Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ERT













Έπρεπε η επικαιρότης και οι ειδήσεις να εστιάσουν στο αν η ΕΡΤ χρειαζόταν ή όχι αναδιοργάνωση. Είναι η φωνή της Ελλάδας και πρέπει να υπάρχει, με άλφα ή βήτα ή γάμα τρόπο.

Αντί να εστιάσει την συζήτηση στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση πήρε βήματα τα οποία εστίασαν την συζήτηση πάνω στην ίδια την κυβέρνηση.

Σαν ένας πιστολέρο που βγήκε στην μέση του δρόμου του χωριού, τίναξε τα χέρια του δίπλα στα δύο εξάσφαιρα στην ζώνη, έκανε κλινκ-κλανκ τα σπιρούνια του καθώς κάρφωσε τις μπότες του στο χώμα, τράβηξε τα πιστόλια του, σημάδεψε στα γρήγορα και πυροβόλησε και τα δυό του πόδια, καθώς το αίμα άρχισε να αναβλύζει από την τρύπα που άφησαν οι σφαίρες του στις μπότες του.

Ο τρόπος με τον οποίον πήρε τα βήματα που πήρε η κυβέρνηση την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 αφήνει τους πάντες να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που την έσπρωξε να κάνει βήματα τόσο ακατανοήτως χαζά.

Με τα βήματα αυτά, η ερώτηση δεν είναι πια το αν η ΕΡΤ ήταν αδιαφανής, κακή, στραβή ή ανάποδη και τι πρέπει να γίνει. Η ερώτηση τώρα διαμορφώθηκε στην απορία του τι είναι αυτό που έσπρωξε την κυβέρνηση να δράσει με τόση επιπολαιότητα. Όχι "τι έκανε" αλλά "πως το έκανε". Και γιατί!

Όσο για μένα... το 2010 είχα υποστηρίξει τους "Αγανακτισμένους" κι εκείνοι άφησαν το Σύνταγμα άδειο όταν ήρθε η ώρα για τα μπάνια του λαού. Να υποστηρίξω τώρα τους ανθρώπους γύρω από το κτήριο της ΕΡΤ, ή θα το μετανιώσω πάλι;

Βλέπετε, από το σχέδιο χτισίματος ενός μωλ σε μια κεντρική πλατεία μπορείς να φτάσεις σε μια-δυό μέρες και στο θέμα της Ισλαμοποίησης ενός κράτους. Από την βίαια κα απροσδόκητη άμεση παύση της Εθνικής Τηλεόρασης που μπορείς να φτάσεις;

Πολλοί ρωτάνε τι ξημερώνει αύριο, αλλά πολλοί φαίνεται να παραβλέπουν, μονίμως, το γεγονός ότι αυτό εξαρτάται μόνο από τον λαό. Όχι τους κυβερνώντες. Αν το 51% των Ελλήνων αντιδράσει και συνεχίσει να αντιδρά, κι ας πλησιάζουν πάλι τα μπάνια του λαού, η Δημοκρατία θα έχει μιλήσει. Αν είναι λιγότεροι από 50%, ή/και αν πάνε πάλι για μπάνιο, η Δημοκρατία και πάλι θα έχει μιλήσει.

















6 σχόλια:

  1. Εμένα, πάντως, φίλε Δημήτρη, αυτή η πράξη με τρομοκράτησε. Δεν νομίζω, δυστυχώς, να είνα μόνο θέμα απλής ηλιθιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου, κι εμένα με τρομοκράτησε και αμέσως το γύρισα στην προσπάθεια λογικής σκέψης, μπας και βρω λογική και δεν βρίσκω. Είναι μια εντελώς σπασμωδική ενέργεια την οποία κάτι την προκάλεσε, και δεν ξέρουμε (ακόμα) τι. Κάτι λείπει από την εικόνα. Δεν είναι δυνατόν να είναι μόνο απλή ηλιθιότητα. Απλά, λέω, ότι και να κρύβεται από πίσω, τους πανικόβαλε και ενήργησαν ανεξήγητα.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικά σωστή κίνηση. Οπως δεν κάνω εγώ Δημοκρατίες με τη δική σου τσέπη έτσι και δεν επιτρέπω σε εσένα Δημοκρατίες με τη δική μου! Πολύ καλά έκαναν και την κλείσανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ... εκτός θέματος σε βρίσκω αγαπητέ. Η ανάρτηση δεν εξετάζει το αν έπρεπε να αλλάξει ή και να κλείσει η ΕΡΤ (πράγμα με το οποίο συμφωνώ, παρεμπιπτόντως). Η ανάρτηση εξετάζει το ΠΩΣ την έκλεισαν, σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.

      Καλή σου μέρα φίλε Λάκωνα :-)

      Διαγραφή
  3. Διαφωνω μονο με τον τροπο που εκλεισε πραξικοπηματικά και αντιδημοκρατικά από μια βιαιη αυταρχικη και μνημονιακη κυβερνηση
    Δεν ειδα όμως ολους αυτους τους δημοσιογράφους κομματικά φερέφωνα υπηρετες σε κάθε υπηρεσιακη κυβερνηση που κλαινε τωρα με μαυρο δακρυνα κατεβαίνουν στο δρομο προς συμπαράσταση στους χιλιαδες ιδιωτικούς υπαλλήλους που εχουν χασει τις δουλειες τους (1.300.000 ανεργοι) η όταν επεφταν από τα μπαλκονια.
    Πότε διαμαρτυρήθηκαν για τις σπαταλες, αδιαφανεια, τα παρτυ εκατομμυρίων για τους διορισμους των ημέτερων κι όλα αυτά με τα λεφτα των φορολογουμένων τους παχυλους μισθους στελεχων για τα σκανδαλωδη προγραμματακαι θεαματα της πλακας (βλεπε eurovision)η τα μπουζουκια του Παπαδοπουλου που ετρωγε και επινε στην υγεια μας
    Δεν αμφισβητω για ορισμενες εξαιρετικες εκπομπές που υπηρχαν αλλα αυτό δεν δικαιολογει την αρρωστη κατασταση που επικρατούσε τα τελευταια χρονια με αδικαιολόγητα πανακριβες παραγωγες
    Δημοσια ραδιοτηλεοραση ναι αλλα όχι υπηρεσιακή κρατικοδίαιτη κυβερνητικη τηλεοραση

    Καλησπερα Think

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Velvet

      Κι εγώ το ίδιο. Τα περί ΕΡΤ όλοι τα ξέρουν και τα βλέπουνε. Το τι έπρεπε να γίνει όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά παντού, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο τρόπος που το κάνανε είναι πραγματικά πέρα κάθε εξήγησης. Ας είχαν την επόμενη έτοιμη κι ας αλλάζαν από την μία στην άλλη. Ο δικτατορικός τρόπος που το κάνανε ξεπερνά το ότι είναι ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι σχεδόν δευτερεύουσα στο κυρίως θέμα της ή ακροδεξιάς ή ηλίθιας απόχρωσης της κυβέρνησης. Το κάναν για εντυπώσεις; για εκφοβισμό; ποιό ήταν το σκεπτικό για αυτές τις μεθόδους;

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.