Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ











Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός μαλάκα και ενός βλάκα; Στην περίπτωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, καμία.

1. Αυτό που προδίδει στο ΠΑΜΕ την πρώτη ιδιότητα, του μαλάκα, είναι η ανακοίνωση που κάνανε:
«Απ΄ αφορμή την προσπάθεια των αστικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης να παρουσιάσουν την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί ως πρότυπο γυναίκας αγωνίστριας και με αφορμή την αποκάλυψη ότι έχει κάνει προληπτικά διπλή μαστεκτομή, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ έχει να κάνει το εξής σχόλιο:

Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτές οι γυναίκες που όλοι εσείς αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος για αυτές, είναι τα αληθινά πρότυπα άξια θαυμασμού και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς».


2. Αυτό όμως που προδίδει στο ΠΑΜΕ και την ταυτόχρονη ιδιότητα του βλάκα είναι ότι η ανακοίνωση που έκανε η Αντζελίνα Τζόλή δεν έδινε μόνο θάρρος στις γυναίκες λέγοντάς τους ότι η ομορφιά είναι στην δύναμη και αποφασιστικότητα της ψυχής... δεν προέτρεπε μόνο όλους και όλες να δίνουν σημασία στην πρόληψη και όχι μόνο στην θεραπεία αφού συμβεί κάτι...

... άνοιγε επίσης ένα μέτωπο εναντίων των μονοπωλίων. Την πάθατε, εκεί στο ΠΑΜΕ, αγαπητοί αγωνιστές.

Βλέπετε, η Αντζελίνα στην ανακοίνωσή της ευθέως αναφέρθηκε στο "απαγορευτικό κόστος για τις περισσότερες γυναίκες" όσον αφορά την πρόληψη:

Το τεστ που έκανε για να προσδιορίσει τα γονίδιά της, τα οποία της έδιναν 87% πιθανότητα να πάθει καρκίνο στο μέλλον, κοστίζει 3.000 δολάρια. Γιατί;

Γιατί οι βιοτεχνολογικές εταιρίες που κάνουν καινούργιες ανακαλύψεις μπορούν να πάρουν πατέντες για τις ανακαλύψεις τους. Η εταιρία Μίριαντ Τζενέτικς της Γιούτα έχει πατέντα στα γονίδια BRCA1 και 2. Και λόγω της πατέντας είναι η μόνη εταιρία που επιτρέπεται να κάνει τεστ για BRCA1 και 2. Και το κοστολογεί 3.000 δολάρια γιατί έτσι της κάπνισε.

Υπάρχει δικαστικός αγώνας στις ΗΠΑ για να σπάσει αυτό το μονοπώλιο (Ναι, ναι, σε σατανικές χώρες όπως οι ΗΠΑ οι αγώνες γίνονται στα δικαστήρια και συχνά φέρνουν και θετικό για τους αγωνιστές αποτέλεσμα). Η ανακοίνωση που έκανε η Αντζελίνα βοηθά πάρα πολύ τον σκοπό του δικαστικού αυτού αγώνα μέσω την κοινής γνώμης. Γκε-γκε; Το πιάσατε τώρα εσείς οι αγωνιστές εκεί στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ;

Βέβαια την παραπάνω πληροφορία, σχετικά με το μονοπώλιο, δεν την βρήκα πουθενά στα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Να χαίρεστε τις εφημελίδεθ θαθ παιδιά και να χαίρεστε τις πληλοφολίες βάση των οποίων μολφώνετε τιθ γνώμεθ θαθ!










8 σχόλια:

  1. Μία ημέρα μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το ΠΑΜΕ επανέρχεται προσπαθώντας να "δικιαολογήσει" την πρώτη του ανακοίνωση:

    «Ορισμένοι ενοχλήθηκαν από το σχόλιο τύπου του ΠΑΜΕ για τον τρόπο της παρουσίασης της περίπτωσης της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί από τα ΜΜΕ. Για κάποιους καλοπροαίρετους σημειώνουμε :

    Σε κανένα σημείο του σχολιασμού δεν γίνεται υποβάθμιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η γνωστή ηθοποιός και του τρόπου που η ίδια το αντιμετωπίζει.

    Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ είχε στόχο να αναδείξει το πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των αστών προσεγγίζουν τέτοια ζητήματα αποκόβοντας τα από τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπισή τους.

    Η υποβάθμιση έως απόκρυψη των ελλείψεων στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα αντικαρκινικά, των τεράστιων δυσκολιών της εργατικής οικογένειας στην πρόληψη και θεραπεία τέτοιων καταστάσεων – καθώς και η υποστήριξη από μέρους τους των πολιτικών που οδηγούν σε αυτές τις θανατηφόρες ελλείψεις απαντούν από μόνα τους στην υποκρισία των μέσων μαζικής ενημέρωσης των αστών».


    Μπροστά στην ανθρώπινη βλακεία και οι Θεοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. ΠΑΜΕ ...να φύγουμε! Τρέχοντας, μπας και σώσουμε το αυτονόητο από τα λογικά άλματα επί κοντώ.

    ΥΓ. Αποδείχτηκε όμως, ότι για να γίνει κάποιος μέλος του ΚΚΕ εκτός από τον παλαιοκομμουνιστικό του προσανατολισμό, θα πρέπει να μην έχει IQ μεγαλύτερο από 60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, spacefreak... υπάρχει βέβαια και η θεωρία που προσδιορίζει το IQ σε 72 (1990-1918=72) αλλά προτιμώ την δική σου εκδοχή του κάτω του 60, γιατί ένας από τους αγαπημένους μου ήρωες, ο Φόρεστ Γκαμπ είχε IQ 70 και δεν θέλω να τον βρίσω τον άνθρωπο βάζοντάς τον στην ίδια συνομοταξία...

      Όταν διάβασα σήμερα την δεύτερη ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σκέφτηκα την Αγγλική έκφραση ότι αυτό adds insult to injury, που δεν ξέρω τι αντίστοιχο υπάρχει στα Ελληνικά...

      ΠΑΜΕ να φύγουμε! σ' άλλη Γη, σ' άλλα μέρη! στάσου! εγώ ήδη έφυγα :-)

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Αϊ γειά σου, με κατάλαβες. Below 60 το IQ γιατί απλώς αυτοί ...δεν υπάρχουν!

      Εσύ τυχερέ έφυγες, εγώ που έκανα το λάθος και επέστρεψα;

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει ελπίς και για σε αγαπητέ :-)
      Όλα είναι στον τρόπο αντιμετώπισης.

      Την "ενεργή" πατρίδα μου την κουβαλάω μέσα μου όπου κι αν είμαι χωρίς να μου λείπει που δεν βρίσκομαι στην Μασαχουσέτη, αλλά σε ένα παραδεισένιο βουνίσιο χωριό της Ιταλίας --και Τετάρτη Ιουλίου βγαίνει η σημαία που είχα στο σπίτι μου στην Μασαχουσέτη, και κάνουμε στον κήπο για τους Ιταλούς φίλους και οικογένεια τσηζμπέργκερς και χοτ ντογκ το μεσημέρι και μπριζόλες το βράδυ. Την Αμερικανική Ιδέα την έχει μέσα του κανείς όπου και να βρίσκεται.

      Την μητρική πατρίδα μου επίσης την κουβαλάω μέσα μου και φυλάω την κληρονομιά της αλεξίσφαιρα και χωρίς κίνδυνο να ξεκοιλιαστεί από την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα (και την λύσσα με την οποία αντιμετωπίζουν μερικοί εκείνους που μιλάνε όπως εγώ). Ο Ελληνισμός άλλωστε μάλλον στο εξωτερικό επιζεί.

      Έφυγα το '75, γύρισα το '80,
      Έφυγα το '81 (έξι μήνες αργότερα), γύρισα τέλη '83.
      Έφυγα "οριστικά" τέλη '89 αλλά αναγκάστηκα να γυρίσω το 2007 γιατί πεθαίναν οι γονείς μου.
      Έφυγα οριστικά, χωρίς εισαγωγικά, το 2008, παντρεύτηκα και ζω στην Ιταλία --αν δεν είχα γνωρίσει την γυναίκα μου θα είχα επιστρέψει στις ΗΠΑ ή το 2008 ή 2009.
      Τώρα, ερχόμαστε Αθήνα μια δυό φορές το χρόνο και βλέπουμε οικογένεια και φίλους.

      Το ότι επέστρεψες εσύ δε σημαίνει ούτε ότι δεν μπορείς να κουβαλάς μέσα σου την ψυχή που έχτισες, όπως την έχτισες εσύ, παρά το τι βλέπεις γύρω σου (που σίγουρα, το "γύρω", καταλαβαίνω, δεν μπορεί παρά να ζορίζει --ιδίως αν αγαπάς τον τόπο), ούτε ότι δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να επιλέξεις να ζεις εκεί που ταιριάζεις... Ποτέ μη λές "ποτέ" :-)

      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις και γελάω με το τρόπο που τα γράφεις. Βλέποντας τη γενναία προσπάθεια της Αντζελίνας καταλαβαίνουμε πόσο πίσω σε νοοτροπία είμαστε στην Ελλάδα. Μετά έρχονται οι παρωπίδες του ΠΑΜΕ και αναρωτιώμαστε: "Μα τόσο χάλια είναι ο κόσμος στην Ελλάδα;" Θέλω να πιστεύω ότι η απήχηση του ΠΑΜΕ είναι μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου Marina!

      Βέβαια κάποιος σαν κι' ελόγου μου, που επέλεξε και αγάπησε άλλη πατρίδα, με διαφορετικό τρόπο από εκείνον που αγαπάει την Ελλάδα, έτσι και ρωτήσει: "Μα τόσο χάλια είναι ο κόσμος στην Ελλάδα;" κατηγορείται ότι πάσχει από ψυχολογικούς καταναγκασμούς, κι έτσι και το ρωτήσει άνθρωπος που ζει μέσα στην Ελλάδα κατηγορείται για υπονόμευση των υψίστων αξιών εκείνων που έχουν πάντα δίκιο, ιδίως εκείνων που κατέχουν την ύψιστη σοφία της γνώσης: ότι η σατανικές ΗΠΑ και οι αδηφάγοι Ευρωπαίοι είναι ευθέως υπεύθυνοι για τις δίκαιες αντιδράσεις των θυμάτων της αποικιοκρατίας που αντιστέκονται αγωνιζόμενοι και αγωνίζονται αντιστεκόμενοι...

      Είχα ρωτήσει έναν Ρωμιό μια φορά (κάνοντας πλάκα κρυφά) που βρίσκεται το Αρχιπέλαγος Γκουλαγκ. Και μου είχε δείξει στον χάρτη ένα συγκεκριμένο μέρος βόρεια της βορειοανατολικής Σιβηρίας. Ο μέγας αγωνιστής και μέλος του κόμματος δεν είχε ιδέα ότι "Αρχιπέλαγος Γκουλαγκ" ήταν μια ποιητική έκφραση του Σολζενίτσιν ο οποίος περιέγραφε τις χιλιάδες φυλακές και στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας της κρατικής υπηρεσίας GULag (Glavnoye upravleniye ispravityelno-trudovykh lagerey i koloniy) σαν μικρά νησιά στο αρχιπέλαγος της κυριαρχίας της Σοβιετικής Ένωσης.

      Ο υιός που επιτίθεται στον νωτιαίο μυελό της Ελληνικής κοινωνίας προκαλώντας παράλυση είναι η επιλεκτική συλλογή της κάθε μπούρδας που μεταφράζουσι από ξένας γλώσσας και την παρουσιάζουν σαν γεγονός αναμφισβήτητο χτίζοντας το φαντασιακό τοπίο έτσι ώστε να βγαίνουνε θύματα.

      Η Αντζελίνα πάντως, της οποίας το έργο ανθρωπιάς επί πολλά χρόνια έχει ξεπεράσει το επαγγελματικό της έργο στο Χόλυγουντ, είμαι σίγουρος ότι αν γνώριζε τι αντιδράσεις προκάλεσε στους κύκλους των ...συντρόφων, θα αντιδρούσε μόνο με αγάπη και συμπόνια για την κατάστασή τους...

      Άντε, καλό Σαββατοκύριακο νά 'χουμε...

      Διαγραφή
  3. ..και επειδή ακόμη σκέφτομαι το άρθρο σου, βρήκα αυτό http://www.lifo.gr/mag/columns/5693

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερό! Πράγματι περί λοβοτομής πρόκειται! Ωραίο άρθρο. Ευχαριστώ για την αναφορά :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.