Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Κύκλοι











Αυτή η φωτογραφία έχει ιδιαίτερη σημασία...
Για αυτά που δεν φαίνονται.

Αυτά που βλέπουμε είναι ένα αεροπλάνο 90 επιβατών, CRJ700 να απογειώνεται από ένα αεροδρόμιο, φωνογραφημένο από το πιλοτήριο ενός ιδιωτικού μονοκινητήριου Cessna 182 (και μία λεπίδα της προπέλας του Cessna έχει παγώσει από το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής, αλλά, επειδή γυρίζει πολύ γρήγορα έχει αποτυπωθεί καμπυλωτή σαν χατζάρα ενώ στην πραγματικότητα είναι ίσια).

Το αεροδρόμιο είναι το διεθνές της Daytona Beach, πίσω μας είναι το σιρκουί των αγώνων Ντεητόνα 500, και αριστερά μας είναι το πανεπιστήμιο Έμπρυ Ρίντλ ,και η σχολή πτήσης του Έμπρυ Ριντλ. Στο πιλοτήριο του Cessna την φωτογραφία την παίρνει ο ιδιοκτήτης του Cessna, ο Τζάστιν, που είναι ακόμα φοιτητής στο πανεπιστήμιο, και στο πιλοτήριο του αεροπλάνου της US Airways Express που απογειόνεται, συγκυβερνήτης είναι ο γιός μου ο Κώστας. Ο Τζάστιν και ο Κώστας, και όλοι οι φίλοι τους άρχισαν το πανεπιστήμιο μαζί και τα παιδιά αποφοιτούν τον Μάιο, αλλά ο Κώστας έκανε τα μαθήματα πιο συμπυκνωμένα και αποφοίτησε τον περασμένο Μάιο, ένα χρόνο πριν τους φίλους του. Ενώ, είχε αρχίσει ήδη να εργάζεται σαν εκπαιδευτής πιλότων στην σχολή από το τέλος του πρώτου έτους, καθώς συνέχιζε να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο (άλλο το πιλοτάρισμα, άλλο το πανεπιστήμιο).

Ο Τζάστιν έβαλε αυτή την φωτογραφία στο FB του και έγραψε: "Πλήρης κύκλος! Ένας από τους καλύτερούς μου φίλους απογειώνει ένα CRJ700 από την Ντεητόνα Μπητς. Κάποτε φοιτητής εδώ, μετά εκπαιδευτής και τώρα συγκυβερνήτης αερογραμμών! Συγχαρητήρια Κώστα!"

Ο Κώστας προσπαθεί να γυρνάει Σαββατοκύριακα στην Ντεητόνα όπου έχει ακόμη το διαμέρισμά του που το μοιράζεται με έναν άλλο από τους φίλους του. Ο ίδιος είναι βασισμένος στην Ντέητον του Οχάιο (άλλο Ντέητον, άλλο Ντεητόνα), όπου μοιράζεται ένα σπίτι με άλλους πιλότους που είναι βασισμένοι στην Ντέητον αλλά τα κανονικά τους σπίτια είναι αλλού... και ξεκινάει τις πτήσεις του από εκεί, όπου πρέπει να φτάσει παίρνοντας πρώτα δύο αεροπλάνα για να φτάσει εκεί από το σπίτι του. Αλλά όλες του οι πτήσεις οπουδήποτε στον κόσμο είναι δωρεάν. Όπως και της άμεσης οικογένειάς του (χε-χε-χε!). Που και που παίρνει έναν δυό από τους φίλους του και πάνε για Σαββατοκύριακο δωρεάν στο Βέγκας, ή το Ελ-Έη, που λενε... Άλλα Σαββατοκύριακα παίρνουν το Cessna του Τζάστιν και πάνε στο εξοχικό του σε ένα από τα μικρά νησάκια μεταξύ του Μαϊάμι και του Κη Γουέστ... Πότε προλαβαίνει να κοιμηθεί... δύσκολη ζωή... Εχτές πέταξε 20 ώρες χωρίς ύπνο, κάπου έξι πτήσεις... Μία την προσγείωσε βράδυ με χιονοθύελλά στο Οχάιο...






















2 σχόλια:

  1. είναι νέος και αντέχει!
    μπράβο του κώστα.
    εσύ γιατί πληρωσες τόσα στο να γυρίσεις από την αγγλία;δεν εισαι πρώτου βαθμού συγγενής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ρία! Εγώ έχω δωρεάν εισιτήριο με όλες τις εταιρείες, Αμερικανικές και παρτνέρ διεθνείς, αλλά όχι με τις φτηνές όπως η Ryanair. Η Μαργαρίτα έχει 80% έκπτωση και η Μαρία φυσικά όχι. Για τους τρεις μας η Ryanair ήταν φτηνότερη για τους τρεις μας από όσο θα ήταν μόνο το εισιτήριο της Μαρίας σε άλλη. Βέβαια δεν περιμέναμε να χάσουμε το αεροπλάνο :-). Εν τω μεταξύ για να πάρουμε εμείς τα "δικά μας" εισιτήρια, πρέπει να κλείσουμε σε ιδιαίτερη βάση στοιχείων, και στο αεροδρόμιο αν γεμίσει από πληρώνοντάς ένα αεροπλάνο πρέπει να περιμένουμε το επόμενο. Αυτά τα εισιτήρια θα τα χρησιμοποιούμε όταν είμαστε οι δυό μας, και περισσότερο για Αμερική.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.