Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Όνειρα





Piper Cub (produced 1937-1947) -it's a day-off from all that work...




Όταν κανείς φτάνει να είναι:

- Πρόεδρος του φοιτητικού κλάδου του διεθνούς συνδικάτου πιλότων αερογραμμών,
- Εκπαιδευτής πιλότων στην καλύτερη σχολή του κόσμου,
- Αρχισυντάκτης της εφημερίδας του Πανεπιστημίου που λέγεται "Το Χάρβαρντ των Ουρανών",
- Σύμβουλος υπεύθυνος ενός ορόφου φοιτητών και φοιτητικών διαμερισμάτων,
- Τελειώνει το Πανεπιστημιακό του πτυχίο BSc μέσα σε τρία χρόνια φοίτησης, αντί για τα κανονικά τέσσερα χρόνια,
- Έχει ήδη επαφές με εταιρίες σαν την Delta για να γίνει πιλότος αερογραμμών σε τζετ πριν γίνει 22 χρονών,
- και εργάζεται κάπου 18 ώρες την ημέρα...

...η ζωή μπορεί να γίνει πληκτική, πως να το κάνουμε. Γι αυτό και βοηθάει πάντα να έχει κανείς μια κάποια φωτογένεια, και να τον αγαπάει ο κινηματογραφικός φακός, ώστε να ξεδώσει για μερικές μέρες έχοντας πρώτο ρόλο στην ταινία την οποία γυρίζει το Πανεπιστήμιο του, εν είδη ντοκιμαντέρ-προόθησης του πανεπιστημίου για την Αμερικανική τηλεόραση.

Ο Κώστας (ο γιός μου, για όσους δεν έχουν διαβάσει τις διάφορες προηγούμενες αναρτήσεις περί του φέρελπι νέου), τυχαίνει να έχει μια ευλογημένη ζωή ακριβώς κατά την άνωθεν περιγραφή. Όχι, δεν είναι επιστημονική φαντασία -ο Κώστας οδήγησε το Γκραν Τσεροκή του τον Αύγουστο του 2009, τότε ήταν 18 χρονών, από το Γυμνάσιό του στην Μασαχουσέτη προς το Πανεπιστήμιό του στην Φλόριδα, και τα υπόλοιπα είναι μια ιστορία αγάπης, αυτοπεποίθησης, δουλειάς, αναγνώρισης και ευλογημένης επιτυχίας, μοναδικής...

Οι φωτογραφίες αυτές είναι από το γύρισμα της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί. Το μονοκινητήριο είναι ένα Cessna Skycatcher, ο ολοκαίνουργιος αντικαταστάτης του παλιού Cessna 152, και το δικινητήριο είναι το Diamond DA42. Τα γυρίσματα τελειώνουν σήμερα 27 Οκτωβρίου, και στις 29 Οκτωβρίου το πανεπιστήμιο τον στέλνει σε ένα φημισμένο Air Show όπου θα αντιπροσωπεύσει την σχολή και θα κάνει βόλτες σε παιδάκια 7-17 ετών στο διθέσιο Skycatcher, έτσι για να ξεδώσει κι αυτός λίγο μετά από τα γυρίσματα!





















8 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια, θερμά συγχαρητήρια!

    είναι κανείς χεσμένος απο τη χαρά του εκεί στο χωριό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κώστας ξεκινά την καριέρα που ονειρεύομαι εγώ προσωπικά χρόνια τώρα. Να'σαι καλά που του έδωσες την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρία μου, συγγνώμη, δεν σ' άκουσα... ήμουνα στην τουαλέτα!


    Αγαπητό μου Ελληνάκι, σ' ευχαριστώ απ' την καρδιά μου για τα λόγια σου. Όταν ήταν 5 χρονών και έψαχνα να βρω κάτι που να του άνοιγε ένα παράθυρο στο δύσκολο σπίτι του, και να δημιουργούσε και ένα σύνδεσμο για τους δυό μας που να του έδινε πρόσβαση και στο "παράθυρο" και στον πατέρα του, έψαξα τα δικά μου τα όνειρα και βρήκα ένα πραματάκι που λεγόταν MSFS'95... τα υπόλοιπα τα ξέρεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υγεία να έχει το παιδί και καλή τύχη.
    Και να σε κανει παντα τοσο περηφανο κι ευτυχισμενο
    Καλή σας μερα στο ομορφο χωριο σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγχαρητήρια δημήτρη μου. είσαι δικαιολογημένα περήφανος για τον κούκλο σου. κρίμα που δεν είμαι 20 χρόνια μικροτερη να σου τον κλέψω!!!!!!

    φιλια΄στη μαργαρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Scarlett, πάρα πολύ. Είμαστε πολύ υπερήφανοι, και τον βλέπουμε και τον ακούμε ευτυχισμένο, γεμάτο ζωή και επιτυχία. Τα πάντα έχουν να κάνουν με επιλογές και θάρρος, αυτά που επιδυκνύουμε εμείς και αυτά που καλλιεργούμε στα παιδιά μας -και αυτό που με γεμίζει εμένα χαρά και χαμόγελο είναι ότι δεν με λέει μόνο μπαμπά, αλλά φίλο του. Είναι ωραίο να έχει κανείς φίλους σαν τον Κώστα, και σαν όλους, κοντά και μακριά που είναι μέρος κάθε μου μέρας. Καλή σου μέρα και εσένα και καλό Σαββατοκύριακο!



    Ρία μου, χίλια ευχαριστώ και να δεις και τον δικό σου όπως επιθυμεί -χωρίς σίγμα στο τέλος του "επιθυμεί", μια που η ευτυχία και η ζωή των παιδιών μας εξαρτάται από το να μπορούν εκείνοι από μόνοι τους να οδηγούν το αυτοκίνητο της ζωής τους -και στο τέλος, αυτό που επιθυμούν εκείνοι είναι αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να επιθυμούμε εμείς για κείνους. Φιλιά κι από μας, και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα χαίρομαι Δημήτρη όταν βλέπω τους ανθρώπους πρώτον να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και δεύτερο όταν στη ζωή τους κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν. Σε τούτη την περίπτωση η χαρά μου είναι διπλή, για να μην πω τριπλή, αφού ο Κώστας είναι ένας άνθρωπος που κάνει αυτά που προανέφερα, είναι Έλληνας που προκόβει στο εξωτερικό και γνωρίζω και τον πατέρα του που είναι εξίσου καταπληκτικός άνθρωπος. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτό που λένε ότι το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά αληθεύει και δεν μπορεί να θεωρήσω τυχαίο το γεγονός ότι ο Κώστας πετάει εκεί ψηλά στον ουρανό χωρίς να λάβω υπόψη μου ότι υπήρξε ο thinks πίσω από όλο αυτό...

    Η χαρά σου και και δική μας χαρά,
    Κώστας & Γεωργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ, Κώστα και Γεωργία μου! Ο Κώστας πέρασε πια τα 21, και είναι πλέον ρεαλιστικά πιθανόν να βρεθεί στην δεξιά θέση πιλοτηρίου τζετ αερογραμμών πριν κλείσει τα 22. Η άνοδός του είναι από αυτές που στην ιστορία του επαγγέλματος μετριέται πραγματικά στα δάχτυλα. Ότι βοήθεια και να πείρε, όλα αυτά τα έκανε μόνος του, και από αντίξοες συνθήκες. Μου δίνει περηφάνια να είμαι ο μπαμπάς του αλλά και να μου λένε καλοί φίλοι ότι είχα κάτι να κάνω με όλα αυτά :-)

    Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά κι απ' τους δυό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.