Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Fab























Είναι ανόητο να προσπαθήσει κανείς να κάνει επιλογές από τα τραγούδια των Beatles, ποιά αρέσουν περισσότερο, ποιά είναι καλύτερα... γιατί τα τραγούδια του καλύτερου και πιο δημοφιλούς γκρουπ στον κόσμο δεν ανήκουν, μεταξύ τους στην ίδια συνομοταξία, αλλά σε πολλές, διαφορετικές. Ότι λίστα και να βγάλει κάποιος, η λίστα θυμίζει αυτά που έχουν μείνει απ' έξω αντί για αυτά που συμπεριλήφθηκαν.

Είναι γεγονός ότι το Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band είναι το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών --αλλά πως μπορούμε να μην αναφέρουμε το Λευκό Άλμπουμ; Και μετά, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω το Rubber Soul... Εν τω μεταξύ Τα δύο τελευταία, το Let it Be και το Abbey Road επιδεικνύουν την καλύτερη δουλειά τους, στο τέλος (και το τέλος) της συνεργασίας τους.

Ενώ το Let it Be ήταν το τελευταίο άλμπουμ που εκδόθηκε, Απρίλιος 1970, και το Abbey Road το προ τελευταίο, Σεπτέμβριος 1969, το Let it Be (1970) ηχογραφήθηκε ως επί το πλείστο πριν το Abbey Road (1969).





two of us



for you blue



in my life



one after 909



i me mine




tomorrow never knows











4 σχόλια:

  1. Lay down all thoughts, surrender to the void,
    It is shining, it is shining.

    Yet you may see the meaning of within
    It is being, it is being.

    Love is all and love is everyone
    It is knowing, it is knowing.

    And ignorance and hate mourn the dead
    It is believing, it is believing.

    But listen to the colour of your dreams
    It is not leaving, it is not leaving.

    So play the game "Existence" to the end
    Of the beginning, of the beginning...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-)

      Προστέθηκε κάτω από την ανάρτηση.
      Καλή επιλογή. Νομίζω με πιάνει περισσότερο από το Glass Onion.

      ...to the end of the beginning.

      and there's no end...

      Διαγραφή
  2. Πριν λίγο άκουγα beatles. Τους λατρεύω! Τα τραγούδια τους πάντα μου φτιάχνουν τη διάθεση. Κ πάντα ακούγοντας τον J. Lennon νιώθω σαν να ξετυλίγεται μπροστά μου μια άλλη εποχή που δεν έζησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να ζήσεις μια ζωή με την μουσική τους. Εγώ το κάνω. Κάθε στιγμή της ζωής θυμίζει κι ένα άλλο τραγούδι.

      Πέρασα το zebra crossing σε εκείνη την γωνία τουAbbey Road έξι χρόνια μετά από εκείνους, και στάθηκα έξω από το σπίτρι του John στο Μανχάταν τρία χρόνια αφού έφυγε. Αλλά ο χρόνος δεν έχει σημασία. Strawberry fields forever... within you and without you, across the universe.

      Καλό σου απόγευμα :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.