Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Νεκροψία











Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, 2011, 3:45 μμ

Όταν, μ' ένα μπαλτά, κόβεις το λαιμό μιας κότας, και κρατάς το κομμένο κεφάλι της στα χέρια σου, το υπόλοιπο σώμα, χωρίς να έχει καταλάβει ότι είναι ήδη νεκρό, κουνάει φτερά και πόδια σαν τρελό.

Ερώτηση: Η Νεκροψία μπορεί να γίνει καθώς τα φτερά και τα πόδια ακόμα τινάζονται, ή πρέπει να περιμένουμε να σταματήσουν;




Έλληνες και Ελληνίδες! (που έλεγε και ο Παπαδόπουλος στη μαυρόασπρη τηλεόραση) Ψάχνατε ένοχο να κράξετε. Ιδού λοιπόν, σας παρουσιάζω τώρα, με παντελή έλλειψη τιμής και ουδεμία περηφάνια:
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ένα ανδρείκελο, αχυράνθρωπο, που δεν έκανε τίποτα από τα μόνα για τα οποία η θέση του στο πολίτευμά μας έχει σημασία πραγματική και όχι διακοσμητική.

Τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και τον Υπουργό Οικονομικών οι οποίοι με προσωπική αυτοθυσία συνεκράτησαν την ροή του χρόνου έως ότου τα φτερά και τα πόδια της κότας να σταματήσουν να τινάζονται. 

Τους μνηστήρες Παπαδήμο, Κακλαμάνη, και τους τυχαίους θαμώνες του καφενείου της Βουλής,

και, τέλος αλλά όχι τελευταίους, τα εκατομμύρια κομπάρσους. Εμάς.

Όλα αυτά είναι ένα δώρο για τα 11.000.000 Έλληνες, γιατί τώρα επιτέλους ξέρουν ποιοί φταίνε. Το θέμα είναι τώρα που ξέρουνε, τι θα κάνουνε; Οι Έλληνες.




Ο Γρίφος της κότας και τ' αυγού ελύθη! Σπάσανε τ' αυγό.





3 σχόλια:

  1. νεκροψία; ούτε εμείς ξέρουμε ότι είμαστε νεκροί
    κο κο κο κο...τες όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,
    νομίζω ότι ταιριάζει το "κρίσης ερμηνεία (ένα ωραίο παραμυθάκι)" από ένα blog που έτυχε να διαβάσω:

    Το link είναι εδώ:

    http://mesastigourna.blogspot.com/2011/11/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρία μου, το μόνο ερώτημα παραμένει αν είναι κο-κο-κο, ή γλου-γλου-γλου...


    Αγαπητέ Mastermeeple, καλημέρα (κάπου στον πλανήτη πρέπει να είναι μέρα). Η Ιστορία στο λινκ διδακτική! Κάποια μέρα οι χωριανοί θα έχουν την αντίληψη του τι πρόκειται να κάνουν οι κύριοι με τις γραβάτες πριν τους πουλήσουν τους γαϊδάρους τους... ελπίζουμε... Οι Θεοί του Ολύμπου βοηθοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.