Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δηλώσεις







17 Νοεμβρίου 1973
Ρίτσαρντ Μίλχάους Νίξον: "I am not a crook" (Δεν είμαι απατεώνας)




Δεκέμβριος 1998
Μπιλ Κλίντον: "I never had sex with that woman" (Ποτέ δεν ειχα σεξ με εκείνη την γυναίκα)




Σεπτέμβριος 2009
Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου: "Λεφτά υπάρχουν"




Ιούνιος 2012
Αλέξης Τσίπρας: "Λεφτά ΘΑ υπάρχουν" (Lefta yparhoun, v2)




25 Οκτωβρίου 2012
Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου: "Ανυπόστατο σενάριο η σύνδεσή μου με τη λίστα Λαγκάρντ"




26 Οκτωβρίου 2012
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:
"η πολιτική ηγεσία δεν βοηθά να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστικό κράτος, καθώς,
αντί να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους, μιλά για κόκκινες γραμμές και πράσιν' άλογα"





Για το σημερινό κουίζ βρείτε τον έναν από τους πέντε παραπάνω ομιλητές
ο οποίος δεν είπε μαλακία.






Σε άλλα νέα, υπάρχουν ακόμα εκείνοι που πιστέουν ότι:
ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος άνδρας και ευεργέτης του λαού
(επειδή είχε βάλει στο Δημόσιο όσους δεν ήταν ήδη μέσα).









8 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τη φύση της ανάρτησης. Δεν είναι καλή η ανάρτηση αφού δεν έχει κανένα νόημα να στεκόμαστε σε αποσπασματικές φράσεις.

    Σε ό,τι αφορά το ΓΑΠ για παράδειγμα...όλοι θυμόμαστε το "λεφτά υπάρχουν". Το είπε αρκετές φορές.

    Πιο πολλές φορές όμως είπε το "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".

    Γιατί κανείς δε θυμάται αυτό; Γιατί δεν έβαλες αυτή τη λεζάντα; Αφού την είπε πολύ περισσότερες φορές! Έβαλες το "λεφτά υπάρχουν" γιατί ΑΥΤΟ έπαιζαν και ξαναπαιζαν και παίζουν και θα ξαναπαίζουν τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή κριτική, άλλωστε οι περισσότεροι μεγάλοι (και μικροί) άνθρωποι έχουν πει και σωστά πράγματα και μαλακίες. Η ανάρτηση καλαμπουρίζει περισσότερο, παρά να παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά.

      Μη ξεχνάς ότι ο Κλίντον είναι κατά την γνώμη μου ένας από τους 5 καλύτερους προέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών -ένας πραγματικός Πρόεδρος, και όμως τον έχω να αρνείται το σεξ με την Μόνικα. Αυτός είναι ο πλέον αδικημένος στην παρουσίαση αυτού του μοντάζ. Ο Νίξον άνοιξε την Κίνα αλλά θα τον θυμούνται για το "I am not a crook". Ο Μητσοτάκης είναι από τα πιο μισητά πρόσωπα της Ελληνική πολιτικής και όμως σήμερα είπε το πιο σωστό πράγμα που έχει λεχθεί εδώ γύρω επί μήνες.

      Πρέπει να την δεις την ανάρτηση περισσότερο ελαφρά, με τις αντιθέσεις και τα παράδοξά της. Ο Γιώργος δεν ήταν βλάξ όπως τον έχουν όλοι να είναι. Ήταν ένας αταίριαστος Αμερικανός στην Ελλάδα, έξω από τα νερά του, χωρίς πολιτική πυγμή και με τις αβάσταχτες σκιές του μπαμπά και του παππού να τον πνίγουν, και τους πελάτες του μπαμπά να τον κυνηγάνε μέρα-νύχτα να τους δώσει κάτι -ήταν χαμένος από χέρι. Ότι καλό ή σωστό και να έχει πει, το λεφτά υπάρχουν ήταν είναι και θα είναι ο επιτάφιος του, είναι-δεν είναι πρέπον...

      Στο μοντάζ της παιγνιδιάρικης αυτής ανάρτησης, ελπίζω ότι ο περισσότερο, αν όχι ο μοναδικός γελοίος, φαίνεται να είναι το τσιπράκι.

      Όσο για την δεύτερη εμφάνιση του ΓΑΠ σε σχέση με το λίσταγκέητ, μου θύμισε χτες το Γουώτεργκέητ και πως φτάσανε στον Νίξον "ακλουθώντας τα λεφτά"

      Διαγραφή
    2. Ο Μητσοτάκης έχει πάρα πολύ σωστά πράγματα. Είναι πανέξυπνος άνθρωπος όμως ο κόσμος τον αντιπάθησε για τον τρόπο που πολιτεύτηκε διαχρονικά παρά για τις πολιτικές που προώθησε.

      Ο Τσίπρας θα κυβερνήσει και σύντομα θα καταλάβει πως τίποτα από αυτά που λέει δεν μπορεί να γίνει μέσα στο ευρώ. Το θέμα είναι μετά τον Τσίπρα ποιος;

      Το λίσταγκεητ έχει ακόμα δρόμο αν και μου φαίνεται πως θα είναι άνθρακας ο θησαυρός.

      Ο Κλίντον ήταν και παραμένει σταρ! Δεν ξεχνάμε ποτέ όμως πως τόσο το αστέρι του Κλίντον όσο και το αστέρι τους Μπλερ άνθησαν λόγω των πολιτικών Ρήγκαν και Θάτσερ μία δεκαετία πριν. Όπως έλεγε και ο Τσώρτσιλ, η Δεξιά μαζεύει το χρήμα, η Αριστερά το σκορπά.

      Διαγραφή
    3. ...και ποιός έξυπνος άνθρωπος που είπε σωστά πράγματα ευδοκίμησε στην Ελλάδα :-) Ο Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για έξυπνα πράγματα αλλά για να δείχνει ότι εκείνος είναι πιο έξυπνος από τους άλλους, σαν τον Καραγκιόζη (και το εννοώ αυτό σοβαρά ως προς το ιστορικό πρόσωπο του Μαυρομάτη [Καραγκιόζη] και τον διαχρονικό ρόλο που έπαιξε στην κουλτούρα). Ο Έλληνας ενδιαφέρεται για χαβαλέ και τσαμπουκά και όχι για σωστά...

      Ο Τσίπρας σύντομα θα κυβερνήσει, και όταν ο κόσμος δει ότι επρόκειτο περί ανίδεου κωλόπαιδου με την φαντασίωση δικού του κόμματος δεν θα έχει μείνει τίποτα άλλο από τα χρυσά αυγά... Άλλωστε, και οι μεν και οι δε είναι ήδη έκφραση της ίδιας τάσης αμορφωσιάς και φαντασιόπληκτης υπεροψίας σε άρνηση της πραγματικότητας.

      Ποιός θησαυρός δεν βγήκε άνθρακας σ' αυτόν τον άμοιρο τον τόπο... αλλά το λίσταγκέητ έχει πλάκα γιατί θα χρησιμοποιηθεί σαν κάποιο λάβαρο. Εν τω μεταξύ, η Γαλλία είχε δώσει την λίστα στην Ελλάδα την εποχή που η Ευρώπη απλά ζητούσε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, να εκσυγχρονίσουμε τα συστήματα και να εξυγιάνουμε το δημόσιο. Είναι το συμβολικό παράδειγμα του ότι η ηγεσία εδώ ποτέ δεν έκανε τίποτα και προτίμησε να κόψει μισθούς και συντάξεις παρά να κάνει το "σωστό". Άλλωστε, το "σωστό" σ' αυτόν τον τόπο τους χαντακώνει όλους σαν τον Μητσοτάκη :-)

      Διαγραφή
  2. Καλημερα Δημητρη!

    Ελπιζω να δεχεσαι ευχες με μια μερα καθυστερηση!
    Συγγνωμη που δεν τις αφησα απο χτες, αλλα η αληθεια ειναι πως χτες το μυαλο μου ηταν εντελως εκτος λειτουργιας :(

    Χρονια σου πολλα, χαρουμενα, ευτυχισμενα με πολλή αγαπη, Δημητρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέχομαι! Δέχομαι! μέχρι Δευτέρα! σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Scarlett! και σε σένα ότι επιθυμείς, πάντα, με υγεία και αγάπη. Καλή σου μέρα :-)

      Διαγραφή
  3. Καλη μερα και (καθυστερημενα) Χρονια Πολλα και απο μενα.
    Με υγεια και αγαπη!

    Οσο για τους πολιτικους, ολα ειναι θεμα ορισμων. Ποτέ δεν μαθαμε τι οριζε ο Νιξον σαν "απατεωνας". Και ποτε δεν μαθαμε τι εννοουσε ο Μπιλ με την λεξη "σεξ".

    Το "λεφτα υπαρχουν" του γαπ ηταν απολυτα σωστο. Φυσικα και υπηρχαν τοτε λεφτα, υπαρχουν μαλιστα ακομα. Το ερωτημα δεν ειναι αν υπαρχουν λεφτα, το ερωτημα ειναι σε ποιανων τις τσεπες υπαρχουν.

    Ακομα και το "λεφτα θα υπαρχουν" του τσιπρα, σωστο ειναι. Αν τα κανει ολα σωστα (που δεν τον εχω για ικανο), προφανως και θα υπαρχουν λεφτα.

    Υ.Γ. ξεχασες τους ναζιστες με το "εμεις χαιρεταμε ναζιστικα, αλλα τα χερια μας ειναι καθαρα". Εννοει καθαρα απο λεφτα ή καθαρα απο αιμα;
    Εκτος αν δεν τους ξεχασες, αλλα αρνεισαι να βρωμισεις το μπλογκ σου με μια αναφορα σε δαυτους - οποτε εισαι απολυτα δικαιολογημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε ξαναβλέπουμε, αγαπητέ κάπταιν, και σ' ευχαριστώ για τις ευχές!

      Έχεις απόλυτο δίκιο, στην διατύπωση, και βέβαια τα στερεότυπα έχουν να κάνουν περισσότερο με την γεύση και πραγματικότητες που μένουν χειροπιαστές στους ανθρώπους παρά με την ακριβολογία της κάθε κατάστασης...

      Ειδικά για το θέμα του Τσίπρα, παίζει και κάτι ξεχωριστό, στην σφαίρα των εντυπώσεων, το κατά πόσον η Ευρώπη θα επέτρεπε στον εαυτό της να δεχτεί πιέσεις "τσαμπουκά" -αυτό που πρέπει να γίνει από μέρους της Ευρώπης για να μην χρεοκοπήσει "επισήμως" μια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης, είναι το ίδιο είτε κάθεται ο Σαμαράς είτε ο Τσίπρας στην Αθήνα. Η ερώτηση είναι ποιά φαινόμενα θα επιτρέψουν να γινει κάτι, ιδίως όταν ο δέκτης επισήμως δεν δίνει την παραμικρή εντύπωση σταθερότητας, εμπιστοσύνης ή ...maturity.

      Και σωστά κατέληξες για τον λόγο που απουσιάζουν από την ανάρτηση οι γορίλες ναζί -θα θολώνανε το σκεπτικό... και θα μαγαρίζανε την σελίδα. Πάντως πρόσφατα τους έχω αναφέρει αρκετά, και εδώ και αλλού... Εδώ, φερ' ειπείν:
      http://dimitristhinks.blogspot.it/2012/09/blog-post_7621.html

      Καλό σου Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.