Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις











Μια σκοτεινή και κρύα νύχτα, με καταιγίδα, καθώς οδηγείτε σ' ένα δρόμο στην ερημιά, βλέπετε μες το χιόνι μια στάση λεωφορείου, και εκεί περιμένουν τρία άτομα.

1. Μια πολύ ηλικιωμένη κυρία που φαίνεται ετοιμοθάνατη στο κρύο, το χιόνι και τον αέρα.

2. Ο καλύτερός σας φίλος από τα χρόνια τα παλιά που μια φορά μάλιστα σας είχε σώσει τη ζωή.

3. Ο άνθρωπος-ταίρι που ψάχνατε σ' όλη σας τη ζωή: το τέλειο κορμί, κορμοστασιά, "αέρα" και μάτια γεμάτα πάθος και ειλικρίνεια, ομορφιά από μέσα κι απ' έξω.

Το Smart αυτοκινητάκι σας χωρά μόνο ένα άτομο συν εσάς. Σε ποιόν από τους τρείς θα προσφέρετε αυτή τη μοναδική θέση;

Η απάντηση που έδωσε ο νικητής ανάμεσα σε 200 υποψήφιους, σε αυτή την ερώτηση που αποτελούσε μέρος μιας αίτησης για δουλειά σε κάποια εταιρεία, ήταν:

"Θα δώσω τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον παλιό μου φίλο να πάει την ηλικιωμένη κυρία και τον εαυτό του στο κοντινότερο νοσοκομείο, κι εγώ θα μείνω στην στάση να περιμένω με τον άνθρωπο των ονείρων μου."


Κρίμα που η δουλειά για την οποία ήταν η αίτηση δεν ήταν η Πρωθυπουργία της Ελλάδος.





6 σχόλια:

  1. θα έπαιρνα το φίλο μου και θα ζήταγα λεφτά για την κούρσα, θα έγδυνα τη γιαγιά και θα τη φόρτωνα στη νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που σε μερικα επαγγελματα οι θεσεις καλύπτονται βασει κληρονομικου δικαίου και όχι κατόπιν αιτήσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη φωτό είναι σαν φώκια ή θαλάσσιος ελέφαντας που υπεκφεύγει σε σεξουαλική πρόταση του συντρόφου του...

    -)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρία, μου φαίνεται ότι την ίδια απάντηση έδωσε και υποψήφιος της Ελληνικής Πρωθυπουργίας. Και του δώσανε τη δουλειά.



    Scarlett, να πάρει η ευχή και δεν του ζήτησε κανείς και φόρους αποδοχής κληρονομίας!



    Squarelogic μπορεί να την υπεκφεύγει, αλλά το ύφος λέει θαρρώ πως την ονειρεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση. Από κάθε άποψη, το χειρότερο ίσως είναι πως δεν έχει καμία ιστορική συνείδηση των πράξεων του. Όχι μόνο αυτός αλλά και οι συνεργάτες του. Ακόμη και ένα μικρό παιδί, θα καταλάβαινε τα τραγικά λάθη. Καλό σκ Φίλε Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή μου Roadartist, ίσως και να τα καταλαβαίνει, και να τα καταλαβαίνουν, τα τραγικά λάθη, αλλά να έιναι ανήμποροι, για κάποιο λόγο, να πράξουν διαφορετικά. Αν είναι έτσι, τότε κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία μας. Προσωπικά, αν και πρέπει να το πω αυτό χάριν αντικειμενικότητας, δεν το πιστεύω απόλυτα. Προσωπικά, και υποκειμενικά, πιστεύω ότι αυτοί που κρατάνε τα ηνία σήμερα δεν έχουν την απαραίτητη δημιουργική σκέψη "έξω από το κουτί", ή/και θάρρος ή σπονδυλική στήλη να εφαρμόσουν κάτι διαφορετικό που να έχει σαν προτεραιότητα τον άνθρωπο και τον πολίτη του σήμερα. Ποιός έχει;

    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.