Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ψεκαζόμενοι





Η απόδειξη ότι μας ψεκάζουνε!!!




Όχι καλέ! σας πειράζουμε! Αυτή η φωτογραφία, σας εγγυώμαι, πάρθηκε ειδικά για να δουλέψει τους κακομοίρηδες που πιστεύουν ότι ψεκάζονται από αεροπλάνα. Οι πιλότοι, γενικά διασκεδάζουν πολύ με τους κακομοίρηδες αυτούς όταν δεν τους λυπούνται.




Αλλά ας κοιτάξουμε μια από τις κλασσικές φωτογραφίες που δημοσιεύεται συχνά σε σελίδες των cult οι οποίες προσπαθούν να αποδείξουν ότι μας ψεκάζουνε.


 κλικ επάνω της για να μεγαλώσει

Πολύ πειστική, και με εξηγήσεις!

Τώρα, ας δούμε την πραγματική, αρχική φωτογραφία στην οποία έκαναν φώτοσοπ.

  κλικ επάνω της για να μεγαλώσει
και κλικ εδώ για αν δείτε την αρχική

Η φωτογραφία αυτή πάρθηκε το 2005 κατά την διάρκεια τεστ σε μπόινγκ 777 για να προσδιορίσει ποιά σημεία της ατράκτου έχουν περισσότερους κραδασμούς. Κάθε βαρέλι περιέχει νερό και αισθητήρες οι οποίοι στα κεντρικά κομπιούτερ καταγράφουν ποια βαρέλια εισπράττουν τους περισσότερους κραδασμούς κατά την διάρκεια της πτήσης και από ποιό σημείο της ατράκτου. Αυτά τα τεστ γίνονται από όλους τους κατασκευαστές αεροπλάνων επί δεκαετίες και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες φωτογραφίες και από την εποχή του μαυρόασπρου.

Αλλά οι φίλοι μας που θέλουν να σας αποδείξουν ότι σας ψεκάζουνε πήγαν ένα βήμα παραπέρα αυτή την φορά. Εκτός του ότι δεν σας είπαν ότι η φωτογραφία είναι αντιγραμμένη από το ίντερνετ όπου κυκλοφορεί ελεύθερα στην αρχική της μορφή, δεν σας είπαν ότι επενέβησαν και λιγάκι με φωτοσόπ. Κοιτάξτε την ταμπέλα στα πίσω δεξιά, πάνω από το πράσινο γιλέκο. Στην ψεύτικη φωτογραφία υπάρχουν και άλλα γράμματα, πάνω και κάτω από την ταμπέλα, τα οποία δεν υπάρχουν στην αρχική φωτογραφία.

Θα μπορούσα να σας δείξω εκατοντάδες φωτογραφίες που προσθέτουν "χημικά" και "καπνούς" με φωτοσόπ πίσω από αεροπλάνα, αλλά θα έχανα την ώρα μου. Κλικ εδώ για μια σελίδα που εξηγεί διάφορες φωτογραφίες.


Δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι αρνητικό: κανείς δεν μπορεί να πείσει έναν "πιστό" ότι πιστεύει σε μπούρδες. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει αποτελεσματικά σε κάποιον ότι η πίστη  στους ψεκασμούς οφείλεται στον φόβο του να πιστέψει κανείς ότι είναι ηλίθιος επειδή είναι ηλίθιος και όχι επειδή τον ψεκάζουνε και επεμβαίνουνε με τον εγκέφαλό του. Ότι η ζωή είναι σκληρή επειδή είναι σκληρή και όχι επειδή κάποιος συνωμοτεί εναντίων του...

Η μοίρα ενός αποτυχημένου, δυστυχισμένου ανθρώπου στον κόσμο τούτο γίνεται λιγότερο δυσβάσταχτη όταν πιστεύει ότι δεν πήγαμε στο φεγγάρι, τους δίδυμους πύργους τους έριξε η κυβέρνηση, μας ψεκάζουνε, ο Έλβις Ζει, οι μεσέες τάξεις δέχονται προμελετημένη επίθεση, και ο τσίπρας θα σώσει την Ελλάδα από την πραγματικότητα.














4 σχόλια:

  1. Τι υπονοείς, Δημήτρη ;;; Ότι ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΕΛΒΙΣ ;;;;;;;;;;;;; Χαχαχαχαχαχαααα !!!

    Πέρα από την πλάκα τώρα, νομίζω πως το να τοποθετείς ΜΟΝΟ τον Τσίπρα (ως σωτήρα της Ελλάδας) στο ίδιο βαρέλι με άλλους αστικούς μύθους/συνομωσιολογικές θεωρίες είναι ρατσισμός ... εναντίον των άλλων πολιτικών "ηγετών". Τι, δηλαδή, οι άλλοι στο πηγάδι κατούρησαν ;;; Ή θεωρείς πως ίσως υπάρχει ένας - οποιοσδήποτε - πολιτικός αρχηγός που να μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την πραγματικότητά της ;;; Γιατί αν πιστεύεις κάτι τέτοιο, τότε περνάμε σε άλλο λέβελ ... πολύ ανώτερο των ψεκασμών !

    Υ.Γ.: Καλησπέρα πάλι. Στο 'πα εγώ. Ήταν να μην πάρω το θάρρος κι αρχίσω να σχολιάζω ! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Αγγελική :-) από τα βουνά της Ιταλίας με αέρα και ουρανούς άνευ χημικών (εκτός από τον καπνό του τσιγάρου μου δηλαδή)...

      Σωστή η προσοχή στην λεπτομέρεια! Γιατί ο τσίπρας και όχι οι άλλοι... χμμμ... το σκεπτικό ήταν ότι εφ' όσον μιλάμε για το τι θεωρίες ανεβάζουν τα ποσοστά πίστης, ανέφερα τον μόνο του οποίου τα ποσοστά ανέβηκαν στις περασμένες εκλογές, άρα κάποιος πίστεψε σε αυτόν. Οι άλλοι πέσανε σε ποσοστά πίστης του κοινού άρα δεν πιάνονται στο πλαίσιο της ανάρτησης ;-)

      Και όχι παίζουμε! μιλάμε από το 4% στο 25% σε εβδομάδες! όχι αστεία!

      Τώρα θα μου πεις πήραν πάνω τους και τα κλούβια αυγά. Ναι. Αλλά στο πλαίσιο του προκειμένου, οι μεν είναι οι ψεκαζόμενοι, και οι δε οι ...ψεκάζοντες :-)))

      Ένας αρχηγός που μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την πραγματικότητά της; Είναι όλοι συνωστισμένοι γύρω από το μηχανάκι που δίνει χαρτάκια προτεραιότητας και δεν διακρίνω πρόσωπα ανάμεσα στις γροθιές και τις τρικλοποδιές... Όπα! ενός του σκίστηκε και το καλτσόν του! Μόλις ξεμπερδέψουν θα σου πω...

      Αλλά για τον Έλβις... είδα έναν στην Νεητόνα πέρσι φτυστό, και μέχρι γυαλιά και φαβορίτες, και έχω δει και μερικούς στην Βοστώνη... Μέχρι και στο Λονδίνο είχα δει έναν μια φορά... τι να σου πω, θα σε γελάσω!

      Καλό απόγευμα :-)
      (και καληνύχτα, πάντα, στον Κεμάλ)

      Διαγραφή
  2. Δεν θα μπορούσα να βρω καλήτερυ στιγμή αυτό το πόστ σου.

    Που λες αποφασίσω την Κυριακή να πάω για μπάνιο με τον υπέρκαυλο κουμπάρο μου και να του γνωρίσω μερικούς φίλους. Όταν οι φίλοι μου λοιπόν έμαθαν τι επαγγέλλεται το υπερσεξουαλικό πλάσμα που ονομάζω κουμπάρο. Του άρχισαν τις ερωτήσεις. Η πρώτη ήταν αρπάζουν δύτες τα Καναντέρ, πόσα καναντέρ έχουμε στην Ελλάδα και τέλος Μας Ψεκάζουν;

    Φυσικά το παλικάρι μου άρχισε να εξηγεί πως λειτουργεί το σύστημα ψεκασμού και πως ακόμη και αν υπήρχε τέτοια περίπτωση το αποτέλεσμα του ψεκασμού δεν θα έφτανε ποτέ στην Γη και αν υπήρχε περίπτωση το υλικό του ψεκασμού που δεν εξατμίζεται να φθάσει στο έδαφος τότε με βάση τον καιρικών συνθηκών θα έφθανε στο έδαφος της Ιταλίας εκτός αν τα αεροπλάνα βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας... Φυσικά τον ρώτησαν και τι είναι αυτές οι δεξαμενές που είδαν στην τηλεόραση και τους απάντησε όπως και εσύ.

    Λοιπόν οι πιο μορφωμένοι φίλοι μου ικανοποιήθηκαν με τα επιχειρήματα του και αρκέστηκαν σε αυτά που τους είπε. Ωστόσο βρέθηκε και ο κλασσικό μινάρας και του είπε πως δεν πιστεύει αυτά που του λέει και καθότι μέλος τις Πολεμικής αεροπορίας θεωρεί πως είναι μιλημένος να λέει τα ίδια σε όλους...

    Καταλαβαίνεις πως καμία εκπαίδευση δεν σε προετοιμάζει για τέτοιες απαντήσεις, εκτός και αν έχεις μάθει πολεμικές τέχνες και εκεί απλά τον πλακώνεις στο ξύλο, ωστόσο δεν θα ήταν κάτι δημοκρατικό αυτό όσο και αν θέλουμε - του χρειαζόταν. Ωστόσο το καμάρι, ο πασάς μου που κάνει την Ελλάδα περήφανη με την σκληρή δουλειά (θεέ μου αυτό και αν δεν είναι προπαγάνδα απο μέρος μου). Γυρνάει και του απαντάει ψύχραιμα.

    "Εκτιμώ τη γνώμη σου. Αλλά πραγματικά δεν μας ψεκάζουν. Η ηλιθιότητα και η ανικανότητα που έχουμε οφείλετε καθαρά σε εμάς και όχι σε χημικές ουσίες. Αν θες ως άλλοθι τους ψεκασμούς για την ανικανότητα του λαού μας τότε πίστεψε ότι θες. "

    Αυτά είχα να πω...πως οι ψεκασμοί είναι το άλοθι που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Whatever helps us sleep at night bitches...
    χαίρομαι που υπάρχει ακόμη ενεργή blog κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Erisadesu, έτσι είναι δυστυχώς: όταν δεν μπορεί ο κόσμος να δεχτεί τις δικές του ανεπάρκειες τις ψάχνει σε συνομωσίες...

      Οι ... ψεκασμοί είναι το καλύτερο παράδειγμα. Δεν φταίω εγώ: με ψεκάζουνε. Δεν φταίω εγώ που η ζωή μου είναι σκατά: φταίνε οι σκοτεινές δυνάμεις που συνωμοτούν εναντίων μου.

      Άσε που λογικά, ορθολογιστικά, δεν είναι φυσικά δυνατόν να υπάρχει αυτό που φαντάζονται. Λίγη αμορφωσιά, λίγη φαντασία, λίγος στόκος στις τρύπες που αφήνει η λογική, και νάτη! μια συνομωσία που είναι αδύνατο να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει επειδή είναι χτισμένη, φαντασιακά, με τέτοιο τρόπο που ότι επιχείρημα και να βρεθεί το εξουδετερώνουν με την μεθοδολογία του ότι το επιχείρημα είναι μέρος της συνομωσίας.

      Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν θα καταλάβουν και είναι χάσιμο χρόνου και να προσπαθήσει κανείς να τους το εξηγήσει. Είναι λυπηρό όταν άνθρωποι που γνωρίζουμε και αγαπάμε χάνονται μέσα σε αυτή την ομίχλη, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς.

      Υπάρχει ακόμα ενεργή μπλογκ κοινότητα αλλά όλο και ασθενεί και μικραίνει καθώς η καθημερινή πραγματικότητα σβήνει κάθε χαρά του να υπάρχει κανείς: επειδή όλοι συγκρίνουν το τώρα με το πριν και δεν αφήνουν το τώρα να είναι μια καινούργια αφετηρία πέρα συγκρίσεων, για το αύριο, αντί να χάνουμε το νόημα της πράξης κοιτώντας τι είχαμε στο παρελθόν, και τι συνομωσίες μπορεί να μας το "έκλεψαν".

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.