Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Εκτόπλασμα












Πλήρωσα λοιπόν ένα σημαντικό μέρος του ποσού που έλεγε το Ελληνικό Κωλοχανείο ότι του χρώσταγα τον Μάιο, και το ποσό έπρεπε να έχει κατέβει. Τον Αύγουστο όμως είχε τριπλασιαστεί. Σε καλό μου! σκέφτηκα, και πλήρωσα κι άλλα. Αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε ανέβει κι άλλο. Πήγα τώρα να ξαναπληρώσω, φτου ρε που να πάρει και να σηκώσει, η οφειλή μου έχει γίνει ξαφνικά πενταψήφια από τετραψήφια.

Πως γίνεται, από Μάιο σε Οκτώβριο να έχω πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μου και η οφειλή μου να έχει ανέβει αντί να κατέβει;

Το βρήκα! Όλο το καλοκαίρι προσθέτανε φόρους περασμένων ετών τους οποίους δεν τους είχανε βγάλει τα χρόνια που έπρεπε και τους έβγαλαν τώρα όλους μαζί! Έκανα και δήλωση τον Αύγουστο για το 2013, βγήκαν κι αυτά, και ιδού το σύνολο!

Έχω μια απλοϊκή ερώτηση: Έχει νομικό δικαίωμα, το κράτος, να βγάζει τριών ετών φόρους τρία χρόνια καθυστερημένους και να τους απαιτεί όλους αμέσως την ίδια χρονιά από τον πολίτη;

Έχει σκεφτεί κανείς να κάνει μήνυση κατά του Ελληνικού κράτους στις Βρυξέλες, ή στην Βόρειο Κορέα, κάπου τέλος πάντων;














4 σχόλια:

  1. Ελληνικό κράτος είναι καλέ μου... ότι θέλει κάνει!
    Υπάρχει κανείς να τους σταματήσει ;
    Παραλοισμένοι παρακολουθούμε όλοι από τα απανωτά χτυπήματα .
    Καλό σας βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αυτό που λένε "φόρο θέλω, τώρα τονεθέλω!"
      Υπήρχε κάποιος να τους σταματήσει αλλά τον παππούλη τον δολοφωνήσανε στο Νέο Δελχί χρόνια τώρα. Τέλεια, παντελής, ειρηνική ανυπακοή. Αν ήξερε μόνο ο κόσμος τι τρομερά μεγάλη δύναμη έχει όταν δεν φοβάται και όταν σταματά να αυτοικανοποιείται... Θέλετε τα σπίτια μας; πάρτε τα. Εμείς βγαίνουμε στο δρόμο. Δεν μας επιτρέπετε να κοιμόμαστε στον δρόμο, πάμε στο βουνό. Και μαζί μας το CNN και το BBC να δείλχνουν εικόνες καθώς θα πεθαίνουμε. Νομοθετείτε εσείς, και φορολογείτε, απαιτείτε και αναθεωρείτε, μόνοι σας είσαστε. Εμείς από το πάρτυ φύγαμε και περιμένουμε να σαπίσετε καθώς θα βυθίζστε στα απόβλητά σας...

      Για να υπάρξει δουλεία πρέπει οι σκλάβοι να δεχτούν να κουνάνε τα χέρια τους και τα πόδια τους. Αν αρνηθούν και κάτσουν σε μια γωνία ήσυχα, πόσους θα σκοτώσουν μέχρι να πάψουν οι αφέντες να είναι αφέντες...

      ...

      Ούτε καν ελέγχω τι ποσά μου ζητάνε και αν είναι σωστά. Ποιός θα αποδείξει σε ποιόν ότι λέκανε λάθος που;

      Καλή νύχτα! και καλή μας τύχη, Levina...

      Διαγραφή
  2. Δεν σας δίνω άδικο... έτσι πρέπει να γίνει μα να που δεν γίνεται...
    Όπως κι εσείς ούτε που φέρνουμε αντιρρήσεις και για έλεγχο ούτε λόγος ... Άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας !
    Στο taxis φαινόμαστε ως οικογένεια πως χρωστάμε... πάμε για ρύθμιση στην εφορία και μας λένε πως δεν χρωστάμε....
    Μα όχι... επιμένουμε εμείς... χρωστάμε !
    Και τώρα αγαπητέ μου ψάχνουμε να βρούμε το λάθος γιατί οτι χρωστάμε είναι σίγουρο κι αν δεν το ψάξουμε θα μας έρθει και πρόστιμο από πάνω πως δεν πληρώσαμε κι ας μην ξέρουν αυτοί που πρέπει να ξέρουν την δουλειά τους ώστε όλα να είναι πιο εύκολα για όλους μας.
    Βοήθειά μας!!!
    Τύχη δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα πια... (ούτε και βοήθεια υπάρχει από το υπερπέραν αλλά ας το λέμε έτσι σαν αστείο κι αυτό !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αποκαρδιωτικό αγαπητή Levina είναι ότι πράγματι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει. Και μπορεί τώρα να σας λένε ότι δεν χρωστάτε και να σας κυνηγάνε σε ένα χρόνο.

      Αυτοί, κοιτάνε να ανεβάσουνε γρήγορα τα νούμερα των μελλοντικών εσόδων που θα παρουσιάσουνε στους δανειστές. Πάλι μια φούσκα χτίζεται, διαφορετικού χρώματος αλλά και πιο εύθραυστη από την παλιά. Όταν μια κυβέρνηση φτάσει να πει αν δεν έχετε να πληρώσετε, δώστε μας σ=το σπίτι σας, τότε πια έχουμε περάσει τα σύνορα και έχουμε μπει σε ένα κόσμο σουρεαλιστικό.

      Τώρα μου είπανε ότι στο taxisnet πρέπει να πατήσω ένα κουμπί για να πάρω αυτόματα δώσεις. Αμ δεν έχει πουθενά κουμπί! Ξέρει κανείς που είναι το ευλογημένο το κουμπί;

      Άλλο: Έχω ένα αυτοκίνητο 19 ετών κάπου 350.000 χιλιόμετρα, με πινακίδες Ελληνικού τελωνίου το οποίο ξαφνικά είναι τεκμήριο του βαθύτατου μου πλούτου! Αλλάζω και βάζω Ιταλικές πινακίδες και το αυτοκίνητο είναι ούτως ή άλλως στην Ιταλία από το 2008. Δεν έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα για 12 και 13. Πρέπει να έρθω στην Ελλάδα, έξοδα ταξιδιού, για να παραδώσω τις πινακίδες και να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας με πρόστιμα 100% για αυτοκίνητο που δεν βρισκόταν στην Ελλάδα.

      Ξαφνικά μπαίνει στην μέση ο από Ιταλικής Γραφειοκρατικής Μηχανής Μεσογειακός Θεός. Τις πινακίδες του Ελληνικού τελωνείου θα τις πάρει η Ιταλική κυβέρνηση όταν μου δώσουν Ιταλικές, και θα τις επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο το Ιταλικό Δημόσιο, κάποτε, κάπως... Τρέχα γύρευε! Τουλάχιστον θα κρατήσω την απόδειξη που θα μου δώσει το Ιταλικό δημόσιο για τις πινακίδες *η οποία αποδεικνύει πλέον ότι το αυτοκίνητοι δεν ήταν στην Ελλάδα), και μετά βλέεεεεπουμε.

      Μεσογειακό Δημόσιο και Νομοθεσία! Χτίζονται επί Τρεις Χιλιάδες Χρόνια!

      Γράφοντας τώρα, κοιτάζω τις πρώτες πινακίδες του αυτοκινήτου, της Μασαχουσέτης, που τις έχω κάδρο για ενθύμιο. Στην Μασαχουσέτη δεν χρειάζεται να επιστρέψεις τίποτα. Αν δεν πληρώνεις δεν έχεις δικαίωμα να είσαι στον δρόμο. Δεν χρειάζεται να δίνεις πινακίδες, να ρίχνουν σφραγίδες και να σφάζουνε αρνιά. Θα μου πείτε, τότε, να μην πληρώνει κανείς και άντε να τους βρούνε στον δρόμο; Λοιπόν, όταν είχα μετακομίσει, παράπεσε η ειδοποίηση και δεν θυμήθηκα μια χρονιά να την πληρώσω. Τα περιπολικά έχουν κάμερες που διαβάζουν τις πινακίδες που περνάνε μπροστά τους με 100 χλμ την ώρα και συνδεδεμένο κάθε περιπολικό ασύρματα με κεντρικά κομπιούτερ λένε αν οι πινακίδες που περνάνε μπροστά τους στον δρόμο έχουν πληρώσει το τέλος κυκλοφορίας. Μια μέρα αφού είχε λήξει , με σταματήσανε στον αυτοκινητόδρομο και μου πήρε γερανός το αυτοκίνητο επί τόπου. Πλήρωσα την επόμενη μέρα και το ξαναπήρα.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.