Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Daytona Beach









dateline Daytona Beach, 2012.05.06-2012.05.15







Bologna airport transfer














Atlanta, GA





Daytona Beach International Airport





Monday Evening: Baseball!!!





Who da man!


Μποστά από το καινούργιο, και πρώτο, διαμέρισμα








Daytona Beach: Η πιο γνωστή παραλία του κόσμου.














Wasting away again in margaritaville...


crab & shrimp





On the beach, Atlantic Ocean, Bermuda Triangle


Come on in!








Thunderstorm rolling in














Welcome home!





Picnic at the flight line








dinner at the Ocean Deck












On the Beach








munchies on the beach!




















Low tide with our best man and his son who flew down from NYC


Αν ήμουν ο Γέρος και πήγαινα στη θάλασσα θα έπιανα ένα ψάρι τόσο...











Mustang on the beach!


Buck's gun store





Κοίτα Μαργαρίτα! Χωρίς χέρια!








Ο Αμερικανικός Νότος έχει τα καλά του.
Η Φλώριδα δεν είναι "Νότος" με την έννοια του 1860-65, αλλά, λένε ότι:
Όσο πιο βόρια πας στη Φλώριδα, τόσο πιο κοντά στον νότο βρίσκεσαι.








Στο γραφείο του, του αρχισυντάκτη της εφημρίδας.


Και το βραβείο που πήρε η εφημερίδα για την περίοδο της διοίκησής του.


Φακός "μιας χρήσης": Αυτόματες φωτογραφίες εκτόξευσης διαστημικού λεωφορίου
από πολύ κοντά στους πυραύλους. Ο φακός είναι λειωμένος από τα οξέα.





Μπροστά από την ρέπλικα του αεροπλάνου των αδελφών Ράιτ








Δημήτρης, Wilbur και Κώστας





Visitors Area, Kennedy Space Center, Cape Canaveral





































































THE BEGINNING








20 σχόλια:

  1. Ζήλεψα... Πάντως τις έκανες τις διακοπές σου και το καταχάρηκες μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμο, ήταν μια ονειρεμένη εβδομάδα, και όχι τόσο σαν διακοπές μια που ήταν για την αποφοίτηση και μόνο 10 μέρες, αλλά είχε και την αίσθηση της σιγουριάς και της ασφάλειας του να επιστρέφει κανείς σπίτι του, να έχει τους τρόπους ζωής και τα προϊόντα και τα διάφορα που έχει συνηθίσει και καταλαβαίνει... πάντως την χαρά της περασμένης βδομάδας στην εύχομαι και σένα από τα παιδιά σου.

      Διαγραφή
    2. Εμείς έχουμε ακόμα χρόνια... Πάντως στις φωτογραφίες ούτε ίχνος κούρασης ή ενός "αμάν πια'... Όλες μέσα στη χαρά είναι...

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι ωραίο που λες γιατί πράγματι δεν αισθάνομαι "κουρασμένος" κι ας έχω περάσει από πολλά κύματα -το αποδίδω στο ότι ποτέ δεν έχω συμβιβαστεί ή μετανιώσει για τίποτα, δεν ελπίζω ή ζητάω τίποτα από οποιονδήποτε άλλο παρά τον εαυτό μου, και αυτό μου δίνει, υποθέτω, την χαρά της ζωής, όποια και να είναι, όπως και να έρθει... Όταν πέφτουν τα τοτέμ στο χώμα μένει να μας περιστοιχίζει μόνο η φύση και η ζωή...

      Διαγραφή
  2. Φώτο απίστευτες...Αμέρικαν ντρίμ με τα όλα του....Οικογένεια ακμάζουσα!

    Ένα πράγμα δε μπορώ και δεν προτίθεμαι να καταλάβω: Το baseball !

    Γιατί υπάρχει σαν παιχνίδι;

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α-χα! Βλέπω, αγαπητέ μου Λάκωνα, πως πρόσεξες ότι πήγαμε σε αγώνα Baseball μέσα σε 24 ώρες από την άφιξη! Και σε διαβεβαιώνω ότι δεν το κάναμε αυτό λόγω του All-you-can-eat Monday evening at the bar.

      Βασικά το Baseball υπάρχει, σαν τρόπος ζωής, ώστε να έχουν οι επιχειρηματίες παρομοιώσεις και εκφράσεις να χρησιμοποιούν στα business meetings και να βγάζουν έξω όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την συζήτηση...

      Παραδείγματα:
      -Look at Harry! he really scored a double with that deal but couldn't stretch it to a triple, poor man...
      -Yeah, but John hit it out of the park at the sales meeting yesterday!
      -Hey! I thought he was going to bunt, there for a minute, but he hit the curve on the sweet spot with that IRS team.
      -How long has that streak been going on for then?
      -Oh, I don't know... he's a long way away from a Grand Slam, that's fer sure...

      Βλέπεις αγαπητέ μου Λάκωνα, δεν χρειάζεται να μάθεις baseball. Μόνο αν θες να μάθεις να μιλάς Αμερικανικά!

      (he-he-he)
      :-)

      Διαγραφή
    2. "θέλω να γινω σαν Αμερικάνος,
      μ' αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος"

      (Νεοέλληνας - Τζίμης Πανούσης)

      :))))

      Διαγραφή
    3. "κι όλα μοιάζουν μαγικά,
      είναι μαζικά,
      και προπαντός,
      Αμε-ρικά-νι-κά..."

      (Σεργιάνι στον Κόσμο - Μαρκόπουλος)

      :-P

      Διαγραφή
    4. Το διστιχο που έγραψα ήταν μικρο-πολιτικό σχόλιο για τις ονειρώξεις του νεο-Έλληνα.

      Προσωπικά βιώνω κι εγώ το αμερικανικό μου όνειρο και προς το παρόν δεν σκοπεύω να γυρίσω πίσω. Ένα άλλο που παρατήρησα ως γνήσιος αμερικανοποιημένος είναι τα αμάξια. Ένα jeep και μία mustang !

      Επικροτώ το πνεύμα στήριξης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας - παρ' όλο που τα γιαπωνέζικα παραμένουν πιο αξιόπιστα.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Λάκωνα, οι Γιαπωνέζοι βομβάρδισαν το Περλ Χάρμπορ και αυτό δεν τους το συγχωρώ :-)

      Πρέπει όμως να πούμε το εξής, για να είναι πλήρης η πληροφόρηση των αναγνωστών.

      Το νοικιασμένο Ford Mustang, κόστισε, για να το νοικιάσω, το ισάξιο ημερήσιο ποσό 6 ωρών μέσου Αμερικανικού μισθού. Δηλαδή, αν το μεταβάλουμε αυτό σε πραγματικό κόστος, με τους τωρινούς Ελληνικούς μισθούς, θα ήταν σαν να το νοίκιαζα στην Αθήνα για 19 Ευρώ την ημέρα.

      Το 8-ετών Jeep Grand Cherokee του γιού μου όταν αγοράστηκε κόστιζε, με το ίδιο σκεπτικό ωριαίου μέσου μισθού και κόστους ζωής, την αντίστοιχη τιμή που σήμερα στην Αθήνα θα ήταν κάπου 5.400 Ευρώ.

      Δηλαδή, οι αναγνώστες να μεταφράσουν το Jeep και το Mustang σαν να οδηγεί ο γιός μου στην Αθήνα ένα αυτοκίνητο των 5.400 Ευρώ και σαν να νοίκιασα εγώ αυτοκίνητο με 19 Ευρώ την ημέρα.

      ΑΥΤΗ είναι η σύγκριση της ζωής στην Αμερική από την Ελλάδα. Αυτό που δεν έχει πάρει χαμπάρι κανένας είναι ότι η Ευρώπη ζήτησε από την Ελλάδα πριν 10 χρόνια να έχει κόστος ζωής Ευρωπαϊκό και μισθούς 1/4 των Ευρωπαϊκών.

      Σου εύχομαι το όνειρό σου να μην σταματήσει ποτέ αγαπητέ μου Λάκωνα... Η κυριολεξία του "Αμερικανικού Ονείρου" είναι να έχει κανείς δικό του σπίτι, αλλά για πολλούς η έκφραση αυτή του ονείρου περιλαμβάνει πολύ περισσότερα πράγματα -αισθήματα, αισθήσεις, φιλοδοξίες, όλα εκ των οποίων στην Αμερική είναι στο χέρι μας να τα πραγματοποιήσουμε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού... και, φυσικά: There's no crying in Baseball!

      Νάσαι καλά :-)

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ thinks

      Είναι πολλά που δεν μπορούν να καταλάβουν οι νεο-Έλληνες ένας εκ των οποίων υπήρξα κι εγώ.

      Στην ανάλυση τιμών που έκανες, τα νούμερα αυτά προκύπτουν μόνον λόγω της υπερπαραγωγής αγαθών ώστε να καταρρεύσουν οι τιμές και τα προϊόντα να είναι προσιτά σε όλους. Αν δεν παράγεις, σε ό,τι νόμισμα κι αν είσαι, θα έχεις τα ίδια προβλήματα. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος παραγωγής αγαθών σε τέτοια ποσότητα, από τον καπιταλιστικό!

      Το δεύτερο που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι το ίδιο το αμερικανικό όνειρο. Η μεταπολιτευτική αριστερή προπαγάνδα που φάγαμε με τη σέσουλα, μας έμαθε ότι το αμερικανικό όνειρο ήταν μόνο για τα λεφτά - και μόνον για όσους έχουν λεφτά.

      Το αμερικανικό όνειρο, για μένα, είναι η ίδια η δυνατότητα που σου δίνει αυτή η χώρα να ονειρεύεσαι. ( Περισσότερα εδώ )

      Διαγραφή
    7. Λάκωνά μου, απόλυτα σωστός!

      Κατ' αρχάς την ανάλυση τιμών την αποπειράθηκα βασισμένος σε ένα σκεπτικό που σπάνια συναντώ άνθρωπο να το καταλαβαίνει: Δεν έχει σημασία πόσο κοστίζει κάτι: σημασία έχει πόσα χρήματα βγάζει κανείς την ώρα σε συνδυασμό με το κόστος των αγαθών. Και σε επέκταση και γενικοποίηση κοιτάμε μέσο μισθό μιας κοινωνίας. ΠΧ., αν ένα χαρτί υγείας κοστίζει 2 Ευρώ και ο μέσος μισθός είναι 15 Ευρώ την ώρα, και αλλού το χαρτί υγείας είναι 1 Ευρώ αλλά ο μέσος μισθός 4 Ευρώ την ώρα, ποιό χαρτί υγείας είναι το φθηνότερο; Μα... των 2 Ευρώ, γιατί εκείνο κοστίζει δύο κόμμα πέντε λεπτά εργασίας, ενώ του ενός Ευρώ κοστίζει 15 λεπτά εργασίας. Στην Ελλάδα όμως οι τιμές είναι Ευρωπαϊκές, πιο ψηλές από τις ΗΠΑ, και οι μισθοί εν-τέταρτο!

      Ακριβώς αυτό που λες είναι το όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα στην Αμερική: "η ίδια η δυνατότητα που σου δίνει αυτή η χώρα να ονειρεύεσαι"

      Και την παραποίηση/παρεξήγηση αυτής της πραγματικότητας, όπως σερβίρεται από την προπαγάνδα στην Ελλάδα, πείθει εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ή/και εκείνους που όσα νομίζουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν τα κάνουν κρεμαστάρια...

      Ωραία η ανάρτηση :-) Και εγώ όταν το είχα πρωτοδεί το 1983 το βρήκα μεγαλύτερο από όσο νόμιζα. Ο νομοθέτης, για το παρκάρισμα, μπορεί να σκέφτηκε Ελληνικά, αλλά στην Ελλάδα δεν θα είχε σημασία γιατί εκεί δεν έχει Αστυνομία να σε κατευθύνει :-) Μια μέρα πήγαινε να δεις πυροτεχνήματα στην Esplanade στην Βοστώνη, choreographed to the sound of the Boston Pops -live!

      Και κάτι άλλο, σχετικά με την Αμερική... Στο μπλογκ σου τραβάς που και που καμιά ειρωνεία ή κανένα σκαμπιλάκι στην Αμερική, αλλά, μιλάμε για ένα μέρος που όχι μόνο μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να την μισείς ή να την κατακρίνεις κάθετα, αλλά μάλιστα είναι υποχρέωση ενός Αμερικανού να βλέπει χωρίς παρωπίδες και να έχει γνώμη δική του.

      Διαγραφή
    8. Μα ο κόσμος έχει ξεγραμμένη την Ελλάδα γιατί προβλέπεται να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως δουλεύει η πραγματική οικονομία. ΣυΡιζΑ και ΔημΑρ νομίζουν πως όλα είναι θέμα νομοθετικής ρύθμισης. Θα αποσύρουν νόμους λένε χωρίς να έχουν συναίσθηση του πως δουλεύει η οικονομία, απλούστατα γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

      Θα μου πεις, είχαν δουλέψει οι προηγούμενοι ; Όχι , γι αυτό και διαλύθηκαν, με τις αποφάσεις που πήραν. Άργησαν να κατανοήσουν το πρόβλημα και τώρα δεν τους πιστεύει κανείς.

      Οι ΗΠΑ είναι μοναδικές για τη δυνατότητά τους να χωράνε τους πάντες! Είναι η χώρα στην οποία εκπέμπει ταυτόχρονα το Fox News και το Comedy Central, η λογοκρισία του FCC αλλά και οι Simpsons, το Southpark και το Family Guy. To Soap και το History Channel...Σε ποια χώρα μπορείς να βρείς τόση ελευθερία απόψεων;

      Διαγραφή
    9. Και πάλι σωστός.

      Μέχρι τώρα οι πολιτικάντηδες του ΝΔΣΟΚ δουλεύανε τους Έλληνες, αλλά τώρα οι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι εστί βερίκοκο, αυτοδουλεύονται οι ίδιοι -και οι εκτός Ελλάδας το ξέρουνε αυτό. Ο Ρωμιός χάβει το αυτοδούλεμα του Τσίπρα και ψηφίζει ένα κωλόπαιδο του τσαμπουκά επειδή το περνάει για "Αριστερά", και στο τέλος θα το κάνει ο Έλληνας για να μην πληρώσει, αυτοδουλευόμενος όπως αυτοδουλεύεται και ο Τσίπρας με τον τσαμπουκά του. "Δε πληρώνω ρε αδερφέ! αριστερά και πάλι αριστερά! ο Τσίπρας θα τους ξυρίσει όλους!" και μετά ξυπνήσαμε αλλά θα είναι πια αργά. Στις τρίτες εκλογές, όλοι Χρυσή Αυγή!

      Χαίρομαι που βλέπεις την πραγματικότητα της τελευταίας σου παραγράφου. Και να προσθέσω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που χωράνε όλοι στις ΗΠΑ, κατά την εμπειρία μου ποτέ δεν παίρνουν την πολιτική, τους πολιτικούς και ακόμα και τους εαυτούς τους τόσο στα σοβαρά όσο παίρνει τον εαυτό του και τα πράγματα ο δύστυχος Ρωμιός. Εκεί όμως μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί στις ΗΠΑ μπορείς να ζήσεις για αυτό που είσαι, και όχι μόνο για αυτό που σου πουλάνε οι Τσίπρες και οι Αντωνάκηδες...

      Διαγραφή
    10. Μα δεν κατάλαβες. Όλοι ξέρουν πως λένε ψέμματα. Το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά πως θα πλασαριστούν στην εξουσία "την επόμενη μέρα". Ποιοι θα είναι από πάνω στην Ελλάδα της δραχμής. Το πολιτικό σύστημα ενεργοποιεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησής του και είναι έτοιμο να καταστρέψει τη χώρα, αρκεί να παραμείνει στη θέση του. Η χώρα θα εξαθλιωθεί αλλά τουλάχιστον θα συνεχίσει να κάνει κουμάντο οι ίδιοι. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ο κόσμος έχει χαζέψει από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά και δε μπορεί να βάλει μία πρόταση δίπλα σε μία άλλη. Όλα είναι έτοιμα....ο κύβος, για επιστροφή στη δραχμή, ερρίφθη. Ευτυχισμένο το 1950!

      Η διαφορά με τις ΗΠΑ δεν είναι τόσο στην ποιότητα του πολιτικού προσωπικού όσο στο ότι αυτή η χώρα έχει θεσμούς που δουλεύουν. Οι πολιτικοί λένε τα ίδια και χειρότερα. Όμως κανείς από αυτούς δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του Αμερικανού πολίτη. Δεν εξαρτάται η ζωή του από Ρεπουμπλικάνους ή Δημοκρατικούς....

      Διαγραφή
    11. Φυσικά, αγαπητέ Λάκωνα, η διαφορά δεν είναι στην ποιότητα των πολιτικών αλλά στο ότι οι ΗΠΑ έχουν θεσμούς που δουλεύουν, και, ο πολίτης δεν θεωρείται απατεώνας από το κράτος και τους νόμους και τα συστήματα. Στις ΗΠΑ οι πολιτικοί ενεργούν δια των θεσμών. Στην Ελλάδα οι πολιτικοί ΕΙΝΑΙ οι θεσμοί :-)

      Αλλά, μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες στις ΗΠΑ είναι και λιγάκι πιο ώριμοι τουλάχιστον ως προς το ότι έχουν μεγαλύτερη αίσθηση προσωπικής ευθύνης και αυτοκριτικής από τους της Ελλάδας, και, όπως είπα παραπάνω δεν παίρνουν την πολιτική και τους πολιτικούς τόσο σοβαρά όσο μερικοί-μερικοί άλλοι...

      Όσο για το αν "όλοι ξέρουν ότι λένε ψέματα", με το οποίο εννοείς ότι ο Τσίπρας ξέρει την πραγματικότητα και συνεχίζει να δουλεύει τους Ρωμιούς εν γνώση του, να σου πω, θα προτιμούσα να τον θεωρήσω ένα βλακώδες κωλόπαιδο του τσαμπουκά το οποίο πιστεύει τις μπούρδες που λέει, και παρασέρνει τον Ρωμιό που δεν θέλει να πληρώσει και νομίζει ότι ο Τσίπρας του δίνει διέξοδο, παρά να πιστέψω ότι και αυτός ακόμα ξέρει την πραγματικότητα, γιατί τότε, λόγω της θέσης του θα ήταν χειρότερος προδότης για κρέμασμα και από τους ΝΔΣΟΚ. Οι ΝΔΣΟΚ τουλάχιστον δεν παριστάνουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μνημόνιο και να μείνουμε στο Ευρώ, ή να γυρίσουμε στην δραχμή και να μην εξαερωθεί η Ελλάδα...

      Διαγραφή
  3. φαίνεται πως το καταδιασκεδάσατε. και γιατί όχι άλλωστε; με τέτοια αφορμή, πως να μην είστε όλοι μες την τρελλή χαρά; χαίρομαι πολύ που περάσατε καλά.

    συγχαρητήρια και πάλι στον όμορφο γιο σου!
    τους χαιρετισμούς μου στη μαργαρίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε Ρία μου, και η Μαργαρίτα σου στέλνει τους δικούς της χαιρετισμούς, και μαζί σου ευχόμαστε τα ίδια για τον δικό σου γιό σε λίγα χρόνια! Πράγματι το διασκεδάσαμε ζώντας ...εντελώς νορμάλ για την χώρα εκείνη... έτσι είναι η ζωή που ξέρω εκεί... είναι υπέροχα όταν επιστρέφω, αλλά τον μικρό μας παράδεισο εδώ στο χωριό δεν το συγκρίνουμε, ή αφήνουμε με τίποτα :-)

      Διαγραφή
  4. Η Αμερική, όπως λέμε εντελώς 'γη της επαγγελίας', και μόνο από τις φωτογραφίες φαίνονται άπειρες διαφορές!! Πανέμορφα περάσατε, πάντα να είστε ευτυχισμένοι και όλοι οι 'ουρανοί' έτσι ανοικτοί :))
    Χρόνια πολλά στον Κώστα σου για προχτές κ καλή σταδιοδρομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist, σ' ευχαριστούμε!

      Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Αμερική την χτίσαμε όλοι εμείς είτε ζούμε εκεί είτε όχι, τα τελευταία 300 χρόνια, και, αυτοί που είναι εκεί είναι εκείνοι από εμάς που πήραν την απόφαση να αφήσουν τον παλιό κουρασμένο κόσμο για να χτίσουν έναν καινούργιο. Επίσης μην ξεχνάμε το μέγεθος: Η Φλώριδα μόνο είναι λιγάκι μικρότερη από την Ιταλία, το Τέξας μεγαλύτερο από την Γαλλία, και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει το μέγεθος της Ελλάδας. Και υπάρχουν άλλες 47 πολιτείες.

      Η παραλία που βλέπεις έχει μήκος 10 χιλιόμετρα και πλάτος, ανάλογα με την παλίρροια του Ατλαντικού, 20-100 μέτρα. Και ούτε ένα αποτσίγαρο ή σκουπίδι. Ούτε ΕΝΑ δεν είδαμε. Και οι πάμπολλοι κάλαθοι αχρήστων φρεσοαδειασμένοι. Πάμε στην Βουλιαγμένη και καθόμαστε σε ένα χαλί από αποτσίγαρα, σακούλες, σκουπίδια... και κλαίει η καρδία μας στις Ελληνικές παραλίες γιατί το περιβάλλον είναι ο καθρέπτης της ψυχής και της ανατροφής εκείνων που το επιμελούνται... Κόλλησε η ρόδα στην άμμο σε άδεια παραλία και σε ΤΡΙΑ λεπτά εμφανίστηκαν δύο αστυνομικοί με σορτς και φτυάρια και φύγαμε σε 8 λεπτά.

      Πόσο μπορεί κανείς να σώσει τον Τιτανικό αδειάζοντας το νερό με ένα κουβαδάκι; Μήπως έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας να μεγαλώσουν εκεί που μπορούν να έχουν την πιθανότητα να κατακτήσουν εκείνα που αξίζουν; σε ένα μέρος που δεν βουρλίζεται στην ανευθυνότητα και το παρελθόν; Οι θεοί της Ελλάδας να βοηθήσουν τα παιδιά που θα μεγαλώσουν εκεί...

      Καλό σου απόγευμα Roadartist μου...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.