Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Απολύεσαι!






Λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε! Έχουν πρόσωπο!

Συνήθως, κάτω από μια ιστοσελίδα υπάρχει η υπογραφή του κατασκευαστή. Στις δικές μου ιστοσελίδες φερ' ειπείν, συνήθως γράφω "handmade at thinkworks.com", με λινκ στην ιστοσελίδα της μικρής μου εταιριούλας ("χειροποίητο στην thinkworks.com") .

Σκέφτηκα ότι κανείς με σώας τας φρένας δεν θα υπέγραφε το taxisnet. Και όμως το υπέγραψαν. Τό 'φτιαξε λέει, η "Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων".

Έψαξα στο Google να δω τι πράμα είναι η γενική γραμματεία πληροφορικών συστημάτων και βρήκα! Έχουνε και δικιά τους σελίδα στο LinkedIn παρακαλώ! (Το LinkIn είναι ένας χώρος για να βρίσκει ο ένας επαγγελματίας τον άλλον και να συνάπτουν σχέσεις, βιβλικές ή και όχι βιβλικές [εγώ προσωπικά το θεωρώ μεγάλο χάσιμο χρόνου το LinkedIn])

Και ιδού η σελίδα των ξουραφιών που έφτιαξαν το taxisnet και δεν είχαν την τσίπα να το βουλώσουν και να κρυφτούν:





Είναι  "Το μεγαλύτερο Πληροφοριακό Κέντρο των Βαλκανίων. Το παλιό ΚΕΠΥΟ." (Ω! δέος...)
Έχει 1.001 έως 5.000 υπαλλήλους! (Ω! πέος...)
Και είναι λέει Government Administration και Government Agency. (Ω! έλεος...)

Και αυτοί, εδώ παρακάτω, σε έγχρωμες χαρούμενες και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την δημιουργία του taxisnet.








Καποδιστριακό,  Πάτρας και ΤΕΙ Πειραιώς. Ένας ήτανε στην Ζήμενς (σύμπτωση), ο άλλος έχει μάστερς, δοκτορά, και υποθέτω ότι κάνει συλλογή από πλαστικά παπάκια μπανιέρας. Ο τρίτος είναι ίσως αυθεντία στα γύρο-πίτα.

Η σελίδα που παρουσιάζει τα προϊόντα τα οποία παράγει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Αληθέστατη!
 



Στην σελίδα των "insights" έχει μερικούς από τους άλλους που σκληρά εργάζονται για το καλό μας πρωί-μεσημέρι (πρωί-μεσημέρι αρκει. Βράδυ έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε, ε;).



Νομίζω το μεγαλύτερο λάχανο από την αυλή μας πρέπει να το δώσουμε στον κύριο που φέρεται να κατέχει την θέση Business Thinker, Consultant, ο οποίος πριν πάρει αυτή την προαγωγή κατείχε την θέση Εθελοντή Ανδρός (VOLUNTEER MAN --με κεφαλαία)

Ο "Εθελοντής Άντρας" τι κάνει; κάτι το ανδροπρεπές, υποθέτω;

Και ο "Business Thinker";... business thinker. Δεν έχω ξανακούσει για θέση Business Thinker. Ξέρετε μήπως τι είναι; Είναι σα να λέμε "Κηπουρός";;;



Σκέφτηκα ότι θα σας ενδιέφερε και σας να δείται σε έγχρωμες φωτογραφίες μερικά από τα διαμάντια που έχυσαν τον ιδρώτα τους (μεταξύ άλλων πραγμάτων) για να μπορεί η Ελλάδα να λέει ότι έχει το Taxisnet.

Μάλιστα.







υγ. Πληροφοριακά, σοβαρά, η έκφραση "Volunteer Man", στα Αγγλικά, λέγεται απλά "Volunteer", χωρίς το "Man". "Volunteer Man" θα έλεγε κανείς χαριτολογώντας ή λέγοντας καλαμπούρι. Και φυσικά, δεν υπάρχει τίτλος "Business Thinker". Αυτά είναι μαλακίες.











9 σχόλια:

  1. Τι είναι ο εθελοντής Άντρας και θα πεθάνω με την απορία η αμόρφωτη;;;;
    το μόνο που μου έρχεται σαν επεξήγηση είναι πως προσφέρεται για γονιμοποίηση μη χαθεί το είδος!!!
    Ε ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται!!!!!

    υγ. Τι βύσμα είχαν και πόσοι αποπάνω, αποκάτω και πλαγίως έφαγαν με αυτό το taxis ;
    Γιατί από φάτσα και μόνο κάτι σε χαζοχαρούμενα μου κάνουν που τα έβαλαν στην βιτρίνα
    για να κρύψουν τους καρχαρίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάω πέντε λεπτά. Με λίγο κλάμα ανάμεσα... Πάντως είναι πολύ καλοστημένη και πειστική η βιτρίνα γιατί με τέτοια χαζοχαρούμενα τι πρόγραμμα να περιμέναμε; Το ότι έχει πέσει μάσα είναι γεγονός αναμφισβήτητο βέβαια. Και η πληροφορική έχει γερή μάσα. Οι χαζοχαρούμενοι προγραμματιστές από τα ΤΕΙ (που από προγραμματισμό βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού της γνώσης του έτους 1980, λίγο πριν βγούνε τα PC) βγάζουν πενταροδεκάρες και οι διαπραγματευτές-αφεντικά (που συνάμα με τους πελάτες δεν έχουν ιδέα από προγραμματισμό) τρώνε με χρυσά κουτάλια. Και πριν σηκωθούν σκασμένοι από το τραπέζι κρύβουν και το κουτάλι κάπου να το πάρουν κι αυτό μαζί τους. Που, δε λέμε.

      Εθελοντής Άντρας αγαπητή Levina! Όχι παίζουμε. Και από τον πολύ εθελοντισμό κατέληξε business thinker, σφίχτηκε στη σκέψη και βγήκε το taxisnet. Πάντως με τέτοια ειδικότητα, αν μείνει από δουλειά να κοιτάξω να του βρω δουλειά σε σπίτι στη Νέα Ορλεάνη, στην Γαλλική γειτονιά...

      Καλό μας βράδυ, και καλά μας μεσάνυχτα!!

      Διαγραφή
  2. Προσπαθώ να βρω τη λύση στο γρίφο σου Δημήτρη...
    Εθελοντής άνδρας...
    εθελοντής, δηλαδή δεν πληρώθηκε...
    άνδρας, ο μόνος που επέζησε, γιατί προφανώς ο χώρος είναι γυναικοκρατούμενος!!!
    Thinker, (μήπως εννοεί ότι είναι ο εγκέφαλος της δουλειάς, ω αλίμονο!)
    πρόκειται περί λάθους εκ παραδρομής...
    το 'χω!
    πήρε τη δουλειά γιατί...
    είναι και εθελοντής,
    και άνδρας (είδος προς εξαφάνιση)
    και... ο λεπτότερος που υπήρχε.
    Η σωστή λέξη είναι business thinner!!!
    Σαν να λέμε ο οδοντογλυφίδας.
    Απλήρωτος, και στην πείνα γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Marron, η προσπάθειά σου ήταν αξιέπαινη και δεν μπορώ να της βρω ψεγάδι, ούτε να σκεφτώ καλύτερη εκδοχή εξήγησης! Όταν η πατρίδα έχει ανάγκη εθελοντές, και δη άνδρες, αρρενωπούς και ανδροπρεπείς με έτοιμη την αυτοθυσία του εθελοντισμού, πως αλλιώς μπορούμε να τους ανταμίψουμε παρά με μια προαγωγή στις σφαίρες της μπίζνας. Και κατά το σκεπτικό σου ολίγον thin. Αλλά μην ξεχνάμε και αυτό που είπε ο Κομφούκιος: Thin Man makes Business Thinking Thin.

      Συμφωνούμε απόλυτα. Ιδίως και με τον Κομφούκιο!

      Τώρα να βρούμε και καμία εθελόντρια γυναίκα να δώσει στον εθελοντή άντρα τα ρούχα της να φορέσει που είναι γυμνός ο πτωχός --και όχι μόνο πνεύματι...
      Με τις υγιές μας!

      Διαγραφή
  3. Κοίτα που μέσα σε τόσο πρόβλημα όλοι σ΄ αυτό το ' εθελοντής άντρας' κολλήσαμε!
    Λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό... μήπως αυτό το πράμα
    ήταν γκέυ και σε κάποια δύσκολη ώρα που είχε χαθεί κάθε ελπίδα συλλογίστηκε
    '' Δεν γίνομαι άντρας να τους σώσω ;''
    και να...
    προέκυψε ο εθελοντής!!!
    και μας έσωσε!!!

    Από χθες γελάω με αυτό ... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα νομίζω ότι όλο το πρόβλημα είναι, ακριβώς, ο Εθελοντής Ανήρ, που να τον καμαρώνει η μανούλα του! Εγώ! Εγώ θα σας σώσω εθελοντικά κιόλας! Λες τελικά το taxisnet να τους είχε βγει γκευ και να άκουγε συνέχεια Λιζα Μινέλι και Μπάρμπρα Στράιζαντ και η μονη λύση ήταν να το αγαπήσει εθελοντικά ένας Άντρας...

      Έλα μωρέ τον κακομοίρη ένα φροντιστήριο έβγαλε Αγγλικά και έμαθε ότι όταν μια λέξη σαν το Volunteer δεν έχει γένος πρέπει να παρουσιάσει το γένος ο ίδιος, "MAN" (κεφαλαία βέβαια)

      Εγώ γελάω που τα γράφουνε αυτά και δεν παίρνουν χαμπάρι το δούλεμα ψιλό γαζί που πέφτει από εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν δυό λέξεις... τους ενδιαφέρει καν, άραγε;

      Διαγραφή
  4. Συγγνώμη για την καθυστέρηση να απαντήσω! Είχαμε πάει στην κορφή του βουνού στο σκοτάδι μόνοι μας έξι ώρες γιατί σήμερα και αύριο είναι το ετήσιο μέτρημα των ελαφιών, την εποχή του ζευγαρώματος, και πάνε εκατοντάδες σε εκατοντάδες σημεία στα βουνά και τα δάση να μετράνε τα ελάφια που ακούνε μες την νύχτα και να καταγράφουν με GPS από που ακούστηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία... Εκείνο που μας έλεγες. Φύση νύχτα και ήχοι ελαφιών... Να είστε καλά! Ξέρω ότι είναι στο πλαίσιο της εργασίας της Μαργαρίτας αλλά δεν παύει να είναι λειτούργημα και έμπνευση μαζί... Καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό σου απόγευμα Marron :-)

    Σ'ευχαριστούμε! Πράγματι ήταν υπέροχα και απόψε πάμε για την δεύτερη και τελευταία νύχτα στα βουνά με τα ελάφια! Θα γράψω τα σχετικά στην επόμενη ανάρτηση.

    Καλό σας Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.