Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΓιαμΓιαμ!









Εφ' όσον το να μοιράζεσαι τα αγαθά σου και να αγαπάς τον πλησίον σου είναι το κεντρικό μήνυμα αυτών των ημερών (κάτι σαν κομουνισμός χωρίς την Αλέκα ή τον Τσίπρα -ή τον Λένιν, Στάλιν και το κακό συναπάντημα), και εφ' όσον η Μαργαρίτα κι εγώ δεν διατιθέμεθα να μοιραστούμε το θέμα της εφαρμογής της αγάπης (βλ. Αγγλική μετάφραση για περισσότερη έννοια) παρά μόνο μεταφορικά, το μόνο που μένει είναι η μοιρασιά των αγαθών μεταξύ όλων, και έτσι αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτό που θα φέρουμε το μεσημέρι των Χριστουγέννων στην οικογένεια κάτω στην πόλη!

(...αφού βέβαια πάρουμε πρώτα, Χριστούγεννα πρωί, από το τζάκι, για πλύσιμο, το άδειο ποτήρι γάλα και το άδειο πιατάκι που είχε τα κουλουράκια, έχοντας δει τι εκπλήξεις μας άφησε ο μουσαφίρης που ήπιε το γάλα και έφαγε τα κουλουράκια από βραδύς.)

Εδώ στην Ιταλία δεν κάνουμε γαλοπούλα (εκτός αν έχουμε Αμερικάνο στην οικογένεια που την κάνει για Thanksgiving). Τα παραδοσιακά είναι πολλών ειδών ζυμαρικά! (ω, έκπληξη!)

Χρησιμοποίησα την ειδική διαδικασία των διαφημιστικών αρωμάτων στα περιοδικά, οπότε αν τρίψετε με το δάχτυλο την οθόνη, κανονικά θα πρέπει να μυρίσετε το περιεχόμενο της πρώτης φωτογραφίας. Ή, στείλτε κούριερ για δείγμα.

Αρκετά με όλα αυτά...
Στο θέμα!

Ετοιμάστε:

- 1,5 κιλά αγριογούρουνο, κομμένο κομμάτια περίπου 5x5 εκατοστά, χωρίς πάχος, νεύρα, ή κόκαλα. Το αγριογούρουνο πρέπει να είναι άγριο, κυνήγι, και αν είστε αστυνομικός, ή δασοφύλακας, πρέπει να έχετε εξετάσει ότι οι κυνηγοί που σας έφεραν το μπούτι 10 κιλών δώρο, το απέκτησαν με τρόπο νόμιμο,

- Ελαιόλαδο Μάνης από δέντρα καλών φίλων,
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη,
- 10 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα, ξεφλουδισμένα,
- Αλάτι,
- Πάπρικα,
- Μουστάρδα σκόνη (Colemans)
- Σκόνη Cajun (από New Orleans μεριά)
- 1 Μπουκάλι πόρτο Samdeman από την Πορτογαλία,
- Μισό μπουκάλι ντόπιο κόκκινο κρασί πριν αρχίσει να γίνεται ξύδι,
- 7-8 φύλλα δάφνης από το δέντρο στην αυλή,
- 10 ωραίες κόκκινες-κόκκινες και στρογγυλές ντομάτες (7 κομμένες μισές και 3 κομμένες 1/8)
- Μια κουζίνα που καίει ξύλα,
- Ένα τέντζερη 45 ετών, αλουμινένιο με το καπάκι του.
- Μια κουτάλα από ξύλο ελιάς,
- Μιά βρύση με νερό πόσιμο.

Προχωρήστε:

- Πασπαλίστε αλάτι μπόλικο, πάπρικα, μουστάρδα σκόνη, και σκόνη Cajun τα κομμάτια του αγριογούρουνου,
- Στον τέντζερη ζεσταίνετε λάδι που καλύπτει τον πάτο 1/16 της ίντσας,
- Σε τόσα ποτήρια όσα άνθρωποι που σας παρακολουθούν, σερβίρετε το πόρτο Sandeman, το μπουκάλι του οποίου πρέπει να είναι άδειο μέχρι το τέλος της παρακάτω διαδικασίας,
- Βάζετε μέσα να τσιγαρίσετε το τριμμένο κρεμμύδι και το ανακατεύετε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να καφετίζει λίγο,
- Κοιτάτε μήπως τα ποτήρια χρειάζονται ξαναγέμισμα με λίγο πόρτο Sandeman, και σερβίρετε λίγο ακόμα, πρώτα στον εαυτό σας, μην το τελειώσουν οι άλλοι και δε σας μείνει!
- Προσθέτετε λίγο λαδάκι, και,
- Ρίχνετε μέσα όλο το κρέας και ανακατεύετε καλά, καμιά δεκαπενταριά λεπτά,
- Κοιτάτε μήπως τα ποτήρια χρειάζονται ξαναγέμισμα με λίγο πόρτο Sandeman, και σερβίρετε λίγο ακόμα, πρώτα στον εαυτό σας, μην το τελειώσουν οι άλλοι και δε σας μείνει!
- Σβήνετε με 1/3 μπουκάλι κόκκινο κρασί,
- Ανακατεύετε,
- Κοιτάτε μήπως τα ποτήρια χρειάζονται ξαναγέμισμα με λίγο πόρτο Sandeman, και σερβίρετε λίγο ακόμα, πρώτα στον εαυτό σας, μην το τελειώσουν οι άλλοι και δε σας μείνει!
- Ρίχνετε μέσα τα μικρά ολόκληρα κρεμμύδια (σαν του στιφάδο, ας πούμε),
- Συνεχίζετε να ανακατεύετε με την κουτάλα κάθε 1-3 λεπτά, μέχρι το ζουμί λάδι-κρεμμύδια-κρασί να αρχίσει να πήζει λιγάκι,
- Προσθέτετε 2 λίτρα νερό από τη βρύση και άλλο μισό λίτρο για καλή τύχη,
- Ανακατεύετε,
- Προσθέτετε όλες τις κομμένες ντομάτες, και τα φύλλα της δάφνης,
- Κοιτάτε μήπως τα ποτήρια χρειάζονται ξαναγέμισμα με λίγο πόρτο Sandeman, και σερβίρετε λίγο ακόμα, πρώτα στον εαυτό σας, μην το τελειώσουν οι άλλοι και δε σας μείνει!
- Ανακατεύετε, σκεπάστε τον τέντζερη
- Μένει στην φωτιά της κουζίνας με τα ξύλα 2-3 ώρες και ανακατεύετε συχνά, προσθέτετε νερό όποτε το βλέπετε να κατεβαίνει...
- Αφήνετε εκεί να σβήσει η κουζίνα όταν καούν τα ξύλα... Μένει εκεί 2-3 μέρες, και που και που ξανανάβετε την κουζίνα και σιγοβράζει καμιά δυό ώρες, ξανά και ξανά...
- Κοιτάτε μήπως τα ποτήρια χρειάζονται ξαναγέμισμα με λίγο πόρτο Sandeman, και σερβίρετε λίγο ακόμα, πρώτα στον εαυτό σας, μην το τελειώσουν οι άλλοι και δε σας μείνει!
- Την Κυριακή κατεβάζετε τον τέντζερη με το αγριογούρουνο κάτω στην πόλη, στην οικογένεια, με Λαντ Ρόβερ, ή Τζηπ.

Καλή όρεξη!









Μπόνους πληροφορίες:

Αν ξέρετε κάποιον ταύρο ο οποίος ήταν πολύ επιθετικός και επικίνδυνος όλο το καλοκαίρι στο αγρόκτημα του Πάολο και της Ελίζας, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία, σε δύο εικόνες (το όνομα του συγκεκριμένου ταύρου ήταν Έλμο! -νοστιμούλης σε περισσότερες από μια έννοιες!) Το αγριογούρουνο ήταν δώρο. Ο Έλμο, φιλικά, 6 Ευρώ το κιλό. Οι σταβλίσιες μπριζόλες (porterhouse ή fiorentina), 750 γραμμάρια η μία.









Happy Christmas and a Merry New Year!
(whatever works)
Buon Natale e Felice 2012!
God Jul och ett Gott 2012!
Joyeux Noël et une Bonne 2012!
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2012!





10 σχόλια:

  1. Καλές γιορτές φίλε μου.
    Με υγεία και να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ θα πάρω αυτά που ψήνονται στο τζάκι, παρακαλώ το κούριερ να τα φέρει σύντομα. ευχαριστώ...


    δεν ντρέπεσαι, τέτοια μας βάζεις; που θα βρούμε αγριογούρουνο; δε θα έρθω στην ιταλία; θα έρθω. αγριογούρουνο θα μου φτιάξετε!!!

    φιλιά σε όλους με τις θερμότερες ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοφάγωτο! Χρόνια πολλά με υγεία και ηρεμία Δημήτρη και Μαργαρίτα!Ξύνω-ξύνω την οθόνη,αλλά δεν μυρίζει...μάλλον θέλω νέας τεχνολογίας!
    Ακούς Αγιε Βασίλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί... Ας αφήσω όμως τις ευχές μου για Χρόνια Πολλά, δυναμικά, δημιουργικά και κριτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές γιορτές αγαπητέ φίλε Φάνη, υγεία, ζεστασιά, οικογένεια, ελπίδα της νέας ζωής της κάθε καινούργιας μέρας. Νάσαι καλά.



    Ρία μου, αγριογούρουνο θα φτιάξουμε. Έλα εσύ και άστο σε μας! καλά Χριστούγεννα!



    Φίλε Squarelogic, δοκίμασες λίγο λαδάκι στην οθόνη πριν την τρίψεις; Χρόνια σου πολλά και απ' τους δυό μας, και πάντα υγεία και οικογένεια!



    Δήμο Χρόνια σου πολλά, πάντα με υγεία και χαρά στην οικογένεια που μεγαλώνει. Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άργησα να απαντήσω... είμαι εκτός πόλης και το internet εδώ πασχίζω για να το αποκτήσω... (Ο νοών νοείτω!!!)

    Χρόνια Πολλά. Μα πάνω απ' όλα τα χρόνια να είναι καλά!

    Ευχές σε όλη την οικογένεια, σε μικρούς και μεγάλους(μικρούς!). Έχω την εντύπωση πάντως ότι ο πιο μικρός της παρέας πρέπει να είσαι εσύ Δημήτρη, έτσι δεν είναι;

    Όσο για το φαγητό... έτριψα έτριψα τη ρημάδα την οθόνη και μυρωδιά καθόλου. Και είναι και 3D...

    Καλή σας χώνεψη και φιλιά σε όλους.

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά στον οικοδεσπότη και καλή του χώνεψη :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου Κώστα, ευχές και όλη μας την αγάπη και πάλι, από τον μικρότερο εδώ, έως τον μεγαλύτερο! Πολλά και καλά!



    Αγαπητέ μου Epamechnikov Χρόνια σου Πολλά! με υγεία, χαρά, και επιτυχία! Σ' ευχαριστώ!! Η χώνεψη πήγε θαυμάσια, ιδίως με τα sugar free σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο από την Αμερική που μου έφερε ο πιλότος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς ήρθες, Μάρκο! Η φιλοσοφία φέρνει πάντα την όρεξη, αν και εδώ η όρεξη μπορεί να φέρει και φιλοσοφία! Υγεία και ευτυχία εύχομαι. Χρόνια σου πολλά, και σ' ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.