Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Θέα






Η θέα από το παράθυρο της κουζίνας το πρωί πάντα μου ξεκινάει την μέρα καλά.



Το θέμα είναι να ξυπνήσω πριν απ' τις δέκα...

(τρίψτε την φωτογραφία για να μυρίσετε τον Ιταλικό καφέ
και κάντε κλικ να μεγαλώσει)



...αργότερα,

παίρνετε μερικά φιλέτα ντόπιου αγριογούρουνου, κυνηγιού, και τους κάνετε μασαζ
με αλάτι, γλυκιά πάπρικα, σκόνη μουστάρδα και μπαχαρικά Cajun Νέας Ορλεάνης.

Μαρινάρετε φέτες μοσχαρίσιες σε σάλτσα τεριάκι (νοτιοανατολικής Ασίας)
και βρίσκετε και κανένα λουκάνικο αγριογούρουνου.





λίγο Ισπανικό κρασάκι



καμιά δυό ελιές από την Καλαμάτα...


βάζετε τους καλεσμένους να απλώσουν την μπουγάδα...


λίγη μαστίχα...


και δυό τρία τριαντάφυλλα.


Η καλή η μέρα απ' το πρωί φαίνεται.













2 σχόλια:

  1. Τι βλέπουν όταν κοιτάνε το ηλιοβασίλεμα;
    Σαν τα αχνά χρώματα της ανατολής δεν έχει.

    Εσύ έχεις όλο τον κόσμο στο τραπέζι σου.
    Εμείς σπιτικές πατάτες (φυσικά τηγανιτές) από Καλαμάτα, σπιτική μυζήθρα, σπιτικό κρασί, σπιτική σαλάτα (ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, ελίτσες και μπόλικο παξιμάδι) και σπιτικό γλυκό.

    Λικέρ μαστίχας, μμμμ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανατολή έχει όλη τη δροσιά της νέας ζωής και το φως της χαράς. Το ηλιοβασίλεμα έχει την ζεστασιά των χρωμάτων της ημέρας και το ειδύλλιο της ανάπαυσης που πλησιάζει :-)

      Που να δεις και το κοτόπουλο ταντούρι, τον κιμά τσίλι, το αγγλικό ροστ μπιφ τα αμερικάνικα τσιζμπέργκερς και χατ ντογκς, γουέστερν πορτερχάους στέηκς, κινέζικο μπάρμπεκιου χοιρινό, ελληνική χωριάτικη σαλάτα και τα ψωμιά που φτιάχνω! Μόνο πατάτες τηγανιτές για τις οποίες τρελένωμαι δεν έχω πραγματικά πετύχει ποτέ! όλο πανιασμένες ή μαλακές μου βγαίνουνε! ότι λάδι ή θερμοκρασίες και να χρησιμοποιήσω, βαθύ ή ρηχό τηγάνι! Επίσης, σπανακόπιτα σαν της μάνας μου δεν έχω πετύχει, και για μουσακά δεν ξέρω καν την συνταγή!

      Το λικέρ μαστίχας είναι απαραίτητο συστατικό οποιουδήποτε γεύματος!
      :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.