Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Φούρνος!











Στο απέναντι σπίτι που είναι το παλιό αρχοντικό του χωριού (όχι εκείνο από προηγούμενη ανάρτηση, εκείνο είναι άλλο) και το ανακαίνισε η οικογένεια τα τελευταία δύο χρόνια, χτίσανε και φούρνο στον κήπο-μπαλκόνι στην πλαγιά. Και οι κυρίες για την τελευταία "βραδιά" του καλοκαιριού παρακαλέσανε έναν από τους καλύτερους ψήστες του χωριού να εγκαινιάσει τον φούρνο, να χτίσει την φωτιά και να ψήσει τις πίτσες-ρομανιόλα. Η Ρομανιόλα πίτσα βασικά είναι απλή ζύμη, παχιά, με λαδάκι, χοντρό αλάτι και rosemary από πάνω. Είναι τέχνη. Μετά από το δείπνο ο ψήστης έλαβε και χειροκρότημα από τους κονουασέρ της τέχνης... Όπως λέμε πίσω στην πατρίδα (την άλλη πατρίδα) "Failure is not an option!"























8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια και από την άλλη πατρίδα!!
    Πριν από λίγο βρισκόμουν στην παραλία του Φαλήρου (κοντά στην Ούλεν)!
    Η πίτσα όντως φαίνεται γευστικότατη, ο φούρνος πολύ μαστόρικος, και ο ψήστης κατευχαριστημένος.
    Όμορφες τελευταίες βραδιές του Αυγούστου για σένα και την καινούργια σου οικογένεια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, πολύ marronblogger! Στην παραλία του Φαλήρου θα είμαστε απο΄βδομάδα :-) Εκεί πρέπει να περιοριστώ με την ψησταριά στο μπαλκόνι! Αλλά θα ειμαστε εξ' ίσου κατευχαριστημένοι! Καλό υπόλοιπο του Αυγοιύστου και σ' εσάς!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Τρώγανε και λέγανε τι καλή που ήταν μέχρι προχτές που φύγαμε! Καλή σου μέρα από το Φάληρο. Πρώτες εντυπώσεις άριστες: φτάσαμε χτες και κοντά μεσάνυκτα η ΔΕΗ έκανε 25 λεπτά να έρθει να φτιάξει την ασφάλεια του ρολογιού! Μην την πουλήσετε! Καλή είναι!! και ευγενικός ο τεχνίτης! Που να το πεις και ποιός να το πιστέψει ότι μιλάω έτσι :-)
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Πηγαίντε προς το Σούνιο για μπάνιο, κάτω από το ναό του Ποσειδώνα, να κολυμπήσετε ακριβώς από κάτω, κοιτάζοντας προς τα πάνω το μνημείο. Ή αν προλαβαίνετε κάντε ημερήσια εκδρομή/ ή για σκ προς το Αγκίστρι :)
    Καλή διαμονή
    και καλή σου δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ιδέα. Είμαστε με την μαμά και τον μπαμπά της Μαργαρίτας και το εγγονάκι τους τον ανιψιό μας, 10 χρονών. Έλεγα σίγουρα για Σούνιο, για ηλιοβασίλεμα, αλλά το μπάνιο από κάτω ακούγεται έξοχο! Αλλά πρέπει να πάω και σε ένα πάρτι εδώ στην ΔΟΥ, όπότε κάπου στις επόμενες μέρες είμαι σίγουρος ότι η ευχή σου για καλή δύναμη θα πιάσει τόπο!!
      Σ' ευχαριστούμε :-)

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχα όσον αφορά τη ΔΟΥ γελάμε για να μην κλάψουμε Δημήτρη, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ... Ο Κομφούκιος είπε:
      "Αν ΔΟΥ νόμοι δεν αρέσει, περίμενε βδομάδα μία".
      Φιλιά :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.