Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πινγκ-Πονγκ











Το μπαλάκι στο πινγκ-πονγκ το αποκρούει κανείς στην ώρα του. Τώρα, που κάναμε ότι μας ζήτησαν, και το αποκρούσαμε, είναι η δική τους σειρά να το αποκρούσουν. Αν δεν το αποκρούσουν κερδίζουμε.

Τι κερδίζουμε: Την ηθική νομιμοποίηση της χρεοκοπίας μας με λάθος των εταίρων και όχι δικό μας.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν οι εταίροι μας είναι τόσο χαζοί, τόσο ανίκανοι, ή τόσο κακοί, ή, αν πάλι, αυτός είναι ο ιδιοφυής τρόπος με τον οποίον θα μας εξαναγκάσουν να φύγουμε από το Ευρώ.

Η πραγματικότητα είναι, όλο και πιο ξεκάθαρα πλέον, ότι όσα λάθη και να έγιναν στο παρελθόν, τα οποία ήταν πραγματικά λάθη και από τις δύο πλευρές λόγω απειρίας με την πρωτόγνωρη κατάσταση και λόγω ανικανότητας, τα τώρα εξελισσόμενα γεγονότα τοποθετούν το μπαλάκι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία στην πλευρά της Γερμανίας.

Αυτό που διακυβεύεται τις επόμενες μέρες δεν είναι η τύχη της Ελλάδας (αυτή έχει αποφασισθεί από καιρό), αλλά η τύχη του κόμματος της Μέρκελ. Αν η Μέρκελ επιζήσει χωρίς γρατζουνιές, τότε η πορεία την Ευρώπης θα είναι πλέον καθαρή, και οι πρεσβείες του κόσμου εκτός Ευρώπης θα είναι ανοικτές για αιτήσεις μετανάστευσης.

Διότι, το παιγνίδι που παίζεται τώρα, δεν είναι το αν θα επιζήσει η Ελλάδα, αλλά, το εάν στο μέλλον η Γερμανία θα ηγείται των αποφάσεων και της οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης, και, μέσω της πιθανής τελικής υποταγής του ΔΝΤ, του κόσμου.

Στην μία γωνία, η Άγκελα. Στην άλλη, η Κριστίν. Ας αρχίσει ο τελικός.
















14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ουουου!!
      Θα χρειαστεί κάποιου είδους λάδι για τα κορμιά...
      ...και αρκετό ποπ κορν για τους θεατές.
      ...αλλά το μόνο καλσόν που θα σκιστεί θα είναι του Σόιμπλε!

      Διαγραφή
  2. Τσου!
    Τα καλσόν θα μείνουν ανέπαφα.
    Η δική μας φουστανέλλα θα σκιστεί (η σκισμένη θα μου πεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως πρόλαβα να σου αποθανατίσω και να βάλω κάτω από την ανάρτηση, είδικά για σένα αγαπητέ, πάντα, την πρώτη επίσκεψη στα σκοινιά. Φαίνεται ότι πάμε καλά μέχρι στιγμής. Το δεξί της Κριστίν υπόσχεται πολλά, αλλά έχουμε κάτι λεπτά ακόμα μέχρι το κουδούνι. Και ρίχνουμε και κανένα φώτοσοπ άμα λάχει!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Έ κάπως πρέπει να την διοχετεύσουμε και την τεστοστερόνη! Πάντως εγώ είμαι με την Κριστίν! Ίδια ο Ντε Νίρο στον Ταύρο του Σκορσέζε! Στο ημίχρονο θα πάρω τον κουβά και το σφουγγάρι και θα πάω στη γωνία της!

      Διαγραφή
  4. ok. Κράτα τις κυρίες.
    Πάω να κοιμηθώ με τη Σαρλίζ που έχει κάνει και αποτρίχωση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω μια ευχη μπηκα να αφησω και επεσα πανω σε αντροκουβεντα :)
    Αν ενοχλω, πειτε μου να φυγω.... ;)

    Καλο Thanksgiving, Δημητρη!

    Θα το γιορτασετε σημερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you!! Happy Thanksgiving Scartlett!

      Σε λίγες ώρες θα κατέβουμε στην πόλη, όπου θα μαγειρεύω μέχρι το βράδυ όπως κάθε χρόνο και θα έρθουν σήμερα κάπου 14 άτομα, οικογένεια. Τα διαμερίσματα της μαμάς μας και του μπαμπά μας είναι στην ίδια πολυκατοικία και ίδιο όροφο με μια από τις αδελφές μας και την οικογένειά της, και χρησιμοποιώ και τις δύο κουζίνες συγχρόνως. Δυστυχώς στην Ευρώπη δεν είναι αργία από χτες μέχρι την Δευτέρα, οπότε αντί να φάμε το μεσημέρι μέχρι απόγευμα θα φάμε κατά τις 8. Η γαλοπούλα είναι εξίμιση κιλά και φτιάχνω και άλλα 7-8 πιάτα παραδοσιακά της Νέας Αγγλίας! Από την Αμερική έχουμε cranberries, pumpkin... αλλά δεν μπόρεσα να φέρω διαβητικά marshmallows για μένα...

      Bonus recipe: ξεκινώντας με λίγο βούτυρο τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι κρεμμύδια και χοντροκομμένους κύβους μπέικον, προσθέτουμε λίγο άνηθο, και μετά γεμίζουμε το τηγάνι με κρέμα γάλακτος καθώς ανακατεύουμε :-)

      ΥΓ. Η μόνη κυρία σε αυτήν την ανάρτηση που ενοχλεί, big time, βρίσκεται ακόμη στην Γερμανία!


      Διαγραφή
  6. Μετά οι μετρήσεις της HDL & και της LDL τι θα δείξουν;
    Πάντως για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, η στάση της γαλοπούλας στα 4 είναι πολύ σέξυ :)

    Άντε να πηγαίνω κι εγώ, με περιμένουν για καφέ το Χριστινάκι κι η Κικίτσα...

    Καλό Thanksgiving κι από μένα Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Thank you!

      Bonus post: The origin of Thanksgiving!
      http://dimitristhinks.blogspot.it/2010/04/blog-post_12.html

      Η γέμιση της New England ειναι απλή! ξερό ψωμί, κρεμμύδια και μπαχαρικά... Και βούτυρο για να ισοζυγύσει HDL και IDL καλύτερα.

      A Boy's Thanksgiving Day

      Over the river, and through the wood,
      to Grandma's house we go;
      the horse knows the way to carry the sleigh
      through the white and drifted snow.

      Over the river, and through the wood,
      to Grandfather's house away!
      We would not stop for doll or top,
      for 'tis Thanksgiving Day.

      Διαγραφή
  7. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να δείτε Λαγκάρντ-Μέρκελ με λαδωμένα κορμιά να παλεύουν;
    Μιας και ήδη είμαι έξω, προς το παρόν το γραφείο μετανάστευσης μπορεί να περιμένει. Γενικά μου φαίνεται συναρπαστικό που βρισκόμαστε μπροστά σε τόσο μεγάλες αλλαγές, που ξεφεύγουν από τα όρια της χώρας μας. Ακόμα και εντός συνόρων ζήσαμε το τέλος του δικομματισμού κι έρχονται κι άλλα. Δεν είναι λίγο. Βέβαια όλα αυτά κάποια γενιά/γενιές θα τα πληρώσουν. Τον άνεργο ή τον εργαζόμενο που του έγινε 60% μείωση δεν τον νοιάζει ότι επέρχονται ενδιαφέρουσες αλλαγές και κοσμοϊστορικές αλλαγές αλλά πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί τον άλλο μήνα και γιατί βρέθηκαν ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο, όταν άλλοι που αποδεδειγμένα έκλεψαν έκαναν και κάνουν μεγάλη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά ομιλείς αγαπητέ Neropistolero! Όπως έλεγε και το τραγούδι της δεκαετίας του 1920:
      "Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί γίνονται γονείς -εν τω μεταξύ, καθώς περιμένουμε, κοίτα πως διασκεδάζουμε!"
      Η γενιά μας βλέπει περισσότερες αλλαγές εδώ και 40 χρόνια απ' όσες αλλαγές έβλεπαν πολλοί αιώνες γενεών παλαιότερα...
      Και πράγματι, τώρα που το σκέφτωμαι, ούτε λάδι ούτε γάντια. Σκέτες!
      Καλή σου μέρα! Πάω τώρα να γεμίσω την γαλοπούλα!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.