότι έχεις δίκιο. Το σκεφτόμουνα και όταν το έγραφα και το σκεφτόμουνα καθώς πάταγα το κουμπί να το δημοσιεύσω. Και καθώς τα σκεφτόμουνα αυτά άκουγα και την μάνα μου να λέει από όπου και να βρίσκεται τώρα, να μη γράφω τέτοια πράγματα γιατί θα βρω τον μπελά μου, και θυμόμουνα την δικτατορία και πως ζούσαμε και πως δεν μιλούσαμε τότε.

    Ίσως για αυτό και να το πάτησα στο τέλος το κουμπί. Γιατί δεν θέλω να ζήσω ποτέ κάτω από απειλή. Η Απειλή βέβαια είναι πραγματικότητα και η λογική λέει ότι πρέπει να επιβιώνουμε και να βρίσκουμε καλύτερους, πιο ασφαλείς τρόπους να μιλάμε ελεύθερα. Αυτό που έκανα σε αυτή την ανάρτηση και εγώ ο ίδιος ξέρω ότι έδειξε ανευθυνότητα από μέρους μου.

    Η πρώτη μου αντίδραση διαβάζοντας το σχόλιο σου είναι να βγάλω τις επικίνδυνες λέξεις αμέσως από την ανάρτηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπρεπε να πατήσω το κουμπί να το δημοσιεύσω. Τώρα αν ακολουθήσω το ένστικτο μου και το αλλάξω θα είναι χειρότερο για μένα από το να μην το είχα δημοσιεύσει.

    Τι θα κάνει, στο τέλος; θα πάρει ότι περιουσία έχω στην Ελλάδα; αυτήν θα την πάρουν ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα τα επόμενα χρόνια και από μένα και από πολλούς άλλους. Η μόνη μας ελπίδα είναι να φωνάξουμε. Θα μου πεις υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να φωνάζει κανείς, αλλά πούντοι οι τρόποι; ποιός φωνάζει;

    Αν αλλάξω το κείμενο αυτή τη στιγμή θα αισθανθώ πιο ασφαλής. Θα το σκεφτώ λίγο ακόμα. Αν θέλεις να μου γράψεις τίποτα παραπάνω σ' αυτό, είτε σαν σχόλιο είτε σαν μέηλ, καλοδεχούμενο θά 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν θυμάμαι να έγραψες κάτι τόσο επιλήψιμο,και πάντως,δεν συμφωνώ με την εκούσια,προληπτική μας αυτοφίμωση απ τον φόβο της δικομανίας ενός ισχυρού δίχως όρια και συναίσθηση της θέσης του.
    Χα,ας έρθει να μηνύσει εμένα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χε-χε-χε, squarelogic, αγαπητέ, πες πως είναι μια ζωντανή συνεχιζόμενη σκέψη... ποιός ξέρει αν θα μείνει έτσι φιμωμένη, ή θα γεννηθεί κάτι ακόμα από αυτή την interactive ανάρτηση.

    Δεν χρειάζεται να πολεμήσει κανείς αν δεν ξεκινήσει, και συνεχίσει με σκοπό την νίκη, και όπως κάθε πολεμιστής ξέρει, τις μάχες τις κερδίσει εκείνος που διαλέγει πότε και που θα πολεμήσει. Να διαλέγεις τις μάχες σου ,να διαλέγεις τον τόπο και τον χρόνο, και να πιστεύεις σ' αυτό για το οποίο πολεμάς. Και δίνοντας τα πάντα ας πέσουν μετά τα ζάρια όπου κι αν πέσουν.

    Δίνουμε την μάχη της ζωής μας στην Ελλάδα, για την ζωή μας, και για να την κερδίσουμε πρέπει να μάθουμε να διαλέγουμε την μάχη που έχει σημασία, και το έδαφος που θα είναι καλύτερο για μας. Γιατί δεν αξίζει να πολεμήσουμε αν δεν πολεμήσουμε για να νικήσουμε.

    Τι σόι μάχη είναι να σπαταλάς δυνάμεις και να έχεις ίσως απώλειες για ένα αντικείμενο άνευ σημασίας σαν τον ξιπασμένο αρχιμαλάκα Θεόδωρο Πάγκαλο που ντροπιάζει την χώρα μας όταν ανοίγει το στόμα του. Κι εμείς την ντροπιάσαμε μουντζώνοντας την σημαία πάνω στο κτήριο της Βουλής μας.

    Τελικά νομίζω ότι επιτιθέμενοι σε αυτό το μικρό ανθρωπάκι, όσο μεγάλη μάζα και να έχει, πολεμάμε στην στιγμή και το έδαφος που διάλεξαν εκείνοι. Γιατί, τι άλλη χρησιμότητα μπορεί να έχει αυτό το διεφθαρμένο καθίκι από αλεξικέραυνο, να μας τραβάει εκεί και όταν μας θέλουν εκείνοι;

    Καλύτερα να διαλέξουμε σωστότερες μάχες σε έδαφος που θα το έχουμε διαλέξει εμείς.

    Τι λες φίλε μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δημήτρη, για πέρνα από τις σκέψεις που σου έχω το κάτιτίς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλό Φθινόπωρο και σε εσένα Δημήτρη. Για να είμαι ειλικρινής το αρχικό σου post το εξέλαβα ως μια στιγμιαία θυμική αντίδραση στην απαράδεκτη, ανεύθυνη συμπεριφορά του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου (που καλώς έκανες και επεσήμανες). Τα σχόλια σου που ακολούθησαν θεωρώ πως επιβεβαιώνουν την αρχική μου εκτίμηση. Συμφωνώ δε πλήρως με το τελευταίο σου. Και προσθέτω πως όλοι μας γνωρίζουμε πως το καλύτερο σφάξιμο γίνεται με το βαμβάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρία μου, πέρασα, είδα. εδέχθην, ευχαριστώ!


    Αγαπητέ μου Epanechnikov, σ' ευχαριστώ. Πράγματι έτσι έγιναν τα πράγματα, και στο τέλος έχει περισσότερη αξία να μπορεί κανείς να κάνει αυτοκριτική χωρίς να είναι απαραίτητα φίμωμα.

    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.