Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δροσιά







Άκουσα ότι έχετε ζέστη και σας στέλνω μερικές φωτογραφίες που πήρα στις 12 Ιουλίου του 1979 να σας δροσίσω. Το icepack, ο παγωμένος αρκτικός ωκεανός. Ο Βόρειος Πόλος είναι 975 χιλιόμετρα ευθεία μπροστά. Πιό κάτω, Σπιτσβέργη, Μαγκνταλέναφιορντ, και παγετώνας


















Φωτογραφίες © 1979 Αποθήκη Σκέψης






Είκοσι ένα χρόνια και τρείς μήνες αργότερα, Οκτώβριο του 2000, το πλοίο της πρώτης φωτογραφίας, κάπου 70 χιλιόμετρα νότια από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.
















4 σχόλια:

  1. Απλώς Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-έ-ς!


    Υγ Ο καύσωνας καλά κρατεί (και θα κρατήσει όλη την εβδομάδα). Όμως οι ψυχρολουσίες δεν τελειώνουν ποτέ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Roadartist :-)
      Ήταν όμορφο ταξίδι, το καλοκαίρι του 1979.
      Μάλιστα, ο πάγος άνοιξε τρύπα στο καράβι, και το επόμενο πρωί στην Λονγκγήαρσίτυ δύτες του Νορβηγικού ναυτικού το επισκεύασαν καθώς έγερνε και "σκαρφαλώναμε" για να περπατήσουμε από τα δεξιά στα αριστερά. Το καράβι, χτισμένο το 1932, πήγαινε με ρυμουλκό από τις ΗΠΑ στην Ινδία to 2000 για παλιοσίδερα, πήρε νερό κάτω από το Κέηπ Τάουν, και βούλιαξε... για το δεύτερο μισό της ζωής του, από τα τέλη των '60, λεγόταν Βρετανίς και ήταν των Χανδρήδων. 'Ηταν φημισμένο, αγαπημένο καράβι και από τα νιάτα του πριν τον πόλεμο.

      Ο καύσωνας έρχεται και φεύγει. Με τις ψυχρολουσίες όμως τι θα κάνουμε...

      Καλό σου καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  2. Για ενα πραγμα σε ζηλευω , Δημητρη.
    Για τις εμπειρίες σου.
    Τα καραβια φευγουν και χανοντσι, αλλα ποσοι απο μας εχουν ταξιδεψει πανω τους υπο τετοιες συνθηκες;
    Μερικες φορες νιωθω οτι το αλμπουμ των φωτογραφιων σου ειναι ατελειωτο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Scarlett, οι φωτογραφίες αριθμούν μάλλον πάνω από 30.000...
      Η ζωή είναι ωραία και στάθηκε καλή ...ιδίως μια που τα περισσότερα μέρη τα είδα δωρεάν ή με έξοδα πελατών, ή με μισθό...
      Αλλά δεν ξεχνά ποτέ να θυμάμαι ότι είμαι τυχερός να έχω δει τόσα θαύματα.

      Τόσα ταξίδια, τόση ζωή, ψάχνοντας, χωρίς να το ξέρω, ένα μικρό Ιταλικό χωριουδάκι κρυμμένο στα Απέννινα... :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.