Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κουραφέξαλα











Κουραφέξαλα #1
Τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, αποφάσισαν ομόφωνα την Πέμπτη οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ για το «λουκέτο» της ΕΡΤ.

Την στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης μπορούσαν και όφειλαν να παίξουν κεντρικό ρόλο στην αντίδραση των πολιτών κατά των χουντικών κινήσεων της κυβέρνησης, τα μέσα ενημέρωσης απεργούν.

Να το εξηγήσω αλλιώς: Η κυβέρνηση λέει "κλείνω προσωρινά τον εθνικό φορέα επικοινωνίας και ενημέρωσης", και οι υπόλοιποι λένε: "διαμαρτυρόμαστε! κλείνουμε
προσωρινά τους εαυτούς μας!"
Στην απεργία, η Χουντα Νέα Δημοκρατία απάντησε: Η σημερινή ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους." Έτσι παραδειγματίζεται το πως η ηλιθιότητα της απεργίας των άλλων ΜΜΕ παίζει κατ' ευθείαν στο χέρι της Νέας Δημοκρατίας Χούντας.


Κουραφέξαλα #2

Τρία χρόνια περιμένουμε να κλείσουν δημόσιες φαταούλικες επιχειρήσεις και να απολύσουνε κηφήνες και κομματόσκυλα κι αυτοί πήγαν και κλείσανε την εθνική ραδιοφωνία και τηλεόραση με τρόπο που θύμιζε πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου 1967. Και σιώπησαν την φωνή της Ελλάδας με μαύρες οθόνες.


Όλοι ξέρουν ότι τα πραξικοπήματα ξεκινάνε από τα μέσα ενημέρωσης --συνήθως το πραξικόπημα ρίχνει μια κυβέρνηση για να την αντικαταστήσει με τους πραξικοπηματίες. Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση έκανε πραξικόπημα κατά του εαυτού της. Είπανε στον τρελό ν' ανοίξει την πόρτα κι εκείνος την πήρε κι έφυγε.


Κουραφέξαλα #3

Οι δημόσιοι υπάλληλοι της ΕΡΤ απολύθηκαν. Παύτηκαν. Έκλεισε το μαγαζί τους. Δεν έχουν πλέον δουλειά. Δεν είναι πλέον "εργαζόμενοι" και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λεχθεί ότι "απεργούν". Απλά, "καταλαμβάνουν" δημόσια γραφεία και περιουσία (Καλά ή κακά, να τα λέμε τα πράματα με τ' όνομά τους).


Κουραφέξαλα #4

Ο κόσμος συμπαραστέκεται στους "εργαζομένους" αντί να αντιστέκεται στον ολοκληρωτισμό των πράξεων της Νέας Δημοκρατίας. Ναι, έχει διαφορά. Πολλοί εργαζόμενοι θα χάνανε την δουλειά τους ούτως ή άλλως, και όσο πιο πολύ περιμένουμε τόσο πιο πολλοί θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος. Το γελοίο είναι ότι για πρώτη-πρώτη ενέργεια άγγιξαν τον ένα εθνικό φορέα που εκ φύσεως έδωσε εντύπωση η οποία μετατόπισε την κουβέντα σε λάθος σφαίρα και το έκαναν με βήματα που μόνο χούντες χρησιμοποιούν.





Μη-Κουραφέξαλα #1

Οι ερασιτέχνες, οι ντιπ-βλάκες, πριν ανακοινώσουν το όνομα της πριγκίπισσας Νερίτ Ντολμά Κουπεπέ ΞΕΧΑΣΑΝ, ή, απλά, είναι ανίδεοι, και δεν καταχώρησαν το όνομα www.nerit.gr.

Το nerit.gr το πήρε το troktiko. Και αναμεταδίδει πειρατική ΕΡΤ. Μπράβο του! Έτσι.

Τον Καραγκιόζη κι αν τον κάνεις έγχρωμο το σκληρό σου δίσκο χαλάς. Άκου να μην έχουν καταχωρήσει το όνομα οι ηλίθιοι της κρατικής πληροφορικής...












4 σχόλια:

  1. Ζούμε στη χώρα που η Δημόσια Τηλεόραση εκπέμπει παρανόμως μέσω του Indymedia, για να μεταδώσει τη συνεδρίαση της Βουλής.

    Τρέέέλλλαααααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το διαβασα αλλού: οσοι παρακολουθουν αυτες τις μερες την πειρατικη ΕΡΤ θα εχουν δικαιωμα συνταξης αντιστασιακου σε λιγα χρονια ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι πολύ καλά νέα γιατί δεν έχω αρκετά ένσημα για κανονική σύνταξη όταν γεράσω! Που να κάνω την αίτηση λες;;;

      Καλησπέρα κάπταιν :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.