Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μαστούρωμα











Ο πρόεδρος Κλίντον στα νιάτα του το κάπνισε αλλά δεν κατάπιε τον καπνό. Εγώ στα νιάτα μου το δοκίμασα τρεις-τέσσερεις φορές το 1979 (και κατάπια και τον καπνό) αλλά εμένα δεν μου έκανε τίποτα. Αδιάφορο εντελώς στον οργανισμό μου. Για μένα τα τσιγάρα ήταν καλύτερα και τουλάχιστον νόμιμα.

Τώρα, στις ΗΠΑ, η μαριχουάνα αρχίζει να νομιμοποιείται από Πολιτεία σε Πολιτεία, και βγαίνουν γιατροί από το CNN και λένε πως τόσα χρόνια όλοι λέγανε τι κακό πράμα που είναι αλλά κανείς δεν είχε κάνει μια επιστημονική μελέτη να το αποδείξει... και τώρα αποδεικνύεται το αντίθετο! (Όπως ξέρουμε, οι επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι θέλει το αφεντικό --και μετά βγαίνουνε οι μπλόγκερς και συζητάνε τα νέα που μαθαίνουμε από τους επιστήμονες, και αποφασίζουνε να τα κάνουνε νόμο με εικαζόμενη συναίνεση όλων!). Άλλωστε η μαριχουάνα, "χόρτο", κάνναβις, ή όπως την πει κανείς, θεωρείτο επί αιώνες και πολιτισμούς θεραπευτικό και καλό πράμα.

Τον εικοστό αιώνα τελικά έγινε παράνομο "ναρκωτικό" και επικίνδυνο. Τα τσιγάρα με ταμπάκο δεν ήταν ναρκωτικά και επικίνδυνα. Το ουίσκι, βότκα και λοιπά αλκοολικά δεν ήταν επιβλαβή και επικίνδυνα (ιδίως πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου) αλλά η μαριχουάνα ήτανε.

Τελικά ίσως η μαριχουάνα ήταν επικίνδυνο ναρκωτικό επειδή ο μεγαλοβιομήχανος εκδότης εφημερίδων κύριος Hearst δεν ήθελε ανταγωνισμό στην κατασκευή χαρτιού με το παραδοσιακό χαρτί από hemp (κάνναβις) και ήθελε το μονοπώλιο του χαρτιού από ξύλα των δασών. Μπα. Αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες.

Και τώρα οι επιστήμονες και το νομοθετικό της κυβέρνησης ανακαλύπτουν ότι η μαριχουάνα δεν είναι επικίνδυνη και ότι λίγο (ή πολύ) χόρτο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.





Η επιστημονική αυτή ανακάλυψη με νομοθετικές προεκτάσεις συμπίπτει όλως συμπτωματικά με την εποχή όπου το χαρτί για εφημερίδες χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο, και που η καπνοβιομηχανία ταμπάκο για τσιγάρα πεθαίνει (για να  πέσουν τα έξοδα της ιατρικής βιομηχανίας χωρίς να ρίξουν τις τιμές ασφάλισης) και ανοίγει στην οικονομία μια μεγάλη τρύπα που θα καλυφτεί σιγά-σιγά με καινούργια τσιγάρα μαριχουάνας που αντί Marlboro και Camel θα έχουν μάρκες όπως Peace και Love.

Απαγορεύεται να οδηγείς μεθυσμένος, και αν πας στο γραφείο σου και στη δουλειά σου μεθυσμένος την χάνεις (εκτός αν είσαι πολιτικός). Δεν μπορείς να καπνίσεις πλέον ταμπάκο σε κοινούς χώρους για να αυξηθούν τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών. Το "χόρτο" απλά σε κάνει να χαμογελάς ειρηνικά και να ρηλαξάρεις. Θα ήταν άραγε παράλογο να σκεφτούμε ότι τα καινούργια τσιγάρα μαριχουάνας θα ήταν συμπεριφορά επιβεβλημένη σε κοινούς χώρους και τόπους εργασίας;

Εγώ προτείνω η χρήση μαριχουάνας να επιβληθεί δια νόμου μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ιδίως κατα την διάρκεια ψηφοφοριών. Η Νέα Δημολρατία θα καπνίζει F&L (
Frieden und Liebe [Peace & Love]) Γερμανικά, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καπνίζει στριφτά, σέρτικα Εξαρχείων (η χρυσή αυγή τσιμπούκι και το ΚΚΕ ναργιλέ [εκείνοι τον χαβά τους]). Άλλωστε, τι σόι χρησμούς θα έδινε και η Πυθία αν δεν μαστούρωνε πρώτα μιά σταλιά;


Ίσως, η νομιμοποίηση της μαριχουάνας να είναι η απάντηση και λύση για την παγκόσμια οικονομική κρίση. H οποιαδήποτε "κρίση" υπάρχει μόνο στο συνειδητό και προκαλεί στρες. Mε λίγο "χόρτο" πρωί-μεσημέρι-βράδυ, ποιά κρίση;





...all we are saying... is give pot a chance...


1979










6 σχόλια:

  1. Δεν μπορω να σου απαντησω τωρα.
    Εχω κανει κεφαλι.

    Peace and love αδερφε. Ιδιως το δευτερο ;-)

    Υ.Γ. Εξω οι ναζιστες απο την κοινωνια μας. Και την βουλη φυσικα. Οτιδηποτε κι αν καπνιζουν

    Υ.Υ.Γ. "Κουραγιο λεβεντες, και θαναι φτηνο"
    Οπως ελεγε ο Lou Reed, με αναφορά στον Aldus Huxley

    Υ.Υ.Υ.Γ. Η κανναβουριά (για να τα λεμε με το σωστο τους ονομα - κανναβουρι) ειναι ενα καταπληκτικο φυτο, που αδικα εχει καταδιωχτει τοσο.
    Εχει ανθεκτικοτερες ινες απο το μπαμπακι και η καλλιεργεια της δεν χρειαζεται τοσο νερο ουτε τοσα λιπασματα οσο το μπαμπακι. Η Θεσσαλια εχει γινει ερημος απο την (επιδοτουμενη) καλλιεργεια μπαμπακιου.

    Υπαρχουν και άλλα πολλά, αλλά δεν μπορω να τα απαριθμησω τωρα. Παω να στριψω το δευτερο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Groovy!

      Love, man. Peace too.

      Υ.Γ. Έξω! κι ως που να ξεκουμπιστούν ας καπνίσουν με τον τρόπο που τους πρότεινα.

      Υ.Υ.Γ. just take a walk on the wild side...

      Υ.Υ.Υ.Γ. Ώστε αυτό εννοούσε ο Ζαμπέτας με το "καναβούρι, καναβούουουριιιιιι..."

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.