Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αποφοίτηση













Από τις 6 έως τις 16 Μαΐου του έτους 2012 της Κοινής Εποχής, τα κεντρικά γραφεία της Αποθήκης Σκέψης μετατοπίζονται στην Daytona Beach, Florida, in the good ol' U. S. of A., the land of the free and the home of the brave, όπου, 1.500 μίλια Βόρια από την Daytona Beach, στην Μασαχουσέτη, έμαθα τον Κώστα να παίζει baseball. Εκεί επίσης του έμαθα να πετά αεροπλάνα με Microsoft Flight Simulator από 5 χρονών, και πέταγε πραγματικά αεροπλάνα με εκπαιδευτή από 12 χρονών.

Στην Daytona Beach βρίσκεται το Έμπρυ Ρίντλ Αεροναυτικό Πανεπιστήμιο, το λεγόμενο Χάρβαρντ των ουρανών, που θεωρείται το καλύτερο αεροναυτικό πανεπιστήμιο του κόσμου, με την καλύτερη σχολή πτήσης του κόσμου (άλλο το University, άλλο το Flight School).

Ο γιός μου ο Κώστας, 21 έτους και 8 μηνών αποφοιτεί στις 13 Μαΐου με Bachelors of Science in Aeronautical Engineering and Minor in Business Administration, και κατάφερε αυτό το τετραετές Bachelors να το τελειώσει σε τρία χρόνια.

Μαζί με το πτυχίο του παίρνει μαζί του για το βιογραφικό του, ότι:
- Συνέταξε το καταστατικό, ίδρυσε και προέδρευσε επί 2 χρόνια στον πανεπιστημιακό κλάδο της Airline Pilots Association, του μεγαλύτερου συνδικάτου πιλότων αερογραμμών.
- Διετέλεσε ένα χρόνο σαν ρεπόρτερ, ένα χρόνο σαν Συντάκτης Νέων, και ένα χρόνο σαν Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Avion.
- Διετέλεσε δύο χρόνια ως Resident Advisor, υπεύθυνος για ένα όροφο φοιτητικών διαμερισμάτων.
και,
- Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται ως εκπαιδευτής πιλότων στην καλύτερη σχολή πτήσης στον κόσμο. Ανάμεσα στους 120 περίπου εκπαιδευτές, ο Κώστας είναι multi-engine, instruments, ground, commercial license, που τον τοποθετεί στο επάνω 20% των 120 εκπαιδευτών.

What can a dad say? The kid's got the right stuff. Και τα έχτισε όλα αυτά με το σπαθί του, με τα δύο του χέρια και πόδια, και την καρδιά του (και το μυαλό του).

Από τις 13 Μαΐου θα συνεχίσει να εργάζεται σαν εκπαιδευτής πιλότων, με τρία σιρίτια στον ώμο, περιμένοντας την κατάλληλη θέση για να συνεχίσει να κυνηγά το όνειρό του (το οποίο είναι υπερατλαντικές πτήσεις σε τζάμπο -ο Ειρηνικός δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει).



Η Μαργαρίτα και εγώ προσγειωνόμαστε στην Daytona Beach Κυριακή 6 Μαΐου. Από 7 έως 11 Μαΐου ο Κώστας θα με εκπαιδεύει να πετάω μονοκινητήρια και δικινητήρια αεροπλάνα, και η Μαργαρίτα θα αλωνίζει τα Βουνά της Βόρειας Καρολίνας με την National Forest Service, και θα επισκεφτεί και μια Reservation των Cherokee. Την Παρασκευή επιστρέφει στην Daytona Beach την ίδια ώρα που φτάνει ο κουμπάρος μας με τον γιό του από την Νέα Υόρκη. Κυριακή η αποφοίτηση, και Δευτέρα θα πάρουμε ένα αεροπλάνο της σχολής να πάμε στο Cape Kennedy να δούμε την ιστορία της εποχής που άρχισε το 1962 και τελείωσε πέρσι. Και Τρίτη επιστρέφουμε με πολλές φωτογραφίες! Θα έχω το Dell μου μαζί μου, και θα έρχομαι στο μπλογκ αραιά... La vita e bella, που λένε και στο Brooklyn!

Θα είναι όμορφα να είμαστε πίσω σ' εκείνον τον άλλο πλανήτη... να μιλάω την γλώσσα μου, να φοράμε πουλόβερ το καλοκαίρι από το air condition, να μπαίνω σε ένα μαγαζί και να έχω ότι θέλω 100% χωρίς ζάχαρη... και να βλέπω τον Κώστα να πιάνει στην γροθιά του τα όνειρά του, που μεγαλώσαμε μαζί, και που θα ήθελα μια μέρα όταν μεγαλώσω κι' άλλο,  να του μoιάσω. Η Μαργαρίτα θα είναι ντυμένη σαν πριγκιπέσα και αγόρασα κι εγώ κάτι καινούργια για να μπορώ να στέκομαι πλάι της :-)

Για ένα αταίραστο ελληνόπουλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλιό Φάληρο, κι έναν Ελληνοαμερικανό που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βοστώνη, και θα μπορούσε να είχε και ευκολότερα παιδικά χρόνια, δεν πήγε κι άσκημα...


Ο κόσμος είναι αυτός τον οποίον θα χτίσεις με τα χέρια σου. 
Μην περιμένεις ποτέ άλλον να σου βγάλει την άδεια οικοδομής.



Όπως πάντα λέω στον Κώστα: "Fly, kiddo! Fly!"






To Ocean Center όπου θα γίνει η τελετή της αποφοίτησης




Daytona Beech, Grand Cherokee.

Τα κεντρικά κτήρια του πανεπιστημίου,
το αεροδρόμιο Daytona Beach International (KDAB)
και στο βάθος το σιρkουί των αγώνων Daytona 500.


Handsome man! (on the right)
Gorgeous! (center)
Η πρώτη καθιερωμένη φωτογραφία σε δικινητίρια εκπαίδευση (πριν ένα χρόνο):
Ο ένας κινητήρας σβηστός και παγωμένη έκφραση από την προσπάθεια να κρατήσει το ένα πεντάλι κάτω για να πηγαίνει ίσια το αεροπλάνο...
Το γραφείο του Κώστα, από τον περασμένο Δεκέμβριο 2011


Piper Cub
S2B Pitts
  Looking for a Margarita on crushed ice in Key West
Washington DC for ALPA
  Career Expo, ALPA stand





~















11 σχόλια:

  1. Τα Συγχαρητήριά μου και στους δυο σας !

    Να περάσετε όλοι όμορφα και να γυρίσετε με πολλές καινούργιες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια. Οι επιτυχίες του παιδιού δίνουν μεγαλύτερη χαρά από τις προσωπικές επιτυχίες στον πατέρα.

    Πάντως πλάκα πλάκα παίδαρος είναι ο Κώστας. Απορώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να έχουμε τα χαΐρια σας ως γονείς! Καλό ταξίδι καλή αντάμωση και τα θερμά μου συγχαρητήρια!
    Πάντα τέτοια να είναι η ζωή που φτιάχνετε και να φυσάει και ούριος άνεμος! Χρειάζεται κι αυτός!
    Ευχές πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια κι από μένα!

    Να περάσετε όμορφα και να το χαρείτε όσο μπορείτε. Αυτό είναι η ευτυχία, οι στιγμές αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια!
    Μπράβο στον Κώστα μπράβο Και σε σένα για το γιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε διαβάζω αλλά δε σχολιάζω τακτικά Δημήτρη. Χαιρετίσματα από τη ΝΥ και με το καλό να έρθετε.
    Συγχαρητήρια πολλά στον Κώστα. Και εις ανώτερα. Έχεις κάθε λόγο να αισθάνεσαι περήφανος για τη συμβολή σου στην ευτυχία και επιτυχία του.
    Να είστε καλά, αν ανεβείτε από ΝΥ ενημέρωσε βέβαια.!
    Φιλιά
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαιρομαι τοσο πολυ για σας και για το παιδι.Να τον δειτε οσο ψηλοτερα επιθυμει εκεινος,παντα ευτυχισμενος παντα περηφανος Αητος.
    Για τους γονεις το να καμαρωσουν ετσι τα παιδια τους ειναι η μεγαλυτερη ευτυχια κι ανταμοιβη.
    Θερμα συγχαρητηρια!
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για τον γιο σου, εύχομαι κάθε ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου. Πάντα τέτοια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τις καλύτερες ευχές
    φίλε μου για τον γιό σου
    μ΄επιτυχίες , δυνατός,
    πάντοτε στο πλευρό σου.

    Εύχομαι τα καλύτερα
    ψηλά στους ουρανούς,
    πάντοτε πρωτοπόρος
    σ΄ ότι ζητά ο νους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. last but not least ;) αφήνω και εγώ τις ευχές μου, να είστε καλά, να περνάτε τέλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλοι μας, σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας και τις σκέψεις με τις οποίες μας στείλατε σε 10 από τις πιο όμορφες και καταπληκτικές μέρες που μπορεί να χαρίσει η ζωή.

    Γυρίσαμε μόλις εχθές και κοιμηθήκαμε 18 ώρες! Και, καθώς επιστρέφουμε στην ζωή μας εδώ στο χωριό, θα βάλω φωτογραφίες από τις εκπληκτικές αυτές στιγμές.

    Σας ευχαριστώ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.