Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ντράχμα #2













"H μόνη σκέψη της Ευρώπης ήταν τι θα μπορεί να κάνει η επόμενη κυβέρνηση μετά από τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, και τι εικονικά δικαιολογητικά θα είχαν με τον διεθνή νόμο να μπούνε μέσα στην Ελλάδα αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο"

Το έγραψα αυτό, Σάββατο βράδυ, 11 Φεβρουαρίου, στην ανάρτηση "Ντράχμα", κάνοντας την ερώτηση γιατί επιμένουν με τις υπογραφές των αρχηγών και τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Υποστήριξα την υπόθεση ότι δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, και δεν θα πάρει η Ελλάδα χρήματα, πριν υπογράψει υποτακτικά ο Σαμαράς, και υποστήριξα ότι πιθανόν το Όχι να είναι ήδη τετελεσμένο γεγονός, ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί, και ότι ίσως θα έπρεπε να το προκαλέσουμε εμείς, τουλάχιστον από αξιοπρέπεια.

Διότι, έναν καταχραστή τον βάζεις φυλακή, αλλά δεν του δίνεις την θανατική ποινή που η Γερμανία, το Τέταρτο Ράιχ, δίνει σήμερα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα καταχράστηκε χρήματα μέσα από την διαφθορά των συμμοριών της, αλλά δεν της αξίζει να πεθάνει. Η ποινή αυτή είναι πολύ βαρύτερη της βλακείας που διέπραξε.


Τώρα φίλοι μου δεν πολεμάμε πια για το ...βιοτικό μας επίπεδο.
Πολεμάμε για την ζωή μας.


Σαν την Πολωνία το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου 1939.


Έρχονται πάλι "Καλάβρυτα" και "Δίστομο";


Τρεις μέρες αργότερα, σήμερα 15 Φεβρουαρίου, διαβάζετε όλοι εφημερίδες και βλέπετε τα νέα: Η Ευρώπη αρνείται να προχωρήσει, παρά το Ναι μας της Κυριακής, αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς ότι παραδέχεται όλους μας για γιουσουφάκια της ανώτερης φυλής. Κι ας έβλεπαν οι βουλευτές ποδόσφαιρο ή μπάσκετ στο κυλικείο καθώς ψηφιζότανε το Ναι, η Ευρώπη ποσώς ενδιαφέρεται τι ψηφίσαμε. Φαίνεται να την ενδιαφέρει περισσότερο το αν θα υπογράψει ο Σαμαράς. Γιατί; Επειδή ετοιμάζεται η Γερμανία να μπει μέσα και χρειάζεται εικονική δικαιολογία.

Γιατί; Επειδή η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν κάνει από αυτά που ψηφίζει...

Στην ανάρτηση "Ντράχμα" είχαμε 70 σχόλια, όπου άξιοι σχολιαστές εξήγησαν τα οικονομικά, νόμους, και διαδικασίες οι οποίες επέβαλαν το Ναι. Και δεν είχα διαφωνήσει με την λογική. Δεν είχα διαφωνήσει με τίποτα από αυτά. Είχα απλά προτείνει ότι το θέμα δεν έχει πλέον τίποτα να κάνει με την λογική, τα οικονομικά, τις συμφωνίες και τους νόμους. Είχα υποστηρίξει ότι το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο και μένει να εξελιχτεί μόνο ως προς το ποιός και πως θα το προκαλέσει, για την ιστορία.



Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι μάλλον έτσι εξελίσσονται τα πράγματα.



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ποσοστό πιθανότητας εμφυλίου έχει ανέβει από το 0.5% στο 20%



Αν γίνει όμως εμφύλιος, ή και απλό ξεσήκωμα, στην Ελλάδα, τότε η Γερμανία και η Ευρώπη θα μπούνε μέσα, στρατιωτικά, "νόμιμα", για να υπερασπίσουν την "νόμιμη" Ελληνική κυβέρνηση, όπως το '44. Και τότε δεν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά, πάλι οι αθώοι.



Μπορούμε άραγε να τιμωρήσουμε τους ένοχους εμείς χωρίς να δώσουμε δικαιολογία να μπει η Ευρώπη να τους βοηθήσει; Εδώ σε θέλω κάβουρα.




15/2/2012, 14:49 μμ, ώρα Ελλάδας: Το Βήμα: «Εφυγε» το γράμμα του Σαμαρά στους πιστωτές





Διαβάζοντας το κείμενο στο Βήμα μέσω του λινκ που έβαλα, βλέπουμε ότι ο Σαμαράς έβαλε μια υπογραφή "χωρίς να βάλει υπογραφή".

Υπέγραψε ότι ναι μεν, αλλά, διατηρεί το δικαίωμα να επαναδιαπραγματεύεται ανάλογα με το τι συμφέρει την ανάπτυξη. Κι ας είπε ότι θα το κάνει μέσα από τις παραγράφους της συμφωνίας, άφησε πόρτα διαπραγμάτευσης, πράγμα το οποίο προβλέπω να μην ενθουσιάσει το Τέταρτο Ράιχ. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε την υποδοχή της υπογραφής, που δεν νομίζω να γίνει με πολύ χαρά, και θα έχουμε συνέχεια.






23 σχόλια:

  1. Καλά ο Σαμαράς προσπαθεί να μιμηθεί στην κωλοτούμπα το φύρερ... Λέει, ξελέει, αντιφάσκει με όσα γράφει ή κάνει... Από την αρχή πολεμούσαμε για την επιβίωσή μας. Η κρίση λειτούργησε ως αφορμή κι έξοχο επικοινωνιακό τέχνασμα προκειμένου να διαλύσουν τη μεσαία τάξη που ήταν πολυπληθής στην Ελλάδα και να κόψουν τις ελπίδες σε κάθε άλλον.

    Εδώ όμως πρέπει να τεθούν και δίπλα στις ελληνικές αδυναμίες (πχ τιμωρία όσων χρηματίστηκαν αποδεδειγμένα) και οι αδυναμίες όσων δάνειζαν. Γιατί οι δανειστές γνώριζαν ότι τα χρήματά τους δε δίνονταν για το λαό (ακόμα και τα ΕΣΠΑ), αλλά για λαδώματα, ανώφελα έξοδα, άχρηστους εξοπλισμούς κλπ (που βέβαια βόλευαν τις επιχειρήσεις τους κι έκαναν τα στραβά μάτια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμο, δεν διαφωνώ για τον Σαμαρά, τα λέω και 'γω τα ίδια και χειρότερα.

      Για την δεύτερη παράγραφό σου, συμφωνώ, αλλά, υπάρχει και αλλά. Το παιγνίδι δεν άλλαξε ποτέ από τον καιρό που εφευρέθη το χρήμα στην Μεσοποταμία. Έχω, σου δανείζω, δεν ξεπληρώνεις σου παίρνω πράμα, και αν σε βλέπω να σπαταλάς αυτά που σου έδωσα, τι σου φταίω εγώ -ας μην τα σπαταλούσες, και ας μην δανειζόσουνα πιο πολλά από όσα μπορούσες να ξεπληρώσεις. Αυτό είναι το παιγνίδι και το ξέρουν όλοι καλά. Τι φταίνε οι δανειστές; δεν μας εξεβίασαν ούτε να τα πάρουμε ούτε να τα καταχραστούμε αφού τα πήραμε. Τι τα κάναμε δε, είναι εσωτερικό θέμα μεταξύ μας.

      Και άλλη μια ένσταση που ήξερες ότι θα έχω:

      Πρέπει επί τέλους να βγάλουμε την μουσούδα μας από τα τροπάρια την στάνταρ φρασεολογίας και να ξυπνήσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται! Πρέπει επί τέλους να σταματήσουμε το τροπάριο περί μεσαίας τάξης και του τι είναι ο κάθε πολιτικός και τι κάνει το κάθε κόμμα, και να δούμε ότι ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ και ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ετοιμαζόμαστε να δεχτούμε επίθεση γιατί κανένας στο εξωτερικό δεν μας βλέπει πια σαν τίποτα άλλο από καταχραστές χωρίς τσίπα που ούτε στο κωλοχανείο την Βουλή μας δεν δίνουνε πια πίστη. Δεν θα μας επιτεθούνε επειδή θέλουνε να καταστρέψουν την μεσαία μας τάξη, μην κολακευόμαστε. Θα μας επιτεθούνε επειδή θέλουν πίσω τα λεφτά τους με αντίκρισμα γης, ακινήτων, εταιρειών, πράγματα που να έχουν αξία, γιατί ξέρουνε ότι εμείς δεν έχουμε κράτος να τους δώσει πια τίποτα! Σκασίλα τους μεγάλη για την μεσαία μας τάξη! Ποιά μεσαία τάξη. Ονειροβατούσα τάξη με δανεικά προσωπικά και κρατικά υπήρχε. Ακόμα και εκείνοι που δεν χρωστούσαν οι ίδιοι, χρωστούσαν μέσω του κράτους που ανεχόντουσαν. Αλλά αυτό είναι δικό μας θέμα. τι τους ενδιαφέρει;

      Σόρυ, ε; :-)
      περίμενες να τσιμπήσω και τσίμπησα!

      Διαγραφή
  2. μια χαρά μας κοροϊδεύουν τελικά.
    άργησα αλλά το πήρα χαμπάρι.

    μονο που ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αν αυτό σημαίνει ότι μας κοροϊδεύουν Ρία μου δεν ξέρω... για την ώρα μάλλον κοροϊδευόμαστε νομίζοντας ότι έχουμε δυνατότητα να ορθοποδήσουμε υπό τας Γερμανικάς συνθήκας. Από την άλλη μεριά διάβασα τώρα και το σχόλιο του CsLaKoNaS παρακάτω, που έχει κάποιο δίκιο...

      Διαγραφή
  3. Γιατί ήδη πάλι οι αθώοι δεν την πληρώνουν;
    Είπες μια λέξη που σκέφτομαι συνέχεια και μένω εκεί : «αξιοπρέπεια».
    Δεν είχα διαβάσει εκείνη την ανάρτηση, με τα πολλά σχόλια, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου!
    Μεταξύ μας κανένας λογικός άνθρωπος δεν πίστεψε ποτέ ότι υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρουμε. Ούτε και οι δανειστές. Το τραγικό είναι πως 'αθώος' κόσμος έχει πονέσει ανώφελα αυτό το διάστημα. Η σκέψη περί εκλογών ακούγεται τις τελευταίες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιοπρέπεια, αγαπητή μου Roadartist είναι αυτό που στα μάτια του έξω κόσμου δεν έχουμε επιδείξει ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και τους τέλειους Ολυμπιακούς, μετά από εκείνο το καταπληκτικό άνοιγμα, τους κλείσαμε με τελετή-σκυλάδικο.

      Το να επιδείξουμε αξιοπρέπεια αυτοκτονώντας, βέβαια, δεν το θέλει κανείς, αλλά το θέμα εδώ είναι αν έχουμε πλέον ή όχι άλλη εκλογή από την αυτοκτονία ή την εκτέλεση.

      Διαβάζοντας to σχόλιο του CsLaKoNaS πιο κάτω ελπίζω να έχει δίκιο, και ,αφ' ενός να έχω πανικοβληθεί (με τον τρόπο μου, όπως οι περισσότεροι) και πράγματι οι εκλογές στην Γαλλία και την Γερμανία να αλλάξουν το σκηνικό. Μέχρι τότε όμως τι γίνεται;

      Διαγραφή
    2. Φίλε Δημήτρη, οι Ολυμπιακοί ήταν ένα μεγάλο λάθος και όντως η τελετή λήξης ήταν απίστευτα απογοητευτική!
      Η Ιταλία είναι σοφότερη που απέσυρε την ολυμπιακή της υποψηφιότητα.
      Δε το υποστηρίζεις μόνο εσύ, σοβαροί οικονομολόγοι μιλάνε για το λάθος από την αρχή της ένταξης της χώρας και εκφράζουν ίδιους φόβους. Έχω επιφυλάξεις. Μακάρι να διαψευσθούν όλοι και εννοείται μακάρι η πορεία της χώρας να είναι καλύτερη! Αυτή είναι η ευχή όλων μας! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. Αμ πως! Οι Ιταλοί τώρα θέλανε Ολυμπιακούς, και ο Μόντι σήμερα τους είπε "Ξεχάστε το!"

      Φίλη μου Roadartist, μακάρι, και καλό σου βραδυ!

      Διαγραφή
    4. Roadartist μου, μπορείς να ακούσεις τι λέει αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο ο Μόντι? 9:50 μμ ώρα Ελλάδας -ειναι καταπληκτικός και αποδίδει ευθέως ευθύνες Γερμανια Γαλλία και μέμφεται την επιφανειακή "σύνδεση" των κοινωνων...

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι θέμα να τσιμπήσεις ή όχι. Από την εποχή των μεσοποταμιακών δανείων και των επιστρεφόμενων οφειλών αναπτύχθηκε ένας ολόκληρος πολιτισμός με πλούσιο νομικό οπλοστάσιο για όλες τις πλευρές. Εγώ ουσιαστικά αναφέρομαι στο απεχθές χρέος (όρο που εφηύρε το 1920 ο Αλεξάντερ Σακς, Υπουργός στην Τσαρική Ρωσία και ειδικός σε θέματα δικαίου, που μετά την επανάσταση του 1917 βρέθηκε να διδάσκει σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1927 παρουσίασε μια λαμπρή ιδέα. Την έννοια του Απεχθούς Χρέους. Για να ορίσουμε ένα χρέος ως Απεχθές πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις: 1ον - Τα δάνεια να συμφωνήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών.
    2ον - Τα δάνεια να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος.
    3ον - Ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’ αυτή την κατάσταση και να σφύριζε αδιάφορα
    . Οι προτάσεις του Σακς ακούγονται προοδευτικές αν όχι επαναστατικές, στην πραγματικότητα όμως εκείνη την εποχή, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μιας αναδυόμενης υπερδύναμης… των Ηνωμένων Πολιτειών).
    Αν θες δες και την ερμηνεία του odious debt).

    σ.σ. πάντα υπάρχουν "αλλά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτό σου το σχόλιο Δήμο συμφωνώ εντελώς, και με τον Σακς, και έτσι πράγματι είναι.

      Πάντως δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι για να υπάρχει ελπίδα να αναρηχηθούμε μέσω του μνημονίου, αν μας το δώσουνε τελικά, το πρώτο που πρέπει αν γίνει είναι να αλλάξουν τα πάντα στον δημόσιο τομέα για να αρχίσει να λειτουργεί... Και... πόσο γρήγορα ή αποτελεσματικά μπορεί να γίνει αυτό σε ένα κράτος συμμοριών (δανείζομαι τον όρο από τον Γιώργο στην προηγούμενη ανάρτηση) όπου ποτέ δεν έχει λειτουργήσει τίποτα και ο κόσμος δεν ξέρει καν πως να το κάνει να λειτουργεί... Μιλάμε για τον ίδιο κόσμο που επί 30 χρόνια δεν είπε κιχ καθώς Τα δάνεια που συμφωνήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών, σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος.

      Διαγραφή
  5. thinks

    Υπερβολικά συναισθηματική τη βλέπω την ανάλυσή σου και δεν είναι για σένα αυτά.

    Σε ό,τι αφορά το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μην ξεχνάς πως ο γαλλογερμανικός άξονας (όσο και η Αμερική) βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. Ξεκινάνε τα χοντρά πολιτικά παιχνίδια που θα οδηγήσουν σε ανανεωμένο (σίγουρα πιο στέρεο) σκηνικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατά πάσα πιθανότητα θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση - μάλλον με έκδοση, επιτέλους, κάποιου ευρωομολόγου, ώστε να εξισορροπηθεί λίγο η δομική ανωμαλία της ευρωζώνης σε κάτι πιο ομοσπονδιακό, τύπου ΗΠΑ.

    Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί μέσα σε αυτό το κλαμπ, πάσει θυσία, και θα κρατηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ γι αυτό το Λακωνικό ξύπνημα, αγαπητέ. Πράγματι, δεν μου μοιάζει ο τρόπος που γράφω τελευταία, και είναι αξιοσημείωτο ότι το γύρισα στην νεο-Ελληνική Τραγωδία τις τελευταίες μέρες.

      Από την σκοπιά που το κοιτώ, σημασία έδωσα, αν όχι στην ρητορική, στο αν υπάρχει πράγματι τρόπος να αποφευχθεί το μοιραίο. Νομίζω ποτέ δεν είπα ότι δεν πρέπει να μείνουμε μέσα στο κλαμπ, αλλά ρώτησα πλέον αν υπάρχει τρόπος, οποιοσδήποτε.

      Οι προεκλογικές περίοδοι στην Γερμανία, Γαλλία, και ΗΠΑ οπωσδήποτε έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση που ακούμε απ' έξω, όπως και πράγματι θα ακούμε άλλα τραγούδια μετά τις εκλογές από εκεί.

      Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να δεχτώ το σχόλιό σου με ανακούφιση, και να πω, δίκιο έχεις: πανικοβλήθηκα. Αλλά τι λες για το θέμα του χρόνου: πόσο έχουμε εμείς μπροστά μας αυτή τη στιγμή πριν μας χρεοκοπήσουνε, και πόσος χρειάζεται μέχρι να γίνουν οι εκλογές έξω;

      Διαγραφή
  6. Πάντως αυτό εννοούσα από την αρχή όταν επέρριπτα και μερίδιο ευθυνών στους δανειστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κανείς δεν διαφωνεί ότι έχουν ηθική ευθύνη. Αλλά αυτό είναι το παιγνίδι. Το ηπιότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι οι δανειστές μας ευθύνονται αλλά δεν είναι ένοχοι, και ότι εμείς δεν ευθυνόμαστε αλλά είμαστε ένοχοι.

      Διαγραφή
  7. Δημήτρη γεια χαρά.
    Νομίζω ότι την πας αρκετά παραπέρα τη βαλίτσα με το σκεπτικό σου απ'όσο μπορεί να την πάει ο δικός μου νους βλέπωντας τα πράγματα από τη σκοπιά μου.
    Οι υπογραφές των αρχηγών (όπως έγινε και με το 1ο μνημόνιο), όπως και η έγκριση του μνημονίου από τη βουλή όπως και τα 300 και κάτι δισεκατομμύρια ευρώ που τους λείπαν επιπλέον και τα κόψαν από κάτι συντάξεις σήμερα νομίζω, ήταν απαιτήσεις συνολικές για να δώσουν καταφατικό νεύμα για τα επόμενα βήματα για το πακέτο. Καμμία από μόνη της δε θα ήταν αρκετή. Πεποίθησή μου είναι ότι η υπογραφή έχει πιο πολύ συμβολικό χαρακτήρα ως ένδειξη καλής πίστης μεταξύ αυτών που συνάπτουν μια συμφωνία παρά τίποτα περισσότερο. Αυτό φαίνεται και από το γενικόλογο των περιεχομένων των επιστολών. Δεν μπορώ να δω πως η υπογραφή του Σαμαρά ενός κόμματος χωρίς αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και η υπογραφή του ΓΑΠ ενός απερχόμενου προέδρου κόμματος που μια περνά πάνω και μια μένει κάτω από το 10% στις δημοσκοπήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις υποθέσεις επεμβάσεων που κάνεις σε περίπτωση Ελληνικού εμφυλίου. Δεν ξέρω πώς προκύπτει η πιθανότητα 20% που γράφεις για την περίπτωση εμφυλίου αλλά σε αυτό το ενδεχόμενο πάλι δε βλέπω πώς οι υπογραφές συμφωνίας ενός μνημονίου με την Ευρωπαϊκή ένωση και το ΔΝΤ μπορούν να δώσουν νομικό έρρεισμα ειδικά στους Γερμανούς ή άλλους Ευρωπαίους να "μπουκάρουν" όπως γράφεις.Αν φτάσει σε αυτό το σημείο το ζήτημα το οποίο εύχομαι πως όχι, θα έχουν πολλοί περισσότεροι λόγο στα γεγονότα και οι υπογραφές σε αυτές τις επιστολές θα είναι περισσότερο κειμήλια μιας αποτυχημένης φάρσας νομίζω.
    Πολλά χαιρετίσματα από την από δω μεριά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μάνο, καλησπέρα. Τελικά, τα σχόλια από MD έως NJ και NYC θα κάνουν το διαβατήριό μου να βγει μόνο του από το συρτάρι και να έρθει να μου δώσει καμιά καρπαζιά! Και όταν λάβουμε και σχόλιά από UK μου φαίνεται ότι θα συνεχίσει η επαναφορά στην τάξη μετά από αυτό που πρέπει καθαρά να φαίνεται σαν πολύ πανικοβλημένο και υπερβολικό ...συγγραφικό στυλ.

      Πρέπει να παραδεχτώ ότι τις περασμένες 5-10 μέρες έχω παραδοθεί σε μια κατάσταση που από την άλλη μεριά της θάλασσας πρέπει να φαίνεται περίεργη, και δεν έχω πρόβλημα να το καταλάβω αυτό λογικά. Οπωσδήποτε ακούτε και σεις τα ίδια νέα στα Ελληνικά και Αγγλικά που ακούω και εγώ, οπότε η ερώτηση είναι γιατί πάω εγώ την βαλίτσα τόσο μακριά.

      Δεν θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ την θέση μου γιατί διαβάζοντας το σχόλιό σου, και του CsLaKoNaS, καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείτε και θα πρέπει να έλεγα τα ίδια και εγώ στον εαυτό μου.

      Μιλάω στο τηλέφωνο με την Ελλάδα και ακούω καθημερινά την απόγνωση, όπως φαντάζομαι και εσείς το ίδιο, και για μένα οι κύριες ερωτήσεις είναι πως είναι δυνατόν το ανύπαρκτο δυσλειτουργικό κράτος να φέρει εις πέρας οποιοδήποτε μνημόνιο, και τι θα κάνει η Ευρώπη: δηλαδή οι ίδιες ερωτήσεις που κάνουν οι Ευρωπαίοι στον Βενιζέλο ο οποίος σήμερα τα έριξε στις κάμερες αλά Δημήτρης...

      Αυτά που γράφω είναι ένα "I told you so" που δεν θέλω ποτέ να πω. Καλύτερα να βγω τρελός παρά να έχω δίκιο.

      Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο σε κάθε θέμα που θίγει το σχόλιό σου παρά "έχεις δίκιο".

      Για το πως μπορούν οι υπογραφές των δύο, όπως σωστά τους περιέγραψες, να χρησιμοποιηθούν για μπουκάρισμα σε περίπτωση ξεσηκωμού, ή/και μη εκτέλεσης των υπογεγραμμένων, μεταξύ του ψηφισμένου μνημονίου, των υπογραφών δέσμευσης και της επί τόπου επιτήρησης που προσπαθούν να τοποθετήσουν τώρα, κάτι θα σκεφτούν. Δεν θα πουν ποτέ "εντάξει, γεια σας παιδιά, να τα λέμε, φαγωθείτε μόνοι σας"...

      Πολλούς χαιρετισμούς, και από M σε L επίσης!

      Διαγραφή
    2. Μια διόρθωση στα λεγόμενά μου . Έγραψα 300 δισ. Εννοούσα 300εκατομμύρια φυσικά. http://goo.gl/RRNLO
      Δημήτρη συμφωνώ ότι οι Γερμανοί και οι άλλοι δεν ξέρουν κατ'αρχήν πως να αντιμετωπίσουν συνολικά αυτή την κρίση. Δεν είναι Αμερική η Ευρώπη και δεν είναι Αλαμπάμα η Ελλάδα που είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας και βοηθάει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση - όπως πολλοί λαϊκιστές οικονομολόγοι που γίναν φίρμες τώρα τελευταία στην Ελλάδα παρομοιάζουν. Οι Έλληνες πολιτικοί το μόνο που ξέρουν είναι να ξοδεύουν λευτά άλλων. Είτε ξένων είται των όσων φορολογουμένων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Ο λαός βρίσκεται στη μέση αυτής της δίνης και πληρώνει τα πάνδεινα. Αν συμβαίναν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις συντάξεις και τους φόρους εν μέσω αναφορών όπως αυτή ακόμα! http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4694866 όλα τα περασμένα χρόνια αλλά κυρίως τα 2 τελευταία, εδώ θα είχαν διασπαστεί σε 15000 κομητείες μετά από επανάσταση, ούτε καν πολιτείες. Μέσα από αυτή την κρίση αν σωθεί η κατάσταση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες θα γίνει νομίζω πάντως απο κινήσεις σαν και αυτή http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/el/proto-synedrio . Νέα κίνηση που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Συμφωνώ με πολλές από τις θέσεις της. Θα τους ψήφιζα.
      Πολλά χαιρετίσματα από L σε Μ επίσης!

      Διαγραφή
    3. Φίλε Μάνο, είναι γεγονός ότι αφ' ενός κανείς δεν ήξερε, ούτε ξέρει, πως να αντιμετωπιστεί το Ελληνικό θέμα με τις διεθνείς προεκτάσεις του, και αφ' εταίρου ότι λαϊκιστές οικονομολόγοι της δεκάρας λένε το μακρύ τους και το κοντό τους το οποίο όσοι έχουν ανάγκη ελπίδας το χάβουν χονδρική πώληση.

      Φυσικά αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη και Ελλάδα δεν μπορούν να συμβούν στις ΗΠΑ γιατί η "ένωση" είναι επί εντελώς διαφορετικών βάσεων, συστήματος και προσδοκιών. Δεν είναι συγκρίσιμα.

      Ο τρόπος αντιμετώπισης των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών θεμάτων από την λαϊκή βάση αλλά και την ακαδημαϊκή και οικονομολογική βάση είναι θεμελιωμένος σε μια γενικότερη μόρφωση επί του αντικειμένου, εμπειρία και λογική που θέτει ορολογία σαν αυτή που χρησιμοποίησα στην ανάρτηση στην σφαίρα της κινδυνολογίας και επιπολαιότητας.

      Ειλικρινά, και αυτή την στιγμή βρίσκομαι, προσωπικά, χωρισμένος ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα αντιμετώπισης, αλλά δεν μπορώ να βρω αντικειμενικούς και ορθολογιστικούς συλλογισμούς που να δίνουν περισσότερη βάση στο ένα ή στο άλλο -ίσως η πραγματικότητα να βρεθεί ανάμεσα στα δύο.

      Και πάλι, δεν αντιλέγω ότι πολιτική αντιμετώπιση μπορεί να αλλάξει ορισμένους παράγοντες που επηρεάζουν την γενική εικόνα, αλλά εδώ μιλάμε για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην οργάνωση του κράτους και των υπηρεσιών οι οποίες όπως αποφάνθηκαν στο παρελθόν εμπειρογνώμονες θα κάνουν μια γενιά να επιτευχθούν, όχι μερικούς μήνες. Και από την άλλη, συνεχώς βλέπουμε επεμβάσεις κάθε είδους να γίνονται σε εσωτερικά κρατών σήμερα, είτε τριτοκοσμικά είτε όχι, στρατιωτικά ή οικονομικά. Τι θα γίνει στον επόμενο χρόνο δεν νομίζω να ειναι προβλέψιμο, πιστεύω όμως ότι ο καθημερινός άνθρωπος θα έπρεπε ψύχραιμα να προετοιμάζεται να επιβιώσει υπό σενάρια που μέχρι χθες φαινόντουσαν απίθανα.

      Καλή σου μέρα... και συγγνώμη για την καθυστέρηση. Περάσαμε την μέρα στην πόλη εχθές και σήμερα ξυπνήσαμε με το Μουσείο της Ολυμπίας να έχει στην κατοχή του πολύ λιγότερα κειμήλια της κληρονομιάς μας από όσα είχε εχθές.

      Διαγραφή
  8. Δημήτρη καλημέρα.

    Θα συμφωνήσουμε 100%. Και λίγα λες δηλαδή...

    Εκεί που θα διαφωνήσω με τους "προλαλήσαντες" είναι στον τρόπο που γράφεις. Είναι μια χαρά. Και, μεταξύ μας τώρα, ξέρεις τι προδίδει ο τρόπος γραφής σου; Ότι έχει αρχίσει να σε επηρεάζει η Ελλάδα, υποσυνείδητα όμως, και το γονιδίωμά σου υπερνικάει την Αγγλική - Αμερικανική σου επιρροή! Χα, χα, χα..., σε λίγο σε βλέπω με κομπολόι να παίζεις τάβλι στο καφενείο κι όταν σε παίρνει τηλέφωνο η Μαργαρίτα θα της απαντάς: "Άσε με τώρα... Ναι... Ναι... Δε βαριέσαι..." :)))

    Να μου φιλήσεις τη συνάδερφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι φίλε Κώστα ότι έπιασες το θέμα ακριβώς! Το οποίο είναι ότι δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι αν ζούσα ακόμα στις ΗΠΑ και το ξέρω. Και το θέμα δεν είναι που είναι το δίκιο αλλά ότι αυτοί για τους οποίους μιλώ, οι εταίροι μας, δεν είναι Έλληνες ούτε σκέφτονται όπως σκέφτομαι εγώ τις τελευταίες 5-10 μέρες! Σκέφτονται όπως σκέφτονται οι σχολιαστές φίλοι από την άλλη μεριά της θάλασσας. Μάθημα προς σκέψη!!!

      Φεύγουμε τώρα και θα επιστρέψουμε το βράδυ!

      Καλή μέρα σε όλους!

      Διαγραφή
  9. http://news.in.gr/world/article/?aid=1231166643

    Μισθοί υπέρ της Ελλάδας

    Εν τω μεταξύ, δύο Ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από το Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο της Μπαρονίσι αποφάσισαν χωριστά να προσφέρουν το μισθό τους (1.100 και 780 ευρώ αντίστοιχα) για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

    Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της Ελλάδας θα ξεκινήσει από αυτόν τον μήνα. Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει:

    «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της.

    » Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.