Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πετάει!





Ο ύπνος των δικαίων




Η Υπουργός Παιδείας, κυρία Διαμαντοπούλου έδωσε το τέμπο στο Κοινοβουλευτικό Ταγκό της Παρασκευής το βράδυ όταν είπε κατά την ομιλία της πως ένα από τα επιτεύγματα του Υπουργείου της, επειδή λέει ψηφίστηκε από 200 βουλευτές, "δεν μπορεί να το αλλάξει καμία κυβέρνηση". Και, κλάσμα του δευτερολέπτου αργότερα, διόρθωσε τον εαυτό της στη συνέχεια της ίδιας φράσης και είπε "έχουμε Δημοκρατία. Μπορεί να αλλάξει".

Τό 'πιασε κανείς αυτό να γελάσει και λίγο;

Ο Παπανδρέου III, ξέροντας ότι πιθανόν να μιλούσε στη Βουλή για τελευταία φορά, δε τα πήγε, στο γράμμα του λόγου του, και τόσο άσχημα. Ως έχουν τα συνήθη κύκνεια άσματα, αυτό, πρέπει να παραδεχτώ, δεν ήταν κακό. Έβαλε μέσα και το άθροισμα της καριέρας του έτσι για καλό και για κακό. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η στιγμή που είπε ότι ο παππούς του, του άφησε ένα ρολόι, και ο μπαμπάς του, στην διαθήκη του, του άφησε το όνομά του. Θα θύμιζε λίγο τον ορφανό Όλιβερ Τουίστ να ζητά "λίγη ακόμα σούπα, παρακαλώ, κύριε", αν δεν θύμιζε τραγική φιγούρα σεναρίου του Φρανκ Κάπρα. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε την στιγμή που ανέφερε ότι τον είπαν προδότη, πιόνι, βλάκα, κλπ., και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι.

Ποιό ήταν όμως το σημαντικότερο νέο που μάθαμε την Παρασκευή το βράδυ; μα φυσικά, αυτό το οποίο δεν ανεφέρθη. Από κανέναν.

Ούτε η υπάλληλος μιας Μόσχας που δεν υπάρχει πια το είπε.
Ούτε το παιδάκι που κρατάει τον κουβά στον οποίον μπαίνουν όσοι δεν ταιριάζουν αλλού το είπε.
Ούτε ο Καρατζαφύρερ το είπε.
Και φυσικά,
Ούτε Σαμαράς το είπε.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν άκουσα να λέει τίποτα, η Ντόρα ούτε, και η Χρυσή Αυγή ακόμα βρίσκεται στο 1922 του Χίτλερ, υποθέτω.

Ποιό δεν είπαν; μα... αυτό που θα έκαναν "αύριο" για να διορθώσουν τα λάθη του Παπανδρέου.
(Γιατί μη μου πείτε ότι τα "ΘΑ επαναδιαπραγματευτούμε" τα παίρνει κανείς στα σοβαρά, ότι θα τα χάψουνε οι χαζοί Ευρωπαίοι;)
Εντάξει, έκανε λάθη, τά 'κανε θάλασσα. Whatever! Εσείς ρε μπινέδικα ανθρωπάκια τι προτείνετε ρεαλιστικά απότο βήμα της Βουλής στους Έλληνες ότι μπορεί να γίνει στην αυτοκρατορία της Μέρκελ και του Σαρκοζί; της Pax Germana και της Pax Americana; Τι προτείνετε, λαοπλάνοι όλοι, ανεύθυνοι, να κάνετε αύριο;

Τι δεν θέλετε, το ξέρουμε. Τι λάθη γίνανε, το βλέπουμε. Τι θα μπορούσε να είχε γίνει αλλά δεν έγινε μπορούμε να το ονειρευόμαστε μέχρι να γυρίσουν τα πρόβατα μόνα τους στο μαντρί. Ποιόν δεν πάμε, ξέρουμε. Αύριο όμως τι γίνετε ρεαλιστικά, που να μπορεί να επιτευχθεί και να λειτουργήσει διεθνώς, οικονομικά, πολιτικά, δημοσιονομικά και να φέρει τον Έλληνα σε καλύτερη θέση οικονομικά από εκεί που είναι σήμερα;

Σ' αυτό όλοι μόκο. Απλά να φύγει ο Παπανδρέου να κάτσουν εκείνοι, και το μέλλον μεθαύριο θα το φέρει η καλή νεράιδα, η οποία, πολύ φοβάμαι, θα έδινε το μαγικό της ραβδί στον Σαμαρά και θα του συνιστούσε να το βάλει εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος, πράσινος, κίτρινος, κόκκινος, ή μπλε.

Δυστυχώς το μόνο που κατάφερε για μένα η Παρασκευή είναι να μου δημιουργήσει απέχθεια για την Νέα Δημοκρατία και να με πείσει να μην ξαναδιαβάσω ή να ξανακούσω λέξη που θα βγει από το στόμα του Σαμαρά.

Και οι Έλληνες;

Για να βρούμε τους Έλληνες πρέπει να πάμε στην Εφημερίδα Το Βήμα (ή τουλάχιστον στην ιστοσελίδα του Βήματος).

- Σε ερώτηση αν γινότανε δημοψήφισμα για το Ευρώ θα λέγατε Ναι ή όχι, τα Ναι και τα Όχι ήταν ακριβώς ισάξια σε αριθμό.
- Σε ερώτηση αν θέλετε Εκλογές με παραίτηση Παπανδρέου ή Μεταβατική κυβέρνηση, οι γνώμες διαιρέθηκαν ακριβώς στην μέση, ισάξιες σε αριθμό.
Πράγμα που σημαίνει ότι οι μισοί, ακριβώς, Έλληνες πιστεύουν ότι όλα αυτά θα εξαφανιστούν αν ξυπνήσουμε το πρωί και ανακοινώσουμε ότι αποφασίσαμε να τα διαγράψουμε σαν να μην γίνανε, σαν να μην υπάρχουνε, και ότι λεφτά δεν θα χρωστάμε. Πράγμα που σημαίνει ότι οι μισοί ακριβώς Έλληνες σκέφτονται από την προσωπική τους τσέπη, και θα πιστέψουν και τον Τζίμινι Κρίκετ από τον Πινόκιο αν τους υποσχεθεί ότι θα τους δώσει αστρόσκονη της Τίνκερμπέλ.

Τι ωριμότητα! Πόσο βαθειά σκέψη!

Και μετά ψάχνουν να βρουν πως φτάσαμε εδώ.

Αλλά, ας παραμείνουμε για ένα λεπτό στο Βήμα (την εφημερίδα, όχι της Βουλής)

Δημοσίευσε άρθρο, το Βήμα, εδώ: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=428657 που λέει ότι υπάρχουν: Σχέδια για τεράστιο πλωτό αεροδρόμιο στο Λονδίνο: Θα έχει 200.000 αφίξεις και απογειώσεις τη μέρα και θα δέχεται 150 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο (σε τέσσερεις διαδρόμους)

Διαβάζετε τίποτα περίεργο εσείς;

150.000.000 επιβάτες δια 365 μέρες διά 24 ώρες δια 60 λεπτά την ώρα διά 4 διαδρόμους, δια περίπου 200 επιβάτες το αεροπλάνο (και πολλούς λέω για μέσο όρο) ισούται με περίπου ένα αεροπλάνο κάθε τρία λεπτά ανά διάδρομο. Εφικτό.

200.000 αεροπλάνα την ημέρα διά 24 ώρες δια 60 λεπτά δια 4 διαδρόμους ισούται με 34,7 αεροπλάνα το λεπτό. Υποθέτω ότι 17,3 αεροπλάνα το λεπτό θα απογειώνονται από κάθε διάδρομο, και 17,3 αεροπλάνα το ίδιο λεπτό θα προσγειώνονται σε κάθε διάδρομο. 

Ο τίτλος αναφέρει "αφίξεις" και "απογειώσεις". "Αφίξεις" μπορεί να είναι αφίξεις επιβατών ή αεροπλάνων. "Απογειώσεις" είναι αεροπλάνων. Η αριθμητική λέει ότι αν μιλάει ο μεταφραστής-αρθρογράφος για επιβάτες, τότε χρειαζόμαστε 750 μέρες τον χρόνο, και αν μιλάει για αεροπλάνα χρειαζόμαστε περίπου 35 αεροπλάνα το λεπτό, η ένα αεροπλάνο κάθε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Η ενημέρωση χρειάζεται κάποια έστω και στοιχειώδη ακρίβεια, αλλά πάνω από αυτό χρειάζεται το νιονιό του ενημερωνόμενου να λειτουργεί και όχι να χάβει ότι διαβάζει ασυζητητί. Έτσι λειτουργεί ο Ελληνικός εγκέφαλος; με 750 μέρες τον χρόνο η ένα αεροπλάνο κάθε ένα-κόμμα-οκτώ δευτερόλεπτα;


(Έστειλα σχόλιο, και το δημοσιεύσανε. Μπράβο τους. Αλλά δεν διορθώσανε μέχρι αυτής της στιγμής το λάθος από 200.000 αεροπλάνα σε 2.000. Το σχετικό άρθρο στο BBC  είναι εδώ: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-15546956 Δεν αναφέρει πουθενά αριθμό αεροπλάνων. Τις 200.000 αεροπλάνα πρέπει να τις πρόσθεσε ο Ρωμιός δημοσιογράφος, τις γνώσεις αριθμητικής του οποίου σίγουρα θα βελτιώσει η Υπουργός Παιδείας εν Δημοκρατία!)

Ελλάδα, η ενημέρωσή σου! Όσο για τα κριτήρια και τις αποφάσεις σου... Ρέστα!








15 σχόλια:

  1. με τις υγείες μας.
    δυο μέρες και έχουμε ακόμα πρωθυπουργο το γαπ...

    είμαστε για τα πανηγύρια. μη σου πω για το μουσείο, να μας βάλουν στη γυάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, Ρία μου, δεν διαφωνώ με την αγανάκτηση σου, αλλά, μένοντας στο θέμα της ανάρτησής μου, πότε θα προτείνει κάποιος τι, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ θα γίνει ΑΦΟΥ φύγει ο ΓΑΠ. Νομίζω ότι αν ο μόνος μας στόχος είναι να φύγει ο ΓΑΠ και δεν έχουμε σχέδιο για μετά, τότε εμείς οι ίδιοι λέμε ότι ο ΓΑΠ είναι η μόνη λύση γιατί παραμένει ο μόνος που έχει προτείνει τι θα κάνουμε αύριο. Όσο και λάθος να είναι το πρόγραμμά του, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει προτείνει άλλο. Σε μια χώρα που θέλει κάποιο μέλλον, δεν νομίζεις ότι κάποιος θα πρέπει να είχε προτείνει ποιό θα είναι αυτό το μέλλον. Προτάσεις γιοκ. Μόνο "να φύγει!". Καλώς ήρθαμε στο Βυζάντιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,η αλήθεια είναι οτι ξεχασανε να μας ενημερώσουν και για τους ΌΡΟΥΣ της συμφωνίας της 27/10 Και για το τι πρόκειται να κάνουν αν τυχόν αναλάβουν...
    Θα τους διέφυγε των καημένων με τόσες σκοτούρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι θα κανουν αυριο? απλα θα συνεχισουν την "αναπτυξη " της υπαναπτυξης...
    γιωργος -λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου Squarelogic δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία μεταξύ μας περί των αισθημάτων μας για τον υιό και εγγονό της μεγάλης δυναστείας :-) ούτε γι' αυτά που λέει ή δε λέει...

    Το θέμα μου είναι ότι δεν λέει κανείς και τίποτα υπολογίσιμο (εκτός από το ότι διαφωνούν). Να φύγει, κι εγώ το θέλω πρώτος, αλλά, κύριε βουλευτά, όταν είσαι στην σημαντικότερη συνεδρίαση της Βουλής σε 37 χρόνια και το αποτέλεσμα θα έχει αντίκτυπο στην διεθνή Ιστορία, πες και τίποτα ουσιαστικό για το τι προτείνεις να πεις στους εταίρους σου την Δευτέρα και πως θα χειριστείς το χρέος! Γιατί αν το σύνολο της σοφίας από ΛΑΟΣ και ΝΔ έως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είναι να ζητήσουμε τις reparations για την κατοχή, να φύγουμε από το Ευρώ και να τυπώσουμε δραχμές μαύρες με νεκροκεφαλή και χιαστά κόκαλα, μου φαίνεται λίγο ανεφάρμοστο στον πραγματικό κόσμο.

    Το μόνο που λέω Squarelogic μου είναι ότι όσο και να ωρύονται (και να ωρυόμαστε) να φύγει ο ΓΑΠ, τον κρατάνε στην καρέκλα του με το να μην προτείνουν βιώσιμες συγκεκριμένες, λεπτομερείς λύσεις. Η δε στάση του Σαμαρά είναι τόσο εξευτελιστικά και εγωκεντρικά γελοία! Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή πραγματική εναλλακτική λύση, για το ΑΦΟΥ φύγει ο ΓΑΠ...


    Αγαπητέ Γιώργο, όχι άλλη "ανάπτυξη"! Με έχει πιάσει ίλιγγος από το υψόμετρο! Διαβάζω σχόλια κάτω από άρθρα εφημερίδων "να ξεκουμπιστούν οι σάξωνες", "να γυρίσουμε στη δραχμούλα μας"... και όλα θα είναι ρόδινα -κι αυτά τα λένε οι πολίτες. Τι πολιτικούς περιμένουμε μετά να αναδείξουμε. Πιστεύουμε οτι τα της εσωτερικής κατανάλωσης πράγματι θα παίξουν στην διεθνή πραγματικότητα σήμερα, που είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το ξέρουμε είτε όχι, είναι πραγματικότητα; Τον ΓΑΠ θα τον έδιωχνε η ωριμότητά μας αν υπήρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τί να προτείνουν σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία, στον κατήφορο χωρίς φρένα;...εδώ και τόσο καιρο...
    Δεν θα σχολιάσω την ανικανότητά τους.Μου κάνει κάτι σε: "και τώρα τί κάνουμε;"

    Όταν ξυπνάς το πρωί, τα έχεις τακτοποιημένα και με το παραπάνω και νομίζεις ότι οι ευθύνες σου (ώς ένας πολιτικός) είναι να βγεις σε ένα κανάλι και να πείς την χωρίς επιχείρημα ,και το σημαντικότερο χωρίς βάση, φούσκα σου, χωρίς να δώσεις συγκεκριμένη λύση και να πιάνεις το πρόβλημα από τα μαλλιά και να το εξαφανίζεις, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ, ε, είναι λογικό να κάθεσαι σαν ηλίθιος και να αγωνιάς τί μαλακία θα πεί ο συνάδελφός σου για να πείς "αυτός φταίει" και να τον δείξεις με το δάχτυλό σου χαιρέκακα και σχεδόν ιδρωμένος με κρύο ιδρώτα για το αν αυτό που είπες θα ανεβάσει τις μετοχές σου στον κόσμο που άρχισε να ξυπνά, ε, τι να το κάνεις...

    Χωρίς τελεία πολλές σειρές και συγνώμη για τον όρο "μαλακία",τον έγραψα για να μην ξεχνάμε ότι είναι και άνθρωποι.........

    Συμφωνώ, "σύν Αθηνά και χείρα κίνει", την "Αθηνά" δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Mastermeeple, πολύ μου άρεσε το ""σύν Αθηνά και χείρα κίνει", την "Αθηνά" δεν βλέπω"!

    Πράγματι, μάλλον ο κύριος Σαμαράς έχει μπερδέψει την κουκουβάγια, το σύμβολο σοφίας της Αθηνάς, με κάποιο άλλο πουλάκι, με το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ οικείος. Το δικό του ίσως...

    Το να λέμε 18 μήνες ότι ο Παπανδρέου θα καταστρέψει την Ελλάδα και τελικά να την καταστρέψει ο Σαμαράς θα είναι το κερασάκι πάνω στα κόλλυβα.

    Δεν έχει βαρεθεί, άραγε, πια, ο μέσος Ελληναράς, να του λένε τα λαμόγια αυτά που θέλει να ακούει και να τα χάβει μόνο και μόνο για τον τσαμπουκά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που γράφεις για τον μέσο Έλληνα είναι αυτό που με στεναχωρεί πολύ και με κάνει να φοβάμαι.

    Εδώ που φτάσαμε, μας τα κάνανε απλά μαθηματικά, πολύ απλά μαθηματικά, έχουμε δύο δρόμους:

    1)50 χρόνια πίσω
    2)Βυζάντιο όπως εύστοχα τελειώνεις στην ανάρτησή σου.

    Και πάλι υπάρχουν πολλοί που προτιμούν Βυζάντιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα mastermeeple, και τι μέρα κι αυτή. Μεταξύ του ηλίθιου του χωριού και του μεγάλου Ναπολέοντα, αυτός ο μέσος Έλληνας που λέγαμε θα στήσει πανηγύρι. Όλοι για πάρτι τους και κανέναν δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται αύριο. Πιστεύουν φαίνεται ότι το Χάος θα εξαφανίσει τα προβλήματά τους. Και μπορεί αυτό να είναι αλήθεια -το Χάος όμως, μαζί με τα προβλήματά τους θα εξαφανίσει και τους ίδιους, κι εμάς μαζί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναρωτιέμαι γιατί σε όλο το ίντερνετ εξισώνουν
    την προδοτική και αλλοπρόσαλλη πραγματική διακυβερνηση του ΓΑΠ με ότι προβλέπουν ή νομίζουν οτι θα κάνει ο Σαμαράς.
    Εννοώ οτι δεν μπορείς να εξισώνεις hard facts με υποθέσεις..
    Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο του Καλαματιανού βρίσκεται κι αυτός σε πολύ δύσκoλη θέση:
    - αντικειμενικά,εφόσον βρίσκεται εκεί που βρίσκεται,πρέπει να προσβλέπει στην πρωθυπουργία,και για να το κάνει αυτό,πρέπει να προσφέρει μια εναλλακτική οπτική απ αυτό που ζούμε τώρα.Το θέμα είναι πόσο αληθινή και εφικτή είναι μια τέτοια προοπτική.
    - στο Καστελόριζο δρομολογήθηκε ερήμην μας ένας δρόμος χωρίς επιστροφή για την χώρα.Οχι ο Σαμαράς,κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι πλέον εκτός του μηχανισμού της ΕΕ ,εκτός κι αν μιλάμε για αλβανοποίηση της χώρας,με έξοδο από ευρώ και ΕΕ.
    Το θέμα είναι να αποκατασταθεί κάποια αξιοπιστία μεταξύ των Ελληνων ιθυνόντων και των Ευρωπαίων ηγετών(που δυναμίτισε τόσο καταλυτικά για μικροπολιτικούς-τουλάχιστον-λόγους ο ΓΑΠ,και σε 2ο χρόνο να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για το λάθος μείγμα της συνταγής που ασφυκτικά μας πιέζουν να εφαρμόσουμε.
    Αρα ο ΓΑΠ έθεσε εαυτόν εκτός παιχνιδιού με
    την έκ των υστέρων έμπνευση του δημοψηφίσματος.
    Σαφώς η ΝΔ δεν έχει καλό ιστορικό,σαφώς πάσχει από ένδεια στελεχών,σαφώς και δεν μου δίνει καμιά αισιοδοξία να βλέπω εκ δεξιών του Σαμαρά τον Mr Nothing...Μακάρι κάποιος σαν τον Παπαδήμο ή τον σερ Μαρκεζίνη να είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία να πείσει τους Ευρωπαίους οτι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την προσαρμογή.Γιατί ο δρόμος που έχουν αποφασίσει για μας δεν με πείθει με τίποτε οτι βγάζει κάπου.Πέρα απ τον πόνο και την δυστυχία και το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγ.πηγών,θα δούμε οτι στο τέλος πάλι θα είμαστε στο ίδιο σημείο με τώρα και χωρίς τίποτε και χωρίς κανένα διαπραγματευτικό ατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε μου Squarelogic ότι διαβάσεις παρακάτω, το γράφω έχοντας ψηφίσει Νέα Δημοκρατία κάθε φορά από τότε που μου επιτρεπότανε η ψήφος το '76, μέχρι και το 2009 (πόσους αναγνώστες έχασα τώρα;), κι αν υπάρχουν Θεοί στο Όλυμπο ας δώσουνε να ξαναψηφίσω Νέα Δημοκρατία ζητώντας από τον Ηρακλή ένα δέκατο τρίτο άθλο: Να κάνει τον Σαμαρά να βγάλει τον σκασμό. Επίσης, πληροφοριακά, στις ΗΠΑ είμαι εγγεγραμμένος Democrat και ψηφίζω πάντα Δημοκρατικούς (ναι, ακόμα και τον Κέρρυ, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Άλλωστε ήταν μεταξύ εκείνου ή του Μπούς). Οι ποιό περήφανες κι ευτυχισμένες ψήφοι της ζωής μου πήγαν στον Τέντυ Κέννεντυ για γερουσιαστή της Μασαχουσέτης.

    Ο Σαμαράς, σίγουρα συμφωνούν πολλοί, δεν είναι το πιο κοφτερό μαχαίρι στο συρτάρι, αλλά μάλλον το ποιό επικίνδυνο. Μέχρι πριν μια βδομάδα, η σκυλίσια του επιμονή να μην ακούει ούτε τους ομοϊδεάτες του της Ευρώπης θα μπορούσε να μεταφραστεί, επιεικώς, και σαν μια οξεία περίπτωση ακεραιότητας.

    Αλλά τις τελευταίες 5 μέρες, και ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο μέρες, ο Σαμαράς έπεισε κάθε ξένο παρατηρητή και πολλούς Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία είναι χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ, και ότι ο ίδιος είναι πιο επικίνδυνος από τον Παπανδρέου. Αυτό δεν του το συγχωρώ. Υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν πλαίσια. Τα παρέβη όλα με την στάση του νταή της αυλής του Δημοτικού. Κι αν ακόμα βρει κανείς επιχειρήματα ότι η στάση του είχε δικαιολογητικά πέρα του Ναπολεωνικού κόμπλεξ, τότε, δεν είχε την διπλωματική ικανότητα να το δείξει ή να το υπονοήσει. Απλά, με οποιονδήποτε τρόπο το δει κανείς, ο Σαμαράς είναι πολύ λίγος, και βλάπτει την Νέα Δημοκρατία, αλλά, περισσότερο και πιο σημαντικό, βλάπτει την Ελλάδα και την εικόνα μας στο εξωτερικό. Αυτό το έκανε ο Παπανδρέου δύο χρόνια. Δεν έπρεπε να το κάνει και ο Σαμαράς.

    Λες ότι "προβλέπουν ή νομίζουν τι θα κάνει ο Σαμαράς". Να σου πω, Squarelogic μου, τι θα κάνει αφού πάρει το γλειφιτζούρι του λίγη σημασία έχει. Το μόνο που έχει οποιαδήποτε διαφορά στην Ελλάδα ανάλογα με το ποιός την κυβερνά είναι το ποιοί τρώνε. Το μενού είναι πάντα το ίδιο. Εκτός βέβαια αν τον λένε Κωνσταντίνο Καραμανλή, είναι από τας Σέρρας, και απ τα παντελόνια του ακούγονται οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων. Αλλά τέτοιοι έρχονται αραιά και που, και για την ώρα μας έχουνε τελειώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "τις τελευταίες δύο μέρες, ο Σαμαράς έπεισε κάθε ξένο παρατηρητή και πολλούς Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία είναι χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ, και ότι ο ίδιος είναι πιο επικίνδυνος από τον Παπανδρέου. "

    Απο που προκύπτει αυτό?
    (Εκτός αν έχασα κάτι,γιατί δεν είμαι κι αυτούς που κάθονται πάνω απ την TV για να δω αν τα βρήκαν τα "παιδάκια")
    Απ την εμμονή του στο να παραιτηθεί Ο ΓΑΠας?
    Μα καλά έκανε!
    Ο ΓΑΠ αποδείχτηκε εντελώς αναξιόπιστος στην Μερκελ και στο Σαρκοζύ,στον Αντωνάκη δεν θα την έκανε γυριστή?
    Ηδη το 3μερο,έκανε περισσότερες κωλοτούπες και απ τον Ιωάννη ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.
    Αρα,συμφωνώ οτι το ΠΡΩΤΟ ηταν να φύγει ο ΓΑΠ.
    Που πολύ αμφιβάλλω αν θα γίνει πραγματικά...
    Αν στην ΝΔ κάποιοι σκέφτονται οτι θα κάνουν οτι και το 2004 πλανώνται πλάνη οικτρά.Ούτε ο κόσμος συγχωρεί λαμογιές και φρου-φρού,ούτε οι τροικανοί θα αφήσουν το βάζο με το μέλι αφύλακτο.Και για πλάνο είναι η αλήθεια δεν ακούω τίποτε,εκτός από μια διαφοροποίηση στο φορολογικό,σημαντική μεν,αλλά από μόνη της δεν λέει και πολλά αν επιχειρήσεις και επαγγελματίες συνεχίζουν να βάζουν λουκέτα λόγω υφέσεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μολις διάβασα αυτό
    http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/11/cthulhu.html

    και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αν και αδικαιολόγητα συγκεχυμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να πω, αγαπητέ μου Squarelogic ότι ελπίζω να ξέρεις ότι οι δυό μας συμφωνούμε κατά λέξη με ότι μόλις τώρα έγραψες, από το "Ο ΓΑΠ αποδείχτηκε..." και μετά. Προσυπογράφω και ενισχύω.

    Όσο για το από που προκύπτει η γνώμη μου που έβαλες σε εισαγωγικά: Ο Σαμαράς, σαν αρχηγός κόμματος, και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αυτό το κρίσιμο σημείο της πολιτικής, οικονομικής ,και κοινωνικής Ιστορίας της Ελλάδας είχε δύο υποχρεώσεις. Να μην φανεί ότι βάζει κόμμα πάνω από πατρίδα, και να μην φανεί σαν απλός σφετεριστής της εξουσίας. Επίσης, σαν μπόνους, να δείξει διπλωματική και πολιτική ανωτερότητα, που, με τον ΓΑΠ αντίπαλο δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Τέλος, η πολιτική είναι να δίνεις σκοινί στον άλλον να κρεμιέται μόνος του. Όταν ο άλλος κρεμιέται μόνος του με το δικό του κιόλας το σκοινί, δεν χρειάζεται ξαφνικά να τραβάς τη θηλιά στο λαιμό του να τον βοηθήσεις φωνάζοντας "ψόφα! ψόφα!" γιατί δίνεις κακή εντύπωση. Και η πολιτική είναι εντυπώσεις.

    Ο ΓΑΠ δεσμεύτηκε ποικιλοτρόπως να φύγει. Το να μην μείνει μια χώρα χωρίς πρωθυπουργό ούτε λεπτό χωρίς απόλυτη ανάγκη δεν είναι παράλογο. Το αν θα συμφωνούσαν πρώτα τι θα γίνει και μετά θα έφευγε ο ΓΑΠ ή πρώτα θα έφευγε ο ΓΑΠ και μετά θα συμφωνούσαν τι θα γίνει, ουδεμία πρακτική σημασία είχε πέρα εγωισμών. Αν πριν μια βδομάδα μου έλεγες ότι την τελευταία στιγμή ο ΓΑΠ θα φανεί μεγάλος πολιτικός και ο Σαμαράς μικρός εγωίσταρος δεν θα το πίστευα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια.

    Όσον αφορά τους εκτός Ελλάδας θεατές, εδώ είσαι και εδώ είμαι, ο Σαμαράς έκαψε το χαρτί του πριν καλά-καλά γίνει στάχτη του ΓΑΠ.

    Έτσι για εξάσκηση σκέψης: Αν είχε παραμείνει στην αίθουσα η ΝΔ, και ο Σαμαράς είχε δεχτεί να πάρει μέρος στις διαβουλεύσεις για το οικουμενικό σχήμα, θα ήμασταν ή όχι ακριβώς στο ίδιο σημείο τώρα, μόνο με λίγη περισσότερη αξιοπρέπεια για τους τηλεθεατές μας του εξωτερικού; Τέτοια πείσματα και κατινιές σαν αυτές που σερβίρισε ο Σαμαράς έξω δεν πιάνουν.

    Να διευκρινίσω και κάτι: Αυτές οι σκέψεις είναι μόνο η δική μου οπτική του θέματος από ότι τυχόν γνώσεις και εμπειρίες έχω. Διαχωρίζω εαυτόν από άλλους αντιΣαμαρακικούς γιατί απλά δεν ξέρω ποιά είναι η γραμμή των θέσεων κλπ. Αυτή εδώ είναι η προσωπική μου θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το διάβασα το λινκ.

    Εμένα η μαμά μου, αν υπήρχε το Ελληνικό Καφενείο στο ιντερνέτ καθώς μεγάλωνα, σίγουρα θα μου είχε πει "Το Ελληνικό καφενείο είναι σαν ένα κουτί σοκολατάκια: ποτέ δεν ξέρεις τι γέμιση θα φας". Μου άρεσε πάντως το τέρας Cthulhu και οι αρμοδιότητές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.