Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μπίμινι











Και ενώ εμείς περπατάμε τα μονοπάτια των Αππεννίνων, ο Κώστας περπατάει τον Ατλαντικό. Εδώ, δύο δελφίνια τους κράτησαν παρέα για λίγο καθώς πήγαιναν με ένα μικρό σκάφος από την Μπόκα Ρατόν της Φλώριδας στο Μπίμινι, το πρώτο νησάκι του συγκροτήματος που αποτελεί τις Μπαχάμες.

Από την Μπόκα στο Μπίμινι είναι περίπου 100 χιλιόμετρα (55 ναυτικά μίλια). Κάπου δυό ώρες με το σκάφος. Ενώ η έκταση περίπου 600 επί 300 χιλιομέτρων που είναι οι Μπαχάμες έχει βάθος μόνο μερικά μέτρα ανάμεσα στα νησιά, και δίνει το ιδιαίτερο τιρκουάζ χρώμα στο νερό, το βάθος του Ατλαντικού μεταξύ Μπόκα και Μπίμινι φτάνει γύρω στα 750 μετρα. Λίγο πιο ανατολικά, το "Μεγάλο Φαράγγι της Μπαχάμα", στην μέση της περιοχής 35 χιλιομέτρων ανάμεσα στο Νασσάου και την Μεγάλη Μπαχάμα φτάνει τα 4.000 μέτρα βάθος.

Ακριβώς στην μέση μεταξύ Μπόκα Ρατόν και Μπίμινι, 50 χιλιόμετρα στον ωκεανό έξω από την Φλώριδα, στο κέντρο του τριγώνου των Βερμούδων, βρήκαν ένα άλλο μικρό σκάφος που είχε πάθει βλάβη και πήγαινε χωρίς κατεύθυνση με το αεράκι και το κύμα του Ατλαντικού. Ο Κώστας και οι φίλοι του περιμένανε μαζί με τον άτυχο ιδιοκτήτη του  χαλασμένου σκάφους τα 90 λεπτά που χρειάστηκε να έρθει το σκάφος διάσωσης να τον ρυμουλκήσει.

Στις 3 το πρωί της Δευτέρας, ο Κώστας επέστρεψε στο Οχάιο όπου όλον τον Αύγουστο θα εργάζεται σαν εκπαιδευτής των συναδέλφων του για την US Airways Express. Θα ξαναπετάξει τον Σεπτέμβριο.


























2 σχόλια:

  1. Τώρα, στα σοβαρά....
    με τέτοιες φωτογραφίες θέλεις και σχόλιο ; ;-)

    Μια λέξη μόνο : ζηλεύω!

    Κούκλος ο γιος σου. Να είναι καλά και να τον χαίρεσαι, Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, δεν υπάρχει ωραιότερο όνειρο από το να μην χρειάζεται να ανησυχεί για το παιδί του κάποιος σαν ελόγου μου. Τα email του πάντως είναι καλύτερα από τις φωτογραφίες γιατί μου λέει κάτι πράματα για το πως μας βλέπει τους δυό μας που κάνει τα τελευταία 23 χρόνια να φαίνονται σαν να ήταν μια στιγμή.

      Καλή βδομάδα αγαπητή μου Scarlett, με υγεία και χαρά το καλοκαίρι :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.