Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ροδακινιές








Καλή Άνοιξη. Αυτές τις φωτογραφίες τις πήρα στον δρόμο για την πόλη, κάτω στην πεδιάδα την περασμένη εβδομάδα. Το βουνό δίχνει ακόμα "Μάρτιο", αλλά είναι οι πλαγιές σπαρμένες με λευκές κερασιές. Οι ροδακινιές αυτές δίνουν ένα χρώμα γεμάτο χαρά και είπα να ανεβάσω μερικές.

Η τελευταία φωτογραφία, η Μαργαρίτα εχθές σε ένα πικ-νικ, φοράει διακριτικά που της έστειλε ένας φίλος μας, σερίφης στην Βόρεια Καρολίνα. Εκείνος φυσικά φοράει διακριτικά του Κόρπο Φορεστάλε, αλλά δεν έχω φωτογραφία.

















14 σχόλια:

  1. τι μαγευτικό!
    ένα μικρό δάσος με ροζ δέντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό θα πει ανθισμένο τοπίο, τέτοια ομορφιά μέσα σε μία εικόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφες οι φωτογραφίες σου Δημήτρη, γεμάτες φύση και... Μαργαρίτα!

    Σας φιλούμε από τη Λαμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα μου, όταν η ομορφιά είναι στο θέμα, η φωτογραφία απλά το παρατηρεί... Χαιρετισμούς!

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι απλά όμορφες, είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικές. Τις χάζευα και δεν τις χόρταινα!
    Η γη της Επαγγελίας.
    Φαντάζομαι δε και την εποχή της καρποφορίας, ήδη ονειρεύομαι τον εαυτό μου να βρίσκεται στο χωράφι αυτό και να κόβει ροδάκινα από τα δέντρα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά η ιδέα ότι κλέβω ροδάκινα και ξαπλώνω στο χωράφι κάτω από τα δέντρα χορτάτος από τα φρούτα, με ιντριγκάρει! :))
    ...άλλωστε δεν θα τιμωρηθώ...έχουμε τα "μέσα", σωστά Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γη της επαγγελίας, Τζων. Η Ιθάκη. Και μου έδωσες και την ιδέα για την πρώτη μου Ιταλική ταινία: "Κλέφτης Ροδάκινων", κάτι σαν φόρο τιμής στον Κλέφτη Ποδηλάτων του Ντε Σίκα, αλλά πως να την κάνω μαυρόασπρη; μου λες;
      Τα μέσα τά 'χουμε, αλλά είναι τόσο νομοταγή αυτά τα μέσα που μάλλον θα μας βγάλει έξω αν πάμε να κάνουμε του κεφαλιού μας στους αγρούς!

      Διαγραφή
  5. Όμορφεεεεεεεες!!!!! Από την πρώτη έως την τελευταία;-))

    Μόνο που βλέποντας τις ανθισμένες ροδακινιές, θυμήθηκα την μία και μοναδική που είχα στον κήπο που μου αρρώστησε και μου ξεράθηκε:-(

    Καλό μήνα σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Margo! Λυπάμαι για την ροδακινιά, αλλά εμείς πάντα μπορούμε να φυτέψουμε άλλες. Στο χέρι μας είναι.

      Διαγραφή
  6. Τέλειες!!! Λατρεύω τη φύση, κάθε εποχή έχει την ομορφιά της, αλλά η άνοιξη είναι ξεχωριστή. Σαν ένας καμβάς η φύση... Αναζωογόνηση! Όποτε βρίσκομαι κοντά της, συνειδητοποιώ πόσο μου λείπει!! Μοιάζουν πολύ με τις αμυγδαλιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist, μαγεία και χαρά μόνο να υπάρχει κανείς για να βλέπει το θαύμα της ζωής μπροστά του. Πάντα ήξερα ότι μου έλειπε όποτε βρισκομουνα κοντά στην φύση... μέχρι που ένα πρωί ξύπνησα σπίτι ζώντας μέσα της...

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου μισοάγνωστη και καλώς ήρθες! Υπέροχο πραγματικά. Μόλις είδα αυτό το θέαμα κατεβαίνοντας από το βουνό, την επόμενη φορά πήρα και την φωτογραφική μηχανή μαζί μου. και ήταν ακόμα εκεί...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.