Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Επέτειος 3!













   Ας ξεκινήσουν οι εορτασμοί.   

Σήμερα το μπλογκ αυτό γίνεται τριών ετών και κλείνει και 450 αναρτήσεις.
(ξέχασα να σας το πω όταν κλείσαμε 444 στις 22 Ιανουαρίου αλλά πήρε προτεραιότητα η ορκωμοσία του Ομπάμα).

Τα πρώτα συγχαρητήρια άρχισαν να φθάνουν από το CNN, τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, την Ρεπούμπλικα, Τα Νέα του Ισλαμαμπάντ και τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Όλα τα τηλεγραφήματα, παρεμπιπτόντως, δικαιολόγησαν σε υστερόγραφα  το γεγονός ότι δεν είχαν χώρο να τυπώσουν τα χαρμόσυνα νέα στις εκδόσεις τους λόγω υπεράνω βίας του να αντικαταστήσουν την είδηση με ευτελέστερες --αλλά πιο δημοφιλείς ειδήσεις, όπως σεισμός και τσουνάμι στον Ειρηνικό, καινούργια φιλενάδα του Μερλουσκόνι, συνταγές για κάρυ, και κάτι σχετικό με κάποιο όραμα που είχε ο τσίπρας στο οποίο το πνεύμα του Τσε Γκεβάρα του συνιστούσε να μη ξαναπάει στην Νότιο Αμερική και ιδίως ποτέ να μην πατήσει στην Βολιβία.

Πολλές θύμισες από τα τελευταία τρία χρονάκια...
  • 450 Αναρτήσεις.
  • 3,013 σχόλια, εκτός των δικών μου απαντήσεων.
  • 92 σχολιαστές συμπεριλαμβανομένων των ανωνύμων,
    και ενός ανώνυμου ξεχωριστού από τους άλλους (ο σούπερανώνυμος που επιστρέφει επώνυμα και συμφωνεί με τον ανώνυμο εαυτό του -δαύτον δεν ξέρω αν πρέπει να τον μετρήσω σαν ένα ή σαν δύο...).
  • 61.020 επισκέψεις (εκτός από τις δικές μου) αν πιστέψουμε το μαραφέτι κάτω-κάτω αριστερά, ή 86.302 επισκέψεις αν πιστέψουμε το μαραφέτι του γκούγκλ πάνω αριστερά. (Εκείνο όμως μετράει ένα χρόνο παραπάνω, Απρίλιο 2009 με Φεβρουάριο 2010 που το μπλογκ υπήρχε αλλά δεν το χρησιμοποιούσα)
  • Ένας-δύο καβγάδες,
    Δύο-τρία μουλαρώματα,
    Τρεις-τέσσερεις υπέροχες συζητήσεις,
    Τέσσερεις-πέντε ακόμα πιο υπέροχες συζητήσεις,
    Εξακόσιες εξήντα έξι κουκλίτσες του Δημήτρη με καρφίτσες βουντού καρφωμένες σε καίρια σημεία,
    Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις για να κάνουν το Πόλεμος και Ειρήνη να φαίνεται σαν περιοδικό.
  • Και μία σύζυγος υπερήφανη για τον Αμερικανό που παντρεύτηκε και τον Έλληνα (με Βρετανική άδεια οδήγησης)  με τον οποίον ζει, και τις μπλογκικές του επιδόσεις.

Σε επισκέψεις, ο δεύτερος χρόνος είχε ανάπτυξη 38,2% επί του πρώτου, και ο τρίτος χρόνος ανάπτυξη 41,6% επί του δευτέρου. Αν θέλει ο Σαμαράς ανάπτυξη ας κοπιάσει να τα πούμε.

Από τα 3.013 σχόλια, 951 τον πρώτο χρόνο, 950 τον δεύτερο, και 1.112 τον τρίτο. Στα τρία χρόνια γενικά, 6,7 σχόλια ανά ανάρτηση, με μία ανάρτηση κάθε 2,4 μέρες.

Ο ενεργός σχολιαστής με τα περισσότερα σχόλια είναι ο φίλος Λάκωνας, με 243 σχόλια, ακολουθούμενος από τα 229 σχόλια του φίλου Epanechnikov, την φίλη Ρία με 209, την αγαπητή Rodartist με 178, και τον αγαπητό Τζων Μπόη με 155, και βέβαια όλοι εσείς οι φίλοι από 10 έως 110 σχόλια ο καθένας. Εγώ βέβαια έχω γράψει κάπου 3.000 απαντήσεις
:-)

Υπάρχουν και τρεις σχολιαστές που δεν το κρίνουν πλέον πρέπον να βουρλίζονται στις συζητήσεις μας και είχαν 340, 294, και 157 σχόλια, ο δεύτερος των οποίων μοιράζεται τον αριθμό σχολίων του με τον ανώνυμο εαυτό του.

Κι έτσι, αφού τα πυροτεχνηματα και τα βεγγαλικά αραιώσουν μετά τα μεσάνυχτα στον Ειρηνικό καθώς θα ξεκινάει η καινούργια ημερομηνία, θα έχουμε πολλά να περιμένουμε από το μέλλον αυτού του μπλογκ.

Ο Χάουαρντ Στερν είναι θρύλος ως ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής του Αμερικανικού ραδιοφώνου. Την δεκαετία του 80 οι ακροατές που τον αγαπούσαν τον άκουγαν μισή ώρα την ημέρα με την δικαιολογία "θέλω να ακούσω το επόμενο πράμα που θα ξεστομίσει". Εκείνοι οι πάμπολλοι που τον μισούσαν και ήθελαν να βγει από τον αέρα τον ακούγανε δυόμιση ώρες την ημέρα με την δικαιολογία: "θέλω να ακούσω
το επόμενο πράμα που θα ξεστομίσει".

Εγώ λέω να συνεχίσω με ένα μιξ, όπως συνήθως. Κάπου μεταξύ της Κουμουνδούρου, της ανυπαρξίας θεού και του παραδείσου όπου ζω, ανάμεσα στις δικαιολογίες και την παντελή έλλειψη ευθύνης των θυμάτων, βαθιά στα γρανάζια του Ελβετικού ωρολογιακού μηχανισμού που κινεί το κράτος των περήφανων Ελλήνων, όλο και κάτι θα βρίσκω να λέω.

Μια παράκληση κάνω μόνο. Αν ποτέ αρχίσω να γράφω στον πρώτο πληθυντικό, αγοράστε μου μια ενδυμασία σαν του Λουδοβίκου του 14ου με την χρυσοκεντημένη λεζάντα: "Le Blog, c'est Moi!"

Άντε! Χρόνια Πολλά! 

στείλτε σοκολατάκια με γέμιση καρύδα!  

















46 σχόλια:

  1. Ως ο πρώτος και πιο φαφλατάς σχολιαστής του ιστολογίου ωφείλο να συγχαρώ πρώτος! Θα δώσω την πιο alternative και πιο ξενέρωτη αν τη μεταφράσεις, ευχή

    Many happy returns of the day!

    (Μα πρώτο τηλεγράφημα από το CNN ; Ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν το βλέπουν πια αυτό το κανάλι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο πλέον ατσούμπαλος όταν γράφω!

      *οφείλω

      Διαγραφή
    2. Πάντα καλοσωρισμένος Λάκωνα, και περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον! Many more happy comments! Είναι αλήθεια ότι από the little network that could (Ιανουάριος 1991), το CNN έγινε the big network that nobody watches. Έπεσε θύμα της καπιταλιστικής ανακύκλωσης όπου συγχωνεύσεις και takeovers παίρνουν κάτι καλό και το τυποποιούν ώστε να χάνει κάθε ιδιαιτερότητα :-) Πάντα πρώτος, εκτός αν σε υποσκελίσει ο Τζων Μπόης!

      Διαγραφή
    3. Έξυπνο: η δήθεν ορθογραφική διόρθωση σού έδωσε μια ακόμα μονάδα στο μέτρημα σχολίων :-)

      Διαγραφή
  2. να τα εκατοστήσει το μπλογκ, να εκατομμυριοστούν τα σχόλια, να σε καμαρώνει η μαργαρίτα και να καμαρώνετε μαζί τον κώστα!

    και πες στο μπερλουσκόνι να δει το μπλογκ σου να καταλάβει πως επιτυγχάνεται η ανάπτυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρία μου, σ' ευχαριστώ, φιλιά και τις ίδιες ευχές και για το δικό σου! Κι αν με καμαρώνουνε η Μαργαρίτα και ο Κώστας, εγώ τους καμαρώνω περισσότερο. Αν βγει πάλι ο Μπερλουσκόνι πρέπει να πάρουμε τα βουνά. Αλλά εμείς που είμαστε ήδη στα βουνά, που να πάμε;;;

      Διαγραφή
  3. Να ΄σαι γερός και δυνατός
    πάντα στη συντροφιά μας
    το ξέρεις η σελίδα σου
    βρίσκεται στη καρδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ Φάνη μου πάντα υγεία και χαρά να μας φτιάχνεις την μέρα με το δικό σου, με κάθε εικονογραφημένο νέο της ημέρας! Νάσαι καλά! Σ' ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  4. Τι να ευχηθώ, τι να πρωτοπώ!
    Να τα χιλιάσει το blog και να λάβεις ευχετήριες κάρτες κι από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας και όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι από όλες τις πολιτικές και μη προσωπικότητες του πλανήτη, να μην προλαβαίνεις να κάνεις σκι, να τα χώνεις στον Αλέξη και να φτιάχνεις γαλοπούλες στα 4!
    Είθε ευχές από τον Αυτοκράτορα Ακιχίτο, τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Πρόεδρο Τσάβες, τον Δαλάι Λάμα, κλπ, να κατακλήσουν το email σου στην 4η επέτειο του Blog!!!

    ...και κάτι για μένα: Αν δεν ξεπεράσω σε σχόλια τον Λάκωνα/Ninja, θα σκάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια με την ανωνυμία των μπλογκ αγαπητέ μου Τζων Μπόη δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις με σιγουριά ότι δεν είμαι εγώ ο Δαλάι Λάμα. Ή, ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν! Σίγουρα πάντως δεν είμαι ο αλεξάκης: έχω κατ' επανάληψη γράψει στ' Αγγλικά :-)

      Η ιδέα σου για σκι ήταν καταπληκτική, και φεύγουμε Παρασκευή απόγευμα να προλάβουμε πριν κατακλυστώ από τις μπλογκικές υποχρεώσεις της ανάπτυξης! Νάσαι καλά και όσο υπάρχουν πολιτικά κόμματα θα λαβαίνουμε όλοι μας ευχές. Στα Ελβετικά! Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
    2. @ Τζων Μπόης,

      Πως φτιάχνεται η γαλοπούλα στα τέσσερα;

      Διαγραφή
    3. ...νομίζω την γαλοπούλα την κάνουμε στα τέσσερα όταν δεν μπορούμε να την κάνουμε στα έξι;

      Διαγραφή
    4. Ninja + Τhinks...

      ...εδώ άλλοι φτιάχνονται μόνοι μας και θα φτιαχτεί αυτή στα 4;

      Διαγραφή
    5. "δεν" (παραλήφθηκε σκοπίμως για να ανεβάσω το κοντέρ μου)

      Διαγραφή
    6. Πονηρούληδες εσείς θα αρχίσετε τα τυπογραφικά "λάθη" τώρα! Καλά! Θα το σημειώσω στην βάση δεδομένων! Και μετά θα την αντιγράψω σ' ένα στικάκι!

      Διαγραφή
    7. Ε αφού δεν έχουμε ποιότητα, ας έχουμε, τουλάχιστον, ποσότητα...

      Διαγραφή
    8. Α, μα δεν κατάλαβες :-)
      Η εξίσωση ποιότητας και ποσότητας απαντήθηκε από τον Αϊνστάιν εδώ και αιώνα! Όπου έστω ποιότητα "E", ποσότητα "m", και αποτελεσματικότητα "c" (όπου η αποτελεσματικότητα, φυσικά, τετραγωνίζεται).
      Βλέπεις τι εννοώ;

      Διαγραφή
    9. Αρα δεδομένης της ποσότητάς μου, η μόνη μου ελπίδα για να είμαι λίγο ποιοτικός, είναι να είμαι βαθύτατα αναποτελεσματικός...Δε μας τα λέει καλά ο θείος Αλβέρτος!

      Διαγραφή
    10. ...αν όμως το διαβάσεις ως c ισούται με την τετραγωνική ρίζα του Ε πάνω από το m, τα πράγματα αλλάζουν ριζικά!

      Διαγραφή
    11. Το μόνο που σώζει την ποιότητά μου είναι το c να είναι κι αυτό λίγο μεγάλο, αλλιώς την έκατσα...

      Αλλά άμα το c ήταν λίγο μεγάλο και ο Τζων Μπόης θα είχε το κάδρο του Φρίντμαν στο εικονοστάσι και εσύ θα ήσουν μέλος της NRA !

      :)

      Διαγραφή
    12. ...μα νομίζω ότι ο Τζων Μπόης χρησιμοποιεί το κάδρο που του έστειλες, του Φρίντμαν. Απλά έχει βάλει άλλη φωτογραφία μέσα. Όσο για μένα μόλις χτες πλήρωσα την συνδρομή μου στην Neoclassical Revisionists Association!

      Διαγραφή
    13. " Απλά έχει βάλει άλλη φωτογραφία μέσα"

      Γι αυτό δε βγάζει άκρη και κάθεται και φτιάχνει γαλοπούλες στα τέσσερα.


      "Neoclassical Revisionists Association"

      Λάθως αρχικά ...Θα σου στείλω το σωστό link. Έχουν και προσφορά, στα δύο AR, το ένα δώρο!

      Διαγραφή
    14. Ο γιός του Αφρικανού δικτάτορα λέει στον Έμπορο Όπλων Νίκολας Κέητζ: "Με την επόμενη φουρνιά που θα φέρεις στον πατέρα μου θέλω να μου φέρεις το όπλο του Ράμπο!" Και ο Nίκολας Κέητζ απαντάει: "Ράμπο I, II, ή III ?"

      Διαγραφή
    15. ...και μετά περιμένω εγώ να ανεβάσω τα σχόλια μου στο κοντέρ, όταν ξαναπιάνεται την κουβέντα για τον Φρίντμαν!

      @ Ninja: Για να μεγαλώσω το C (αποτελεσματικότητα) πρέπει να βάλω στο κάδρο μου τον Φρίντμαν; Δεν καταπίνω καλύτερα ένα μαγκάλι κάρβουνα;

      @ Ninja: εντάξει, αν σε χαλάει η στάση της γαλοπούλας στα τέσσερα, την φτιάχνω και σε άλλες στάσεις, ουδέποτε παραπονέθηκε στα επιδέξια χέρια μου :)

      @ Ninja: Jamais ποσότητα! Ουκ εν τω πολλώ το ευ!
      Αυτές είναι χύμα λογικές των ελευθεριακών, ή όπως αλλιώς τους λένε που από την μεγάλη τους σύγχυση να διαχωρίσουν τα αυγά από τα πασχάλια τα πετάνε όλα μέσα στον κουβά. Παλιά, σε κάποιες χώρες του ανατολικού μπλοκ για να αγοράσεις παπούτσια έπρεπε να ψάξεις μέσα σε σάκους με διάφορα ζευγάρια και ήταν στη δική σου ικανότητα και αντοχή να βρεις το δεξί από το αριστερό και το σωστό το νούμερο. Ήταν κι αυτό μια μορφή ελευθερίας, σιγά που θα είχες τον πωλητή να σε κατευθύνει. Τς, τι λέμε τώρα!

      @ Δημήτρης: Ούτε κάδρα, ούτε εικονοστάσι διαθέτωμεν, άσπροι τοίχοι για μουντζούρωμα μόνο, είμεθα ανεξίθρησκοι και "ελευθεριακοί" τω πνεύματι :))

      Διαγραφή
    16. Ακριβώς! όταν αγόρασα καινούργιες μπότες για τα σκι πριν 5 χρόνια στην Αθήνα και πήγα στις Άλπεις, την πρώτη μέρα πονούσαν τα πόδια μου και αμέσως είχα την απόλυτη ελευθεριακή ελευθερία να αγοράσω καινούργιες στην Ελβετία! Και οι πρώτες βγήκε ότι ταίριαζαν τέλεια στην Μαργαρίτα την οποία γνώρισα δυό μήνες μετά. Ελευθερία και Αρμονία της Φύσης! Κάνει σκι ο Φρίντμαν;;; Ε;

      Διαγραφή
    17. ΥΓ. Μπορείς να κάνεις ξεχωριστό σχόλιο για να διορθώσεις το "ξαναπιάνεται"!

      Διαγραφή
    18. Αυτό το "ξαναπιάνεται" έβγαλε και το δικό μου μάτι! :)

      και να σκεφτείς κάθε φορά που γράφω, έχω το μόνιμο άγχος μην τυχόν και μπερδέψω το "αι" με το "ε", άσε που όταν βλέπω άλλους να το γράφουν λάθος διαολίζομαι!

      Καλά να πάθω!

      υ.γ.: εάν έκανε σκί ο Φρίντμαν; μα είχε χρόνο; ξέρεις πόσο καιρό του πήρε για να διατυπώσει εκείνη την απίστευτη θεωρία με τα μολύβια του;

      Διαγραφή
    19. Ο Φρίντμαν πήγε πανεπιστήμιο στο Ράντκερς, στο Νιου Τζέρσεϋ, αρκετά κοντά στην "χώρα-σκι" της Νέας Αγγλίας. Μετά έλαβε προτάσεις να πάει στα πανεπιστήμια Μπράουν στο Ροντ Άιλαντ, κοντύτερα στα βουνά της Νέας Αγγλίας, ή στο Σικάγο, στις Μεγάλες Πεδιάδες. Διάλεξε τiς πεδιάδες. Σύμπτωση; Δεν νομίζω! I rest my case.

      Εγώ να δεις ωρθογραφία πριν βάλω spell-checker! (γράφο πρότα στο άουτλούκ και μετά κόπι-πέηστ στο μπλωγκ!)

      Διαγραφή
    20. "Για να μεγαλώσω το C (αποτελεσματικότητα) πρέπει να βάλω στο κάδρο μου τον Φρίντμαν;"

      Όχι...το αντίθετο μάλιστα...Για να μεγαλώσεις την αποτελεσματικότητα των απόψεών σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λαϊκίζεις με βαθυστόχαστες παπάρες για προοδευτικές πολιτικές.

      Δηλαδή να καθορίζεις εσύ τι πρέπει να γίνει, με τα λεφτά των άλλων. Αγαπημένο σπορ των νεο-Ελλήνων.

      Διαγραφή
    21. Θα μπορούσα να σου μιλήσω στην γλώσσα των νεο-Ελλήνων, την οποία όπως βλέπω εσύ χειρίζεσαι άψογα στην χειρότερη εκδοχή της και πιστεύω μάλιστα πολύ καλύτερα από μένα.
      Μείνε σε αυτό που ξέρεις.

      Θα μου έκανες μάλιστα μεγάλη χάρη εάν σταματούσες να ασχολείσαι μαζί μου εφεξής.
      Ακόμα μεγαλύτερη χάρη θα μου έκανες αν σταματούσες να μπαινοβγαίνεις και στο blog μου και να με διαβάζεις.

      Παρακαλώ τον Δημήτρη να με προσατεύσει σε αυτό το blog, στο δικό μου ξέρω πως να το χειριστώ.

      Διαγραφή
    22. Ξαναδιάβασα το τελευταίο μου σχόλιο και καταλαβαίνω πως έχεις κάθε δικαίωμα να το πάρεις άσχημα. Ήταν τελείως λάθος διατύπωση.

      Ο δεύτερος ενικός δεν ήταν επί προσωπικού.

      Δεν ξέρω τι μου ήρθε και το διατύπωσα έτσι. Δεν ήταν προσωπικό - βγήκε λάθος - Ζητάω συγνώμη για την παρεξήγηση!

      Διαγραφή
    23. Mpika gia epagelmatikous logous sto internet apo to laptop tou xenodohou kai vrika ta tria teleftaia sxolia. Tha apantisw kyriaki brady sta Ellinikotata, alla einai simantiko gia mena na zitisw auti ti stigmi signomi apo ton filo John Boy gia afto pou diavase kato apo tin stegi mou to opoio me kamia fraseologia i diatypwsi den dikeologitai.

      Lakona, i dialektiki einai mia texni pou exei na kanei oxi me to pws apantoume se ekeinous pou den simfonoun mazi mas, alla me to pws epitrepoume ston eafto maw na katanoisei tous logouw gia tous opoious alloi den simerizontai tis apopseis mas. To oti anaferthikes se mia kaki elliniki pragmatikotita sisxetizontas tin me opoiodipote tropo i fraseologia me sinomiliti, sisxetises aftomata ton sinomiliti me tin pragmatikotita stin opoia anaferosouna, kai afto einai ivris.

      John Boy sou zitw proswpika syggnwmi.


      ...eistrefoume avrio.

      Διαγραφή
    24. Μόνο και μόνο επειδή το περιστατικό με αφορά θα επιθυμούσα να μην δοθεί άλλη έκταση.
      Το ζήτημα διευθετήθηκε σε κατ΄ ιδίαν επικοινωνία.

      Ευχαριστώ πάντως

      Διαγραφή
    25. Agapite mou John Boy, tha prospathisw na akalouthisw tin epithimia sou, tin opoia sevomai kai gia tin opoia se efxaristw. Egw kai pali sou zitw sygnomi gia mia aparadekti ekvasi syzitisis. Kali sou mera kai kali Kyriaki.

      Διαγραφή
  5. Καλήν Ημέρα σ' όλους μας κι εμέ τον αγουροξυπνημένο!
    (στην Ντίσνεϋγουώρλντ ήταν εφτά το πρωί όταν ξύπνησα)

    Όλους σας ευχαριστώ, με αγάπη, και ευχές, να έχουμε πάντα κέφι και απόψεις να χαμογελάμε!

    Η επέτειος συνέπεσε και με την πρώτη πτήση του Κώστα σε μεγαλύτερο αεροπλάνο, από CRJ200 se CRJ700 κι έτσι ο εορτασμός εξαπλώεται καθώς αυτή τη στιγμή που γράφω βρίσκεται κάππου επάνω από την Νότια Καρολίνα με 90 επιβάτες! Ιδιαίτερα για σήμερα, στις οθόνες των επιβατών, αντί ταινίας, ανακυκλώνονται τυχαίες σελίδες του μπλογκ του μπαμπά του!

    Αύριο φεύγουμε για Σαββατοκύριακο Σκι! Οπότε αν περάσουν πάνω από 2,4 μέρες πριν την επόμενη ανάρτηση μην ανησυχείτε! Αλλά φορέστε μπουφάν και κασκόλ για τις φωτογραφίες της επόμενης!

    Στο χωριό Πανσατώνι (Punxsutawney) της Πενσυλβανίας κάθε 2 Φεβρουαρίου κοιτάνε να δούνε αν ένα ζωάκι, που λέγεται Groundhog και στα Ελληνικά δεν νομίζω να μεταφράζεται, δει την σκιά του το πρωί όταν βγει από την φωλιά του. Αν δει την σκιά του, (λιακάδα) η άνοιξη θα αργήσει άλλες 6 εβδομάδες. Αν δεν δει την σκιά του (συννεφιά), η άνοιξη θα έρθει γρήγορα!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Groundhog_Day

    Όταν ήταν εδώ ο Κώστας φτιάχναμε μαζί ζύμη για τσουρέκι και του είπα να κρατήσει το μπωλ πιο αριστερά γιατί πέφτει μέσα η σκιά μου και δεν βλέπω τι κάνω. Και τότε είπε με φωνή εκφωνητή τηλεόρασής" Ο πρόεδρος της thinkworks είδε την σκιά του! Η άνοιξη θα έρθει σε έξι βδομάδες!".

    Με όλη μου την αγάπη, σε όλους, Καλή Άνοιξη να έχουμε! Σε έξι βδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "τυχαίες σελίδες του μπλογκ του μπαμπά του!"

      Όπως καταλαβαίνεις θέλουμε ποσοστά...

      Πολύ τον ζηλεύω το γιό σου. Μικρός ήθελα να γίνω κι εγώ πιλότος αλλά μόλις το είπα στον πατέρα μου, αυτός κάτι ήξερε και έβαλε τα γέλια. Μετά μου είπε πως θα γίνω πιλότος αν ανέβω σε μία σκάλα που είχαμε στην αυλή. Μόλις ανέβηκα πάγωσα. Έχω υψοφοβία. :))))

      Διαγραφή
    2. Κάνε αυτό που φοβάσαι και θα δεις τον φόβο σου να εξαφανίζεται...
      Άλλωστε όταν πιλοτάρεις αεροπλάνο είναι παραπλανητικό να κοιτάς έξω από το παράθυρο για να πετάς. Κάθε πιλότος ξέρει ότι μόνο τα instruments πρέπει να κοιτάς στο ταμπλό μπροστά σου και μόνο από αυτά να παίρνεις αποφάσεις.
      Του Κώστα του έλεγα το μυστικό δεν είναι τι θα γίνει, αλλά το ότι και να γίνει να είναι ευτυχισμένος με αυτό...

      Για τα ποσοστά θα σου φυλάξω σοκολατάκια με γέμιση καρύδας! (Russell Stover Sugar Free Chocolate Covered Coconuts -στην πράσινη συσκευασία. Έχει μεγάλες σακούλες στο Walmart και μικρότερες στα CVS και Walgreens!)

      Διαγραφή
  6. Απίστευτος... και με τα στατιστικά στοιχεία. Ποτέ δεν έχω δει ποιος είναι ο πιο συχνός σχολιαστής. Άσε τους αριθμούς κ την ποσότητα στην άκρη, και μείνε στην ουσία. Μόνο και ένα σχόλιο να σου αφήσει κάποιος, μπορεί να είναι πιο ουσιαστικό από δεκάδες άλλα. Καλές αναρτήσεις, να μείνεις εδώ όσο σου δίνει νόημα η επικοινωνία μαζί μας, χρόνια πολλά, καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist σ' ευχαριστώ!

      Εννοείται ότι το κείμενο κάνει λίγη πλάκα, σε ύφος, και τα στατιστικά τα χρησιμοποίησα επειδή υπάρχουν --υπάρχουν για τον καθένα αν ξέρει που είναι, δεν τα συλλέγω επί τούτου για να συγκρίνω ποιός κάνει τα περισσότερα σχόλια :-)

      Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο ίντερνετ πρέπει να προσέχει κανείς, ιδίως όταν επιλέγει αν δίνει την ταυτότητά του, και είναι καλό το ότι υπάρχουν αυτά τα στοιχεία. Ως ένα μπόνους αυτά τα δεδομένα μας επιτρέπουν να δούμε και πότε ένας ανώνυμος συμφωνεί επώνυμα με τον εαυτό του, να γελάσουμε λίγο.

      Φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο :-)
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Ναμαι κι εγω εδω στην ουρα
    μια και θα εχω φαντάζομαι τα λιγωτερα απο ολους
    Εύχομαι χρονια πολλα και e-βλογικα

    ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Velvet, σ' ευχαριστώ!
      Και ουρά δεν υπάρχει :-) ούτε πόρτα --όλο ανοιχτό από παντού, χωρίς τοίχους...
      Κι όπως είπε και η Roadartist, δεν μετράει το άθροισμα αλλά το νόημα
      (πάντως τώρα που αναρωτήθηκες μπορώ να σε πληροφορήσω: Στην βάση δεδομένων, ο φίλος από τα βορειότερα --της Ιταλίας, είναι πάνω από την μέση του κατεβατού!)
      Νάσαι καλά και πάντα ευτυχιοσμένος.

      Διαγραφή
  8. Η συνέχεια από Δευτέρα! Πάμε για σκι!!!
    Γουουουουου!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι από τους λιγότερο ενεργούς σχολιαστές σου αλλά πρέπει να είμαι από τους πιο ενεργούς επισκέπτες σου καθώς μπαίνω στο blog σου πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μη τυχόν και χάσω κάποιο σημαντικό σχόλιο.
    Η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές διαφωνώ με τις απόψεις σου σε σημείο που να θέλω να μαλώσω μαζί σου αλλά καλό είναι -νομίζω- να διαβάζουμε και αντίθετες απόψεις και όχι μόνο αυτά που θέλουμε να ακούμε.
    Κάπου άφησες να εννοηθεί πως δε σκοπεύεις να τα παρατήσεις κι αυτό με χαροποιεί γιατί τώρα τελευταία πολλοί από τους μπλόκερς που αρχίσαμε μαζί άρχισαν να τα παρατάνε και το κακό είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερο δυσκολεύομαι να βρω αναρτήσεις του γούστου μου.
    Δεν είμαι καλός στις ευχές, το μόνο που έχω να σου ευχηθώ είναι να είσαι πάντα καλά.
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θωμά, σ' ευχαριστώ για αυτό το σχόλιο το οποίο το θεωρώ όσο σημαντικό όσο εκείνα που τιμάς από τους άλλους σχολιαστές διαβάζοντάς τα. Πράγματι ο αριθμός σχολίων δεν έχει σημασία, και ελπίζω αυτό να φαινόταν στο παιγνιδιάρικο και χαζούλικο ύφος της ανάρτησης.

      Το να γράφει κανείς σε ένα μπλογκ, δεν το βλέπω, πράγματι, διαφορετικό από ένα "αγαπητό ημερολόγιο, σήμερα και τα λοιπά". Και όταν γράφει κανείς δεν σταματά, δεν βρίσκει τον λόγο να σταματήσει, εκτός αν κάποια κατάσταση του το απαγορεύσει. Εδώ, ευτυχώς δεν υπάρχει τίποτα το απαγορευτικό από την ζωή ή την δουλειά, και, με το χαμόγελο και την υποστήριξη της Μαργαρίτας η χαρά του να γράφω εδώ θα συνεχιστεί.

      Η ανάρτηση όμως είναι μόνο μια αφετηρία, τίποτα παραπάνω, και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ήταν τίποτα παραπάνω από αυτό -ή σωστή ή λάθος. Ίσως το μόνο λίγο διαφορετικό, αν όχι ενδιαφέρον, στο συγκεκριμένο μπλογκ να είναι η οπτική της Ελλάδας όπως φαίνεται από μια άλλη κουλτούρα εκτός Ελλάδας... στα Ελληνικά :-) Μια οπτική που σίγουρα δεν βρίσκεται στην ίδια μεριά του φράχτη από τις πάμπολλες οπτικές από εντός Ελλάδας. Πάντα, τίποτα παραπάνω από "αφετηρία".

      Το ζουμί είναι στα σχόλια, και δεν εννοώ τις δικές μου απαντήσεις.

      Φυσικά οι άνθρωποι δεν συμφωνούν συχνά. Και εκεί είναι η ομορφιά, όταν κάτι αναδύεται όχι από τα γραπτά ενός ή άλλου, αλλά από την σύγκριση και συνύπαρξη των σκέψεων όλων.

      Θα ήταν παιδαριώδες να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αλλάξει την γνώμη του άλλου σε βασικά θέματα με λίγες ανταλλαγές διαλόγου. Μια γνώμη δεν αλλάζει. Τουλάχιστον δεν αλλάζει εύκολα. Και όσο μεγαλύτερες οι παρωπίδες, και όσο μεγαλύτερη είναι η υποσυνείδητη ανάγκη να έχει δίκιο κανείς, τόσο δυσκολότερα αλλάζει μια γνώμη.

      Όμως κάθε γνώμη εξελίσσεται. Ή τουλάχιστον θα έλεγα ότι είναι φυσικό και υγειές μια γνώμη να εξελίσσεται, όχι απαραίτητα προς μια προτεινόμενη κατεύθυνση αλλά προς την κατεύθυνση όπου την πάει η ψυχή. Ίσως κατεύθυνση προσθετική και θετική, ίσως όμως και θυμωμένη και απομονωτική -που δεν είναι τόσο "υγιεινό" ... αλλά εξελίσσεται, νομίζω.

      Και το ότι διαφωνείς μαζί μου και δεν μαλώνουμε, είναι ακριβώς αυτό που με κάνει να νοιώθω σήμερα ότι υπάρχει κάποια αξία στο μπλογκ. Ίσως και να με "μάλωνες", να μην μαλώναμε. Σ' ευχαριστώ γι' αυτό.

      Πάντα καλά, κι εσύ Θωμά.

      Διαγραφή
  10. Ως δευτεραθλητής στα σχόλια θα σου ευχηθώ και εγώ να συνεχίσεις για πολλά χρόνια να είσαι ο καλύτερος οικοδεσπότης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Epanechnikov, μεγάλο το κομπλιμάν και μου δίνεις ένα χαμόγελο χαράς -όμως ο κάθε οικοδεσπότης είναι μόνο όλο καλός όσο οι επισκέπτες που τον τιμούν
      :-)
      Νάσαι καλά!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.