Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα











Κι έτσι περιμένουμε την Δευτέρα και το Euroπωστολένε να δούμε αν θα μας δώσουνε τον οβολό να ησυχάσουμε για τρεις μήνες να κάνουμε και τίποτα εκλογές.

Έχουμε ισχυρή συμπαράσταση από την μια μεγάλη χώρα που είχε μείνει εκτός Ευρώ και τώρα δείχνει την καημένη την μικρούλα στα κάτω Βαλκάνια και λέει "να που είχαμε δίκιο! Θάλασσα τα κάνατε! κοιτάχτε τι κάνατε στην καημένη την Ελλάδα!" Η στάση συμπαράστασης της Αγγλίας προς την Ελλάδα δεν έχει τίποτα να κάνει με τα δικά τους συμφέροντα. Είναι τόσο ειλικρινής όσο ένας Άγγλος που του ζητάς την τελευταία ουγγιά τσάι που έχει στο ντουλάπι.

Έχουμε και την υποστήριξη της λαοπλημύρας της Ευρώπης και όλα τα συνθήματα αλληλεγγύης από τα πεζοδρόμια, τα οποία έρχονται από καρδιάς χωρίς την σκέψη ή φόβο ότι εκείνοι ακολουθούν κατά πόδας και είναι οι επόμενοι.

Έχουμε και την όλως εξάφνως αδελφική και συντροφική υποστήριξη από την επίσημη Ιταλία, και τον οίκτο αλλά και τον φόβο της ανεπίσημης Ιταλίας.

Ο αντίπαλος της Μέρκελ λέει ότι η Μέρκελ θα καταστρέψει την Ευρώπη και οι κολλητοί της Μερκελ λένε ότι δεν θέλουνε Ευρώπη. Μόνο μια μεγάλη Γερμανία με γραφικές διαλέκτους στα Μεσογειακά παράλια. Είναι κάτι σαν την Μεγάλη Ιδέα, μόνο που εκείνη το λένε Τόλε Ιντέε.

Οι σκληροί θέλουν να ξεκουμπιστούμε κάπου. Οπουδήποτε. Οι μαλακοί θέλουν να τους επιτρέψουμε να μας κάνουν παράδειγμα προς αποφυγήν.

Εν τω μεταξύ, όταν πάρουμε τον καινούργιο οβολό θα πρέπει αμέσως τσάτρα-πάτρα να κάνουμε ορισμένα πραγματάκια:

-Να γράψουμε καινούργιο φορολογικό κώδικα
-Να αλλάξει η νομοθεσία
-Να απολυθεί το 1/3 του δημόσιου τομέα
-Να μηχανογραφηθούν τα πάντα και να δικτυωθούν σε κάθε δημόσιο γραφείο
-Να πληρωθούν όλοι οι φόροι που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα
-Να δίνουν όλοι αποδείξεις χωρίς να ρωτάνε αν θέλεις ή όχι με λιγότερο κόστος
-Να γίνουμε τίμιοι
-Να αρχίσουμε να αντέχουμε ο ένας τον άλλον
-Και πολλά άλλα πράγματα, τα οποία η J. K. Rowling θα μας βοηθήσει να γίνουν όλα στην εντέλεια μέσα σε ένα μήνα, στο καινούργιο της βιβλίο: Ο Χαρρυ Πόττερ και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αμέσως μετά θα έχουμε εκλογές όπου θα βγει ένας συνασπισμός συνεργασίας τεσσάρων κομμάτων αφήνοντας έξω δύο κόμματα για αντιπολίτευση. Περιμένοντας την επομένη δόση, κάθε φορά, ο συνασπισμός θα αλλάζει. Ο πρώτος συνασπισμός θα κυβερνά όταν περιμένουμε δώσεις με ζυγά νούμερα, και περιμένοντας δόση με μονό νούμερο θα μπαίνουν στον συνασπισμό τα δύο της αντιπολίτευσης και θα βγαίνουν από μέσα δύο να γίνουν αντιπολίτευση.

Αλλά, κάθε φορά που θα δίνεται δόση θα βγάζουμε μια καρέκλα και ένας θα μένει έξω. Όταν τελειώσουν οι καρέκλες χρεοκοπούμε.

Τον άλλο μήνα αρχίζουν τα γυρίσματα της καινούργιας ταινίας του Κουέντιν Ταρεντίνο, Δοξασμένα Μυξιάρικα, όπου ένας θίασος κάνει αναπαράσταση τον θάνατο του Αγγελόπουλου, αλλά η τέχνη το γυρνάει στο δράμα όταν ο μοτοσικλετιστής σκοτώνει την Μέρκελ που είχε τύχει στην Ελλάδα και πήγε να δει τα γυρίσματα.

"Πρέπει να δώσουμε την Τελική Λύση στο Ελληνικό θέμα πριν τις εκλογές" ψιθύρισε η Μέρκελ καθώς πέθαινε στον δρόμο. Ο Γλέζος τότε την σκέπασε με μια κόκκινη σημαία σβάστικα που έτυχε να την κουβαλάει μαζί του πολλά χρόνια.







16 σχόλια:

  1. τι εκλογές δημήτρη μου; εκλογές θα γίνουν απο σεπτέμβριο ή το φεβρουάριο του 13. νωρίτερα δεν έχουμε φραγκα. κάθε εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα επιδοτούνται με μερικά εκατομμύρια ευρώ έκαστο. έχουμε λεφτα για τέτοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να τις κάνω τις εκλογές, μετά τις επίσημε υπογραφές μας στο μνημόνιο?
      Τι να τις κάνω τις εκλογές όταν πλεον θα με διέπει το Αγγλικό δίκαιο?
      Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου όλες ...για όσους όψιμα μας ερωτεύθηκαν.
      Οι λαοί της Ευρώπης μας στέλνουν τα μηνύματα συμπαράστασης πράγματι απο καρδιάς αλλά νομίζω ότι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έρχεται και η δική τους σειρά!
      Καλή σου μέρα και νάχεις μια όμορφη Κυριακή

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά Κάρυ, τώρα που νιώθουν ότι έρχεται η σειρά τους μας αγάπησαν όψιμα! Πάντως τις εκλογές τις θέλω, τουλάχιστον να έχουμε πρωθυπουργό κάποιον που έχει ψηφιστεί και όχι κάποιον φυτευτό (παπα) δήμιο...

      Διαγραφή
    3. Κανονικά Ρία μου θα έπρεπε να γίνουν οι εκλογές αλλά μόνο τύποις θα είναι, για να αισθάνεται ο λαός ότι κάτι γίνεται. Στην πραγματικότητα δεν νομίζω να αυταπατάται κανείς ότι οποιοδήποτε σχήμα αναδειχθεί θα έχει την παραμικρή δύναμη, ή ικανότητα, να κάνει το παραμικρό...


      Αγαπητή μου Καρυάτιδα, πρέπει, νομίζω, να μην πιανόμαστε από λέξεις κλειδιά χάνοντας την γενικότερη εικόνα. Όλες οι συμφωνίες στον κόσμο, συνεχώς, σαν ρουτίνα, γίνονται με Αγγλικό δίκαιο γιατί είναι το πιο καλοδουλεμένο και λεπτομερές από αιώνες. Στ κάτω-κάτω εφ' όσον πρόκειται να τα χάσουμε όλα (εκτός αν αυταπατάται ακόμα κανείς) καλύτερα να τα χάσουμε μέσω κάποιων νόμων παρά με το έτσι θέλω -μια και θα γίνει ούτως ή άλλως.

      Το να χρεοκοπούσαμε από μόνοι μας πριν τις εκλογές και το "Ναι" του μνημονίου 2, θα ήταν ίσως μια ψυχολογικά αξιοπρεπής λύση για να γίνει το αναπόφευκτο, αλλά μην κοροϊδευόμαστε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας όποτε βγει θα έχει την παραμικρή ισχύ, δύναμη ή ικανότητα να κάνει οτιδήποτε...


      Συμφωνώ Κώστα μου ότι πρέπει να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αυτοκυβερνόμαστε με φρέσκια εντολή, αλλά μη νομίζουμε, όπως πρότεινα και στην Ρία και στην Καρυάτιδα, ότι έχει την παραμικρή πραγματική σημασία.

      Διαγραφή
  2. Πράγματι μάλλον χρειαζόμαστε ισχυρούς μάγους να αλλάξουν ορισμένα πράγματα. Ειδικά μία νέα κωδικοποίηση της νομοθεσίας είναι αναγκαία όσο ποτέ. Μία κωδικοποίηση των εκατομμυρίων σελίδων που γράφονται από το μεσοπόλεμο κι ακόμα είναι σε ισχύ. Άμεση κατάργηση όλων των βασιλικών διαταγμάτων και νομοθεσιών και άμεση αντικατάσταση νόμων σε αχρηστία με νεότερους. Έχουμε τόσους νομικούς που θα μπορούσαν να βρουν εργασία σε μία τέτοια τιτάνια εργασία. Μια νέα κωδικοποίηση είναι αναγκαία όσο ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω να υπάρχει χρόνος να ξαναγραφτεί τίποτα Δήμο... Εδώ χρειαζόμαστε για λίγα χρόνια εκείνο το "απλό" που είχε προταθεί στον προεκλογικό στις ΗΠΑ, το οποίο για κει ήταν μπούρδα αλλά για μας τώρα θα ήταν η μόνη λύση. Ούτε σελίδες ούτε τίποτα: μια παράγραφος που να λέει ότι όλοι από δω και μπρος πληρώνουν ένα ποσοστό των αποδοχών, 10% ας πούμε, ιδιώτες, ΦΠΑ, επιχειρήσεις, και το πληρώνουν κάθε μήνα, όχι κάθε χρόνο. Και πιο σημαντικό ακόμα θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνονται οι φόροι με κάποιο τρόπο άλλο του να πρέπει να πας ουρά στο ταμείο της ΔΟΥ, πρακτική σημερινή η οποία είναι και καραγκιοζιλίκια και συμβάλλει στην φοροδιαφυγή.

      Α! και όταν πας ουρά είναι μια ουρά να πάρεις το χαρτί, άλλη ουρά να πληρώσεις... καραγκιόζ μπερντέ και μετά σου φταίνε οι φοροφυγάδες...

      Διαγραφή
  3. Χαχαχα εκπληκτικός!! "Ο Χαρρυ Πόττερ και το Ελληνικό Δημόσιο." Το ξέρεις πως συμφωνώ, μοιάζει σαν ανέκδοτο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όταν ξεζουμίζεις το φτωχό και αφήνεις τους πολιτικούς ατιμώρητους, όταν διώχνεις τους νέους και κρατάς το σύστημα σου άθικτο, απλά με αυτό τον αργό θάνατο θα στρίψουν μερικές βίδες. Έτσι δεν γίνονται αλλαγές, έτσι σκοτώνεις και ότι θέλει να μιλήσει, αναπτυχθεί. Δυο χρόνια χάθηκαν άδικα, όλα αυτά δεν σημαίνουν απλά φτώχεια, μα παραπέρα διάλυση του κοινωνικού ιστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, αγαπητή μου Roadartist, δεν είναι ανέκδοτο! Αυτός πρέπει να είναι και ένας από τους πραγματικούς λόγους που μας κάνει τα γλυκά μάτια η Βρετανία: προετοιμάζουν το έδαφος για το καινούργιο βιβλίο, κάθε τόμος της οποίας σειράς βγάζει περισσότερα από το Ελληνικό χρέος! Ο Βώλντεμοτ θα βγει ότι είναι Καγκελάριος σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, και το Υπουργείο Μαγείας θα στείλει τον Χάρρυ για την τελική αναμέτρηση σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Ο Χάρρυ και ο Βώλντεμοτ θα πρέπει να περιμένουν στην ουρά να πάρουν δικαιολογητικά για τον αγώνα από μια δημόσια υπηρεσία που βρίσκεται σε απεργία και καθώς περιμένουν, κοιτάζονται και χρησιμοποιούν τα ραβδιά τους για να εξαϋλώσουν την δημόσια υπηρεσία... κάτι τέτοιο.

      Χάθηκαν δύο χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Και την ίδια ώρα, που ζούμε όλο αυτό το δράμα, ο Γεωργάκης απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα...
      http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=125671&catID=11
      Ας δανειστώ λοιπόν μια φράση από τους "φίλους" μας τους Άγγλους "Κάτι σάπιο υπάρχει στο 'Βασίλειο της Δανιμαρκίας'".
      Και τα λόγια κάποια στιγμή σαν να τελειώνουν.

      Διαγραφή
    3. Ε, το παιδί έσωσε την Ελλάδα τόσες φορές και κατάφερε τόσα επιτεύγματα (κατά το διαφημιστικό τους σποτ πέρσι), να μην ξεκουραστεί μια στάλα;;;

      Διαγραφή
  4. Μπορεί να έχεις δίκιο. Η σταθερότητα ενός φορολογικού συστήματος είναι ένα βασικό κομμάτι σε ένα κράτος, όντως. Αλλά όσο πιο περίπλοκο είναι (ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών) τόσο δυσχερέστερο καταντά και αδύναμο να συγκεντρώσει πόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, Δήμο! Και μάλιστα θα έλεγα ότι η ικανότητα να προσδιοριστούν σωστά οι φόροι του καθενός (βάση οποιονδήποτε νόμων), και η ικανότητα να γίνουν οι πληρωμές των φόρων με τρόπο που να μην πρέπει οι πολίτες να κάθονται δύο ουρές επί μια εργάσιμη μέρα με μετρητά στο χέρι, είναι ακόμα πιο σημαντικό από τον κώδικα.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα στη παρέα. Δείτε το παρακάτω που παρουσιάζει σύντομα και περιεκτικά τις επιλογές μας

    http://www.stern.nyu.edu/networks/Economides_Greek_Debt_Crisis_02122012.pdf


    Σύμφωνα με το παραπάνω είναι περισσότερο πιθανό να συμβεί αυτό:

    Most likely scenario
    -Greece accepts option “A” [approved 2/12/12]
    -Implementation will be limited, as usual
    -EU and IMF consider another package for Greece in June 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγαπητέ Epanechnikov. Το pdf το διάβασα και θα έπρεπε να το διαβάσουν όλοι. Πολλοί δεν χρειάζεται να πειστούν ότι η Επιλογή "Α" είναι η καλύτερη, αλλά να πιστοποιήσουμε πόσο κατά την Ελληνική πραγματικότητα είναι δυνατή η επίτευξή της. Πάντως, το ότι θα έχουμε και Μνημόνιο 3, ή Μνημόνιο 2Β, ή κάτι τέτοιο, σε μερικούς μήνες, είναι σίγουρο.

      -Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να φέρει εις πέρας το Μνημόνιο.
      -Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν ότι οι εκλογές σημαίνουν κάτι και ότι μια φρέσκια κυβέρνηση οποιουδήποτε σχήματος μπορεί να αλλάξει κάτι.
      -Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν ότι αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή δεν θα είναι όσο κακό όσο λέγεται.

      και,
      -Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν ότι διαμαρτυρίες και απεργίες μπορούν να εισακουστούν. Από ποιόν ο οποίος έχει ποιά δύναμη να κάνει τι;

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα και σε σας!
    Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του Νικόλαου Οικονομίδη. Πριν από μερικές μέρες έγραψα ένα post στο μπλογκ που γράφω μερικά οικονομικά και που προσπάθησα να αναλύσω, όπως τα καταλαβαίνω από τη μεριά μου, τι γίνεται σε περιπτώσεις όπως η περίπτωση Β όπου μιλάμε για χρεωκοπία εντός ευρώ. Κάποιοι οικονομολόγοι παρουσιάζουν αυτή την ιδέα ως μια καλή ιδέα ή έστω ιδέα λιγότερα χειρότερη από τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά δεν αναλύουν ούτε επιφανειακά τι θα μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο. Προσωπικά πιστεύω ότι το ρίσκο με μια τέτοια λύση ειδικά αν γίνει μονομερώς θα είχε σαν αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο από το ευρώ
    http://makrakis.wordpress.com/2012/02/16/can-greece-default-on-bond-gr0110021236-and-choose-to-remain-in-the-eurozone/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μάνο, καλησπέρα, με 24 ώρες καθυστέρηση!

      Κατά την γνώμη μου, το πρόβλημα με όλα αυτά είναι ότι είναι λογικά, τεκμηριωμένα, βασισμένα σε προγράμματα που έχουν εκπονηθεί από οικονομολόγους... είναι δηλαδή όλες οι απόψεις βασισμένες στην λογική και τα χαρτιά. Αυτό ακριβώς είναι που δεν κολλάει στην πραγματικότητα του τί γίνεται καθημερινά στην Ελλάδα και ποιός και πως μέσα στην Ελλάδα θα ...actually εφαρμόσει οτιδήποτε.

      Θα τα πάρουμε και τώρα, θα μας τα αναθεωρήσουνε σε 4-6 μήνες, και πάει λέγοντας μέχρι μια μέρα κάποιο μήνα ή χρόνο να μας χρεοκοπήσουνε, όχι γιατί έγιναν λάθη αλλά γιατί δεν γίνεται ποτέ τίποτα στην καθημερινή Ελλάδα είτε της Βουλής, είτε των υπουργείων, ή του πεζοδρόμιου...

      Νομίζω ότι ούτε καν σήμερα οι αγαπητοί εταίροι έχουν συνειδητοποιήσει με τι κράτος και κοινωνία έχουν να κάνουν. Ακόμα δεν το φαντάζονται...

      Χαιρετισμούς!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.