Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κουκούλες










Λοιπόν, η πιο βίαια από τις διαδηλώσεις ανά τον κόσμο έγινε στην Ρώμη. Όχι από τους διαδηλωτές αλλά από μια ομάδα που στην Ιταλία είναι γνωστή σαν "Black Bloc", μαύρο μπλοκ, όπου "μπλοκ" μπορεί να σημαίνει "πλευρά" ή "συνασπισμός". Είναι ακριβώς, το ίδιο με τους δικούς μας τους "κουκουλοφόρους".

Έτσι βλέπουμε ότι οι διαδηλώσεις της Αθήνας δεν έχουν μονοπώλιο στο να βγαίνουν μερικές ντουζίνες "στοιχεία" τα οποία επιτιθέμενα σε οτιδήποτε βρίσκουν μπροστά τους καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες, αρχίζοντας από βιτρίνες και παρκαρισμένα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Στην περίπτωση των μελλών του Black Bloc που είδαμε στις τηλεοράσεις μας να καταστρέφουν ότι εύρισκαν μπροστά τους στην Ρώμη, η γνωστή και μεγάλη εφημερίδα La Repubblica, πήρε συνέντευξη από ένα μέλος της ομάδας αυτής.

Στην ερώτηση "προετοιμαζόσαστε;" (Vi preparate?) ο φέρελπις νέος απήντησε:

"Είμαστε εκπαιδευμένοι στην Ελλάδα" (Ci siamo addestrati in Grecia).

Παίρνουν λέει το φέρρυ από το Μπρίντιζι και έρχονται στην Ελλάδα όπου και εκπεδεύονται από τους δικούς μας "κουκουλοφόρους".

Το άρθρο-συνέντευξη είναι εδώ:
http://www.repubblica.it/politica/2011/10/17/news/black_bloc_piani-23345453/
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google translate, για μια Ελληνική μετάφραση.

Τουλάχιστον δεν θα μείνουμε γνωστοί μόνο για ελιές, φέτα και Κυκλάδες! Έχουμε και κάτι πολιτιστικό, και μορφωτικό, να προσφέρουμε στους γείτονές μας στην Ευρώπη.

Με τις υγειές μας!



Η Μαργαρίτα δεν συμφωνεί με το τέλος που έγραψα στην ανάρτηση και επιμένει να σας πω ότι αισθάνεται ντροπή που η χώρα της σας έστειλε τουρισμό καταστροφής, και ότι φτάνει κανείς να ευχηθεί να μπορούσαμε να στείλουμε κουκουλοφόρους και μπλακ μπλοκ και λοιπούς τέτοιους σε ένα έρημο νησί σαν το βραχώδες Browse στην θάλασσα Τιμόρ βόρεια της Αυστραλίας και εκεί να μπορούν να σπάνε ότι θέλουν, πέτρες ας πούμε, επί δυό-τρία χρόνια.

Της εξήγησα ότι στην Ελληνική νοοτροπία, αυτή η πρόταση θυμίζει και Μακρόνησο και Γυάρο, νησιά του Αιγαίου που είχαν χρησιμοποιηθεί από την Ελληνική Δεξιά και την Χούντα εναντίων των Ελλήνων σοσιαλιστών και κομουνιστών, και μου απήντησε ότι οι Μπλακ Μπλοκ είναι οι φασίστες στην προκειμένη περίπτωση, όπως τους φώναζαν και οι πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στην Ρώμη, οι οποίοι πολίτες και συνέλαβαν τρεις από αυτούς τους καταστροφείς και τους έδωσαν στην Αστυνομία.

Από την άλλη μεριά, συνεχίζει η Μαργαρίτα, η Αστυνομία στην Ιταλία, αυτές τις μέρες δεν έχει λεφτά από το κράτος ούτε για βενζίνη για τα περιπολικά, και στις πλατείες των πόλεων υπάρχουν αστυνομικοί που παρακαλάν πολίτες για ένα ευρώ ή ψιλά να μαζέψουν να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητό τους.
 









5 σχόλια:

  1. έχει δίκιο η μαργαρίτα!

    εμείς ακόμα δεν έχουμε αυτό το χάλι. βενζίνη έχουν τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της αστυνομίας. οι πολιτες δεν έχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίνουμε και πάλι τα φώτα μας στην ανθρωπότητα. Αλλά και οι Ιταλοί αποδείχθηκαν πολύ καλοί "μαθητές"... :)
    Πάντως και εδώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμη και την αστυνομία.
    (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/91343)
    Δε ξέρω όμως ποια είναι η κατάσταση στην Ρώμη ανάμεσα στους ανθρώπους. Να φανταστώ μάλλον αντίστοιχη με εδώ; Στις δουλειές δεν επικρατεί καμία αλληλεγγύη, 'ο θάνατος σου η ζωή μου'. Πως να περιμένουμε κάποια αλλαγή, όταν ο φόβος έχει κυριαρχήσει στις ψυχές; Κυριαρχεί σκληρότητα, οι εργοδότες δίχως κανένα να τους ελέγχει, κάνουν ότι θέλουν. Αν και φυσικό με όσα γίνονται οι άνθρωποι να φοβούνται. Κάθε μέρα και κάτι πιο δυσοίωνο. Μόλις διάβασα και αυτό : http://camerastyloonline.wordpress.com/2011/10/18/kai-episimos-i-ellada-apoikia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρία μου, εγώ συμφωνώ να εξοστρακίζεται κάποιος τόσο δημοφιλής που κινδυνεύει να γίνει δημαγωγός, και να φυλακίζεται κάποιος που παρέβη τον νόμο, αλλά φοβάμαι πολύ τις λύσεις τύπου ξερονήσι. Η Δημοκρατρία και η ελευθερία είναι το πιο πολύπλοκο και δύσκολο πράγμα στον κόσμο, και πολοί νομίζουν ότι η ελευθερία είναι απλά το να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Κι αυτό με φοβίζει.



    Αγαπητή μου Roadartist οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους στην Αθήνα και στην Ρώμη είναι μεγάλες: Η Ιταλία δεν βρίσκεται σε μνημόνια ή επιτήρηση, και δεν έχει Τρόικα, αλλά έχει μια κυβέρνηση που κάνει τα ίδια στους Ιταλούς με αυτά που γίνονται στους Έλληνες, από κυβέρνηση όμως του 55%, όχι από Τρόικα και ξένους.

    Έπειτα η Ιταλία είναι τρείς Ιταλίες: ο Νότος που είναι χειρότερα από την Ελλάδα, ο βοράς που είναι βιομηχανικός και με εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες από τον νότο, διαφορετικές σαν να είσαι σε άλλη χώρα -μάλιστα ένα βόρειο κόμμα ζητά τον διαχωρισμό σε δύο Ιταλικά κράτη, και μετά είναι η διαφορά μεταξύ αστικών κέντρων και υπαίθρου -μια και στην Ιταλία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, υπάρχει ύπαιθρος, χωριά, αγροτιά, κτηνοτρόφοι, χωριανοί. Εγώ σε χωριό ζω και εδώ η κρίση δεν μας έχει φτάσει με καμία έννοια όπως την καταλαβαίνουν στις πόλεις ή στην Ελλάδα...

    Η καθημερινή πραγματικότητα είναι από πλευρά αγοράς παρεμφερής με την Ελλάδα. Δεν έχουν κοπεί μισθοί πάντως όπως στην Ελλάδα. Η αντιμετώπισή της όμως πολύ διαφορετική. Εδώ ακόμα μιλάνε για κρίση Ευρώπης, μ'αρέσει ο Μερλουσκόνι-δεν μ' αρέσει ο Μπερλουσκόνι, να φύγει να μην φύγει, μας ντροπιάζει εθνικώς, ή όχι... είναι ανίκανος,-όχι δεν είναι ανίκανος, και κοίτα τι ερωτιάρης που είναι!

    Σκεφτόμενος την ερώτησή σου θα έλεγα ότι στο σύνολό τους τα πράγματα στην Ιταλία είναι πολύ διαφορετικά από την Ελλάδα, και θα έλεγα ότι η Ιταλία απέχει πολύ από την θέση της Ελλάδας και οικονομικά και ψυχολογικά.

    Σίγουρα πάντως, από εκεί που στέκομαι, σε πολλά σημεία, οι Ιταλοί σαν κοινωνία φαίνονται πιο απομακρυσμένοι από την Ευρώπη από την Αθηναϊκή κοινωνία, παραδόξως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δίκαιο έχει η Μαργαρίτα αλλά ποιος την ακούει. Εμάς μας έφαγαν οι ιδεοληψίες και τα μετεμφυλιακά σύνδρομα...

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Epanechnikov, η Μαργαρίτα μάλλον έχει δίκιο. Οι ιδεοληψίες, τα μετεμφυλιακά σύνδρομα, και οι ιδεολογίες και φιλοσοφίες ήταν ωραία όσο είχαμε την πολυτέλεια να μπορούμε να τα υφαίνουμε στο μαγικό χαλί της άνεσης. Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.