Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Χρώματα




Κι άλλες φωτογραφίες,
η Μαργαρίτα τράβηξε ένα ηλιοβασίλεμα από μια περιπολία στο απέναντι βουνό...
εγώ τράβηξα τηε ανατολή της επόμενης μέρας από το παράθυρο της κουζίνας,
και ενδιάμεσα είχαμε ζυμώσει, απλώσει και κόψει ταλιατέλες!




 



 









Εν τω μεταξύ, κάτω στο Φορλί...




















...και τα φρέσκα μας σπιτικά τσουρέκια!
(Παντσουρεκόνε)
φρέσκα αυγά, γάλα, κρέμα, μαχλέπι, μαστίχα, βούτυρο!
Το ένα που θα πήγαινε στην Ρώμη το βάλαμε σε σακούλα από Πανετόνε Μπάουλι :-)
 

 
από τα χεράκια μου!











2 σχόλια:

  1. Έχετε μαστίχα και μαχλέπι στα βουνά σας; Πολίτικα τσουρέκια στην Εμίλια Ρομάνια λοιπόν!
    Αν και αποφεύγω το βούτυρο όπως ο διάολος το λιβάνι, ομολογώ ότι όταν το βάζεις σε μερικά γλυκίσματα και αυτά ψηνόνται στον φούρνο, η ευωδιά είναι μοναδική !

    Πάντως η φωτογραφική ανάρτηση είναι multinational :))

    Καλοφάγωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Κινέζικο εστιατόριο του Φορλί πάμε μια-δυό φορές τον χρόνο (Το Κινέζικο φαγητό σε κάθε δυτική χώρα που το τρώω είναι διαφορετικό ανάλογα με το τι δέχεται ο ουρανίσκος της χώρας).

      Το όργανο είναι μια βιόλα με πλήκτρα που ξεκίνησε γύρω στον δωδέκατο αιώνα και ακούγεται σαν μια μικρή ορχήστρα!

      Το γλυκό ψωμί με αυγά, από την Εγγύς Ανατολή (χάλα) στο Βυζάντιο (τσουρέκι), στην Ιταλία (πανετόνε) έχει τις αλλαγές του καθώς πηγαίνεις δυτικά (ή ανατολικά) --αλλά, για το παντσουρεκόνε μας, φέρνουμε προμήθειες μαχλέπι και μαστίχα από την Ελλάδα! (γιατί νομίζεις ερχόμαστε με Τζηπ ή Λαντ Ρόβερ;) Τα αυγά είναι ντόπια με πολύ κόκκινους κροκούς! Βούτυρο, μόνο 100-150 γρ., για πάνω από ένα κιλό αλεύρι. Και 300 γρ., ολόπαχο γάλα και 300 γρ., κρέμα :-) Το πλέξιμο το έμαθα από μια Εβραϊκή ιστοσελίδα, και κάθε λωρίδα που θα πλεχτεί την ετοιμάζω όπως κάνουν το ψωμί του Παρισιού, αφού η ζύμη πρώτα σηκωθεί δυό φορές το απλώνω και από επίπεδο το κάνω ρολό στρογγυλό χωρίς να το πατήσω, να μείνει "τυλιγμένο"! Έτσι, στο τελευταίο σήκωμα γίνεται τριπλό με τετραπλό, σε μέγεθος, και η ψύχα είναι αφράτη!

      Το ένα είναι ήδη στην Ρώμη, το άλλο έχει μείνει το μισό και ελαττώνεται δραστικά και γρήγορα...!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.