Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κόμμα












Με την συνειδητοποίηση, πάντοτε, ότι θέλω-δε-θέλω δεν ανήκω ούτε ανήκα ποτέ πραγματικά στον τόπο που με γέννησε, προσπαθώ ο κακομοίρης να ταιριάξω όσο καλύτερα μπορώ μια που και την γλώσσα μιλάω λίγο, και συγγενείς και φίλους και περιουσία έχω στην Ελλάδα, και στο κάτω-κάτω ρε γαμώτο την αγαπάω, βαθειά.

Με τις εκλογές που έρχονται αισθάνομαι ιδιαίτερη ευθύνη και ανάγκη να κάνω το αδύνατο δυνατό για να ταιριάξω λίγο καλύτερα, να συμβάλλω στην καλυτέρευση του βιωτικού και πολιτιστικού επιπέδου, και, νομίζω πως βρήκα επιτέλους τον τρόπο να συνεισφέρω κοινωνικά με τρόπο που να μην με κάνει να διαφέρω σε τίποτα από το πλήθος!
Για την ερχόμενη Κυριακή μόνο, θα ιδρύσω δικό μου κόμμα!

Ντημπέητ με άλλους δεν θα κάνω, μη και πω καμιά μαλακία και κερδίσω τις εκλογές. Άλλο να έχει δικό του κόμμα κανείς και άλλο να περιμένει ο κόσμος ότι μπορεί να είναι και στην κυβέρνήση.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να έχω δικό μου κόμμα είναι να κράξω αυτά που κάνουν λάθος όλοι οι άλλοι. Και θα το επιτύχω αυτό με ένα τρόπο ιδιαίτερα πρωτότυπο: θα κάνω προγραμματικές δηλώσεις.

Αν με ψηφίσετε λοιπόν,

- ΘΑ πληρώνουν οι εργοδότες σας κατευθείαν στον λογαριασμό σας στην εφορία 20% του μισθού σας και θα σας δίνουν τα υπόλοιπα κάθε δύο βδομάδες. Όταν κάνετε την δήλωσή σας, αν το 20% που πληρώσατε ήδη είναι παραπάνω από όσα χρωστάτε, τα λεφτά θα σας επιστραφούν μέσα σε 30 εργάσιμες. Ή θα χρωστάτε κάτι λίγο παραπάνω. Ανάλογα με την δήλωσή σας, και τον νόμο (αν ο εργοδότης δεν έχει να σας πληρώσει τον μισθό στην ώρα του και τον καθυστερεί, κάθε δύο βδομάδες θα δημεύεται μέρος της περιουσίας της εταιρείας για να πληρώνεστε, και να πληρώνεται και το 20% σας στην εφορία).

- ΘΑ δώσω αμέσως δουλειά σε 500.000 άνεργους με μισθό 16.000 Ευρώ τον χρόνο (538 Ευρώ κάθε δύο βδομάδες), και θα δώσω από μια κάμερα βίντεο στον καθένα.
Οι 300.000 θα κάνουν 8ωρες βάρδιες όλο το 24ωρο στους δρόμους της Ελλάδας και θα παίρνουν βίντεο τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις πινακίδες τους. Κάθε παράβαση 250 Ευρώ για αυτοκίνητα και 400 Ευρώ για μηχανάκια (επειδή είναι πιο επικίνδυνα).
Οι άλλοι 100.000 θα πηγαίνουν βήχοντας στους γιατρούς του ΕΣΥ και θα δίνουν φακελάκια. Όποιος γιατρός ακουμπάει το φακελάκι θα πληρώνει πρόστιμο 1.000 Ευρώ το ακούμπημα (τα φακελάκια δεν θα κοστίζουν τίποτα γιατί αντί για λεφτά θα έχουν μέσα χαρτί υγείας, απλά για να δείχνουν φουσκωμένα).
Και 50.000 εργαζόμενοι θα βλέπουν τα βίντεο και θα στέλνουν τα πρόστιμα τα οποία θα παραδίδονται αυτοπροσώπως από τους άλλους 50.000.
Συνολικό κόστος μισθών και βιντεομηχανών πρώτο έτος: 7.125.000.000 Ευρώ.
Εισόδημα από τα πρόστιμα: 300.000.000.000 (υπολογίστε τα και 'σεις)
Κέρδος κράτους: 292.875.000.000
(Ξεπληρώνουμε τα μνημόνια σε ένα χρόνο)

- ΘΑ χρησιμοποιήσω τα παραπάνω κέρδη προστίμων από τον δεύτερο χρόνο να κάνω μηχανογράφηση και πληροφορική (τα υπάρχοντα συστήματα απλά θα πεταχτούν στα σκουπίδια των υπολογιστών). Το κεντρικό σημείο της βάσης στοιχείων θα είναι το ΑΦΜ σας, και όλα σας τα στοιχεία, κατοικία, μισθοί κλπ., θα είναι μέσα. Όποιον βγάζει το σύστημα ότι έκανε περίεργη δήλωση στην εφορία και ανθρώπινος έλεγχος αποδείξει ότι πράγματι έκανε λαδιά, θα πληρώνει 2.000 Ευρώ πρόστιμο. Εδώ έχει άλλες 50.000 θέσεις εργασίας για τους ελεγκτές και παραπάνω κέρδη για το κράτος τα οποία θα πάνε κατευθείαν σε τουριστική υποδομή ξενοδοχείων αλά-Μαϊάμι και σχολών τουριστικών επαγγελμάτων με καθηγητές από τις ΗΠΑ και την Γαλλία (οι μαθητευόμενοι πρέπει να ξέρουν Αγγλικά και Γαλλικά για να καταλαβαίνουν τους καθηγητές τους, και αργότερα τους τουρίστες).

Ελπίζω να είναι πλέον καθαρός ο λόγος για τον οποίον δεν πρέπει ποτέ να με ψηφίσετε, και να μην χρειάζεται να συνεχίσω.



...αν θέλετε βέβαια, μπορώ και να συνεχίσω:
- Ακτοπλοΐα και Χάισπήντ με φουγάρα που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, 100.000 Ευρώ ο απόπλους.
- Ένα τούβλο πάνω σε άλλο τούβλο χωρίς άδεια σχεδίου πόλεως, 5.000 Ευρώ και γκρέμισμα με έξοδα του ιδιοκτήτου.
- Όποιος θέλει να κάνει ρατσιστικές παρατηρήσεις μπορεί να τις κάνει αγοράζοντας ένα κουπόνι 10 Ευρώ την παρατήρηση. Με βιβλιάριο κουπονιών των 100 Ευρώ μπορεί να κάνει μια ενδέκατη ρατσιστική παρατήρηση τζάμπα. Αυτό θα είναι πολύ προσοδοφόρο. Μπορεί περισσότερο και από τα πρόστιμα στους δρόμους και τους γιατρούς. 33% των εσόδων από αυτά θα πηγαίνουν στην αφομοίωση μεταναστών στην κοινωνία και την περίθαλψή τους. Άλλα 33% στην παιδεία...
- Θέλετε κι άλλα; μπορώ!













15 σχόλια:

  1. Φυσικα και θελουμε κι άλλα!

    Αφησες απ'έξω την συμπαθεστατη ταξη των εργολάβων ας πουμε. Η Ελλάδα ειναι ισως η μονη χωρα (τουλαχιστον απο αυτες που γνωριζω εγω) όπου αλλο η εμπορικη αξια και αλλο η αντικειμενικη αξια ενος ακινητου Κι αυτο επισημα απο το κρατος. Το συν 30% που παιρνει συνηθως ο κατασκευαστης κατω απο το τραπεζι και που το ξερει η καθε εφορια, δεν ειναι καιρος να φορολογηθει μαζι με το υπολοιπα???
    Και επειδη ξερω οτι σου αρεσουν τα μαθηματικα, ας πουμε οτι εχεις 15 διαμερισματα να πουλήσεις, για τα οποια παιρνεις αδηλωτα επιπλεον 50000-150000 αναλογα το μεγεθος τους. Με εναν μεσο ορο 100.000 εχεις βγαλει για την πλακα σου 1.500.000 μαυρα.
    Γιατι νομιζεις πως σηκωνει ο καθε γυφτος πολυκατοικιες στην Ελλάδα και ειδικα στην Αθηνα?

    Με τους εργολαβους παιζει και το άλλο...ενω η καθε γριουλα στο χωριουδακι της πρεπει να πληρωσει φορο ακινητης περιουσιας για το ερειπιο που μενει μονο και μονο επειδη πληρωνει τη ΔΕΗ , τα κλειστα και απουλητα ακινητα που δεν πληρωνουν λογαριασμο ρευματος μενουν αφορολογητα. Με αποτελεσμα και οι τιμες των ενοικιων αλλα και της αγορας να παραμενουν πολυ υψηλες και τους εργολαβους να χαιρονται τις καταθεσεις τους στην Ελβετια αφου κανεις δεν τους φορολογει

    Για τα ταξί και τις άδειες τους, θα παρεις κανενα μετρο ???
    ¨Η θα τους αφησεις να κανουν τις περσινες γελοιοτητες?
    Δεν τους αρεσουν οι καινουριοι νομοι ? Κλεινουν με το ετσι θελω τους δρομους ? Αφαιρεση της αδειας τους, και τελειωσε. Συνοπτικες διαδικασιες.

    Α, ναι θα επρεπε να γινει κατι και με όλους τους μεχρι τωρα εμπλεκομενους σε σκανδαλα πολιτικους (ξερω δε θα μεινει και κανενας) και να προχωρησεις σε δημευσεις περιουσιων , κατασχεσεις λογαριασμων και απαγορευση τους να παρουν μια οποαδηποτε θεση στο μελλον στις κρατικες και δημοσιες υπηρεσιες ή στη Βουλή :)
    Μηπως θα επρεπε και ο μισθος των νεων πολιτικων να εξισωθει με αυτόν ανος απλου δημοσιου υπαλληλου ? Νομιζω πως αυτό θα ηταν το πιο τιμιο.

    Αν κατσω λιγο ακομη να σκεφτω θα μου ερθουν και άλλα μετρα πολλα… το κακο είναι πως δε σε βλεπω μετα να εχεις επιτυχια στις εκλογες, γιατι αν δε σε ψηφισουν οι γιατροι, οσοι παραβαινουν τον ΚΟΚ, οι εργολαβοι, οι ταξιτζηδες κλπ κλπ ε, τοτε ποιος θα μεινει ;


    (Γι’αυτό και βγαινουν οι άλλοι και δεν αναφερουν κανενα δραστικο μετρο. Ξερουν πως ετσι και τολμησουν, θα χασουν όλους τους ψηφοφορους, αρα και την κουταλα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Scarlett, το Υπουργείο Εργασίας δικό σου!
      (Σημ., λόγω τρομερής δουλειάς έγραφα τις απαντήσεις όλες σιγά-σιγά πριν τις αναρτήσω, οπότε απλά να ξέρεις ότι το υπουργείο το κέρδισες με το σπαθί σου! Είχα γράψει την απάντηση πριν παραπονεθείς στον Τζων Μπόη ότι δεν σε υπουργοποίησε!)

      Σχετικά με τα διαμερίσματα, και τώρα κάτι ξέρουν να παίρνουν τούτοι: η δικηγόρος μου ετοιμάζει την δήλωσή μου και με πληροφόρησε ότι πρέπει να δηλώσω πως πήρα ότι λέει το συμβόλαιο, όχι τι πήρα πραγματικά. Και, μια και οι άνθρωποι δεν είχαν και τους έλεγα εντάξει, πρέπει να δηλώσω περισσότερα από όσα πήρα και να τιμωρηθώ, να μάθω άλλη φορά να βοηθάω ανθρώπους.

      Τους εργολάβους θα τους κανονίσουμε όταν ο φόρος ακινήτων δεν θα εξαρτάται πια από την ΔΕΗ.

      Τώρα που το σκέφτομαι δεν πρόκειται να βγούμε, οπότε δεν καθόμαστε εκεί που είμαστε βρε Scarlett να μην μου ανεβεί και η πίεση...

      Πότε άραγε ένα χαμένος στόχος θεωρείτε ότι είναι χαμένος...

      Διαγραφή
  2. scarlett, κανεις λαθος.
    Οι πρωτοι διδαξαντες στο θεματακι με τις εμπορικες / αντικειμενικες αξιες ηταν οι ιταλοι. Εμείς ουτε για λαμόγια δεν ειμαστε ικανοι, πρεπει να εισαγουμε μεθοδους.

    thinks, ωραια ολα αυτα, αλλά απαιτουν δικτατορικες εξουσιες. Τις οποιες δεν εχεις και μαλλον δεν θελεις να αποκτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουμε πάντως μια έφεση να αντιγραφουμε μόνο τις λαμογιές, πειρατη

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ captain καθόλου δικτατορία. Αν βγω με αυτοδυναμία, θα λέω στους βουλευτές μου να ψηφίσουν τι λέω αλλιώς τους βγάζω εκτός κόμματος, και η δημοκρατία θα θριαμβεύσει τσι βουλή!

      Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλο ένα σεντόνι ανάμεσα στα τριαντατόσα ψηφοδέλτια, με ερωτήσεις Ναι/Όχι για τις προγραμματικές ώστε να είναι εγκεκριμένες δημοκρατικά από τον λαό. Τότε βέβαια ο κόσμος θα με ψήφιζε για τις προγραμματικές μου αλλά θα τους έβαζε "Όχι", στο ειδικό ψηφοδέλτιο, το οποίο είναι και λογικό.

      Θα κάνω δε και Υπουργείο Πληροφορικής ειδικά για σένα!
      (Τον υπουργικό μισθό τον συζητάμε ιδιαίτερα με email)

      Διαγραφή
  3. Πέσαμε όλοι πάνω στον καημένο τον ΓΑΠ να τον φάμε, για την ατάκα του ότι λεφτά υπάρχουν.
    Ο Δημήτρης, όπως και πολλοί άλλοι σοβαροί άνθρωποι αποδεικνύουν ότι λεφτά όντως υπάρχουν, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να τα βρεις που είναι κρυμμένα!

    Πάντως πιο πολύ από τη σημερινή ανάρτηση, καταδιασκέδασα με το κρεσέντο της Scarlett!
    Λόγια σταράτα και κοφτά, τσακ μπαμ! Όχι θα κάτσουμε να το διαβουλευτούμε κι από πάνω, να το μελετήσουμε, να το επεξεργαστούμε, να συστήσουμε και επιτροπές, μπας και κάποια επαγγελματική συντεχνία δυσαρεστηθεί που θα χάσει τη βολή της!

    Θεέ μου, γιατί δεν έκανες όλους τους ανθρώπους Αιγόκερους να ζήσει η πλάση μέσα στην τάξη, στην οργάνωση, στο νοικοκύρεμα και στη σιδηρά πυγμή; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω σας το εχω πει απο καιρο οτι το πραγματικο ονομα της Scarlett ειναι Αγγελικη Μερκελ, αλλά κανενας δεν με πιστευει ;-)

      Στο ψητο. Με δικτατορικες εξουσιες μπορει ο καθενας να φτιαξει μια χωρα (τουλαχιστον θεωρητικα). Η μαγκιά ειναι να μπορεις να την φτιαξεις με δημοκρατικες διαδικασιες.

      Διαγραφή
    2. @ τι να συζητησουμε Τζων Μπόη ; ειμαστε για συζητησεις ; η χωρα διαλυεται και διασυρεται καθημερινα.
      κι αφου εσυ δεν κατεβηκες τελικα στις εκλογες για να με υπουργοποιησεις, παω να καλοπιασω τωρα τον Δημητρη ;)

      (μακριά πό μενα η πολιτική. πάντως μου χαρισες ενα μεγαλο χαμογελο με το σχολιο σου που ανφερεται σε μενα... :):) να εισαι καλα! )

      @ πειρατη, καθως το πολιτευμα της δημοκρατιας απαιτει υπευθυνους και σοβαρους πολιτες και δεν εξαρταται μονο απο την οποιαδηποτε κυβερνηση, θα πρεπει με καποιον τροπο να μαθει ο ελληνικος λαος ποια ειναι ακριβως τα δικαιωματα του σε μια δημοκρατια και ποιες οι υποχρεωσεις του. αντε καντο εσυ με δημοκρατικες διαδικασιες στην Ελλαδα του σημερα, που καθε συντεχνια ξεσηκωνεται με το παραμικρο και δημιουργει προβλημα σε όλη την ελληνικη κοινωνια

      Διαγραφή
    3. Βέβαια αγαπητέ μου Τζων Μπόη, εάν το ότι "τα καρπερά δέντρα τρώνε τις περισσότερες πετριές" ισχύει και για την αλήθεια των πλέον καταδικασμένων ρήσεων, τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι και λεφτά υπάρχουν, και ότι μαζί τα φάγαμε :-)

      Και αν βέβαια ήταν όλοι Τοξότες (Ναι!), άντε και μερικοί Αιγόκεροι, και η χώρα θα πήγαινε καλύτερα, και θα σήμαινε αυτό ότι θα έπεφτε πολύ σεξ στην Ελλάδα 22 Φεβρουαρίου με 22 Απριλίου... Πράγμα που, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να έφερνε και έξτρα έσοδα, αν βγάζαμε κουπόνια για σεξ;

      Εσένα σου προτείνω το Πολιτισμού!

      Διαγραφή
  4. Ότι ακούστηκαν χειρότερες υποσχέσεις, δε χρειάζεται να το πω; Και όσοι έχουμε επαφή με υποψηφίους, το τι ακούσαμε να τάζουν κατ' ιδίαν δε λέγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμο, όσο χειρότερα και να έχεις ακούσει για υποσχέσεις του τι θα κάνουν, δεν είναι τίποτα μπροστά στο πόσο χειρότερα θα είναι αυτά που θα κάνουν.

      Διαγραφή
    2. Δήμο, όσο χειρότερα και να έχεις ακούσει για υποσχέσεις του τι θα κάνουν, δεν είναι τίποτα μπροστά στο πόσο χειρότερα θα είναι αυτά που θα κάνουν.
      :-)

      Διαγραφή
  5. Ψηφίζω - Στηρίζω ΠαΣοΚ !

    (Είναι οι τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές όπου όλη η ορθολογική προσέγγιση των προβλημάτων έχει πάει περίπατο. Ο Έλληνας συσπειρώνεται και μεταμορφώνεται σε οπαδό ομάδας που παίζει στον τελικό μουντιάλ! Στο μυαλό του υπάρχουν μόνο συνθήματα και ιδεοληπτικά τσιτάτα με μοναδική εκκρεμότητα να κανονίσει το βράδυ της Κυριακής: Που θα παέι, με ποια παρέα και τι να παραγγείλει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Λάκωνα, εγώ, ΔηΣοΚ, σίγουρα!
      (Δημητρικό Σοβαροφανές Κίνημα)
      Και μια και δεν με ψηφίζεις, δεν σου προτείνω το Συντονισμού!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.