Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δηλητήριο










Όλο το θέμα που προέκυψε δεν έχει να κάνει ποσώς με την ΕΡΤ, εργαζόμενους, και τα λοιπά.

Πρόκειται για μια απλή ερώτηση:

Αγιάζει ο σκοπός τα μέσα ή όχι;

Αν απαντήσει κανείς "Ναι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", τότε με την ίδια ανάσα πρέπει να πει ότι έννοιες όπως η Δημοκρατία, οποιαδήποτε έννοια, παίρνουν δευτερεύουσα θέση. Και οι αρχές πάνε περίπατο. Χωρίς αρχές, και αγιάζοντας παν μέσο εις ύμνον του αποτελέσματος, θα είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς το που ξεκινά η δικτατορία, ή η αναρχία. Μόνο και μόνο επειδή το αποτέλεσμα είναι θεμιτό, ίσως και σωστό, θα σημαίνει ότι μπορεί να επιτευχθεί με πράξεις δικτατορικές, ή αναρχικές οι οποίες "δικαιολογούνται".

Η θλιβερότερη έκφραση αυτής της "δικαιολογίας" είναι εκείνο το επαίσχυντο, παραπλανητικό, παιδαριώδες, γκεμπελίστικο: "πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα".

Στην τελική, άνθρωποι που ισοπεδώνουν την λειτουργία μιας χώρας αγιάζοντας τα μέσα επειδή θέλουν να κάνουν ομελέτα, απλά δεν έχουν την αξία να δικαιούνται Δημοκρατία --και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δικαιολογούν δικτατορία της πλευράς τους. Στην τελική είναι θέμα παιδείας και νοημοσύνης να καταλάβει κανείς γιατί είναι λάθος να αγιάζονται τα μέσα για να φτιάχνουμε ομελέτα.

Ο Σαμαράς έφερε την Ελλάδα, και το οποιοδήποτε πολίτευμα που μας έχει μείνει, προ ενός χυδαίου ντεφάκτο εδραίωσης της θέσης του σαν κεκαλυμμένος δικτάτορας. Το έκανε αυτό επειδή το "γιατί" και το "τι" ήταν σωστά, ήταν αποδκτά, και χρησιμοποίησε την κοινή γνώμη περί των αποδεκτών για να συμφωνήσει ο ...κυρίαρχος λαός με το "πως".

Κερδίσαμε την ριζική αλλαγή του δημοσιοϋπαλληλικού ντεφάκτο αλλά χάσαμε κάθε έννοια σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Οι έννοιες αυτές χάθηκαν μέσα στο μαύρο της χουντικής οθόνης.

Τι επιλογές μας είχαν μείνει εχθές; "Εγώ ή τα τανκς".
Ποιά είναι τα "τανκς";
Οι εκλογές.
Διότι, οι εκλογές του Ιουλίου 2013, ξεκινώντας από το μαύρο στην οθόνη, θα είχαν αναμενόμενα αποτελέσματα:
1. Τον τουλάχιστον διπλασιασμό των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.
2. Το ΚΚΕ και η ΔημΑρ θα έπαιρναν μια-δυό έδρες το καθένα.
Από που θα ερχόντουσαν τα καινούργια ποσοστά της ΧΑ, και που θα πήγαιναν τα χαμένα ποσοστά των άλλων; Μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ακριβώς "δεξιά". Είναι άκρο. Και στα άκρα φτάνει οποιοσδήποτε από οπουδήποτε.
Στην τελική, με τρίτο κόμμα την ΧΑ και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ, η πρωτιά θα παιζόταν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και η κυβέρνηση συνεργασίας θα κατέληγε να είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και άλλοι. Όπως τώρα.

Τελικά, ο εκβιασμός του Σαμαρά ήταν το αν θέλουμε διπλάσια Χρυσή Αυγή. Και ο σκοπός αγίασε τα μέσα, επιτρέποντας στους ανοιχτούς και κεκαλυμμένους δικτατορίσκους να δείξουν τα δόντια τους.

Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να μπορεί να κοιμάται ειρηνικά αυτές τις μέρες γιατί, κάπου μέσα βαθιά ξέρουν όλοι ότι πίνοντας το δηλητήριο ο Σωκράτης  απεκάλυψε την υποκρισία της "δημοκρατίας" --και κανείς σήμερα δεν  μπορεί να το κάνει αυτό γιατί υποκριτές είναι όλοι και δεν πρόκειται να εξετάσουν τον εαυτό τους.

Προτιμούν ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα.





...όχι. Η Ελλάδα δεν αρέσει στους Έλληνες. Γι' αυτό είναι συνέχεια τόσο θυμωμένοι, πολωμένοι, ξερόλες που βρίζουν τους πάντες, που αυτοκαταστρέφονται γιατί δεν βλέπουν τον λόγο να περισώσουν κάτι που μισούν. Γι' αυτό οι δρόμοι και οι παραλίες είναι ένα σκουπιδαριό και κανένας δεν μαζεύει τα σκουπίδια. Πόσα άλλα συμπτώματα θέλουμε για να αναγνωρίσουμε κάποιον που είναι δυστυχισμένος από το περιβάλλον του; Κοίταχτε γύρω σας: Μισούν τον τόπο που έχτισαν και πείσμα στο πείσμα, και μια που δεν έχουν και που αλλού να πάνε, παριστάνουν ο καθένας τον σωτήρα από όποιο στρατόπεδο τους κάθεται καλύτερα --μη και δείξουν ούτε καν στο εαυτό τους την πραγματικότητα. Είναι για λύπηση.




Σημ., Υπάρχει και εκείνη η σχολή που διδάσκει ότι "αν ρε φίλε δεν ζεις στην Ελλάδα, ή, αν ζεις στην Ελλάδα και είσαι αλλοδαπός, βούλωστο!" Όχι ακριβώς. Αν ένας Έλληνας που έχει επιλέξει να ζει στο εξωτερικό, ή αν ένας αλλοδαπός που έχει επιλέξει να ζει στην Ελλάδα, πληρώνει φόρους στο Ελληνικό κράτος, τότε, έχει ισάξιο δικαίωμα με τους υπόλοιπους να μιλάει.















8 σχόλια:

  1. με δυο εκατομμύρια αλλοδαπούς στην ελλάδα, αν πλήρωναν φόρους, δε θα είχαμε έλλειμα, περίσσευμα θα είχαμε δημήτρη.

    όποιος εισέρχεται στη χώρα παράνομα, δεν έχει δικαίωμα λόγου.
    και όποιος δίνει την ικμάδα του, τους κόπους του και την εφορία του σε άλλη χώρα, επίσης.

    όταν θα πληρώνεις φόρους για να έχω μισθό, για να έχεις νοσοκομεία, για να έχεις άμυνα, για να έχεις δρόμους, τότε θα μιλάς. όταν θα τα δινεις αλλού, αλλά εδώ φοροδιαφεύγεις, δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. thinksFriday, June 21, 2013 at 4:58:00 PM GMT+2

      Συμφωνώ απόλυτα Ρία μου, και αυτά ισχύουν για κάθε χώρα και για κάθε κοινωνία! Άλλωστε, αυτό που έγραψα ισχύει για εκείνους που πληρώνουν τους φόρους τους, οσο λίγοι ή πολλοί και να έιναι. Οι φοροφυγάδες, είτε Έλληνες είτε αλλοδαποί, όπου και να βρίσκονται ειναι φοροφυγάδες!

      Σαφώς και υπάρχουν Έλληνες και μέσα και έξω από την Ελλάδα που φοροδιαφεύγουν. Σαφώς και υπάρχουν νόμιμοι αλλοδαποί μετανάστες μέσα στην Ελλάδα που φοροδιαφεύγουν (για τους λαθρομετανάστες δεν μιλάω βέβαια γιατί εξ' ορισμού δεν πληρώνουν φόρους, άρα εκείνοι σίγουρα δεν μπορούν να μιλάνε για τις υποθέσεις του κράτους).

      Εκείνοι όμως που πληρώνουν τους φόρους τους, είτε Έλληνες είναι μέσα ή έξω από την Ελλάδα, είτε αλλοδαποί νόμιμοι μέσα στην Ελλάδα, έχουν δικαίωμα να μιλάνε, δεν έχουν;

      Διαγραφή
    2. βρε δημήτρη, πόσοι είναι νόμιμοι οι μετανάστες στην ελλάδα;
      ούτε τρεις χιλιάδες, και αυτοί παράνομοι που για κομματικούς και μόνο λόγο ελληνοποιήθηκαν. τι νομίζεις; πληρώνουν φόρους; σε τι; στα μαιμού προϊόντα; στα φανάρια; στους αγρούς που παράνομα εργάζονται και δε θέλουν να νομιμοποιηθούν για να πέρνουν περισσότερα και να τα στέλνουν στις χώρες τους!
      δυστυχώς, βοηθούσα το γιο μου σε μια εργασία και εχω στοιχεία από το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο υγείας, που αν τα είχε η χρυσή αυγή, αύριο θα ήταν κυβέρνηση! και αυτό γιατί δεν ξέρουν που να ψάξουν, δεν τους περνά από το μυαλό, όπως και το δικό μου βέβαια, παρότι μεγάλωσα μέσα στα νοσοκομεία. εμαθα πράγματα και είδα στατιστικές που τραβούσαμε τα μαλλιά μας με το γιο μου. για αυτό έπεσε έξω η οικονομία!

      Διαγραφή
    3. Μα και πάλι συμφωνούμε :-)

      Η δική μου θέση δεν ρωτάει πόσοι είναι. Και ένας νόμιμος αλλοδαπός να πληρώνει τους φόρους του, αυτός ο ένας έχει δικαίωμα να έχει γνώμη, δεν έχει;

      Βέβαια, αν έχουμε δέκα νόμιμους αλλοδαπούς μπροστά μας, δεν ξέρουμε ποιοί από αυτούς πληρώνουν τους φόρους τους και ποιοί δεν τους πληρώνουν, άρα, φερόμενοι σε όλους με τον ίδιο τρόπο διαπράττουμε μια αδικία αν όχι επιπολαιότητα.

      Μάλιστα, αν βάζαμε τριάντα ανθρώπους μπροστά μας, δέκα Έλληνες της Ελλάδας, δέκα Έλληνες του εξωτερικού, και δέκα νόμιμους αλλοδαπούς, αναρωτιέμαι ποιά ομάδα θα είχε τους περισσότερους και ποιά τους λιγότερους φοροφυγάδες.

      Διαγραφή
  2. Χμμμ... πάντως το διπλασιασμό των ποσοστών των ασπόνδυλων της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ μας τον γλώτωσε ο Σαμαραϊχ. Θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας σε τρία χρόνια. Στις κανονικές εκλογές. Νομοτελειακά.

    Επειδή το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν διαπλεκόμενο με τη πλειοψηφία της κοινωνίας (θυμίζω τα ποσοστά του 70φεύγα% που έπαιρνε ο δικοματισμός), οι έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν καλά πως οι περισσότεροι έλληνες πολίτες είναι σε επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς καθ' εικόνα και ομοίωσή τους. Δηλαδή, ανίκανοι για συνδυαστική ή λίγο πιο πολυεπίπεδη σκέψη. Όπως και αυτοί που τόσα χρόνια ζουν στο θερμοκήπιο του κομματικού μικρόκοσμού τους και αντιλαμβάνονται τα πάντα δια της πολώσεως, έτσι και η μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας προετοιμάζεται να αλληλεξοντωθεί αντί να διαλεχτεί γύρω από το πού πάμε. Ως συνέπεια, τη Χρυσή Αυγή θα τη βρούμε αργά ή γρήγορα εδραιωμένη και νομιμοποιημένη στις συνειδήσεις ...


    ΥΓ. Για τον επίλογό σου. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα να ομιλεί γι οτιδήποτε και να κρίνει οποιαδήποτε χώρα όσο σκληρά και αν επιθυμεί. Βεβαίως ΚΑΙ οι μετανάστες από τη στιγμή που υφίστανται την εκμετάλλευση και τον εμφανή πλέον ρατσισμό μας. Εφ΄όσον το κάνει χωρίς κραυγές, με γνώση και καλοπροαίρετα επιχειρήματα. Συχνά η απόσταση παρέχει επιχειρήματα αφύπνησης. Τι διάολο, τη μίζερη "ιδιοκτησία" που έχουμε στο χώμα και στο άδειο πλέον πορτοφολάκι μας θα μας επιβληιεί να την προεκτείνουμε και στην εκφορά της σκέψης; Νισάφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο αγαπητέ spacefreak.

      Ο δικομματισμός είναι μια τάση που υπάρχει σε πολλές χώρες αλλά για διαφορετικούς "εγχώριους" λόγους και με διαφορετικά αποτελέσματα. Στην Ελλάδα οι αρχικά "αγανακτισμένοι" μετάλλαξαν σε "τσαντισμένους" και άλλοι για ΣΥΡΙΖΑ τράβηξαν και άλλοι για Χρυσή Αυγή. Ούτε του ενός τα ποσοστά είναι πραγματικά ούτε του άλλου (δεν πας από τα 4% στα 26%, ούτε από τα 0% στα 8-15% απ' την μιά μέρα στην άλλη χωρίς κάποιο λάκκο νά 'χει η φάβα).

      Ο δικομματισμός στη Ελλάδα είναι, βασικά, αριστερά-δεξιά, όπου όσο είχανε να τρώνε το παίζανε κεντροαριστερά-κεντροδεξιά για τα ευρωπαϊκά μάτια και για να φοράνε Λακόστ ή Φρεντ Πέρυ. Τώρα ψάχνονται. Όλοι οι άνω των 4% που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι τσαντισμένοι που ταυτίζονται με την αριστερά. Όλο το άνω του 1% της ΧΑ είναι οι τσαντισμένοι που δεν ταυτίζονται "αριστερά". Στην ΧΑ πάει το ζωώδες ένστικτο που τσουβαλιάζει όσα δεν είναι της άμεσης αρεσκείας και όσα είναι "διαφορετικά".

      Σε 2-3 χρόνια να δούμε που θα έχει πάει η τσαντίλα και τι θα φέρει. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις συνιστώσες και γίνεται τσίπΡΥΖΑ ή θα καταλήξει κι απροκάλυπτα σε νέο ΠΑΣΟΚ ή θα μειωθεί σιγά-σιγά. Η ΧΑ είναι ένα συνονθύλευμα μίσους και ζωωδών ενστίκτων που δεν μπορεί να μείνει σταθερό γιατί είναι οργανικό και ενστικτώδες. Θέλω να ελπίζω ότι αν βγάλουμε άλλα 2-3 χρόνια οι δυναμικές θα είναι διαφορετικές. Απλά δεν θέλω να σωνόμαστε με το να χάνουμε την ψυχή μας καθώς οι σωτήρες σπάνε αυγά για να κάνουν ομελέτα...

      Για τον επίλογο, ΣΑΦΩΣ και ο ΚΑΘΕ Άνθρωπος έχει δικαίωμα να ομιλεί και να κρίνει οποιαδήποτε χώρα όσοι σκληρά όσο επιθυμεί, ΚΑΙ οι μετανάστες, ΚΑΙ οι λαθρομετανάστες. Ίσως ιδίως οι λαθρομετανάστες γιατί εκείνοι κρατάνε τον καθρέπτη στον οποίον κοιτά η κοινωνία από την οποία ζητούν βοήθεια και ανθρωπιά.

      Αλλά έχω μάθει σε μια συζήτηση αντίθετων γνωμών να παίρνω τα πράγματα ένα-ένα για να μην γίνεται μπέρδεμα, και να φτάνει η συζήτηση στο συμπέρασμα σκαλοπάτι-σκαλοπάτι. Το πρώτο σκαλοπάτι είναι, κατά την γνώμη μου, να δεχτεί η Χρυσή Αυγή ότι ο νόμιμος μετανάστης που πληρώνει τους φόρους του, και ο Έλληνας του εξωτερικού που πληρώνει τους φόρους του στην Ελλάδα, έχουν ισάξια δικαιώματα με τον Έλληνα εντός Ελλάδας. Αν το δεχτεί, τότε πηγαίνουμε στο επόμενο σκαλοπάτι, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό συμπέρασμα το οποίο άριστα το έγραψες. Αν το αρνηθεί, και αυτό το πρώτο και οφθαλμοφανές σκαλοπάτι, τότε δεν υπάρχει συζήτηση...

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Φάνη και καλά να περνάς με τους δικούς σου, με υγεία και χαρά. Χαιρετισμούς από τον μικρό μας παράδεισο στα βουνά :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.