Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Περίσσεμα









Πάμε αλλού... Είπαμε να θυσιαστούμε για χάρη του καημένου του Ξανθού Άγγελου που έπεσε θύμα των κακών γύφτων, και να τιμωρήσουμε τους κακούς γύφτους που κλέβουνε παιδιά, αλλά βγήκε κι αυτό γυφτάκι, το καημένο οπότε ούτε Άγγελος είναι πια, ούτε καν άνθρωπος. Και απ' ότι βλέπω, οι εφημερίδες πλέον σιγή περί της Μαρίας. Συγχαρητήρια, "άνθρωποι", και πάμε αλλού.

Που να πάμε;

Πάμε στις γυναίκες!

Διάβαζα την περασμένη εβδομάδα:
- Καθημερινή: "Στα χέρια δύο γυναικών εφετών η υπόθεση της Χρυσής Αυγής"
- Έθνος: "Δύο γυναίκες εφέτες ορίστηκαν για τη Χρυσή Αυγή"
- Τα Νέα: "Δύο γυναίκες εφέτες αναλαμβάνουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής"

Ο τίτλος δεν είναι ότι "Ορίστηκαν οι εφέτες κα. Κλάπα και κα. Δημητροπούλου για..."
Ο τίτλος δεν είναι καν ότι "Ορίστηκαν δύο εφέτες για..."
Ο τίτλος είναι ότι "Δύο Γυναίκες εφέτες ορίστηκαν για..."

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
(Δεν θα εξηγήσω τον λόγο για τον οποίον είναι ντροπή σας γιατί όσοι δεν κατάλαβαν τι έγραψα ήδη δεν πρόκειται να το καταλάβουνε και τον Πόλεμο και Ειρήνη να γράψω παρακάτω.)

Πότε άραγε θα σταματήσουμε να βλέπουμε γύφτους, εβραίους, άσπρους, μαύρους, άνδρες, γυναίκες, εκείνους κι εμάς --και πότε άραγε οι γυναίκες σε μέρη σαν την Ελλάδα θα σταματήσουν να βλέπουν τους εαυτούς τους όπως τους "διδάσκουν" τα αρσενικά της κοινωνίας τους;
"Αχ δεν ξέρω, κύριε Δημήτρη, πρέπει να ρωτήσω τον σύζυγό μου γιατί εμείς οι γυναίκες δεν ξέρουμε από αυτά", μου είπε μια νέα κοπέλα σε συζήτηση σχετικά με το αυτοκίνητο της μητέρας μου που ήθελε να αγοράσει. Έμεινα άναυδος και δεν ήξερα τι να πω, παρά σκεφτόμουνα "πως σε καταντήσανε να λες 'εμείς οι γυναίκες δεν ξέρουμε', που σε ξέρω από μωράκι και σε βλέπω τώρα να σε έχουνε κρατήσει μωράκι στα 30 σου... και ναζιάρικα μου λες ότι δεν ξέρεις από αυτά επειδή είσαι γυναίκα..."

Τι ψάχνεις... πάμε αλλού.

Πάμε να δούμε αν περισσεύει τίποτα...

Δεν περισσεύει κανένας, λένε οι υπεύθυνοι, όταν τους ζητάνε λίστες για το ποιοί θα πάνε σε διαθεσιμότητα και ποιοί θα απολυθούν.

Και λένε την αλήθεια. Φυσικά, δεν περισσεύει κανένας.
Αλήθεια, επειδή, το αν περισσεύει κανένας ή όχι, μετριέται βάση του συστήματος και της οργάνωσης δια των οποίων προσελήφθησαν. Άρα, η ερώτηση, δεν είναι αν σας περισσεύει κανείς τώρα, έξυπνοι, αλλά, αν μπορείτε να αλλάξετε το σύστημα και να οργανώσετε κάτι που για πρώτη φορά να λειτουργεί μέσα στην οικονομικο-κοινωνική πραγματικότητα της χώρας αντί να είναι βασισμένο στο "πόσα μπορούμε να φάμε σήμερα και σε ποιά θέση". Και φυσικά, τέτοιο σύστημα θα απαιτούσε λιγότερους δυσλειτουργικούς κηπουρούς. Και ένα τέτοιο σύστημα θα απαιτούσε λειτουργούς που να έχουν περάσει από Παιδεία και ανατροφή επί μιά ή δύο γενιές --Παιδεία και ανατροφή που το τωρινό σύστημα, από το οποίο δεν περισσεύει κανείς, δεν παρέχουν...



Κάτι περισσεύει, πιστέψτε με. Ψάχτε να το βρείτε...

















2 σχόλια:

  1. καλά, αυτό με τις γυναίκες είναι όλα τα λεφτά, όπως και κάτι ανάλογο που διάβασα κάπου για τον διάδοχο του Γιούνκερ στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου.
    Αυτό θα πει πληροφόρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζων Μπόη :-)

      Κάποτε, οι τυφλοί ακολουθούσαν τον μονόφθαλμο. Τώρα, πολιτιστικοί πρωτοπόροι και πάλι, εφηύραμε τους μονόφθαλμους που ακολουθούνε τον τυφλό. Χωρίς υπεύθυνη πληροφορηση όλα τα λεφτά πάνε οπουδήποτε παρά εκεί που υπάρχει ανάγκη. Και χωρίς παιδεία δεν μπορεί κανείς ούτε να το καταλάβει γιατί, πως και που πήγανε (τα λεφτα)...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.