Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνι










Ίσως να ακούσατε ότι μας έπεσε λίγο χιόνι. Τρεις βδομάδες. Δύο μέτρα και. Τι φοβερό να είσαι αποκλεισμένος με τον άνθρωπό σου δίπλα στο τζάκι... Όταν άρχισαν να λειώνουν βγήκαμε βόλτα, 5 χιλιόμετρα, και πήραμε μερικές φωτογραφίες. Η μόνη κρίση εδώ γύρω είναι όταν ξεχνάει να φτιάξει σαλάμι ο Φράνκο...

Οι φωτογραφίες είναι κι απ' τούς δυό μας, γύρω από το χωριό...







































































































΅











Εν τω μεταξύ, κάπου πάνω από τα Florida Keys προς το Key West...












...και το Miami by night!









14 σχόλια:

  1. Εξαιρετικής ποιότητας και ομορφιάς οι φωτό σας!
    Του Ικαρου δε, ασυναγώνιστες!

    Τυχεροί που περνάτε την ζωή σας κοντά στην φύση!
    Εύχομαι ποτέ καμμία κρίση να μη σας συναντήσει και να περιοριστείτε μόνο σ'αυτή της αμέλειας του Φράνκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή Καρυάτιδα. Η ζωή μας, εδώ στον μικρό μας παράδεισο είναι η πιο όμορφη και πραγματική, και έχω ζήσει μερικές ζωές, αλλού... Το θέμα είναι να βρίσκουμε και να μην ξεχνάμε τι έχει σημασία...

      Διαγραφή
  2. Υπέροχες φωτογραφίες Δημήτρη, γεμάτες ζεστασιά παρά το χιόνι :) και όντως μοναδικό να χιονίζει και να είσαι σε μια ζεστή γωνιά με τον άνθρωπο σου.
    Τώρα που έρχεται η άνοιξη θα είναι ακόμη πιο πανέμορφα, περιμένω να δω και πολλές φωτο από τα ανθισμένα δάση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist, ακριβώς, γεμάτες ζεστασιά :-)
      Και όλο θα βάζω φωτογραφίες από το πανέμορφο "σπίτι" μας...
      Στο τέλος, μετά από όλα, μόνο η ομορφιά μένει. Και η αγάπη.

      Διαγραφή
  3. Καλά μερικές φωτό είναι φοβερές (ειδικά εκείνες με τα χιονισμένα δέντρα). Χιόνι ξεχιόνι, οι γραμμές του διαδικτύου δεν έπεσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Δήμο. Την τηλεφωνική γραμμή την χάσαμε μόνο για λίγες ώρες μια μέρα. Αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι το Δημαρχείο δεν έχει την γνώση ή τα κότσια να φέρει γρήγορο ίντερνετ...

      Διαγραφή
  4. Πανέμορφες Δημήτρη! Μπορεί να είμαι λιγάκι πνιγμένος αλλά τις φωτογραφίες σου πάντα τις απολαμβάνω!

    Πάντως με το τόσο χιόνι εμένα το μυαλό μου γυρίζει στις κατσίκες της κυρα-Νέλλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστή! Σ' ευχαριστώ! και σε σκέφτομαι όταν βάζω φωτογραφίες (και όχι μόνο) γιατί ξέρω ότι σ' αρέσουν. Οι κατσίκες της Νέλλας ήταν ευτυχείς, ζεστές, και έγκυοι μέσα στο μαντρί τους :-) Η φάρμα της Νέλλας είναι η 6η φωτογραφία πάνω από το μπλε τρακτέρ προς την μέση της σειράς. Το μαντρί είναι το κτήριο στα αριστερά.

      Διαγραφή
  5. πω πω πω χιόνι!!!

    πάγωσα μόνο που το είδα, θα έλεγα αν δεν ήμουν στην καρδίτσα που έχει χιόνι και που δεν μπορώ να ανέβω στο χωριό γιατί δεν ξέρω να βάζω τις αλυσίδες! δυστυχώς εδώ είμαι για ένα πολύ θλιβερό καθήκον...

    δυο φωτογραφίες τις αντέγραψα. μου άρεσαν πάρα πολύ! τη μία θα την κάνω screen saver!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρία μου, ελπίζω το θλιβερό καθήκον να μην είναι πολύ "κοντά" στην οικογένεια. Αν θέλεις να σου στείλω τις φωτογραφίες που σου άρεσαν μεγαλύτερες για να είναι καθαρότερες στο screen saver.

      Διαγραφή
  6. Δημήτρη άργησα να αφήσω σχόλιο, ανωτέρα βία βλέπεις!

    Αν με ρωτούσε κάποιος πως είναι ο παράδεισος, θα του απαντούσα πως ο δικός μου δεν μπορεί να οπτικοποιηθεί προς το παρόν, αλλά του φίλου μου του Δημήτρη έλα να σου τον δείξω. Τι άλλο να ζητήσει; Το μέρος που ζει που είναι υπέροχο; Τη Μαργαρίτα που είναι υπέροχος άνθρωπος και τον προσέχει σαν τα μάτια της; Ή τον Κώστα που πάει όλο και πιο ψηλά; Αυτός είναι ο παράδεισος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Κώστα μου, και πράγματι έτσι αισθάνομαι, ότι μετά από τόσο ταξίδι, η Ιθάκη είναι πράγματι μέσα μας, για να την βρούμε.

      Διαγραφή
  7. Πιάστηκε το χέρι μου Δημήτρη απ το scroll down αλλά ξεκουράστηκαν τα ματια μου απ τα πανέμορφα χιονισμένα σας τοπία,και χωρίς να ...παγώσω,όπως εσείς!
    Τι ωραία που είναι στη Φύση όταν αφενός είσαι μαθημένος και αποφασισμένος να ανταπεξέρχεσαι στις δυσκολίες της,κι αφετέρου όταν έχεις καλή παρέα...Αγέρωχη η εξουσία της Μαργαρίτας απο μακριά,από κοντά την προδίδει το κοριτσίστικο χαμόγελό της...-))
    Χαθηκα λίγο,ακεφιές με αυτά που βιώνουμε...
    Χαιρετισμούς και στους 2 σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Squarelogic, σ' ευχαριστώ, και συγγνώμη για την καθυστέρηση! Χμμμ... πρέπει να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικά με τις φωτογραφίες της Μαργαρίτας :-) Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να παίρνω αυτές τις φωτογραφίες, εδώ στον μικρό μας παράδεισο...

      Το χιόνι έχει αρχίσει να λειώνει, και η άνοιξη θα έρθει σε κανένα μήνα, αλλά για τις τρεις εβδομάδες που κράτησε ήταν εκπληκτικό. Τις φωτογραφίες τις πήραμε μισές η Μαργαρίτα και μισές εγώ σε ένα περίπατο 5 χιλιομέτρων.

      Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, για αυτά που βιώνουμε και που έρχονται, και έτσι αισθανόμαστε και εμείς... ακεφιές είαι ήπιος χαρακτηρισμός... Κουράγιο, όλοι, και σε καλό να μας βγει σαν λαός, αν βοηθήσει να εξορκιστούν μερικές από τις νοοτροπίες και ιδιοσυγκρασίες που τα επέτρεψαν όλα αυτά... Τουλάχιστον σ' αυτόν τον πόλεμο δεν υπάρχουν πραγματικές σφαίρες, και όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα.

      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.