Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Φτάσαμε...









Όλη μου τη ζωή σε ίσως εκατοντάδες πτήσεις, η πρώτη μου φροντίδα ήταν να παίρνω θέση με παράθυρο. Πρώτα για μένα, και αργότερα, από το 1990 και μετά, για τον γιό μου τον Κώστα. Τις τελευταίες χρονιές που ερχόταν να μας δει από την Αμερική τα κατάφερνε καλά και μόνος του. Μόνο τρεις φορές δεν μπόρεσα να βρω παράθυρο για τον εαυτό μου, και ο Κώστας μόνο μια φορά...

Τώρα που ήρθε να μας δει για 6 μέρες, πρώτη φορά σαν πιλότος αερογραμμών πλέον, με την ταυτότητά του που τον βάζει σε οποιαδήποτε πτήση δωρεάν, δεν είχε ένα παράθυρο. Είχε τρία. Τον βάλανε βλέπετε πρώτη θέση γιατί είχε κενές.

Μου έστειλε ένα τεξτ φεύγοντας από Φιλαδέλφεια για Μαδρίτη (και μετά Μπολόνια) όπου μου θύμισε πως τον βοήθησα να σιγουρευτεί για την καριέρα που ήθελε, όταν ήταν 13 χρονών, και τον ρώτησα "αν κοιτάξεις ποτέ από το πιλοτήριο στην πρώτη θέση και δεις έναν δικηγόρο ή γιατρό ή πολιτικό ή επιστήμονα να κάθεται στην πρώτη θέση και να σιγοπίνει το κοκτέιλ του, θα επιθυμούσες άραγε να κάθεσαι στην θέση του;" Από τότε λέει αποφάσισε και ήταν πια σίγουρος ότι ήθελε να ζήσει την ζωή του σαν πιλότος, Και στο τεξτ σήμερα μου είπε ότι τελικά μπορούμε να έχουμε και τα δύο: όταν δεν πετάει ο ίδιος το αεροπλάνο, είναι στην πρώτη θέση με ένα κοκτέιλ. 22 χρονών.

Τα καταφέραμε! είπε, όπως έλεγε μετά από την τελευταία κατεβασιά σε κάθε διακοπές σκι. Ε, του λέω, η μηλιά δεν φυτρώνει μακριά από το μήλο.











Τα χειροποίητα τορτέλι της μαμάς μας στο τέλος του ταξιδιού. Και λίγο Σαν Τζοβέζε.










4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, δεν θα κάτσει πολύ, αλλά φρόντισε να τον χορτάσεις όσο κάτσει. Ο χρόνος είναι πολύτιμος... Είναι τόσο υπέροχο να έχεις αγγίξει το όνειρό σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Αγριμιώ! Κάθε στιγμή στη ζωή είναι ανεκτίμητη... κι έχουμε 6 μέρες στιγμές :-) Μετά συνεχίζεται το όνειρο που τώρα παίρνουμε τον χρόνο να απολαύσουμε και να ανασκοπίσουμε... Σταθήκαμε και οι δύο τυχεροί γιατί με κάποιο θαυματουργό τρόπο ξέραμε πως να ξέρουμε ποιό είναι το όνειρο... Καλή σου μέρα :-)

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι πολύ για τις επιτυχίες σας, τις οικογενειακές και τις προσωπικές. Κι αφού τις μοιράζεσαι και με εμάς, ομαδικές πλέον!! Πάντα τέτοια εύχομαι για το καμάρι σου :)

      Καλό Σαβ/κο να έχουμε, και σύντομα πάλι κοντά σας το μικιώ σας :)

      Διαγραφή
    3. Νάσαι καλά Αγριμιώ, σ' ευχαριστούμε. Ευτυχισμένη νάσαι κι εσύ και να σε διαβάζουμε.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.