Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Επάγγελμα











Τι είναι τελικά το Κλειστό Επάγγελμα;

Είναι το επάγγελμα που όταν ανοίξει, όσοι θέλουν να μπουν θα το βρουν και πάλι κλειστό, όχι όμως από τον νόμο πια, αλλά από τις μαφίες που θα αλλάξουν πάραυτα από νόμιμες σε παράνομες ως δαρβινική εξέλιξη του νόμου (μαφίες προστατευόμενες από την Χρυσή Αυγή Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, το ΣΥΡΙΖΑ Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο, και τους Κουκουλοφόρους την Κυριακή) -εφ' όσον ο θυρεός του Έλληνα περιλαμβάνει τις λέξεις: "Τι λε ρε που θα μου πεις εμένα τι να κάνω".

Τα επαγγέλματα που δεν πιάνει ο νόμος και θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εκτός Κυβερνήσεως και εκτός Δημοσίου Τομέα επαγγέλματα του Ακροαριστερού, του Αριστερού, του Δεξιού, και του Ακροδεξιού. (Τα επαγγέλματα του Κεντρώου, του Κεντροαριστερού και του Κεντροδεξιού θα παραμείνουν ανοικτά ως κέντρα διερχομένων). Τα ανωτέρω επαγγέλματα, που εξασκούνται τώρα από ένα 60 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού, και ένα 90 τοις εκατό του άνεργου δυναμικού, θα εξακολουθήσουν το θεάρεστο έργο τους -τώρα που μπορούνε να δημοσιεύουνε ηλεκτρονικά και αυτόματα σε παγκόσμια έκδοση ότι πολιτική μπαρούφα κατέβει στο κεφάλι καθενός, και μετά να μετράνε την ποιότητα των γεγραμμένων εκτυπώνοντας τα σε χαρτί και υπολογίζοντας το βάρος σε μια ζυγαριά κουζίνας.

Το άλλο κλειστό επάγγελμα, εκείνο του Δημοσίου Υπαλλήλου (το οποίο είναι ανοικτό για να μπεις, αν είσαι ψηφοφόρος, αλλά κλειστό αν θέλει κανείς να σε βγάλει ως ανίκανο) προσπαθούν να το κάνουν και αυτό ανοικτό (κλειστό αν είσαι ανίκανος και θέλεις να μπεις αλλά ανοικτό αν είσαι ανίκανος και δεν θέλεις να βγεις). Ή κάτι τέτοιο. Στο συγκεκριμένο επάγγελμα ακόμη προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ακριβή ορισμό του ανοικτού/κλειστού -σε πρόσφατα τεστ η ερώτηση του ορισμού παρέμεινε αναπάντητη καθώς Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν κατάφεραν να ανοίξουν σπρώχνοντας μια κλειστή πόρτα που έγραφε "Έλξατε".

Η Συμβολαιογραφία δεν θεωρείται "Επάγγελμα", αλλά "Λειτούργημα" (στην νεοελληνική: "Δούλεμα") οπότε δεν θα πιαστεί ούτε αυτό.

Το επάγγελμα του Πολιτικού επίσης δεν πιάνεται γιατί τότε δεν θα έμενε νομοθέτης να περάσει τον νόμο για να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα.

Η μόνη αναπάντητη ερώτηση είναι πότε θα κάνουν απεργία διαρκείας οι πολιτικοί.


---------------



Και καθώς ψάχναμε ένα επάγγελμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, βγήκε ο Πάγκαλος και είπε ότι ο Τσίπρας είναι χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή, και ότι ο Σαμαράς έχει ωριμάσει ως πολιτικός.

Αφού πήρα τα χάπια μου για τον διαβήτη, το καλοσκέφτηκα και άφησα το παρακάτω σχόλιο στο Βήμα:

Τα τρία πιθικάκια | 23/10/2012 21:25
Μισήσαμε τον Πάγκαλο όταν είπε "Μαζί τα φάγαμε όλα". Δύο χρόνια αργότερα τον μισήσαμε ακόμα περισσότερο όταν αρχίσαμε να αφουγκραζόμαστε, κοιτώντας γύρω μας, ότι βαθειά, και μεταφορικά, είχε πει την αλήθεια. Τώρα που τα λέει αυτά τα σημερινά τον μισούμε πλέον με υστερία γιατί ξέρουμε ότι λέει αλήθεια -ή ακόμα χειρότερα, φοβόμαστε να ψάξουμε να δούμε αν έχουν ίχνος αλήθειας αυτά που λέει. Ο Πάγκαλος ήταν, τα τελευταία τρία χρόνια, εκείνος που έλεγε τις ανήκουστες αλήθειες που δεν τολμούσε κανείς να σκεφτεί στα σοβαρά, και, αφού τις έλεγε έμεναν στο πάτωμα του καμπινέ να τις βλέπουν όλοι, τους άρεσαν δεν τους άρεσαν. Αλλά ο Μπένι δεν τον έχει πια ανάγκη στον ρόλο που του είχε ανατεθεί.
Αυτιά, μάτια, στόμα κλειστά
Μέχρι τις 11:15 σήμερα ώρα Ελλάδας, 11 συμφωνούσανε και 6 διαφωνούσανε.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=480698

Αυτό βέβαια που έχει μεγαλύτερη σημασία την σήμερον ημέρα είναι αν θα γίνει εξεταστική επιτροπή στην Βουλή να δούνε ποιός φταίει. Περί τούτου είχα γράψει άλλο σχόλιο στο Βήμα:

Ανεύθυνοι Ένοχοι, και Υπεύθυνοι Αθώοι; | 21/10/2012 19:00
...και αφού η εξεταστική επιτροπή ανακαλύψει ποιοί είναι οι υπεύθυνοι (μια και ιδέα δεν έχουμε τώρα ποιοί είναι), μετά θα κάνουμε άλλη εξεταστική επιτροπή να ανακαλύψουμε ποιός εξέλεξε τούς υπεύθυνους στις εκάστοτε εκλογές;
Ε. Ψ. (Ένας Ψηφοφόρος)
Σε αυτό συμφωνούν 15 και διαφωνούν 3.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=480375

(Σημείωση: στο Βήμα πάω επειδή γίνεται χαβαλές. Για νέα πάω στην Καθημερινή.)


---------------




Ελλάς. Η χώρα των Ανεύθυνων Ενόχων και των Υπεύθυνων Αθώων...











2 σχόλια:

  1. Δημήτρη, πρώτα-πρώτα να ευχηθώ λόγω της ημέρας.

    Μου άρεσαν πολύ τα σχόλια σου -και περισσότερο οι παρενθέσεις σου- όσον αφορά τους Δημοσίους υπαλλήλους αλλά και πώς τα πάντρεψες όλα αυτά με τα κόμματα. Θα ήταν ευχής έργο να ξεκολλούσαμε λιγάκι ως λαός από την κομματικοποίηση και να ήμασταν απλά πολιτικοποιημένοι.

    Τελικά μήπως θα έπρεπε να είχε τίτλο το νήμα "Επάγγελμα: κολλημένος ψηφοφόρος";; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου αγριμιώ!

      Σ'ευχαριστώ και για το σχόλιο: όλοι μιλάνε για τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες αλλά ξεχνάνε ποιοί είναι οι πελάτες των πολιτικών, που δίνουν δουλειά στους πολιτικους... γι αυτά δεν μιλάμε :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.