Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Seeya!













Διάλειμμα ολίγων ημερών, δέκα-δώδεκα για την ακρίβεια, γιατί πρέπει να αφήσω λίγο το κομπιούτερ και να πεταχτώ μέχρι Μπολόνια, Ρώμη, Φιλαδέλφεια, Ορλάντο, Ντεητόνα Μπητς, Σάρλοτ, Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Μαδρίτη, Μιλάνο και πίσω!

Εννέα πτήσεις, 29 ώρες σε αεροπλάνα και 14 σε αεροδρόμια. Και τρία τρένα από το Μιλάνο... και μια αυτοκινητάδα από το Ορλάντο...

Πρέπει βλέπετε να ανανεώσω την άδεια οδήγησής μου στην Μασαχουσέτη, και, ενώ αυτό συνήθως γίνεται από το ίντερνετ με ένα κουμπί κάθε τέσσερα χρόνια, έχει περάσει πια τόσος καιρός, καμιά δωδεκαετία από την τελευταία μου φωτογραφία, που θέλουν να με πάρουν καινούργια φωτογραφία, μπας και φαίνομαι νεότερος μετά από πεντέμισι χρόνια στο χωριό, και να εξετάσουν και τα μάτια μου, αν είναι ακόμα γλυκά!

Και εκεί που ως μπαμπάκας πιλότου έβαζα την αφεντιά μου σε πτήσεις με άδειες θέσεις, λέω, δεν πάω τρεις μέρες να δω και τον εκαπαιδευτή μου να πετάξουμε κανένα τετραθέσιο στα ψηλά; και δεν πάω δυό μέρες να δω και τους κουμπάρους μας; και στην Βοστώνη, δεν πάω να φάω με τους καινούργιους πελάτες που έχει σχεδον τελειώσει η δουλειά και δεν τους έχω δει ακόμα; κι έτσι τρέχω! τρέχω! Να δούμε πως θα περάσω τα σπιτικά λουκάνικα αγριογούρουνου από το τελωνείο... τις κότες στο καλάθι μάλλον δεν θα τις αφήσουνε και δεν θά 'χω φρέσκα αυγά για το κολατσόνε...


Τα λέμε μετά τις 18 Νοεμβρίου :-)
...φρόνιμα οσο λείπω, ε;





Βοστώνη











υγ. Νέα για τα οποία σίγουρα θα έκανα αναρτήσεις αλλά τώρα δεν προλαβαίνω.

Όσοι με ξέρουν, έχουν κάποια ιδέα του τι θα έγραφα γι' αυτά, άρα, εσείς μπορείτε να θεωρήσετε ότι "επικοινωνούμε" κι ας μην πρόλαβα να γράψω...

Παρουσία εισαγγελέα τα ΜΑΤ εκκένωσαν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Οξύτατη κόντρα στη Βουλή για την επέμβαση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Oι αναγνώστες της Guardian σχολιάζουν την εισβολή στην ΕΡΤ
«Μήπως ήρθε το τέλος της Δημοκρατίας εκεί όπου πρωτοξεκίνησε;»

Το ότι θεώρησα τον τρόπο του κλεισίματος της ΕΡΤ δικτατορικό και ηλίθιο είναι γνωστό. Τώρα, πέντε μήνες μετά, οι πρώην υπάλληλοι εργάζονται άνευ μισθού σε χώρους και με εργαλεία που είναι ιδιοκτησία του κράτους. Πόσο καιρό θα το συνεχίζανε; Τα αυτονόητα παραλείπονται.



Σύμφωνο Συμβίωσης: Παράνομος ο αποκλεισμός ομόφυλων ζευγαριών
Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Άλλο ο θρησκευτικός γάμος, όπου κάνει κανείς ότι δέχεται η "λέσχη" (θρησκεία) στην οποία επιλέγει να ανήκει, και η οποία μόνο εκ των εντός μπορεί να εξελιχθεί και πάντα βάση του δόγματός της, και άλλο ο πολιτικός γάμος και οι κοινωνικές, οικονομικές και νομικές προεκτάσεις και δικαιώματα, και αναγνώριση, της ελεύθερης βουλής και επιλογής ελεύθερων ανθρώπων. Όσο μια πολιτεία ακολουθεί το τι υπαγορεύει μια "λέσχη" απομακρύνεται, και ηθικά και νομικά, από την έννοια της Δημοκρατίας. Αλλά για την Ελλάδα είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί αυτό και να διαχωριστούν οι έννοιες, όσο είναι δύσκολο να κατανοήσει ένας Έλληνας τον βαθμό στον οποίον ο ρατσισμός και η αδιαλλαξία είναι μέρη του χαρακτήρα του.









6 σχόλια:

  1. Αυτά είναι !!! :-) Πολύ καλά να περάσεις, Δημήτρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι Αγγελική μου :-) Να περάσω, κι ας είναι καλά (ο ...εκπαιδευτής μου)
      Και 'σύ νάσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Ωραιες φωτο! Μας ανοίγεις την όρεξη. Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ατιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις ψυλά στα ουράνια και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα...Αχχχχχχ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Xristina και καλησπέρα από την Φλώριδα. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες… Να προσθέσω ότι η νοοτροπία μας στην Αμερική είναι ότι ο καθένας έχει την ζωή του στα χέρια του και ότι δεν τον ανεβάζει, ή τον κατεβάζει, η κοινωνία, αλλά ο ίδιος και οι ικανότητές του, ή οι ικανότητές της. Αυτό όμως είναι εύκολο να το πιστεύουμε σε μία χώρα όπου δεν υπάρχει οροφή και οι ικανότητες αναγνωρίζονται, όταν υπάρχουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα το ανέβασμα των ανίκανων και το κατέβασμα των ικανών το κάνει, πράγματι, η κοινωνία…

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.